Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jaro747

Gdyby tak istotnie było jak Piszesz to nie miałbym pretensji, ale nie jest.

Uważasz, że Masz argumenty - komedia. Przedstaw najważniejsze - tak chociaż z nudów, bo poważnie nie znajdziesz żadnego

I to z prostego powodu - takowego nie ma .

Jedyne co znajdziesz to produkty propagandy oraz cechy słabości człowieka jako takiego - jakie ma każdy z nas.

Istotny jest cel - jeżeli twierdzisz, że prezes działa przeciwko komukolwiek to po prostu błędnie odczytujesz intencje, albo skołowała Cię propaganda zewnętrzna, że we własnej dokonujesz pomyłek.

Jaro747

Gdyby tak istotnie było jak Piszesz to nie miałbym pretensji, ale nie jest.

Uważasz, że Masz argumenty - komedia. Przedstaw najważniejsze - tak chociaż z nudów, bo poważnie nie znajdziesz żadnego

I to z prostego powodu - takowego nie ma .

Jedyne co znajdziesz to produkty propagandy oraz cechy słabości człowieka jako takiego - jakie ma każdy z nas.

Istotny jest cel - jeżeli twierdzisz, że prezes działa przeciwko komukolwiek to po prostu błędnie odczytujesz intencje, albo skołowała Cię propaganda zewnętrzna, że we własnej dokonujesz pomyłek.

Argumenty na co? Bo już nie bardzo łapię co mam niby udowodnić?

Jestem Europejczykiem.

Tak to jest esencja tego typu myślenia - doradzam uniwersytet trzeciego wieku.

INNE POGLĄDY - TO FRUSTRACJA.

Brawo, szacunek, sam bym na to nigdy nie wpadł, natomiast przeciwnicy polityczni głoszą tą formę jak mantrę i pewnie już jest prawdą./Tysiąc razy powtarzane kłamstwo staje się prawdą obowiązującą - elementarz manipulacji/

Pogląd na państwo typu klerykalno-narodowo-socjalistyczne trafiony kulą w płot.Przypomnę, że znaczna część kleru i przede wszystkim ojciec Rydzyk jest totalnie skłócone z J.Kaczyńskim, poza tym dochód narodowy za czasu rządu PiS był 6% i zostały realnie zmniejszone podatki, oraz były największe inwestycje zagraniczne, spadła przestępczość, korupcja, wzrosło zaufanie do policji, i co najważniejsze zaczęły być wyjaśniane sprawy, które były nie do wyjaśnienia przedtem/Olewnik/.Nawet nasza drużyna piłkarska była na 16 miejscu w rankingu FIFA o ile pamiętam - awansowała do ME i MŚ - drogi Kolego.

Niczego nie udowadniaj.Bo mnie na blef ciężko jest nabrać.

Prosta sprawa właśnie z TV.Tak miał karierę polityczną na trupach robić element pisowski - to dlaczego po przejęciu przez SLD I PO tvp w programach publicystycznych nie widać nikogo poza panem Dereszem i Komorowską.A w głoszeniu tez obrażliwych dla PiS Pan Deresz przechodzi samego siebie - dla niego wszystko co robią "rodziny" poległych pisowców jest "polityczne" - zbliża się tonem do pana Niesiołowskiego.

INNE POGLĄDY - TO FRUSTRACJA.

Brawo, szacunek, sam bym na to nigdy nie wpadł, natomiast przeciwnicy polityczni głoszą tą formę jak mantrę i pewnie już jest prawdą./Tysiąc razy powtarzane kłamstwo staje się prawdą obowiązującą - elementarz manipulacji/

>Tak to jest esencja tego typu myślenia - doradzam uniwersytet trzeciego wieku.

JAKIEGO typu myślenia - znowu operujesz jakimiś kalkami i schematami i to zdaje się cudzymi. Na proponowaną uczelnie na razie się nie łapię.

>INNE POGLĄDY - TO FRUSTRACJA.

A gdzie ja to niby napisałem????

