Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Wiceprzewodniczy Socjaldemokracji Polskiej Bartosz Dominiak zaapelował do prezydent stolicy Hanny Gronkiewicz-Waltz o działania, które doprowadzą do przeniesienia krzyża sprzed Pałacu Prezydenckiego do kościoła.

Według Bartosza Dominiaka, który jest warszawskim radnym, trzeba doprowadzić do przeniesienia krzyża "w godne miejsce, (...) czyli do kościoła" i "jak najszybciej, bo inaczej będzie eskalacja tego konfliktu".

Dominiak zwołał w niedzielę briefing prasowy na Krakowskim Przedmieściu, w sąsiedztwie krzyża; przedstawił dziennikarzom swoje pismo skierowane do Hanny Gronkiewicz-Waltz w związku z nieskuteczną próbą przeniesienia krzyża.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No i takie "sranie w banię" będzie się powtarzać co jakiś czas. Komu to potrzebne?

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

"Ale że miastowych też tam ciągnie?"

Ja tam mieszkam generalnie, to moja miasto w końcu, a ci demonstranci rozsiedli sie w centrum. Nawet górnicy byli tak uprzejmi, że po jednym dniu szli jednak do siebie...

>YunnanTEA, 8 Sie 2010, 23:55

>A warto, człowiek lepiej się czuje.

Jak się wykąpie? Zaproś "obrońców", niektórym by się przydało.

Jestem Europejczykiem.

My tu o dupie Maryny, a wokół ostatnich wygibasów Prezesa sporo się dzieje. Polecam lekturę artykułu:

Ukryta Zawartość

Na zachętę zacytuję wstęp:

"Jarosław Kaczyński w piątek rozebrał się publicznie do rosołu. W trybie pilnym udzielił wywiadu portalowi PiS (czyli samemu sobie). Powiedział dokładnie to, co chciał powiedzieć, nie niepokojony dziennikarską kontrą, niewygodnymi pytaniami. Mamy tu więc Kaczyńskiego w stanie czystym."

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Sam Norman Davies odezwał się w temacie ostatnich wyczynów prezesa:

"PiS nie jest normalną opozycją, a sektą polityczną, posiadającą guru, misję i własnych świętych. To raczej ruch wywrotowy, który próbuje nie tyle polepszyć III RP, co ją zburzyć"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Szukając pomysłodawców tworzenia mitu wielkiego kurdupla pogrzebałbym w pamięci tych panów.Umiejętnie manipulują niezrównoważonym prezesem wykorzystując jego urojenia do własnych celów.Sława Władza(medialna) Kasa

"Słuchaczy publicznej rozgłośni zbulwersowała audycja z cyklu "Trójka po trzeciej", którą 3 sierpnia prowadził redaktor naczelny "Gazety Polskiej" Tomasz Sakiewicz. Do studia przyszedł spod Pałacu Prezydenckiego, gdzie współorganizował protest w obronie krzyża. Do audycji zaprosił ks. Stanisława Małkowskiego, historyka IPN Grzegorza Majchrzaka i dziennikarza Jana Pospieszalskiego. Chwalili grupę osób, która nie dopuściła do przeniesienia krzyża.

Obrońców krzyża porównywano w czasie audycji z bohaterami "S", a rząd i władze Warszawy oskarżano o "wspólnictwo przestępcze". Opinii przeciwnych nie dopuszczono. W liście do radia grupa słuchaczy pisze, że jest oburzona taką tendencyjnością i domaga się przeprosin."

przypomnę że nawet w trakcie kampanii "miłości do każdego" udzielił wywiadu "Gazecie Polskiej" uznając redakcję i czytelników za jedynych godnych rodaków.

Jaro_747, 9 Sie 2010, 02:28

>Sam Norman Davies odezwał się w temacie ostatnich wyczynów prezesa:

Odnoszę wrażenie że inteligencja katolicka już jakiś czasu temu wycofała poparcie dla tej formacji politycznej. O ile cenię Daviesa, to akcja jak te w efekcie przynoszą tylko ubijanie betonu PiSowskiego elektoratu.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Bo ogólnie to chodzi o to że

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb inteligencja katolicka to "Tygodnik Powszechny" i "Nasz Dziennik".Owszem adresowane są do innych grup społecznych lecz redakcje tworzy inteligencja katolicka i w bezpośredniej konfrontacji medialnego oddźwięku "Nasz Dziennik" jest skuteczniejszy.

