Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

markowski

przykro mi , ze jestem mlody, wyksztalcony itd. , ale ludzie tacy jak Ty musza scierpiec takich jak ja, musza myc im samochody, strzyc trawniki, sprzedawac ziemniaki itd. tak jest i bedzie zawsze i zaden kaczynski tego nie zmieni wiec sie z laski swojej odstosunkuj ....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

(Ja pracuję w budżetówce w zawodzie który lubię. Uczę w szkole średniej. Wprawdzie to nie uniwersytet ale poziom niezły, atmosfera pracy super, dzieci raczej się lubią. Credo: ale uważam, że najwyższa sztuka, to uczyć w gimnazjum, choć: panie oddal ode mnie ten kielich :)

Wysraczy.)

Czysty jak wóda antyPISizm. Żadne "za", "pro"- ach jakie to niskie, mieć ideały, wierzyć w bóstwo, być "narodowcem" (patriotom), proojropejczykiem, propalikotkiem, proM.Borowskim, proJKM itd itp.

My jak czysta wóda- czysty antyjarosławizmK.

markowski

nie wiem jakie masz projekcje czyichs pogladow, nie wiem czy Ciebie wogole czyjes tezy interesuja jednak jako nauczyciel w szkole sredniej powinienes w stopniu co najmniej podstawowym rozumiec slowo pisane i rozumiec konwencje tego watku, pisze sie tutaj o rzeczach ciekawych i bulwersujacych w zyciu politycznym, mozesz do woli wyrazac swoje opinie o wszystkich ugrupowaniach politycznych lecz nie powinienes zabraniac innym pisania o Pisie jesli tego pragną, obrazanie sie na to , ze ktos wypowiada swoje zdanie na temat Twojej ulubionej partii i jest to opinia bardziej krytyczna od Twojej jest przyznasz mi chyba racje dziecinne...podobnie deprecjonowanie czyjegos zdania w temacie epitetami 'wyksztalcony' itp. budzi we mnie strach o edukacje polskiej mlodziezy skoro pozwala sobie na takie cos nauczyciel, wydawac by sie moglo ostatnia osoba , ktora mozna posadzic o wysmiewanie dazenia do zdobycia wyksztalcenia, dochodowej pracy i wysokiego statusu spolecznego zwiazanego czesto z praca w 'wielkim miescie', nie mniej wiem jednak , ze dobor negatywny do pracy w polskim szkolnictwie jako poklosie socjalizmu jest jednak duzym problemem i szczegolnie poza miastami wojewodzkimi stanowi jeden z powodow slabego przygotowania mlodziezy do walki o miejsca pracy....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Wiesz electro, nie chce mi się z tobą gadać.

Poproś Prezesa, chyba mu jakieś proszki zostały. Łykniesz i od razu ci się zachce :-).

Jestem Europejczykiem.

Prezes na konwencji dosadnie i naocznie pokazał szczególnie w zestawieniu z marszałkiem Schetyną co mogą zdziałać proszki.

To już kolejny raz pan Schetyna trzęsie się podczas publicznego wystąpienia - niech może poprosi prezesa o odstąpienie kilku porcji.

Prezes na konwencji dosadnie i naocznie pokazał...

No właśnie, kiedy oglądałem gestykulację prezesa (z wyłączoną fonią bo i tak nie rozumiem o czym fafluni)miałem wrażenie, że pokazuje jak się bawić w koci, koci łapci.

Dobrze czasem przeczytać fachową relację i wyjaśnienie bardziej zorientowanego kolegi.

No właśnie, kiedy oglądałem gestykulację prezesa (z wyłączoną fonią bo i tak nie rozumiem o czym fafluni)miałem wrażenie, że pokazuje jak się bawić w koci, koci łapci.

Dobrze czasem przeczytać fachową relację i wyjaśnienie bardziej zorientowanego kolegi.

Jestem pisiorem ale nie ogladałem.

W przeciwieństwie do was, wpatrzonych w prezesa, w gestykulację

o w ł a d n i ę t y c h

W odróżnieniu od cepa, na miano maczugi zasługuje prędzej Palikot.