Co do reszty - to po kiego grzyba tych dwóch geniuszy oddało władzę skoro tak świetnie sobie radzili?

Niczego nie udowadniaj.Bo mnie na blef ciężko jest nabrać.

Tłumacząc na normalny język - łeb mam zabetonowany i nie ma sensu mnie przekonywać bo i tak wiem lepiej.

Jestem Europejczykiem.

wg mnie tez wszystko co robia te rodziny jest polityczne, a nie jestem dereszem...nie uwazam wogole tego za obrazliwe dla PIS, PIS jest skuteczne w tym co robi, milion glosow wiecej w ostatnich wyborach niz poprzednich, tylko pogratulowac....i nie ma co z pisowcow robic niewinatek, to zasluzeni w zaklamywaniu rzeczywistosci gracze...tvp im nie za bardzo pomogla i tak przegrali ale Jarkacz mial piekny, trudny do wyobrazenia wynik....doskonaly wynik po doskonalej kampanii, niewazne czy na wspomaganiu czy nie...mial coprawda ulatwione zadanie bo komorowski nie potrafi grac, klamac i zle wychodzi w tv wypowiadajac jakies zgrane wyborcze formulki, jednak trzeba przyznac , ze byl bezbronny w zastanej sytuacji, jak to sie mowi 'z trumnami jeszcze nikt nie wygral', ostatecznie byla mobilizacja umiarkowanego elektoratu i o wlos wygral...pod wzgledem jedank sztuki prowadzenia kampanii, sprzedawania fikcyjnego produktu , umiejetnego grania na uczuciach tlumu niepodzielnym zwyciezca jest kaczynski i komorowski tej chlodnej kalkulacji w walce na wyniszczenie przeciwnika moglby sie od niego uczyc ( podejrzewam , ze z marnym skutkiem)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Proponuje nie czepiać się słówek - /Kaczyński zebrał głosy wszelkiej maści frustratów/ .

Proponuję znowu po raz setny przypomnieć sobie atmosferę tamtych dni - medialną wściekłą nagonkę polskojęzycznych mediów itd.

Poza ty J.Kaczyński n i g d y nie miał większości sejmowej - czy to tak trudno zrozumieć, że aby skutecznie rządzić taka większość jest niezbędna.

Przecież cała treść medialnej zadymy wokół prezesa to był rodzaj prześmiewczej reakcji na zachowania wobec "trudnych'" koalicjantów.Ile wylano pomyj na fakt zawarcia tej koniecznej współpracy tylko Bóg wie.PiS chciało przedterminowych wyborów wobec niechęci PO do koalicji - nie było zgody PO - PiS miał się "wykrwawić" poprzez wizerunkową porażkę na jaką został skazany.Alternatywą był rząd mniejszościowy - wobec tamtych wyzwań - świeżo po aferze Rywina - byłaby to katastroficzna w skutkach strata czasu - była społecznie akceptowana potrzeba reform - nawet była wola lustracji.

Ale oczywiście to nie ważne - Kaczyński jedyny wytrawny polityk po 1989 jest be - bo po prostu jest be i trzeba go tępić.

Naiwni nie wiedzą dlaczego i niech tak pozostanie bo jak nic nie zrozumieli przez 20 lat, to są już straceni i nic nie zrozumieją do końca - chyba dopiero wariant węgierski lub grecki przemówi im do rozumu.

Ale oczywiście to nie ważne - Kaczyński jedyny wytrawny polityk po 1989 jest be - bo po prostu jest be i trzeba go tępić.

Naiwni nie wiedzą dlaczego i niech tak pozostanie bo jak nic nie zrozumieli przez 20 lat, to są już straceni i nic nie zrozumieją do końca - chyba dopiero wariant węgierski lub grecki przemówi im do rozumu.

No nareszcie coś śmiesznego na forum. Tak trzymać. Czytanie o Kaczyńskim jako wytrawnym polityku, mężu stanu czy co tam jeszcze niezmiennie poprawia mi humor.

