Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

wladz, 27 Sie 2010, 19:29

>aniołek więc jak z tą demokracją.....migalski w ramach

>demokracji krytykuje czy krytyką prezesa

>burzy demokrację

Emocjonalna, upierdliwa, bezustanna krytyka opozycji niewątpliwie buduje demokrację.

Trochę nie rozumiem gdzie ty te próbki wklejasz. "Prymitywna opcja"- to jest ta krytyka? Nie przesadzaj to jest tylko prymitywny epitet.

Opozycja wladz, opozycja- jakbyś tam na nią nie pluł. Największa partia opozycyjna. W ostatnich wyborach jej prezes zebrał 8mln głosów- to poważny mandat.

Tak więc buduj demokrację, prymitywnymi epitetami, obsesyjnymi atakami na opozycję. Kiedyś też, tylko bardziej subtelnymi atakami na opozycję budowano demokrację (ludową).

AniołCienia, 27 Sie 2010, 19:04

>Jaro_747, 27 Sie 2010, 18:56

>Widzisz tobie kłamstwem wydaje się zwykły brak wulgarnej krytyki Kaczyńskiego. Niestety

>dziennikarstwo na zachodzie, nawet jeśli nie lubi Kaczyńskiego to bez takich akcentów nawiedzonego

>nienawistnego subiektywizmu jak u ciebie.

Dziennikarstwo na zachodzie:

Nowe polskie kartofle. Dranie chcący opanować świat. Lech „Katsche" (mlaskający-red.) Kaczyński. To tytuł i podtytuły artykułu, który ukazał się w niemieckiej gazecie tuż przed szczytem w Berlinie. Money.pl przetłumaczył publikację.

Niemcy przecierali osłupiałe ze zdumienia oczy i przetykali uszy, kiedy Kaczyński przybył w marcu z zadartym nosem do Berlina, a już w maju w Warszawie podczas Targów Książki nie zauważał stojącego obok prezydenta Niemiec.

Wiedziano wprawdzie, ze Kaczyński uznawał za szczególny powód do chwały, że przez dziesięciolecia nie podał żadnemu niemieckiemu politykowi nawet małego palca. Wystarczająco często trąbił też o tym, że w całych Niemczech widział tylko spluwaczkę w męskiej toalecie lotniska we Frankfurcie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17911-100000067 1282934087_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajne to forum. Inni przesiadują w czytelniach, zagraniczną prasę naczytują, a wystarczy wejść tu- i Filut w jednym akapicie, jak w pigułce, streści nam "prasę zachodnią". I po co czas trwonić :-)

>AniołCienia, 27 Sie 2010, 19:04

>Gdzie to kłamstwo, znajdź "przeciętnego polskiego poprawnego dziennikarza" który napisałby coś w tym

>tonie.

Doskonale pamiętam wieczór wyborczy. WSZYSCY obecni dziennikarze, socjolodzy, politolodzy podkreślali że wprawdzie wybory wygrał Komorowski, ale wynik Kaczyńskiego jest olbrzymim sukcesem i jego i sztabu i nowego wizerunku.

Momentami więcej mówili o świetnym wyniku Kaczyńskiego niż o zwycięstwie Komorowskiego.

Żeby było śmieszniej Kwaśniewski w czasie rozmowy również pogratulował wyniku Kaczyńskiemu i podkreślił jego sukces.

Jestem Europejczykiem.

AniołCienia, 27 Sie 2010, 20:44

>Fajne to forum.

Fajne to forum, jak ktoś pisze, że:

>dziennikarstwo na zachodzie, nawet jeśli nie lubi Kaczyńskiego to bez takich akcentów nawiedzonego

>nienawistnego subiektywizmu jak u ciebie.

to można do kolegi wyciągnąć pomocną dłoń i uchronić od pośmiewiska w sprawie "dziennikarstwa na zachodzie".

wladz, 27 Sie 2010, 20:21

>aniołek bez pierdu pierdu tylko między wilcze ślepia przegrał po raz kolejny

To jest demokracja. Wygrana w 2005 była w niezłym stylu. Przegrana w demokracjach się zdarza. Ta partia ma dobre drugie miejsce. 8mln głosów to naprawdę dużo- świadczy o tym że ten człowiek cieszy się zaufaniem liczącej się części społeczeństwa. PIS zresztą obecnie ma większą liczbę miejsc w parlamencie niż w 2006 np.

Jeśli chodzi o mnie- żadna tragedia. Ja się nawet fajnie czuję po stronie opozycji. Nie mam charakteru lizityłka poprawności, tych co u żłobu. Nie jestem drobnomieszczaninem rodem z mentalności PRL dla którego opozycja to jakiś straszak i margines.

