Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

wladz odpuszcze sobie, dla mnie jak ktos jest klonem i nie ma odwagi pod jednym nickiem wystepowac to nie jest partner do dyskusji....

trudno z nim rozmawiać po jego wpisach nogi tracą kontakt z ziemią....padam z śmiechu

• Redaktorzy

"No to gdzie "już opublikowali", zapodaj linka."

Post 30028. Zawiera cytat z dokumentu rozpowszechnionego dzisiaj przez PiS.

Tak, zgodzę się z markowskim w jednym - też bym nie uwierzył, gdybym nie zobaczył.

Jarek jaki jest...każdy widzi...szkoda słów...Strach pomyśleć jakim byłby prezydentem..? Pobił nawet Antka spiskowca, a to już niezły wyczyn...)Dlaczego po ich twarzach widać, że są z pis-u..? Na dodatek jak ich słucham, ta dykcja...wiem z jakiej partii są..) Prawie każdy mlaska, śp. Gosiewski chciał być kalką prezesa. Ogólnie, chyba im język przeszkadza...w wypowiedzi. Ale...jaki szef..taka reszta..)

Szanowny Panie Wiele osób w życiu odnosi sukces ale nie wielu jest szczęśliwych - wg badań tylko ok. 2%

Wiedzę studiuj po to żeby ją skutecznie unikać.Wszystkie odpowiedzi są w głębokim myśleniu indukcyjnym.

Niektórzy ludzie wykształceni są ponad swoją inteligencję.Wiedzę zdobywają ci którzy jej nie posiadają ona i tak nie zapewni mądrości.

Przyczyny niskiego poczucia własnej wartości należy szukać w relacji z rodzicami we wczesnym dzieciństwie, walczy się z tym do końca życia.

Lęk budzi agresję, a agresja to wołanie o pomoc. Nie wszyscy chcą z tej pomocy skorzystać. Dla nich nie ma już nadziei ponieważ włączyli mechanizm auto destrukcji.Każdy jest wrogiem.

(jozwa w poście #30028 to w ogóle żadnego linka nie ma. Chyba że jak zwykle preferujesz fakty wirtualne.)

747- nie każdy jest wrogiem dla userów tego foróm, natomiast jeśli spojrzeć na monomanię nienawiści tutaj, owładnięcie jadem antypisim- tak zgdza się, to odzwierciedlenie forum onetu- podobna mania nienawiści. Nawet kiedy "jarkacz" był na urlopie tutejszym forumowym eryniom roiło się że on działa, że wydaje rozkazy i steruje destrukcją wręcz telepatycznie czy jakoś może inaczej :) i skwapliwie te jego urojone niby działania tradycyjnie podlewali jadem, komentowali jak real.

User elektro np. bardzo szczerze i otwarcie opisał tu swoją nienawiść i rozmiar nienawiści u innych userów- to dobrze oddaje charakter naszej polskiej poprawności- sok z niej wycisnąć to i mozna by było papuasom sprzedawać do zatruwania strzał :)

747 pan kaczynski ma taka dziwna w sobie lagodnosc i medialnosc , ze miliony ludzi w polsce go bezinteresownie nienawidza szczegolnie jak sie odezwie do mikrofonu czy klepnie kogos po plecach itp., ostatnio zauwazyl to nawet pan migalski , ale nie zostaly jego uwagi dobrze chyba zrozumiane i uznane za pomocne, nie ma wiec nic dziwnego w tym, ze pan kaczysnki budzi takze negatywne uczucia w wielu osobach tutaj na forum....

To wiemy, widzimy- tu godziny nie ma aby któryś z was nie dał upustu swojej (a'la Putin) nienawiści do opozycji (no może z wyjątkiem SLD, ale to wiadomo:sami swoi). A już całkiem ofixowaliście na punkcie tzw. "jarkacza".

Trąba z koziej d*py na wczorajszym marszu z pochodniami.

"Jako prawnik muszę postawić pytanie, na jakiej podstawie ta część chodnika Krakowskiego Przedmieścia została wyłączona z ruchu, na jakiej podstawie ci policjanci, którzy tu stoją, którzy są tak potrzebni w innych częściach Warszawy (...), strzegą tego miejsca" - pytał Kaczyński.

