Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Cisza? J.Kaczyński wypowiada sie bardzo obficie.

Pardon, nie doczytałem całego postu. Powinienem był napisać: J.Kaczyński, jeden z architektów Okrągłego Stołu, wypowiada sie bardzo obficie.

Powinieneś jeszcze dodać Wielki Strateg.

Zapomniał Pan o beszczelnym milczeniu prezesa na początku kampani? Całe tvn grzmiało jakie złowieszcze milczenie uprawia J.K.

fox733

Dokładnie tak miało być - niebezpieczne - chyba, że jesteś uśpiony mediami i nie zdajesz sobie sprawy z momentu historycznego i wyzwań oraz zagrożeń globalnych przede wszystkim i innych.

Jestem pod wrazeniem.

Nie kazdemu dane jest swiadome przezywanie "momentu historycznego" Czyz to nie dzieje sie w kazdej chwili? ;) Retoryke wyzwan i zagrozen na litosc boska... darujmy

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mamy do czynienia z zimną wojną domową - za co odpowiada całkowicie PiS.

PiS nie może funkcjonować bez wroga.

W rządzeniu PO jest klapa za klapą.

Demokracja nie będzie zastąpiona dyktaturą.

Wojna totalna na jaką poszedł PiS może zakończyć się rozbiciem społeczeństwa obywatelskiego.

cytaty z 20min programu publicystycznego.

Przytłaczająca i dominująca ilość pracowników mediów dzień w dzień wdrukowywuje w umysły osób zamieszkujących polskie terytorium narracje jakoby Polska to był kraj mlekiem i miodem płynący.....

Przykład na to, że zwolennicy PiSS żyją w świecie równoległym bo w świecie realnym sytuacja wygląda nieco inaczej. Wklejam tytuły które widzę TERAZ na mocno opluwanym przez PiSSmanów Onecie:

" * Ekwador: Zbuntowana policja zajęła parlament. Stan wyjątkowy

* Kalisz: prezydent Komorowski jest niewidoczny

* "Palikot chciał, żeby go wyrzucić"

* Ewa Komorowska: chcieliśmy lecieć Tupolewem

* "Jarosław Kaczyński sam z siebie zrobił żart"

* Duże szanse Polaka na Nobla wg bukmacherów

* Groźny wirus atakuje; "ślady biblijnych proroctw"

* Kompromitujący film przyczyną samobójstwa

* Miss oddała koronę. Wraca do życia w wojsku

* Płock: zarzuty gwałtu wobec policjantów

* Jak zmniejszyć koszty ogrzewania REKLAMA

Biznes Biznes

Praca|Podatki|Giełda|Waluty|TVN CNBC

* RPP nie wyklucza interwencji

* "Od 20 lat kolejne rządy ograniczają się do manipulowania podatkami"

* ETS: przepis polskiej ustawy o VAT jest niezgodny z dyrektywą UE

* Szykuje się pozew zbiorowy przeciw ZUS

* Zwolnienia w telewizji. Pracę straci kilkaset osób

* Rekordowy Indeks Dostępności Kredytowej

* Nawet 60 operatorów w trudnej sytuacji; "prawo niewystarczająco chroni klientów biur podróży"

* Wycofują znaną, polską markę hoteli z rynku

"

Chyba, że pod przewrotnym tytułem "Kalisz: prezydent Komorowski jest niewidoczny" kryje się jakaś laurka dla Bronka a artykuł "Od 20 lat kolejne rządy ograniczają się do manipulowania podatkami" wychwala reformatorski zapał rządu Tuska :-).

Jestem Europejczykiem.

Jestem konstytucyjnie najwyższym przedstawicielem Rzeczpospolitej i chciałbym być tak traktowany. Także w Kancelarii Premiera, a nie ganiany po kilku piętrach przez zastępcę szefa kancelarii, chociaż droga windą trwa jedną minutę. To jest sprawa szacunku dla własnego państwa - mówił wówczas Lech Kaczyński. "

Dobre, nawet bardzo dobre! Że też wcześniej jakoś mi to umknęło...