Takim jak ty i inni wielbiciele obsesji plucia na opozycję- tą realną, liczącą się.

"Sięganie po ludzi spoza partii, spoza polityki kończy się różnie. Bardzo boleśnie odczuła to PO, kiedy na listy ściągnęła celebrytów, śpiewaków operowych, Radosława Majdana. Boleśnie przekonujemy się o tym dzisiaj my" - powiedział Brudziński.

"Doktor Migalski, którego bardzo ceniłem jako komentatora politycznego zaczyna przypominać właśnie takiego Radka Majdana. Jest to forma pewnej aktywności medialnej - chęć zaistnienia za wszelką cenę przeważa nad treścią" - uważa polityk.

Majdan przed ponad rokiem zrezygnował z mandatu radnego sejmiku zachodniopomorskiego, gdzie dostał się z list PO. Jako radny, piłkarz był obecny zaledwie na kilku sesjach Sejmiku. W czerwcu tego roku koszaliński sąd rejonowy skazał go na karę grzywny w wysokości 4,5 tys. zł. Majdan, obok dwóch innych piłkarzy, był oskarżony o napaść na policjantów i ich znieważenie.

W ocenie Brudzińskiego, Migalski powinien sobie zdawać sprawę z tego, że osłabianie partii jest osłabianiem polskiej demokracji. "Ja tak odczytuje ten list (Migalskiego), służy on promocji jego osoby, ewidentnie osłabia partię polityczną, dzięki której pan Migalski znalazł na pięć lat atrakcyjną przystań w Brukseli" - powiedział Brudziński.

Także szef klubu PiS Mariusz Błaszczak jest zdania, że Marek Migalski "jako polityk popełnia zasadniczy błąd".

"Mam wrażenie, że chodzi mu o popularność jego blogu, a nie o dobro partii, którą w końcu reprezentuje, chociaż nie jest jej działaczem, bo niewątpliwie przez swój list odciągnął uwagę opinii publicznej od nieudolności rządu Donalda Tuska" - ocenił Błaszczak.

Ukryta Zawartość

Ciekawe jaki nastepny ruch wykona Migalski.Chyba nie oczekiwal, ze jego krytyka spotka sie ze zrozumieniem w pisie.

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

aniołek

od wygranej w 2005 jest Horst i już wszystko i więcej wiemy .Pytanie o demokrację dotyczyło tej wypowiedzi

"W ocenie Brudzińskiego, Migalski powinien sobie zdawać sprawę z tego, że osłabianie partii jest osłabianiem polskiej demokracji. - Ja tak odczytuje ten list (Migalskiego), służy on promocji jego osoby, ewidentnie osłabia partię polityczną, dzięki której pan Migalski znalazł na pięć lat atrakcyjną przystań w Brukseli - powiedział Brudziński."

krytyka prezesa burzy demokrację....jedyny wniosek z wypowiedzi bardzo ważnego polityka największej partii opozycyjnej ( w mojej ocenie najbardziej prymitywnej partii w sejmie)

modrzew47, 27 Sie 2010, 21:05

>..przypomne ci,że opozycja(jak mówisz)ta realna,to nie polega

>tylko na"jestem przeciw"..jak wiesz o

>czym mówie.

Myślisz że polega na czymś takim jak dopierniczanie forumowe "Jarusiowi"- tylko w odwrotnym kierunku? Czy też od PISu należy mieć większe wymagania niż od standardowego kpiarza z kartofli.

Oj patrzmy na ręce opozycji i twardo od niej wymagajmy! (a od rządu?... ee i tak się wyżywi)

wladz, 27 Sie 2010, 21:10

>krytyka prezesa burzy demokrację....jedyny wniosek z wypowiedzi

>bardzo ważnego polityka największej

>partii opozycyjnej ( w mojej ocenie najbardziej prymitywnej partii w sejmie)

Jednak tobie to trzeba powtarzać- krytyka opozycji i jej przywódcy, którego 8mln (itd..) to zjawisko nie burzące ale budujące demokrację. Należy ją krytykować rzeczowo, używając fachowych terminów "mlaskacz", "kartofel", "kurdupel", "Jaruś" i przede wszystkim namolnie- a zwycięstwo demokracji będzie całkowite.

aniłek

masz konkretną wypowiedź polityka partii i moją krytyczną ocenę wypowiedzi jak z czasów PRL o którym wspominasz...krytyka pierwszego sekretarza była uważana za zamach stanu

Wladz ja Ciebie nie rozumiem, mówię że krytyka Jarusia i PIS (czyli tej opozycji która ma najsilniejszy mandat w głosach wyborców i w sejmie) jest bardzo dobra dla demokracji. To źle- wg. Ciebie- jest krytykować ten PIS?

