Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

kroscik uwaza ze skoro jest UCHWALA.....My uchwalamy ze kroscikowi...odbiło.

Pan Napieralski bardzo martwi się o los prezesa Kaczyńskiego - nie zastanawia to Szanownego Pana.

Prezes potrzebny mu jest do szachowania PO - a tu masz pech - zwariował i PO nie da się już manipulować potencjalną koalicją z PiS - super gra prezes.

Na zepchnięcie wszystkich do jednego wora, zapakowanie i wysłanie do kosmosu, żeby pracowali na spłatę zadłużenia, które im wisi.Lobby postkomunistyczne potrzebuje ich rządów dla własnych interesów i rozkażą Tuskowi aby działał na utrzymanie władzy bez względu na koszty - a biedny Tusk, co ma wielki majątek- mieszkanie na własność - posłusznie wykonuje i ośmiesza się postpolitycznymi figurami na wytłumaczenie swojego postępowania - szczęścia dla ludzi TU i TERAZ.

PO nas choćby potop.

• Redaktorzy

Jaro_747

wczoraj, 22:30

W tym "artykule" najbardziej rozbawiło mnie to:

"Właśnie ta zagadkowa śmierć na miejscu wszystkich 96 pasażerów, stan ciał i niewyobrażalne zniszczenie samolotu po upadku z zaledwie kilku metrów z lotu poziomego przy minimalnej prędkości wydają się ekspertom niezrozumiałe"

Cudne. Proponuje ekspertom pospolu z redakcja GP wsiasc do samochodu, rozpedzic do 1/3 tej niewiwlkiej predkosci ktora mial samolot i uderzyc w mur. An samolot wiekszy niż samochod? Niech wezma w takim razie autobus.

Nawet nie to, twoje wyjaśnienie jest nieadekwatne. Sprawa jest prostsza: to powyżej to jest wypowiedź złośliwego imbecyla. Każdy samolot spada z kilku metrów i przy minimalnej prędkości, bo na tym polega lądowanie (a także start). Mimo to absolutna większość katastrof lotniczych, zwykle ze strasznymi skutkami, ma miejsce w tych właśnie okolicznościach, które dziennikarzowi - debilowi tak się sympatycznie prezentują. Trudno mi doprawdy znaleźć adekwatne słowa na człowieka, który publicznie głosi takie brechty, twierdząc przy tym, ze walczy o prawdę. Określenie "zagadkowa śmierć" w kontekście upadku dużego samolotu pasażerskiego w lesie, i to wypowiadane właśnie w Polsce, gdzie mieliśmy katastrofę w Lesie Kabackim z której żywa noga nie wyszła, zastanówmy się może wspólnie, w dobrej woli, czy to sataniczny cynizm czy jednak tylko zidiocenie?

• Redaktorzy

Osobiście klientelę dopalaczy widziałem owszem, w młodych i z miast, ale zupełnie niewykształconych. Takie pryszczate eleganty w dresach z kapturkiem, snujące sie po dworcach i tanich klubach.

Dopalacze to potrzebne są młodym wykształconym z większych miast....

Ostatnio mój kumpel realizuje materiał dokumentalny dotyczący "rozrywki" na wsi. Dyskoteki, zabawy itp. Mogę powiedzieć, że kompletnie się pomyliłeś w swojej ocenie. Tam jest tragedia jeśli chodzi i używanie przez dzieci i młodzież środków zmieniających nastrój.

Ostatnio mój kumpel realizuje materiał dokumentalny dotyczący "rozrywki" na wsi. Dyskoteki, zabawy itp. Mogę powiedzieć, że kompletnie się pomyliłeś w swojej ocenie. Tam jest tragedia jeśli chodzi i używanie przez dzieci i młodzież środków zmieniających nastrój.

Uważam, że jednak się nie pomyliłem, co najwyżej zgodzę się że można dodać kolejną grupę społeczną - a tzw. studenci to przeważnie w jakich miastach błyszczą większych czy mniejszych ?