W świetle tak heroicznych potyczek z siepaczami bolszewicko-teutońskiego kondominium męczeństwo Lecha nabiera wymiarów drugiej Golgoty.

Jestem Europejczykiem.

wez przestan, brzuch mnie boli od smiechu...:) fanom i milosnikom Jarkacza przesylam piosenke, traktujcie ja z przymruzeniem oka:) ............http://www.youtube.com/watch?v=l6OArn1NyjU&NR=1...........................

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Opozycja powinna patrzeć rządzącym na ręce - a to dobre - to stwórzcie sobie taką opozycje - może jeszcze ma mieć dla was gotowe rozwiązania problemów.

A może ma być wieczną opozycją.Zróbcie sobie kontrolowany rozłam w PO i opozycja gotowa.

Opozycja się PO nie podoba.Biedactwa.Do roboty.\M.Belka cyt.\

Minister Radziszewska wydaliła z siebie szereg myśli nad którymi być może warto się pochylić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie jest to obszar moich szczególnych zainteresowań, ale na pierwszy rzut oka Pani minister pierdzieli jak jakiś PiSSowski aktywista:

"Od kilku dziesięcioleci lewicowe środowiska na Zachodzie próbują zawłaszczyć słowa takie, jak: „dyskryminacja” czy „równość”. Z takim samym zjawiskiem od kilkunastu lat mamy do czynienia w Polsce. Brak pełnej i bezwarunkowej akceptacji dla postulatów feministycznych działaczek czy aktywistów ruchu mniejszości seksualnych świadczyć ma o fałszywej świadomości lub zacofaniu cywilizacyjnym. Tolerancja dla swobodnej ekspresji, relatywizm etyczny i poznawczy są za to jedynymi wyznacznikami „nowoczesności”."

Pani Minister zdaje się nie dostrzegać, że zamiast mówić o konkretnych problemach środowisk które ma reprezentować ustawia fronty walki ideologicznej i to w sposób zupełnie jawny i nieskrepowany.

Zaglądam ja sobie na ten skrajnie feministyczny i lewicowy portal i co widzę?

"Protest szkolnych sprzątaczek: Mamy głodowe pensje.

To już trzecia sesja rady miasta (świętego miasta Lublina), na której protestują pracownicy niepedagogiczni szkół. Domagają się 100 złotych podwyżki i zapowiadają pikietę pod ratuszem.

Ukryta Zawartość

Łapiecie Koledzy? Kobitki nie mogą doczekać się podwyżki STU ZŁOTYCH!!!

No rzeczywiście czyste lewactwo i skrajny feminizm na granicy faszyzmu ;-). Dobrze, ze Pani Minister potępi te terrorystki bo inaczej "najskrajniejsze postulaty" rozlazły by się po całym kraju i druga rewolucja gotowa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

[przesłuchałem ten porazajacy wyklad michalczewskiego. Z tym ze najbardziej porazajace som te dziesiec wiszacych.... plaszczy.Widac ze atak jest frontalny........i idzie od nog.

Opozycja powinna patrzeć rządzącym na ręce - a to dobre - to stwórzcie sobie taką opozycje - może jeszcze ma mieć dla was gotowe rozwiązania problemów.

A może ma być wieczną opozycją.Zróbcie sobie kontrolowany rozłam w PO i opozycja gotowa.

Opozycja się PO nie podoba.Biedactwa.Do roboty.\M.Belka cyt.\

Opozycja powinna być trzeźwa i mówić od rzeczy

• Redaktorzy

"Opozycja powinna patrzeć rządzącym na ręce - a to dobre - to stwórzcie sobie taką opozycje - może jeszcze ma mieć dla was gotowe rozwiązania problemów."