Staliśmy się słynni z głupoty na całym świecie i Lech Kaczyński na Wawelu jest symbolem tej głupoty - mówił

Jak mówił Palikot, m.in. o katastrofie smoleńskiej, która - jego zdaniem - na całym świecie będzie opisywana adeptom sztuki lotniczej jako "kuriozalny lot". - Staliśmy się słynni z głupoty na cały świat - bo nie powinien ten samolot wystartować z Warszawy, nie powinien mieć takiej delegacji na pokładzie i nie powinien nawet próbować lądować w Smoleńsku - wyjaśnił.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pan Palikot ma teraz poważne problemy z poparciem.Media elektroniczne jak tylko mogą promują ex posła PO.A tu nic, Kalisz się nie sprzedał, Kutz się waha, więc pozostają stare sprawdzone ubeckie technologie na lansowanie wizerunkowe.Biedny Tusk obiecał, że szybko przyłączy się do kampanii samorządowej PO, bo jak zobaczył dzisiaj J.Kaczyńskiego bez proszków - jak sobie radzi, ile ma werwy, ambicji i woli zwycięstwa - to tak jak podczas wyborów prezydenta bez jego pomocy może być różnie.

Cała nadzieja w SLD.

Pan Palikot ma teraz poważne problemy z poparciem.Media elektroniczne jak tylko mogą promują ex posła PO.A tu nic, Kalisz się nie sprzedał, Kutz się waha, więc pozostają stare sprawdzone ubeckie technologie na lansowanie wizerunkowe.

Nie boli cie jak pierniczysz takie bzdury? Jakby UB umiało budować wizerunek to dalej mielibyśmy tzw. realny socjalizm.

UB i marketing - przecież ci neandertalczycy nawet nie wiedzieli co to jest. A co do lansowania Palikota - chyba w Radju Maryja bo ja wszędzie widzę cytowanie jego kiepskich prognoz wyborczych.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"Media elektroniczne jak tylko mogą promują ex posła PO."

Nic podobnego. O Palikocie i jego organizacji politycznej jest w mediach (dowolnych) bardzo mało. Do tego stopnia mało, że można odnieść wrażenie, że rozmyślnie postanowiono raczej promować mainstraemowe partie, niż nową inicjatywę. Palikot, gdy przestał być harcownikiem PO, stał się mało interesujący dla prasy.

No jak - onet,wp - informacje na pierwszym miejscu od południa - wprost,Polska - tak samo.

W Gazecie Wyborczej i RZeczpospolitej rzeczywiście nie ma słowa - ciekawe szczególnie GW.

Zostawmy metody - mam inne zdanie ale ok.

• Redaktorzy

Czy ktoś zauważył, że Rada Etyki Mediów postanowiła bardzo jednoznacznie i surowo skarcić Radio Maryja i Gazetę Polską za publikowanie nieprawdziwych wiadomości obliczonych na wszczynanie niepokojów społecznych? Chodzi o kłamstwo, jakoby jeden z BOR-owców z feralnego lotu kontaktował się z żoną po katastrofie. Żona zaprzecza, twierdząc ze nie wie, dlaczego rozpowszechnia sie rzeczy nieprawdziwe i tak dla niej bolesne. Nasi oszaleli ultrapatrioci najwyraźniej nie mają szacunku dla cudzej śmierci i dla uczuć żyjącycych, jeśli tylko mogą przez podeptanie innych przybliżyć nastanie czegoś, co uważają za królestwo boże na ziemi.

No jak - onet,wp - informacje na pierwszym miejscu od południa - wprost,Polska - tak samo.

W Gazecie Wyborczej i RZeczpospolitej rzeczywiście nie ma słowa - ciekawe szczególnie GW.

Zostawmy metody - mam inne zdanie ale ok.

Widząc tytuł "Lech Kaczyński na Wawelu jest symbolem głupoty tej katastrofy" myślałem, ze jest o Kaczyńskim a nie o Palikocie i nawet nie zajrzałem, tak samo z "To były lata koszmarnego snu". Ale to dzisiaj bo widać zaniepokojony ciszą o sobie Palikot postanowił coś wrzucić mediom na ruszta. W TVN24 w ciągu ostatnich dni słyszałem o Palikocie wyłącznie takie rzeczy:

-nie ma żadnego atrakcyjnego pomysłu poza antyklerykalizmem

-nie ma struktur

-wszystko zależy od niego a on do najpracowitszych nie należy

-notowania ma kiepskie

-notowania ma kiepskie

-notowania ma kiepskie.

To tyle czego ostatnio dowiedziałem się z mediów o Palikocie. Oczywiście nie wykluczam faktu, ze inni są bardziej zainteresowani.

Jestem Europejczykiem.

