Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Ja też nie skreślam, tym bardziej, że i tak muszę poczekać, co z tego wyjdzie - nie mam innego państwa rządzonego przez inną partię do dyspozycji :-) Osobiście uważam, że PO było zdeterminowane, żeby COŚ zrobić, ale pod wpływem palmy prezesa mogło juz im przejść. Prezes podczas kampanii wyglądał dość groźnie, ale to już przeszłość. A po co się narażać na niewygody, skoro można nic nie robić i tylko wspólnie z rozbawionym narodem co jakiś czas przejechać małpie patykiem po klatce? Śmiech to zdrowie.

Stało się to, co przewidywałem, czyli Prezes dostał żółtą kartkę od Kościoła. I to od kogo - od samego abp. Michalika, czyli kościelnej konserwy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli nie zrozumiał ostrzeżeń Lisickiego to teraz chyba się jednak zastanowi zanim znowu coś chlapnie.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

>jozwa maryn, 10 Sie 2010, 10:30

>Stawiałem na Ziobrę, bo jako jedyny młody (a raczej "młody") pisowiec ma silne własne poparcie

>społeczne

Ziobro to szczwany lis. Nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się że włazi Prezesowi do d... i jego rekami nakręca napięcie w partii po to, żeby w ostatniej chwili wykonać woltę i stanąć na czele puczu.

Jestem Europejczykiem.

No i się zaczęło:

'Nowe krzyże na Błoniach. "To symbol, musi tam stać"'

Ukryta Zawartość

Niedługo rzeczywiście będziemy mieli całe lasy krzyży.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

>absinth3, 10 Sie 2010, 11:59

>Może zamiast wróżyć z fusów od kawy, postawią sobie Panowie tarota albo co innego?

My sobie powróżymy, a ty w tym czasie możesz pomodlić się za zdrowie psychiczne Prezesa :-).

Jestem Europejczykiem.

broy, 10 Sie 2010, 10:26

>Panowie wali mnie po i piss

Pełna zgoda

>To jest nakręcony konflikt polityczny i medialny, w który został wkręcony KK z kurią na czele

>Zresztą KK w Polsce od wielu lat w nowej rzeczywistości ma problem z oddzieleniem się od polityki

Też zgoda z drugim zdaniem, które zresztą przeczy pierwszemu.

>Z jednej strony mamy grupę ludzi - nazwijmy ich za m.in. Terlikowskim wykluczonych - którzy idą w

>zaparte w imię fundamentalizmu i stanowienia własnych zasad, w dodatku chętnie by za krzyż zginęli

którzy są cynicznie wykorzystywani przez Prezesa. Zwracam uwagę że nawet Ruch 10 kwietnia dystansuje się od tego.

>Z drugiej patrzy na to władza w-wy z bufetową i gajowym na czele i się dobrze bawi, a słupki rosną

Co mają zrobić? Wysłać policję? Wojsko? - to by się działo dopiero - ZOMO, ubecy itp. Dopóki nie będzie przegięć nie sądzę żeby coś zrobili - zresztą po co jak przeciwnik polityczny sam się wykańcza. Jedyną osobą która może coś zrobić jest Jarek (kurcze może chce przejść do PO) i nie wykluczam że w pewnym momencie coś zrobi - jak emocje zastąpią kalkulację. Zresztą już kalkuluje pewnie jak tą sprawę wygrać.

(...)

>Ale przeraża mnie konflikt z Krzyżem w tle - tak wladziu - bo nie jesteśmy jeszcze krajem laickim.

Hmm, w takim razie jest to sprzeczne z Konstytucją.

>I jest to jak mówi banda prowokatorów lewacko-pedalsko-alternatywnych "cyrk"

A co jest alternatywą dla powyższych - katole? Strasznie mnie rozczarowałeś. Brak umiarkowania z jednej strony powoduje to samo z drugiej. Ot co. KK właśnie dowiaduje się że nie można zjeść ciastka i mieć ciastko.

Trzeba przyznać jedno - Jarosław Kaczyński to strasznie zdolny polityk. Najpierw zmiótł ze sceny Samoobronę i LPR a teraz wpędził w nie lada kłopoty KK. Jacyś chętni jeszcze na sojusze?

No dobra, mamy winnego:

Dlaczego dyskusji o formie upamiętnienia 10 kwietnia nie mógł rozpocząć prezydent Komorowski? Gdyby to zrobił, gdyby nie wystraszył się tak bardzo rodzącego się mitu Lecha Kaczyńskiego, dziś Krakowskie Przedmieście zapewne wyglądałoby inaczej. I pewnie moglibyśmy bardziej skupić się na dyskusji o zadłużeniu państwa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Walerciu, dlaczego w sprzeczności? Właśnie na tym zasadza się konflikt: KK nie ma pomysłu na rzeczywistość. Kolejna sprawa - pytasz co ma zrobić establishment - jak to co? Cztery miechy to mało choćby na tablicę pamiątkową, że o wyjaśnieniu sprawy nie wspomnę? Pamiętaj, że to nie tylko problem jak to mówią fundamentaliści - 'godnego upamiętnienia' - to problem rozwiązania problemu, a nie olania sprawy. Co robi tusku i gajowy? W dupę sobie włażą i nic nie robią! Dlatego wypływa jarek, dlatego wypływa rydzol i talibostwo! Dziwisz się wykluczonym, że mają dość kopania po jajach? Bo ja nie.