Pytany o to rzecznik komendanta stołecznego policji Karczyński zaznaczył, że obowiązkiem policji jest dbanie o bezpieczeństwo. - W tym miejscu gromadzi się wiele osób. Doszło też już do kilku incydentów, przyszedł tu m.in. mężczyzna z rozbrojonym granatem, zbezczeszczono pamiątkową tablicę. Dlatego są policyjne barierki, by nie dochodziło do podobnych sytuacji - podkreślił.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W 1971 na Wydziale Prawa i Administracji UW uzyskał tytuł magistra. 8 grudnia 1976 na tym WPiA UW obronił pracę doktorską zatytułowaną Rola ciał kolegialnych w kierowaniu szkołą wyższą[4]. W latach 1971–1976 zatrudniony był jako pracownik naukowy w Instytucie Polityki Naukowej i Szkolnictwa Wyższego. Później do 1981 pracował jako adiunkt na Uniwersytecie Warszawskim w filii w Białymstoku. W latach 1982–1983 był zatrudniony w Bibliotece Uniwersyteckiej w Warszawie na etacie starszego bibliotekarza.

Ukryta Zawartość

Jednym słowem - specjalista.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tymczasem na Wawelu popis organizacyjny.

Mimo powagi uroczystości, nie obyło się bez kontrowersji, ponieważ na Wawelu zabrakło co najmniej kilkunastu rodzin. Zaproszenia zostały wysłane za późno, w złej formie, a część osób w ogóle ich nie otrzymała. Do czwartku wieczorem udział w uroczystościach potwierdziło jedynie 120 osób. Na ceremonię nie zaproszono również nikogo z kancelarii prezydenta.

Na skutek pomyłki nie odczytano wszystkich nazwisk; lista okazała się niekompletna, za co organizatorzy ze strony kościelnej przeprosili rodziny ofiar już w kilka minut później i to dwukrotnie. Rodziny ofiar same wypowiedziały brakujące nazwiska i modlitwę odmówiono jeszcze raz, tym razem za wszystkie ofiary.

Ukryta Zawartość

P.S.

Kto jest "nieproszony" na Wawelu? - rodziny oburzone

Ukryta Zawartość

post-17911-037315800 1284191881_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale się pchają do modlitw. Czyżby nowy POwski pęd do całowania rączek proboszczom. Oj jak chcą do grobu Lecha. Mam nadzieję, że ciebie Filut nie pominęli w zaproszeniu. Najpierw pluli ile wlezie na wawelski pogrzeb a teraz skamlą, że pominięci. Macie taką mentalność jak Tuniek co to przed wyborami 2005 zapragnął kościelnie poślubić swą konkubinę.

Mowa jest o rodzinach tych, którzy zginęłi w katastrofie, więc miarkuj się może.

Gdy obrażano tu na forum część rodzin tych nielubianych polityków, Jozwa jakoś uwag o miarkowaniu nie wypowiadałeś.

Faktem jest, że skandalem jest jedno i drugie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

jar1uś co wy byście bez cenzury...

To jak grób z- jak mówiliście bez miarkowania

(jozwy to wtedy nie raziło oczywiście)- "zimnym lechem" jest już godny pielgrzymki i modlitwy nawet środowisk ateistycznych. Ech jak wam się ta chorągiewka wedle wiatru obraca- żenada.

Co spitfire już Onet nie dał pretekstów do rzygania jadem- sam musisz sobie to palenie książek wymyślić, żeby ci ulżyło. A zobacz, na Onecie coś tam jest od dyżurnego Palikota- będziesz miał o czym mówić.

podobno oprocz ludzi z PIS-u zginely tam tez osoby z innych partii i bezpartyjni.....w tym wypadku lotniczym....rozumiem, ze nie sa to wazne osoby , ale niezaproszenie tych rodzin to naprawde cos dziwnego...naprawde ten rok jest dla mnie ciezki jako katolika i dla calej mojej rodziny, szczegolnie szkoda mi mojego taty jak patrze jak przeżywa to rozwalanie kosciola polskiego, angazowanie hierarchow w doczesne, zupelnie niepotrzebne spory miedzy politykami podobnymi do hien....straszny rok dla polskiego kosciola katolickiego , ktory pokazal jak dla mnie patologie , ktorych nie bylem swiadomy zupelnie...to jest tez nauczka dla nas wszystkich jak latwo przy zaangazowaniu w polityke traci sie autorytet....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

podobno oprocz ludzi z PIS-u zginely tam tez osoby z innych partii i bezpartyjni.....w tym wypadku lotniczym....rozumiem, ze nie sa to wazne osoby , ale niezaproszenie tych rodzin to naprawde cos dziwnego...naprawde ten rok jest dla mnie ciezki jako katolika i dla calej mojej rodziny, szczegolnie szkoda mi mojego taty jak patrze jak przeżywa to rozwalanie kosciola polskiego, angazowanie hierarchow w doczesne, zupelnie niepotrzebne spory miedzy politykami podobnymi do hien....straszny rok dla polskiego kosciola katolickiego , ktory pokazal jak dla mnie patologie , ktorych nie bylem swiadomy zupelnie...to jest tez nauczka dla nas wszystkich jak latwo przy zaangazowaniu w polityke traci sie autorytet....

