Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

meloman 62, 5 Sie 2010, 07:56

>idz do lekarza i to natychmiast.

>

>Nie mam po co.

Masz rację

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

meloman62 spoleczenstwo powinno eliminowac osoby chore ziejace nienawiscia. Takim czlowiekiem wlasnie jestes. Oczywiscie wolno Ci wypowiadac swoje poglady polityczne ale sposob w jaki to robisz jest nie do zaakceptowania. Najgorsze jest to ze wszystko co przypisujesz innym mozna smialo powiedziec o Tobie.

discomaniac71, 5 Sie 2010, 09:54

>... spoleczenstwo powinno eliminować osoby chore ziejące nienawiscią.<

Otóż to. Zadziałało tu newtonowskie: akcja równa się reakcji. Zważywszy że ekipa spod krzyża już na starcie udowodniła publicznie swą nienawiść do kogokolwiek myślącego inaczej, niż oni, stawia się sama na czele kolejki do wyeliminowania. CBDU.

A oto co mówi sztandarowy "autentyczny wyborca" PiS:

""Pamiętam o Tobie. Rozmawiałem z Prezesem. Będzie ok. W najgorszym wypadku Pani Poseł. Choć prezes wolałby jakiś dobry teatr dla Ciebie. Buziaki. Jesteś dzielna. Nie zostawimy Cię" - takiego SMS-a Anna Cugier-Kotka otrzymała w maju ubiegłego roku od prominentnego polityka PiS, Jacka Kurskiego. Do tej "komórkowej" korespondencji dotarł "Super Express".

Na pomysł zatrudnienia aktorki znanej do tej pory ze spotu PO wpadł obecny europoseł PiS. To dzięki niemu Cugier-Kotka zmieniła w spotach i na plakatach barwy wyborcze.

"Podpisałam umowę z PiS. Wszystko było wyreżyserowane. Począwszy od tego, jak mam się ubrać, aż po to, gdzie się pojawiam i co mówię. Musiałam grać panią Anię, a ciemny lud miał to kupić" - mówi Cugier-Kotka."

Dalej jest jeszcze lepiej:

""We wrześniu spotkałam się z prezesem w siedzibie partii przy ul. Nowogrodzkiej. " - miał powiedzieć prezes PiS.

Według "Super Expressu" Jarosław Kaczyński miał zaproponować aktorce prowadzenie odpłatnych szkoleń

medialnych dla posłów PiS. Na przeczekanie."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

zamiast Zimnego LECHA:)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zamiast zimnego lecha - "ożyj i zwyciężaj" ... spokojnie to tylko nowe hasło Tajnego Stowarzyszenia Tajnych Współpracowników im. Maleszki

Z TEGO świat się nie będzie śmiał hehe

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Ukryta Zawartość

A oto prof.Balcerowicz krytykuje Tuska..dziwne,że podobnie do moich zarzutów-czyni uwagi.

Ciekawe co na to,kibice Tusku.

Ukryta Zawartość

niestety, chęć wygrania najbliższych wyborów samorządowych, oraz w przyszłości parlamentarnych, hamuje Tuska oraz cała ekipę rządzącą do przeprowadzenia zmian strukturalnych w gospodarce, a szkoda, były obietnice......

Chcesz powiedzieć,że wierzyłeś?...to się nazywa..on obiecywał wiele rzeczy a 90% nie dotrzymał.

Trudne decyzje,reformy przeprowadza się na początku kadencji....nie wiedziałeś?Jak on?

Ukryta Zawartość

"Gilowska: Rząd PO roztrwonił pieniądze, stąd dziura budżetowa"

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

>"Gilowska: Rząd PO roztrwonił pieniądze, stąd dziura budżetowa"

Zawsze wiedziałem że ma kłopoty z głową

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

kłopoty s głową to (czyja?) specjalność

podobno należy upraszczać prawo

podobno VAT jest kosztem

wiec jak traktować do kur..wy nędzy zapowiedź, że nie można będzie odliczać VAT od paliw

raz vat kosztem a raz nie?

to ja pierd..lę takie porządki

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

>podobno VAT jest kosztem

to tylko "podobno":

Ukryta Zawartość

większości podatników to nie dotyczy

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>Balcerowicz też ma kłopoty z głową?