• Redaktorzy

Wciąż modne są poglądy, jakoby zło i zgnilizna szły od wykształcenia i z miasta, a dobro i "prawa naturalne" z niewiedzy i ze wsi. Niektórzy politycy lubią do tego sięgać, apelując do niewykształconego elektoratu - cóż lepiej nastroi parobka niż nagła informacja, ze jest lepszy od kolegi z klasy, który w przeciwieństwie do niego uczył się jak głupi i teraz ma dobrą pracę.

Uważam, że jednak się nie pomyliłem, co najwyżej zgodzę się że można dodać kolejną grupę społeczną - a tzw. studenci to przeważnie w jakich miastach błyszczą większych czy mniejszych ?

Odniosłem się do Twojego wpisu: "Dopalacze to potrzebne są młodym wykształconym z większych miast...."

Oto przykład, do jakiego stopnia zdemoralizowania prowadzi kontakt z jarusiem (pewnie go kiedyś chronili i nauczyli się pisowskich metod):

"Dwaj funkcjonariusze Biura Ochrony Rządu, w stopniu majora i kaprala, którzy zostali w piątek rano w Warszawie zatrzymani przez policję - będą odpowiadać za rozbój z użyciem niebezpiecznego narzędzia - dowiedział się portal Onet.pl. Prokuratura zastosowała wobec nich dozór policyjny.

Jak dowiedział się Onet.pl, dwaj funkcjonariusze podjęli się egzekucji długu. Funkcjonariusze próbowali odebrać dłużnikowi luksusowy samochód i zmusić go do podpisania niekorzystnej dla niego umowy sprzedaży tego samochodu. Biznesmen powiadomił policję. Dwaj BOR-owcy zostali zatrzymani."

Niektórzy z faktu, że urodzili się w mieście i w lepiej sytuowanej tzw.rodzinie czynią przywilej, który wg.nich pozwala im tych ze wsi i gorzej sytuowanych traktować z pogardą.

Ci funkcjonariusze to pewnie ze wsi alb WSI - jakby byli z miasta to i również mieliby wykształcenie pozwalające na uzyskanie dostatecznych dochodów bez konieczności innego udzielania się.

Niektórzy z faktu, że urodzili się w mieście i w lepiej sytuowanej tzw.rodzinie czynią przywilej, który wg.nich pozwala im tych ze wsi i gorzej sytuowanych traktować z pogardą.

No i...?

Bóg ich karze.

Wykształceniem

Ach ten Bóg! Takie różne o nim opowieści.

Ja na przykład słyszałem, że jak chce kogoś pokarać, to mu rozum odbiera.

A Ty, że wykształceniem go karze.

Czego to ludzie nie gadają, ostatnio modne się stało pokaranie krzyżykiem.

kompleksy wychodza w kazdym zdaniu, w kazdej tezie, klasyczny wyborca PIS-u .....ah jak doskonale Jarkacz znalazl droge do takich ludzi, jaka prosta i ekscytujaca wizje swiata im przedstawil....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

jaro747

Nie żartuj z Kozieja niech w spokojnych zaciszach kancelarii doczeka swojej emerytury.

Koziej nie musi na nic czekać, emeryturę już ma. Generalską. Wystarczy poszukać.

Jestem Europejczykiem.

na tej zasadzie wyborca PO nie jest tak przewidywalny gdyz w nastepnych wyborach moze przeniesc swoj glos na sld, palikota, psl czy PIS....i nikogo to nie zdziwi szczegolnie, u pisowca z krwi i kosci nie ma innej mozliwosci....wyksztalceni zli, bogaci zli...wysocy zli...zdrowi psychicznie zli...spokojni i nieagresywni zli...przystojni zli.....Jarkacz ma to betonowe 10-15 % koltunstwa do konca swoich dni zagwarantowane...to tak jak kiedys podobny żelazny elektorat mialo SLD sposrod bylych partyjnych, zreszta dlatego dubieniecki nie che wyplynac ze swojej partii tylko z PIS-u , doskonale wie, ze skroci mu to dojscie do wladzy i znajdzie sie odrazu bardzo wysoko.....