Kościół dzięki temu traci autorytet nawet wśród zapamietałych prawicowców - rzecz kiedyś nie do pomyślenia.Szkoda mi też ludzi, którzy w dobrej wierze uznawali jego autorytet - takie zawalenie się świata wartości nie jest rzeczą przyjemną. Niezaproszenie rodzin wszystkich ofiar było baaardzo grubym nietaktem, jeśli nie chamstwem, które obciąża głównie Dziwisza.

• Redaktorzy

"Gdy obrażano tu na forum część rodzin tych nielubianych polityków, Jozwa jakoś uwag o miarkowaniu nie wypowiadałeś."

Przykłady. Konkretne.

Zresztą, nie potrzeba. Nie zdajesz sobie sprawy, że ogłaszając, że zachowujesz się jak świnia "bo inni też", wystawiasz sam sobie najgorsze świadectwo. A wywijanie przy tym kościołem i moralnością jest już szczególnie groteskowe. Moralista.

"Gdy obrażano tu na forum część rodzin tych nielubianych polityków, Jozwa jakoś uwag o miarkowaniu nie wypowiadałeś."

Przykłady. Konkretne.

Zresztą, nie potrzeba. Nie zdajesz sobie sprawy, że ogłaszając, że zachowujesz się jak świnia "bo inni też", wystawiasz sam sobie najgorsze świadectwo. A wywijanie przy tym kościołem i moralnością jest już szczególnie groteskowe. Moralista.

Napisałem przecież na końcu: Faktem jest, że skandalem jest jedno i drugie.

Czytaj do końca nie wybiórczo.

Przykłady? Masz ich pełno w wątku..

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

tak, Dziwisz to jest pomyłka rzeczywiscie, jak przy takiej wartosciowej osobie jak papież mógl sie uchowac taki pokurcz moralny, chciwy na poklask i godnosci....

• Redaktorzy

Może was zainteresuje felieton prawicowego publicysty, który w lipcu na uszach stawał, zeby Kaczyński wygrał wybory. Nie ze wszystkim się muszę zgadzać, ale robi wrażenie jak Kaczyński nadojadł tym, którzy - jak Migalski czy Staniszkis - widzieli w nim nadzieję dla Polski:

"Dlaczego media ciągle o Kaczyńskim? A ile można o Palikocie, gdy narodziła się nowa gwiazda! Odpowiem. Dlaczego miałbym nie odpowiedzieć, skoro wiem i to na pewno. Na pewno nie wynika z mojego charakteru, ale z prawidłowości tak prostej, że się pytaniom dziwię. A pytanie jest takie: „Dlaczego media ciągle o Kaczyńskim”. Zapomnijmy na chwilę, że Michnik to ideologiczny kacyk, że TVN to TV założona przez esbeków, że Żydzi trzymają agencje informacji i kroją gojów. O wszystkim na moment zapomnijmy i zostawmy tylko jedno. Zostawmy „męża stanu”, sześćdziesięcioletniego szefa największej partii opozycyjnej, byłego premiera i prawie prezydenta. Zostawmy tylko to i popatrzmy co się dzieje. Ów maż, w godzinach ciszy biega po barykadach z megafonem, a w tle jakimś przepitym głosem jegomość z tłumu intonuje coś co z grubsza przypomina marsz i tylko trochę dąbrowski. Obok baba dyszkantem ciągnie „Boże coś Polskę”. Nie ma takiej telewizji na świecie, czy to syjonistycznej, czy islamskiej, reżimowej, czy wolnej, osiedlowej, lokalnej, państwowej, czy komercyjnej, która by nie chciała tego pokazać. I nie ma takiej siły, nigdzie i nigdy, żeby przez podobny obrazek mógł się przebić trudny do zrozumienia i jak się okazało łatwy do akceptacji, podwyższony VAT. Na kluczowe pytanie o pokazywanie i zajmowanie się Kaczyńskim odpowiedź jest jedna. Telewizja zajmuje się Kaczyńskim, ponieważ się o to prosi, a mówiąc wprost Kaczyński zszedł na Palikota. Kiedyś, dawniej, można było posłuchać jakiejś analizy, mniej lub bardziej trafnej, zwykle trafnej, choć podanej na aluminiowej misce z Mokotowa.