Nie zauważyłem aby głos sympatycznego Migalskiego był traktowany jako zamach stanu. Migalski zresztą nie jest w PIS. Walki między frakcjami są we wszystkich partiach, lecz każda partia stara się nie robić tego publicznie.

Oj wiem, wiem, to by było najbardziej dobre dla demokracji, żeby opozycja się sama rozpierniczyła w efektownych- fajowsko publicznie nagłaśnianych walkach wewnętrznych.

Ech jak by było dobrze. Ostałby się tylko PO, PSL, i SLD (tak jak za demokracji, tej ludowej, SD, SL, PZPR). Taka historyczna ciągłość :-) Taka wąska opozycja jak SLD by wystarczyła, coś by się tam pultali.

Nikt nie chce dotykać zgniłego jaja?

"Koczownicy spod Pałacu". Policja przyjęła zgłoszenie

Federacja Młodych Socjaldemokratów zawiadomiła w piątek policję o możliwości popełnienia wykroczenia przez osoby gromadzące się w pobliżu krzyża przed Pałacem Prezydenckim.

- Koczownicy spod Pałacu Prezydenckiego w Warszawie podjęli szereg działań, które - zdaniem zgłaszających - są niezgodne z obowiązującym prawem i w demokratycznym społeczeństwie są nie do przyjęcia - zaznaczono w uzasadnieniu zawiadomienia, które zostało złożone w Komendzie Rejonowej Policji Warszawa-Śródmieście.

Ponadto przedstawiciele młodzieżówki SLD wskazują, że używały one wyzwisk pod adresem funkcjonariuszy policji oraz straży miejskiej a także księży.

Od 3 sierpnia, kiedy przeniesienie krzyża zostało uniemożliwione przez tłum zgromadzony na Krakowskim Przedmieściu, wydatki stołecznej policji wyniosły 860 tys. zł, a straży miejskiej - kolejne 250 tys. zł. Zaznaczyła, że zgromadzenie, które się tam odbywa nie ma organizatora.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

AniołCienia, 27 Sie 2010, 21:14

>wladz, 27 Sie 2010, 21:10

>>krytyka prezesa burzy demokrację....jedyny wniosek z wypowiedzi

>>bardzo ważnego polityka największej

>>partii opozycyjnej ( w mojej ocenie najbardziej prymitywnej partii w sejmie)

>

>Jednak tobie to trzeba powtarzać- krytyka opozycji i jej przywódcy, którego 8mln (itd..) to zjawisko

>nie burzące ale budujące demokrację. Należy ją krytykować rzeczowo, używając fachowych terminów

>"mlaskacz", "kartofel", "kurdupel", "Jaruś" i przede wszystkim namolnie- a zwycięstwo demokracji

>będzie całkowite.

Zgadzam się z Tobą, że krytyka kurdupla jest potrzebna. Ale jego trzeba wyeliminować z życia publicznego np. wsadzając go do więzienia za aferę FOZZ czy za zamordowanie B. Blidy. Można też go zamknąć za przyczynienie się do śmierci tysięcy chorych po rozpętaniu przez niego i ziobrę afery p. dr. Garlickiego. Przyczyn, dla których jaruś powinien siedzieć ( niestety nie ma u nas kary śmierci, więc wisieć nie może ) znalazłoby się z pewnością dużo więcej.

aniołek widocznie swoich wpisów również nie rozumiesz

Ech masz pusty łeb

PiS był jest i będzie opozycją wobec logiki i zdrowego rozsądku czy przy okazji jest opozycją parlamentarną?....jeżeli krzyż i szaleństwo prezesa oznaczają politykę to masz rację

Drogi Wladku, nie wiem co ci poradzić. Twoja szaleńcza miłość do prezesa chyba trochę ci szkodzi. A on milczy powiadasz... Nie wiem, może spróbuj się odkochać. To bardzo ładnie, a nawet trendi, że nie jesteś tak banalnie "hetero".

Cieszę się że nie jesteś głupkiem wlad.

Ukryta Zawartość

post-27094-100000051 1282981041_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

AniołCienia, 28 Sie 2010, 09:42

>Cieszę się że nie jesteś głupkiem wlad.

>

>

Ukryta Zawartość

No, jeżeli Tobie podoba się barbarzyńskie dręczenie zwierząt to ja dziękuję. Corrida powinna być zakazana.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.