To nie pretensja. To tylko spostrzeżenie, że opozycja która tego nie robi, nie uzyska nigdy władzy. Chyba że jest ci wszystko jedno... Zresztą ostatnio panuje opinia, że PiS nie zależy na uzyskaniu władzy, bo wystarczy jej "ubogacanie się" dotacją państwową - od tego państwa, an którym tak psy wiesza.

Widzę, że forumowa parka ciągle na używkach jedzie. Co Wy bierzecie, że gadacie od rzeczy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jozwa

Państwo źle funkconujące, a właściwie odpowiedzialni za jego funkcjonowanie powinni być krytykowani. Póki co Ci odpowiedzialni mało się przykładają do tego, aby opozycja nie miał nic do roboty w tym względzie. Nie sądzę, aby nawet Tobie bodobało się to co wtym państwie funduje nam PO z PSL-em.

Ciągłe odciąganie uwagi od istotnych spraw dla kraju poprzez pokazywanie palcem jaka to opzycja jest beeeee do niczego nie prowadzi...no może do znudzenia elektoratu samą PO.

Brak odpowiedzialności, arogancja i ciągłe rządzenie życzeniowe "jakoś tam będzie" nie nastraja optymistycznie na przyszły rok.

• Redaktorzy

"Państwo źle funkconujące, a właściwie odpowiedzialni za jego funkcjonowanie powinni być krytykowani."

Ależ oczywiście. Natomiast PiS obecnie nie krytykuje tych odpowiedzialnych, tylko albo obrzuca ich obelgami, albo kompletnie fantazjuje. Zgodzisz sie chyba, że zarzucanie rządowi zabicia poprzedniego prezydenta (mniej lub bardziej aluzyjne) nie jest krytyką w normalnym rozumieniu, tylko odpowiednikiem "przezywania się" na podwórku. To samo ze strasznie poważnymi zarzutami, jakoby rząd dla krzyża nie miał odpowiedniego szacunku, a także żądania pomników. Kraj nie ma z tego NIC. To po co komu taka opozycja?

"Opozycja powinna patrzeć rządzącym na ręce - a to dobre - to stwórzcie sobie taką opozycje - może jeszcze ma mieć dla was gotowe rozwiązania problemów."

To nie pretensja. To tylko spostrzeżenie, że opozycja która tego nie robi, nie uzyska nigdy władzy. Chyba że jest ci wszystko jedno... Zresztą ostatnio panuje opinia, że PiS nie zależy na uzyskaniu władzy, bo wystarczy jej "ubogacanie się" dotacją państwową - od tego państwa, an którym tak psy wiesza.

I to nadaje sens posunięciom prezesa bowiem w innych okolicznościach korzystałby z Narodowego Funduszu Zdrowia i nie utrzymałby partii.

Tak zgodzę się, że oskarżenia w sprawie śmierci LK są political fiction (mam nadzieję).

Pamiętać należy także zachowania polityków PO wobec poprzedniego prezydenta - chamskie wycieczki osobiste wobec jego osoby. Obecne zachowania wobec Komorowskiego (znacznie łagodniejsze póki co) to rezultat, wynik tamtych zachowań.

Póki w obu formacjach PR bedą prowadzić chamy pokroju Niesiołowskiego, Kutza czy Nowaka nic tutaj się nie zmieni.

Fakt, że polityka straszenia ludzi PiS-em jest skuteczna ale co ciekawe, moim zdaniem juz nie długo obróci się przeciw samej PO. To formacja modelowa w samouwielbieniu, co jak historia pokazała nie raz, sprowadzi tę partię do nagłego zgonu lub wieloletniej zapaści.

Tak zgodzę się, że oskarżenia w sprawie śmierci LK są political fiction (mam nadzieję).

Pamiętać należy także zachowania polityków PO wobec poprzedniego prezydenta - chamskie wycieczki osobiste wobec jego osoby.