Od kilku tygodni Kaczyński robi wrzutki, siedzi gdzieś na jakimś niszowym blogu, w niszowej gazecie, a jak już mu całkiem odbije, to na własnym portalu partyjnym i produkuje „palikotówki”. Naprawdę jest znaczna różnica i to nie tylko w jakości polityka, ale w tak zwanej prawdzie, kiedy się mówi: „rusko-niemieckie kondominium”, a kiedy się mówi: „dbajmy o polski interes”. W sprawie kondominium to ja nie widzę większej różnicy miedzy postawą PiS i PO, powtórzę POSTAWĄ, bo w gębie to jedni i drudzy mocni. Kwestia kondominium rozgrywała się wokół rury rusko-niemieckiej i gazu. Ani Tusk, ani Kaczyński nie znaleźli w postawie recepty na kondominium. Kaczyński po porostu głośniej pyskuje, a wizyty w Gruzji, choć nieco złagodniała moja ocena, nie da się traktować w kategoriach sukcesu, bo niby co ona REALNIE dała, poza nazwą ronda i wizytą gruzińskiego dżygita na pogrzebie Kaczyńskiego. No miłe to i fajne, ale SYMBOLICZNE, kondominium jak było tak jest. Ruscy robią w Gruzji co chcą, Niemcy z Ruskimi ubijają interesy jak chcą i tak było bez względu na to kto sprawował wartę. Tusk więcej czasu poświęca na dośrodkowania z lewego skrzydła niż kondominium. Kaczyński więcej czasu poświęcił na powoływanie i odwoływanie Leppera niż na politykę wobec sąsiadów.

Nie ma żadnego kondominium, po prostu biznes jest biznes. Po co komu taka Polska? I Niemcy i Ruscy już przerabiali warianty z okupacją, aneksjami, rozbiorami. Wejdą rozgoszczą się, a tu co i rusz powstanie, podziemie, opór i to tysiąca frakcji. Wszystko to kosztuje nie małe pieniądze, posiedzą 50 lat utopia kupę kasy, potem znów powieje inny wiatr i trzeba będzie po zachodniej stronie płacić odszkodowania i budować centra wypędzonych, a po wschodniej tłumaczyć się z cmentarzy w lesie. Po co komu Polska jako bankrutująca własność, kiedy na Polsce robi się doskonały biznes, nie inwestując ani grosza w ten trefny towar. Niemcy do dziś liżą rany po NRD, Polską jako towarem są tak zainteresowani jak Niemiec polskim używanym samochodem. Ruscy sprzedadzą gaz na 30 lat, podroczą się Katyniem, posadzą w 12 rzędzie na obchodach wojny ojczyźnianej i starczy im za 13 republikę. Jakie kondominium się pytam? Po co to komu? Bzdura, ewidentna polityczna bzdura, dotąd przynajmniej diagnozy Kaczyńskiego coś znaczyły, to pieprzenie jest irytujące nie dlatego, że Ruski i Niemiec się obrazi, a Unia przyśle sankcje. Pieprzenie jest irytujące, bo jest pieprzeniem. A nawet gdyby tak było, że kondominium, to proszę wybaczyć, ale polityk, który przyznaje, że jego kraj jest pachołkiem sąsiadów, bynajmniej nie wykazuje się patriotyzmem, ale głupotą ocierająca się o masochizm.

Takich rzeczy się nie mówi, mówiąc takie rzeczy wysyła się sygnał: „bierzcie nas jak stoimy, już nas macie”. Nie wiem kiedy polski polityk zrozumie, że dziś wojna musi się opłacać, Polska jest jak Afganistan Europy, tu się każdy wyłożył. Jest tania siła robocza, jest rynek zbytu, jest tranzyt, z którego można korzystać do woli i nie kosztuje to ani jednego rubla, ani jednego euro. Niemcy i Ruscy nami nie rządzą, bo nami się rządzić nie da, oni robią na nas złoty interes. Nie można nie mówić o Kaczyńskim. Polityk opowiadający bzdury, biegający koło drewnianego krzyża i przemawiający na barykadach, to jest temat wybitnie medialny. Gdzie coś podobnego można zobaczyć, w tej części Europy i dalej na zachód? Berlusconi kopulujący z policjantką jako wyjątek i to wszystko. Palikot jest mała myszka w porównaniu do tego co ostatnimi czasy odstawia Jarosław. Co tu będziemy gadać o kondominium. Kaczyński miał Tuska na widelcu, wystarczyło pociągnąć narrację z kampanii przez rok i po Tusku. Spieprzył jak zwykle wszystko, jak dla mnie ostatni raz spieprzył, temu człowiekowi żadna szansa ode mnie już nie zostanie dana. Jeśli Kaczyński poddał się jak dziecko takiemu Tuskowi, to o czym w ogóle mowa? Putin i Merkel takiego Kaczyńskiego nosem wciągną razem z nami wszystkimi.