Od obecności krzyża w tzw. przestrzeni społecznej do państwa wyznaniowego długa droga. Nota bene wczoraj rozpoczęto oficjalnie laicyzację RP i to jest fakt, zresztą to proces mający miejsce od wielu miesięcy, a nawet lat. Ciekawe co powiesz też, jak dwie cioty będą dzieci chować, bo ja się z tego cieszyć nie będę.

Poza tym jarek dał dupy.

pzdr

Jaro_747, 10 Sie 2010, 12:03

>>absinth3, 10 Sie 2010, 11:59

>

>>Może zamiast wróżyć z fusów od kawy, postawią sobie Panowie tarota albo co innego?

>

>My sobie powróżymy, a ty w tym czasie możesz pomodlić się za zdrowie psychiczne Prezesa :-).

Dobrze- pomodlę się za Pana Prezesa

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

>Walery, 10 Sie 2010, 12:23

>No dobra, mamy winnego:

Prawicowi publicyści otrząsnęli się po szoku wywołanym wypowiedziami Prezesa i szybko wskoczyli w stare koleiny.

Jestem Europejczykiem.

Uwaga!

W Warszawie przewiduje się nowe znaki drogowe.

Trwają prace nad aktualizacją kodeksu drogowego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

broy, ew. broyciu;) 10 Sie 2010, 12:37

>Kolejna sprawa - pytasz co ma zrobić establishment - jak to co?

Ma oczywiście zezwolić na zbudowanie sobie przyczółka do demonstracji antyprezydenckich przed pałacem bo tak chce Bulski i "obrońcy" krzyża. Spoko. Zapraszać może głowy innych państw ale nie 10 bo przed pałac wpadnie Jarek & Co. teoretycznie by uczcić pamięć brata (może tym razem nie będzie palić kukły)?

>Cztery miechy to mało

>choćby na tablicę pamiątkową,

A Krzyż Smoleński na Powązkach? A Wawel? Dlaczego akurat w tym miejscu? Bo zginęła Prezydencka Para a reszta to się "na stopa" zabrała? Jeżeli chodzi o PP to proszę bardzo - Wawel, decyzja rodziny.

>że o wyjaśnieniu sprawy nie wspomnę?

Katastrofy długo się bada z tego co wiem, a taką bezprecedensową to chyba jeszcze dłużej.

>Pamiętaj, że to nie tylko problem

>jak to mówią fundamentaliści - 'godnego upamiętnienia' - to problem rozwiązania problemu, a nie

>olania sprawy. Co robi tusku i gajowy? W dupę sobie włażą i nic nie robią! Dlatego wypływa jarek,

>dlatego wypływa rydzol i talibostwo! Dziwisz się wykluczonym, że mają dość kopania po jajach? Bo ja

>nie.

A co Lech i Jarosław (Prezydent i Premier RP)zrobili dla wykluczonych? Zaproponowali im coś oprócz "zemsty" dzięki IPN, CBA itepe?. Wiesz ja to element napływowy w Warszawie to może nie wiem że coś jako Prezydent M.St. zrobił dla wykluczonych?

>Ciekawe co powiesz też, jak dwie cioty będą dzieci chować, bo ja się z

>tego cieszyć nie będę.

Konstytucja RP Art. 18.

Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej.

PZDR

PiS apeluje o powołanie komitetu honorowego budowy pomnika upamiętniającego ofiary katastrofy smoleńskiej. Według wicemarszałka Sejmu Marka Kuchcińskiego (PiS), patronat honorowy zgodziła się objąć matka Lecha i Jarosława Kaczyńskich - Jadwiga.

Według Kuchcińskiego, "to może być porozumienie, które połączy wszystkich Polaków i wszystkie środowiska w Polsce".

Filut, 10 Sie 2010, 15:57

Wniosek jest prosty - albo p. Kaczyńska jest w całkiem dobrej formie (po co więc leżała w szpitalu??) albo jaruś bezczelnie wykorzystuje chorą staruszkę do własnych celów. W każdym razie coś tu porządnie cuchnie...

Na Powązkach jest już miejsce, jest projekt pomnika.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Projekt rzeźbiarza Marka Moderaua wygrał konkurs, ogłoszony przez władze Warszawy, którego celem było zaprojektowanie kwatery smoleńskiej na Wojskowych Powązkach.

Ukryta Zawartość

Nowo powstające kumitety żyją własnym rytmem, we własnym świecie.

Oj, jak w takim tempie będą powstawać, to sami za łby się wezmą.

Już jest jeden kumitet i projekt też ma.

Oczywiście na pomnik przed pałacem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Ale przeraża mnie konflikt z Krzyżem w tle - tak wladziu - bo nie jesteśmy jeszcze krajem laickim

>I jest to jak mówi banda prowokatorów lewacko-pedalsko-alternatywnyc h "cyrk" - tak józwa - jest to

>piknik, jest to hucpa i tragifarsa w jednym, tragicznie smutne zakończenie tzw. 'żałoby narodowej'"

brojek coś nie tak z twoją pamięcią żałobę zakończono na trzeci dzień decyzją o pochówku na Wawelu.To był cyrk.

Swoją drogą drogi panie masz swoje lata i zostaw ten kraj ludziom młodym nie skażonym idiotyzmami wychowawczymi.Twoje pokolenie poza martyrologią nie ma się czym pochwalić

wladziu

po raz pierwszy z Toba zgodze sie,ze przy drodze krzyzy stoi sporo,tak jak i kurewek.

pisz,pisz-tylko tak obojetnie bezpartyjnie-moze jeszcze wyrosnie z Ciebie patriota na medal!!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.