Jak na razie za całe chamstwo ma starczyć uwaga "jaka wizyta taki zamach". Rzeczywiście wyjątkowe chamstwo. W dodatku niczym nie sprowokowane :-))).

Chamstwo wobec Małego Wodza to zdaje się nowy mit założycielski PiS i wytłumaczenie wszystkich szczeniackich zagrywek Prezesa.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

No niestety, jeśli chodzi o wycieczki osobiste pod adresem przeciwników politycznych, to b-cia Kaczyńscy byli w ścisłej czołówce. Obaj Kaczyńscy byli znani głównie z tego, że nie byli w stanie wypowiedzieć publicznie zdania neutralnego, i w każdym przypadku (czy to była wypowiedź dla prasy czy orędzie prezydenckie) ulegali pokusie obraźliwych wypowiedzi lub grubiańskich żarcików skierowanych przeciwko tym, których uważali za "wrogów". Nawet jeśli musieli w tym celu naciągnąć kontekst. Stąd zapewne się brało wyrażane wielokrotnie przez współpracowników prezydenta Kaczyńśkiego zdanie, jakoby ich szef miał "ogromne poczucie humoru". Na początku ten nowy styl publicznego wypowiadania się budził zaskoczenie, potem się do tego przyzwyczajono. Wcześniej tylko Miller, z robociarską pieprznością lubił ni stąd ni z owąd dosrać przeciwnikom, ale Kaczyńscy uczynili z tego system i znak rozpoznawczy. Przypuszczam, ze nie komentowano by tego nawet zbyt szeroko, ale w połączeniu z równie dobrze znaną płaczliwością i niezwykle wyczuloną wrażliwością na krytykę z kolei ich własnych osób (na obrażanie ICH samych żalili się bezustannie), stanowili zjawisko zbyt już śmieszne, aby nie stać się obiektem kpin. I stąd to, co zwolennicy PiS oficjalnie interpretują jako "chamskie ataki", a co w istocie było żartami z dwóch politycznych wandali, którzy nie są w stanie po męsku znieść porcji tego samego, co z upodobaniem fundowali innym. "Jaka wizyta taki zamach" jest bardzo dobrym przykładem.

Swoją drogą, łatwo w tym świetle zrozumieć różne opinie, wypowiadane przez jakichś dawnych znajomych z podwórka - że obaj Kaczyńscy byli szkodni, upierdliwi i powszechnie nielubiani w dzieciństwie. Przy takim charakterze to nic dziwnego.

Komorowskiego w kategoriach chamstwa na podstawie sarkastycznego porównania idiotycznej wizyty z komicznym zachowaniem LK podczas spreparowanej prowokacji?

Niepotrzebnie przepraszał za to prównanie PiSnaród nie zna znaczenia przepraszam

Może wszystkich głupków przeprosimy za swoją inteligencję?

Tylko, że tutaj nie chodzi o mniejsze, czy większe chamsto.

Pamięć przeciwników (nie tyle PiS co Kbros.) jest często wybiórcza, natomiast pamięć o "wybrykach" PiS jest wspomagana medialnie - to przecież takie naturalne jest.

Przypominam, że nawet Lepper nie był tak obsrywany.

W ogóle piękne to państwo, gdzie opcja rządząca jest opozycją do opozycji wobec siebie miast zwalczać (niwelować) powody krytyki, a nie krytykujących.

To wyróznia nasz system polityczny od lat bezwzgledu na to kto, dlaczego i po co w ogóle rządzi.