Koziej nie musi na nic czekać, emeryturę już ma. Generalską. Wystarczy poszukać.

No dobrze nie przeszkadzajmy teraz panu generałowi, ponieważ jest na posiedzeniu BBN.

Wraz z całym zestawem mężów stanu.

747 przepraszam , ze uzywam swojej wiedzy psychologicznej i ogolnomedycznej analizujac twoje wpisy, ale jest to tak bijace w oczy , ze trudno mi sie czasami oprzec ocenie tego...nie chce zeby to wygladalo jak jakies wycieczki osobiste , ale Twoj sposob prowadzenia dyskusji , argumentacja czesto majaca niewiele wspolnego z logiką sprawia , ze stajesz sie dla mnie wrecz wzorcem wyborcy pis-u , te cechy , ktore spotykam w roznych ludziach Ty jakby zbierasz w soczewce, wiekszosc twoich wypowiedzi jest przepelniona niechecia do ludzi jako takich, pelna niesprawiedliwych ocen i przejaskrawionych , dezinforumujacych figur retorycznych pustych w srodku....

No dobrze nie przeszkadzajmy teraz panu generałowi, ponieważ jest na posiedzeniu BBN.

Bardzo słusznie, to w odróżnieniu od takiej Radziszewskiej czy kilku innych ministrów facet który nadaje się na swoje stanowisko.

Jestem Europejczykiem.

747 przepraszam , ze uzywam swojej wiedzy psychologicznej i ogolnomedycznej analizujac twoje wpisy, ale jest to tak bijace w oczy , ze trudno mi sie czasami oprzec ocenie tego...nie chce zeby to wygladalo jak jakies wycieczki osobiste , ale Twoj sposob prowadzenia dyskusji , argumentacja czesto majaca niewiele wspolnego z logiką sprawia , ze stajesz sie dla mnie wrecz wzorcem wyborcy pis-u (...)

Nie przesadzałbym. Koledze 747 zdarzają się całkiem trzeźwe wypowiedzi. Jak chcesz zapoznać się z wyborcą PiSu to poczytaj sobie Markowicza. To jest dopiero betonik. Na cemencie portlandzkim 52,5 ;-).

Jestem Europejczykiem.

Nie przesadzałbym. Koledze 747 zdarzają się całkiem trzeźwe wypowiedzi. Jak chcesz zapoznać się z wyborcą PiSu to poczytaj sobie Markowicza. To jest dopiero betonik. Na cemencie portlandzkim 52,5 ;-).

Markowicza czy Horsta Markowskiego?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

electro

Trafnie oceniłeś moje wpisy, one takie właśnie mają być.

Odzwierciedlają ponurą rzeczywistość.Przejaskrawienia oczywiście zamierzone, ale nigdy zbyt obrażliwe.

Wzajemne oskarżenia to zbyt proste działanie dlatego nie będę się odwdzięczał ocena za ocenę.

Markowicza czy Horsta Markowskiego?

Rzeczywiście - Markowskiego. Przepraszam za pomyłkę ale zazwyczaj moje oko tylko się nad nimi przemieszcza.

Jestem Europejczykiem.

"Podczas dzisiejszej konferencji prasowej Jarosław Kaczyński przekonywał, że nie wysyłał żadnego listu do ambasadorów. - To nieporozumienie. Chodzi zapewne o mój artykuł - mówił. Innego zdania jest europoseł Ryszard Czarnecki, który umieścił ten list na swoim blogu. – List został wysłany, to oficjalna wersja, tak proszę pisać - radził w rozmowie z serwisem tvp.info."

Ktoś wie może, czy jakiś ambasador wspominał o otrzymaniu takiego listu? Bo co prawda istnieje szansa że ktoś coś wysłał w imieniu prezesa lub na jego polecenie, a teraz J. Kaczyński tego nie kojarzy, ale R. Czarnecki to wybitnie niewiarygodne źródło informacji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.