Natomiast czytanie w kółko tych samych bredni o spiskach, tępieniu, polskojęzycznych mediach, dyktacie poprawności politycznej męczy, nudzi i wywołuje wymioty. Jest bowiem wyrazem bezsilnej frustracji że władzę i pieniądze mają "oni" a nie "my". A przecież to "my" wygraliśmy tę rewolucję ( czasem spod mamusinej pierzynki ;-)) i nam należą się konfiturki, nam a nie tym cholernym żydkom czy wehrmachtowcom.

Jest też wyrazem bezradności poznawczej - zderzenia prostego i sztywnego umysłu ze złożoną i ciągle zmieniającą się rzeczywistością.

Proszę się więc nie dziwić że ogłaszanie Prezesa politycznym geniuszem budzi moja wesołość.

Jestem Europejczykiem.

kurdupel nie miał wiekszosci....no patrzcie.to mozna by pogadac z narodem i przekonac go do talentow kurdupla.Przekonac ze kurdupel to nie jest kurdupel.Ostatnio poncyljusz próbował, ale wyszło ze jednak..kurdupel.

mozna jeszcie pojsc po prosbie...

genralnie to ja bardzo dobrze pamietam nagonke polskojezycznej...maryjki.Jakos polskojezyczni nie maja sily przebicia.

najlepsza ocene marki pic ustanawiaja sami samorzadowcy startujacy do wyborow.Wtedy kiedy naprawde wazy sie ich kariera i moga wygrac bez marki pic...natychmiast sie od niej odcinaja.To jest najlepszy bonus dla picu i ocena marki....bez sondazy.

• Redaktorzy

No nareszcie coś śmiesznego na forum. Tak trzymać. Czytanie o Kaczyńskim jako wytrawnym polityku, mężu stanu czy co tam jeszcze niezmiennie poprawia mi humor.

Wytrawny polityk... Palenie kukły byłego szefa, rozbijanie własnych partii (paru kolejno), ogłaszanie czego to on nie zrobi z prezydentem, marsze z pochodniami... No chyba, że się lubi te klimaty, ale biedna rodzina w takim razie. Ktoś powiedział niedawno, że takie zachowania są możliwe tylko w dobrobycie, bo kiedy żyje się naprawdę ciężko, to ludzie zdrowia nie mają na taki cyrk. Zjawisko kaczyzmu jako skutek uboczny wzrostu poziomu życia po 1989 roku?

Ano właśnie, przygotowania do wyborów po PiSowsku.

- Wśród członków PiS są osoby, których zadaniem jest zbieranie informacji o partyjnych kolegach, następnie przekazywanych Jarosławowi Kaczyńskiemu. Przy takich osobach nigdy się szczerze nie rozmawia, milknie się, kiedy przechodzą obok – mówi Wirtualnej Polsce Marek Migalski. Europoseł komentuje też informacje dotyczące czarnych teczek, w których zbierane są wszystkie wypowiedzi polityków dotyczące Jarosława Kaczyńskiego, sytuacji wewnątrz partii oraz kampanii prezydenckiej.

- To jest kolejna próba zastraszenia członków PiS, którzy doskonale wiedzą, że od tego typu krytyki partii będzie zależało, czy znajdą się na listach wyborczych – uważa.

Informacje zebrane przez partyjnych donosicieli ma uzupełniać materiał czarnych teczek. Polecenie ich założenia – jak poinformował „Wprost” - wydał prezes PiS po przegranych wyborach prezydenckich. Mają do nich trafiać wszystkie wypowiedzi dotyczące sytuacji wewnątrz partii.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wzrost poziomu życia - dobra bajka dla maluczkich - smacznego - można się karmić takim cynizmem.

Proponuję samochód marki BMW lub Mercedes oraz telewizor wielkoformatowy 3D - i już jest wysoki poziom życia./oczywiście - na kredyt/

Gratuluje trafności sądów, przenikliwości i trzeżwości w ocenie sytuacji oraz horyzontu emocjonalno-intelektualnego z naciskiem na aspekty indywidualnej duchowości.