• Redaktorzy

Niestety, Kaczyńscy wprowadzili nowy styl publicznego prowadzenia polityki, przed nimi podobne postępowanie uważano za upokarzające, przynajmniej w Europie. Prawdę mówiąc, NADAL publiczne wypowiadanie się źle o innych ludziach uważane jest za prostactwo, jednak dla polityki robi się teraz znamienny wyjątek. Przynajmniej w Polsce. Ilu naszych polityków, zapytanych o postępowanie przeciwnika politycznego czy o opinię na jego temat, odpowie dziś, ze to nie ich sprawa, albo że na ten temat nie zamierzają zabierać głosu? Sądzę, że niewielu. Większość ochoczo przystąpi do analizowania wad "wroga". A przecież niekrytykowanie publiczne przeciwnika jest zwykłym standardem zachowania, nie tylko prywatnego, ale i w polityce, zwłąszcza w polityce. Jednak już nie u nas. Uważam to za dorobek b-ci Kaczyńskich, jedyny istotny i być może trwały wkład tych ludzi w polską politykę.

"Przypominam, że nawet Lepper nie był tak obsrywany."

Dostał adekwatnie do postępowania a kropkę postawiła prokuratura.

Wskaż polityka wykorzystującego tragiczną śmierć brata do opluwania każdego oponenta politycznego jak również własnych sojuszników..Prezes przekracza granice których Lepper nie przekroczył.

"Wskaż polityka wykorzystującego tragiczną śmierć brata do opluwania każdego oponenta politycznego"

wladz

Przeczytaj to zdanie i zastanów się nad odpowiedzią na tak zadane pytanie.

"Wskaż polityka wykorzystującego tragiczną śmierć brata do opluwania każdego oponenta politycznego"

wladz

Przeczytaj to zdanie i zastanów się nad odpowiedzią na tak zadane pytanie.

Ja je napisałem i wiem co napisałem.Masz kłopoty z zrozumieniem postaram się wytłumaczyć.

"O wsparcie dla Radia Maryja zaapelował do prezesa PiS dyrektor rozgłośni, o. Tadeusz Rydzyk. Jak podkreślił, czuje się zagrożony ze strony władz państwowych, które według duchownego dążą wszelkimi środkami do likwidacji radia redemptorystów, jako środka przekazu prezentującego opinie nieprzychylne rządowi.

- Nie mam żadnych wątpliwości, że ta grupa jest gotowa zniszczyć także Radio Maryja, bo ona nie chce nawet żadnych "wentyli bezpieczeństwa", ona się panicznie boi prawdy, chce wmawiać ludziom że jest inaczej niż jest, że białe jest czarne, że czarne jest białe, bo tylko w oparciu o tego rodzaju mechanizm jest w stanie rządzić. Plus Palikotowie, plus różnego rodzaju ludzie zajmujący się zawodowo obrażaniem, wyśmiewaniem wszelkich wartości i ludzi, którzy te wartości reprezentują, plus odrzucenie wszelkich reguł - te wszystkie rzeczy dziejące się wokół ofiar katastrofy, wokół poległych, mojego poległego świętej pamięci brata, są tego najlepszym przykładem - podkreślił Kaczyński."

o czym Ty chcesz rozmawiać

Jozwa

Masz rację ale ja nie pisze o Kaczyńskim by nie powtarzać niektórych argumentów jakie zapodajesz.

Pragnę tylko zauważyć o podobnej mentalności niektórych ludzi PO niekiedy mędzących gorzej od Kaczyńskiego po lekach.

Problem tkwi w całęj klasie polityczne,j to nie jest tylko problem PiS-u z Kaczyńskim.

Przecież nie winą PiS-u jest to, że obecnie jedyną alternatywą dla PO jest PiS i na odwrót.

xniwax no widzisz jak łatwo sie zakreciles w kolko i nie wiesz co napisac, musisz pobrac troche lekcji u brudzinskiego....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

wladz

Jednak nie zrozumiałeś, postawiłeś tezę, która jest oczywista i oczekujesz od kogoś...własnie czego? Braw?

xniwax no widzisz jak łatwo sie zakreciles w kolko i nie wiesz co napisac, musisz pobrac troche lekcji u brudzinskiego....

No niekoniecznie zauważ, że w tej zakładce kręcenie w kólko i zakręcanie wszystkiego jest esencją całej bytności tej zakładki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.