I tu się zgodzę. Oraz że już się zorientowali że to był błąd, ale to jeszcze nie tastał czas aby się z niego wycofać. Sytuację utrudnia PiS który na kilku nutach katolickiej żałoby napisał ciąg dalszy w formie partytury nienawiści.

>mlb, 9 Sie 2010, 09:22

>O ile cenię Daviesa, to akcja jak te w efekcie przynoszą tylko ubijanie betonu

>PiSowskiego elektoratu.

Jak twarde opadnie na dno, to płynne wypłynie :-).

Niektórzy publicyści wypowiadali pogląd, ze PiSowi grozi podział. Byłem wobec takich proroctw sceptyczny, ale jak widać Prezes robi wszystko, żeby do tego doszło.

Ludzie widzący PiS jako współczesną prawicę podejmującą aktualne wyzwania zostali ostatnio zmarginalizowani na rzecz potakiwaczy i partyjnego betonu. Na ostatnie wyczyny patrzy z niedowierzaniem coraz większa grupa w miarę rozsądnie myślących więc kto wie co będzie po kolejnych przegranych wyborach?

Alternatywą podziału jest wykopanie Prezesa - albo w rękawiczkach (jakiś tytuł dożywotniego honorowego czy coś w tym stylu) lub przewrót pałacowy dokonany np. przez ludzi Ziobry.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Gdzieś w Salonie24 widziałem tekst, w którym autor wieszczył mordowanie staruszków z Krakowskiego Przedmieścia, bowiem "Traktat Lizboński zawiera w sobie karę śmierci za protesty". To jest dopiero jazda po bandzie, a przy okazji od razu widać, z kim mamy przyjemność. Ta sama buźka się wyłania, którą oglądaliśmy w 2004 roku przed wejściem Polski do UE, a wcześniej w latach 80., w obronie "spokojnego społeczeństwa" przed wichrzycielami z Solidarności. Zastanawiam się tylko, jak nazwać ten kierunek. Bo kołtun to niezupełnie to. Kiedyś częściowo utożsamia się z tym Giertych, teraz częściowo Kaczyński, ale czy najgłębszy nurt nie płynie przypadkiem gdzieś pomiedzy Rzymem a Moskwą...

>wladz, 9 Sie 2010, 09:07

>"Słuchaczy publicznej rozgłośni zbulwersowała audycja z cyklu "Trójka po trzeciej", którą 3 sierpnia

>prowadził redaktor naczelny "Gazety Polskiej" Tomasz Sakiewicz.

Gdzieś tu opisałem jeden dzień w "Trójce" i to, co się tam wyprawia. Jawna PiSSowska antyrządowa propaganda. W dodatku nachalna i wręcz chamska.

Jestem Europejczykiem.

Niezłe bicie piany Panowie uprawiają: blend nienawiści, chciejstwa, złej woli i chamstwa.

Najleszy passus to o "czy najgłębszy nurt nie płynie przypadkiem gdzieś pomiedzy Rzymem a Moskwą..."

Tego to nawet Bubel z Napieralskim by nie wymyślili.

Szczep wsobny

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

absinth3, z chęcią przeczytam Twoją dogłębną analizę ostatnich wydarzeń oraz płynące z niej wnioski. Jak na razie trudno Ci jest się wytoczyć poza okopy ataków personalnych.

Oceniam wpisy a nie ludzi.

Analiza - jakakolwiek - nie miałaby sensu; zbyt wiele emocji.

Odpowiem więc inaczej:

słucham właśnie Gintrowskiego "tren do wierszy Zbigniewa Herberta" i TO jest moja muzyka i poezja.

Jestem z obozu Kisielewskiego i Herberta, Poboga-Malinowskiego i Mackiewicza-Cata

Coś o MIłoszu, Szymborskiej? Genialni poeci- genialni. Ale nie ten obóz.

Obrazek powyżej...

O czym my mówimy???

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

>O czym my mówimy???

W zasadzie to o polityce, spójrz na tytuł wątku.

No niestety - polityka to raczej proza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.