Czy wskażnik ilości rozwodów - to też element jakości życia czy nie - bo w badaniach jakość związków partnerskich stawiana jest na pierwszym miejscu, przed elementami ekonomicznymi - jako najważniejszy./to tyko przykład/

A suwerenność to coś istotnego? Podmiotowość to ważne czy nie - wzrosła po roku 1989 czy nie?A jak Rosja będzie w NATO - to co, jak to wtedy będzie.

A Niemcy to wygrały czy przegrały II wojnę światową - a Polska po której jest stronie - wygranej czy może jednak nie - proszę obrócić głowę i zobaczyć.

W Grecji TEŻ był wysoki poziom życia.Na Węgrzech również MIAŁ BYĆ. Niech każdy na swój użytek oceni te fakty.A kryzys finansowy na świecie to skąd się wziął - przecież w USA jest bardzo wysoki poziom życia.I kto padł jego ofiarom?Kto będzie spłacał długi spowodowane egoizmem prywatnych osób?

To jest właśnie ten "efekt uboczny" tzw."wykształcenia" - lepiej to ująć -"wdrukowania" - aktualnie obowiązujących wzorów zachowań - dostosowanych do wymogów i potrzeb estabilishmentu. TECHNOKRACJA - SKUTECZNOŚĆ.Istnieje w naszej części Europy potrzeba wynarodowienia i standaryzacji człowieka.TAKIM się łatwiej manipuluje.Kredyt,mieszanie,samochód,telewizorek,meczyk i już mamy ROBOTA - PRACUJĄCEGO na naszą rzecz.I jeszcze będzie zaciekle walczył dla nas w obronie swojego "miejsca" w "ŻYCIU".

Panie Szanowny Redaktorze Pan rozpowszechnia postawę życiową typu EGOTRIP - Ktoś chce być tanią siłą roboczą, pracującą - owszem wspaniale wykształconą,na rzecz innych we własnym kraju - to jego sprawa - można tyko współczuć i życzyć WYSOKIEJ JAKOŚCI takiego "ŻYCIA"

Długie i owszem. Ale gdzie tu jest jakaś myśl przewodnia? Że jest źle a to co widać to tylko pozory?

Czy może że Redaktor jest ślepy i naiwny? No dobrze, ale co z tego?

Jestem Europejczykiem.

pronuje podyskutowac na temat wskaznika liczby rozwodów i ich wplywu na gospodarke.

Rozwody czy wzwody - czy to ma rzeczywiście jakieś znaczenie?

A np. frekwencja w kościołach a rozwój regionu?

Ale podyskutować zawsze można, może od tego się polepszy ;-).

Jestem Europejczykiem.

Edukacja pozwala często na pozbycie się zdrowego rozsądku - to myśl przewodnia Kolego Jaro747

pronuje podyskutowac na temat wskaznika liczby rozwodów i ich wplywu na gospodarke.

Ale, którą tę wolną ekonomicznie, naturalnie konkurencyjną - czy tą z kondominium?

Patologiczne struktury gospodarki generują duże koszty społeczne - może to jest dobry temat do dyskusji - wypadek busa 18 trupów - informacja dziś żyje 1 dzień - już nie ma śladu w mediach - ktoś jakby na 1 dzień wyjechał czy nie włączał mediów - nic by nie wiedział o fakcie największej tragedii na drogach od 16 lat w Polsce.

Ten sam mechanizm propagandyści IIIRP nieudolnie próbowali zrobić z katastrofą smoleńską - tylko dzięki postawie praworządnych posłów z A.Macierewiczem na czele to się nie udaje.

• Redaktorzy

Żałosne. Chyba kopiec trzeba będzie. Albo pomnik. Z osiemnastoma Synami Narodu depczącymi w słusznym gniewie premiera z Wehrmachtu.

spacja

spacja

Chyba mnie szlag trafi.