Nie zauważyłem. A co zmajstrował?

mlb, 5 Sie 2010, 22:42

>>podobno VAT jest kosztem

>>to tylko "podobno": http

oszczędź nam tak "profesjonalnych wykładni"

dla każdej firmy będącej płatnikiem VAT ten podatek jest kosztem i kropka

stad wynika , że rząd świadomie psuje system podatkowy

i kto jest chory na głowę?

najbardziej szkodliwa jest głupota!

>dla każdej firmy będącej płatnikiem VAT ten podatek jest kosztem i kropka

Profesjonalnych wykładni??? Najwyraźniej nie rozumiesz natury podatku VAT, w tym linku wszystko dokładnie opisano.

modrzew47, 5 Sie 2010, 22:51

>Nic,krytykuje rząd..ostrzej od Gilowskiej.Właściwie.

Balcerowicz uprawia krytykę konstruktywną. Gilowska - polityczną, i robi to bardzo nieudolnie. To taka drobna różnica.

płacisz wat jako f-ma?

rozliczasz jego saldo?

od jednych towarów tak a od innych nie?

nie widzisz tu niespójności?

czego bronisz?

mamel - owszem, mam zarejestrowaną działalność. I VAT wcale nie jest dla mnie kosztem, wręcz przeciwnie - w moim wypadku wrzucanie VATu w koszty byłoby to nieopłacalne.

cytat:

"Prawo do odliczenia VAT przysługuje tylko podmiotom będącymi podatnikami VAT i tylko w zakresie w jakim nabyte towary i usługi mają zostać wykorzystane do wykonywania czynności opodatkowanych podatkiem VAT."

"nabyte towary i usługi" ale paliwa od jutra NIE - psucie prawa

czytaj ze zrozumieniem

< w moim wypadku wrzucanie VATu w koszty byłoby to nieopłacalne.>

po pierwsze, to Ci nie wolno

a secundo

nie podejmuje się dalej z Tobą dyskutować na ten temat

nie sadzę abyś nie rozumiał, widocznie taką masz "linię prawdy"

skynyrd, 5 Sie 2010, 00:17

>Meloman, czy Ty nie pochodzisz przypadkiem z rodziny oprawców?

>Na przykład zasłużonych dla I i II RP katów?

>

>"Wiatr, latarnie ciemno świcą, Smętnie gwiżdże nocny stróż, A kat Maciejewski tam , pod szubienicą,

>Na Antosia czeka już. ..."

>

>Nie nazywasz się przypadkiem Maciejewski?

Ja nie znam nazwisk poskich katów - Ty natomiast znasz je znakomicie. Pisałeś, że nie jesteś pisowcem. Widzę jednak, że jako gorący sympatyk jarusia i pisu podzielasz z jarusiem zainteresowanie zabijaniem bliźnich - przypomnę Ci powiedzenie jarusia do Tuska w windzie, kiedy jaruś wyciągnął pistolet i stwierdził "dla mnie zabić człowieka, to jak splunąć". Rozpocznij psychoterapię - Twoje zainteresowanie rzeczą tak piękną jak muzyka wskazuje, że nie jesteś jeszcze stracony dla normalnego świata i nie musisz pogrążać się w pisowskim bagnie.

mamel, powtórzę jeszcze raz - najwyraźniej nie rozumiesz natury podatku VAT. Nazywam go "podatkiem od niegospodarności", bo taka jest jego natura sprawcza. Podniesienie podatku VAT wbrew pozorom może przynieść większą dynamikę działań w wielu sektorach gospodarki. Ale to inny temat, jeśli chcesz o tym dyskutować - załóż osobny wątek.

mam nową ksywkę dla melomana

pisofob - w numerologii 38 to 3+8 miszczowska 11 lub dwójeczka - będzie pan zadowolony

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.