Kaczyński będzie stawiał 17 cokół bratu i zastanawiał się nad 18, a Ruscy z Niemcami pociągną 5 rurę. Media muszą się zajmować Kaczyńskim i będą. Przecież to już są naprawdę jaja, że Donald Palikot w czasie gdy wszystko sznurkami związane i trzeszczy, VAT, budżet się ma robić, jedzie sobie na sajgonki i jogę potrenować. W kraju gdzie opozycja jest przytomna i ma przytomnego lidera, takiego premiera po prostu już nie ma. To taki premier jest medialny i prosi się o powszechną obecność w mediach, gdzie suchej nitki się w mediach nie zostawia. W Polsce opozycja to Kaczyński, który staje na głowie, żeby zbudować parawan wokół Tuska, pole siłowe i dlatego Tusk jest nietykalny. Kaczyński Tuskowi nie da krzywdy zrobić, a Tusk może sobie i do Peru zrobić powtórkę, nikogo to medialnie nie ruszy, bo pewnym jest, że Jarosław go przebije, ma parcie na szkło. Nawet jeśli wziąć poprawkę na wszystkie przekręty sondażowe, to jedno jest pewne. Tendencja jest taka, że za chwilę SLD będzie pierwszą „opozycyjną” partią, a Kaczyński sterowany przez skretyniałych szpicli i włazidupów typu Kurski z Ziobro, będzie nadal zaostrzał skuteczną retorykę. Poświęciłem Kaczyńskiemu wiele cennego czasu, podobnie jak wielu chwytających się brzytwy, podałem na tacy gotowe i proste narzędzia, tak proste jak cep, którym można wymłócić Tuska. Kaczyński zamachnął się cepem i trafił sobie w głowę, a potem jeszcze rykoszetem poszło mu po jajach i teraz gada jak eunuch o kondominiach i popierduje przez megafon do emerytów: „Zdrowaś Mario”. Zmarnowałem mnóstwo czasu dla człowieka, którego już nie ma i będzie znikał jeszcze bardziej, a żyje tylko dlatego, że Tusk podaje mu tlen, potrzebuje żywego kontrastu, żeby mieć święty spokój i darmowe wycieczki."

MatkaKurka

Może was zainteresuje

....

MatkaKurka

Znowu o Jarkaczu? No kogóż by on nie interesował TU :-)

Czy w ogóle cokolwiek innego w tym wątku kogoś interesuje.

Wprost nie da się wyjąć zębów z szyi Jarkacza.

Szefie meldujemy że nie ustajemy grryźć tą opozycję :-)

(jaki jest emotikon na POsłuszne merdanie ogonem?)

Może wasza ulubiona gazeta was nauczy kim staracie się być, w obsesyjnej ormowskiej ochotniczej walce z opozycją.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak sie stawialo na durnia to sie powinno z nim byc do konca, a nie zmieniac temat jak niewygodny, migalski czy Horst takich rzeczy nie rozumie.....

jak sie stawialo na durnia to sie powinno z nim byc do konca, a nie zmieniac temat jak niewygodny, migalski czy Horst takich rzeczy nie rozumie.....

A ktoż tu śmie zmieniać temat, temat jest jeden wygodny prorządowy- dopier..czać w jarkacza. Ja tu żadnego innego nie widzę. W każdym normalnym kraju patrzy się na ręce stronie rządzącej przede wszystkim. No chyba że w bratniej Rosji- patrz link (nie po to aby zmieniać temat) z wyborczej. Zmienić temat- aż to już by electro z innymi "pożytecznymi" userami nóżkami przebierali żeby jak najszybcie, jak najszybciej z powrotem do "pisiora" :)

zebysmy sie zrozumieli ja nie mam zadnej satysfakcji z tego co sie dzieje na polskiej scenie politycznej, mnie wyborcow Jarkacza szkoda, a najbardziej szkoda mi polski gdyz dzieki koltunstwu glosujacemu na PIS wielu ludzi godnych glosu z dalszych miejsc list innych partii nie zostalo wybranych, dlatego dla mnie pozytywem jest przyspieszone toniecie PIS-u jednak oczekuje wiecej, przede wszystkim nowych inicjatyw obywatelskich i tworzenia nowych partii.....

Naczelny platfus zadłuża nas na potęge...http://www.hotmoney.pl/artykul/pieniadze-donald-tusk-zadluza-polske-bardziej-niz-sekretarz-gierek-15578 a naród głupi wszystko kupi!Dobrą minę do złej gry również.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.