Ciekawe, kiedy będę mógł napisać post, który NIE przyklei się do poprzedniego?

najwieksza patologia to jak dotad jest w..... polskojezycznym kosciele.

swietnym tematem obok rozwodów, jest tez 18 osób zabitych i krew na rekach.jedno i drugie na rekach Tuska.warto pogadac.

tyle ze te 18 trupow to jednak na dobrej drodze.ale przeca wiadomo ze mogla tam byc 6 pasmowka.

Ciekawe, kiedy będę mógł napisać post, który NIE przyklei się do poprzedniego?

Jak następnego(jeden pod drugim) napiszesz po upływie godziny. Wprowadzone przez admina na wniosek forum.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Edukacja pozwala często na pozbycie się zdrowego rozsądku - to myśl przewodnia Kolego Jaro747

Raczej znowu Kolega czegoś nie zrozumiał :-(.

Patologiczne struktury gospodarki generują duże koszty społeczne - może to jest dobry temat do dyskusji - wypadek busa 18 trupów - informacja dziś żyje 1 dzień - już nie ma śladu w mediach - ktoś jakby na 1 dzień wyjechał czy nie włączał mediów - nic by nie wiedział o fakcie największej tragedii na drogach od 16 lat w Polsce.

Kolega ma straszną gonitwę myśli i w jednym zdaniu łączy rozmaite wątki nadzwyczaj luźno ze sobą związane. A co do katastrofy - trudno żeby codziennie mówili o niej codziennie w kategorii newsów. Ale już w programach publicystycznych czy podsumowaniach wydarzeń było o niej bardzo dużo i przeważnie na pierwszym miejscu. Może Ojciec Dyrektor nie wspominał - nie wiem, nie słucham.

Ten sam mechanizm propagandyści IIIRP nieudolnie próbowali zrobić z katastrofą smoleńską - tylko dzięki postawie praworządnych posłów z A.Macierewiczem na czele to się nie udaje.

Kochany ten nasz 747, zawsze przemyci porcję humoru :-).

Jestem Europejczykiem.

Właśnie przemawiał Prezes. Napieralski chyba ma pełne portki bo Jarek w wielu sprawach postanowił znaleźć się na lewo od SLD. Jednocześnie w innych sprawach jest na prawo od Platformy. Pozostawanie w tak szerokim rozkroku z tak krótkimi nóżkami zapewne jest męczące więc ciekawi mnie czy Prezes długo tak wytrzyma i którą nóżkę cofnie pierwszą ;-).

Jestem Europejczykiem.

Komentatorzy na co dzień niechętni J.Kaczyńskiego tym razem chwalą prezesa - ciekawe.

Trzymam kciuki za G.Napieralskiego przyjaciela pana Brudzińskiego ze studiów.

BÓG Z WAMI

dzisiaj konwencja wyborcza PIS-u chyba na nią pojechał. Zobaczymy jakie kolejne prawdy objawione, nam po niej zaprezentuje na forum.

jednak się pomyliłem.

Wątek jest do cna owładnięty PISem. Jak bardzo przy PIS blednie PO, SLD. Jakby traciły profil, charakter. Ot takie poppapki.

Ta nienawiść do charakteru. Nawet Palikot wymięka przy Kaczyńskim.

popisac na forum to mozna, ale pojechac z kolegami na konwencje, podlapac nowych hasel to nielaska, bo to wymaga czasu i poswiecen ....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

popisac na forum to mozna, ale pojechac z kolegami na konwencje, podlapac nowych hasel to nielaska, bo to wymaga czasu i poswiecen ....

Czy ktoś tu poświęcił czas dla tych na których głosował? Byłeś na konwentyklach PO lub SLD? Pewnie nie. Nie jesteś ani komuchem, ani nowoczesnym socjaldemokratą, ani liberałem. Nie popierasz żadnej partii polskiej, bo to takie guana. No w ostateczności rajcuje nas tylko nasz zdrowy jak NSDAP plebejski antyPISizm klasy pracowników umysłowych- wykształconych, młodych, z wielkich miast- ot ci od antyPISintelectualediscopolo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.