Nie daje Palikotowi żadnych szans - zrobi się pewien problem, bo on tak jak dzisiaj będzie się rzucał raz na Tuska raz na Kaczyńskich, a jak nie przekroczy progu to sytuacja będzie bezproduktywna sejmowo a co błotem premiera obrzuci to zostanie w świadomości wyborców.Teraz Tusk ma ostrzał z trzech stron.A i biedny PSL czasami stanie okoniem dla koniecznej wyrazistości - to nie wesoło dla PO wygląda, szczególnie po dzisiejszym fatalnym nawet wg. anonimowych osób z PO otwarciu ofensywy wyborczej/Pusty balon PO nawet nie pękł/

• Redaktorzy

Oczywiście, 747. Jak coś sie nie zgadza z majaczeniami red. Sakiewicza, Wildsteina, czy z ideami samego prezesa, to znaczy, że oni tym bardziej mają rację. Jeśli kogoś z tych nieszczęsnych maniaków przyłapią na jawnym fałszerstwie, to zaraz słychać krzyk "łapać złodzieja". Ta sytuacja jest dobrym przykładem: pan dziennikarz ogłasza (nie wiadomo na jakiej podstawie), że nieboszczyk dzwonił do żony. Żona mówi, że nic podobnego. Jednak redaktor i jego fanklub (zamiast zapaść się pod ziemię ze wstydu) nie dają za wygraną - obrzucają wdowę błotem (czytałem już w internecie wpisy panów bydlaków, ile to jej zapłacono), albo ogłaszają, ze polskie państwo ją zastraszyło. Rzygać się chce, kiedy czytam coś takiego. Jak wy panowie jeszcze jesteście w stanie żyć w kraju, który traktujecie jako faszystowski? To pytanie nurtuje mnie od dawna.

Brakuje jeszcze informacji, że żona dlatego powiedziała o braku połączenia, ponieważ mogła zostać zastraszona.

Jak powszechnie wiadomo żony BORowców są rutynowo i permanentnie torturowane.

Jak wy panowie jeszcze jesteście w stanie żyć w kraju, który traktujecie jako faszystowski? To pytanie nurtuje mnie od dawna.

Odpowiedź jest banalnie prosta - dla nich faszyzm to nic groźnego. Przecież sam Prezes głosi idee narodowe i socjalistyczne. Ta kreseczka której na razie brakuje w środku to przecież tylko drobny (i wyznawcom niestraszny) szczegół.

Jestem Europejczykiem.

To jakieś nieporozumienie - zaczekajmy z tak surowymi sądami aż wszystko się wyjaśni.Nie znamy ani prawdziwych motywów, ani ukrytych przesłanek dlaczego podano tą informację - o naiwność i nieodpowiedzialność nie winiłbym red. Sakiewicza - w dotychczasowych działaniach nie znajduję ku temu podstaw.Podejrzewam jakąś grę ale nie mam danych wystarczających na dziś aby ją przejrzeć.

Za to TVN z "prawdziwymi Polakami' - no cóż Kaczyński faszystą - dwa dni na okrągło wmawiania społeczeństwu - K.K.Zalewska w duecie ze stokrotką - kłamliwe sprostowanie, że niby słabą jakość nagrania mieli - kiedy wyszło na jaw, że była bardzo dobra, to jest ok.No cóż.

To jakieś nieporozumienie - zaczekajmy z tak surowymi sądami aż wszystko się wyjaśni.Nie znamy ani prawdziwych motywów, ani ukrytych przesłanek dlaczego podano tą informację - o naiwność i nieodpowiedzialność nie winiłbym red. Sakiewicza - w dotychczasowych działaniach nie znajduję ku temu podstaw.Podejrzewam jakąś grę ale nie mam danych wystarczających na dziś aby ją przejrzeć.

Oczywistą oczywistością jest, że Sakiewicz to anioł który zstąpił na ziemię i prześladowany jest przez siły ciemności.

Ty 747 to naprawdę kawał jajcarza jesteś - nie próbowałeś sił gdzieś w kabarecie? W mojej ocenie spokojnie łapiesz się do górnej połówki.

Jestem Europejczykiem.

Oczywiście próba przejęcia przez państwo zwierzchnictwa nad wydawcą Rzeczpospolitej,odebranie red.Wildsztajnowi programu oraz zdjęcie misji specjalnej to zabiegi przypadkowe zupełnie nie związane ze sobą tak jak i ataki na rozgłośnię katolicką.

Obserwujemy już jawny nie ukrywany powrót do PRL.Nawet dług już jest i tym razem jeszcze większy niż za E.Gierka.

Jaro747

Spokojnie - nie mam powodu aby nie ufać swojej intuicji - dotychczas mnie nie zawiodła.Zdradzę Ci moją metodę.

Obserwuje u polityków precyzyjnie ich zachowania i próbuje na tej podstawie zdiagnozować cechy ich osobowości, te które przekładają się na ich wzory zachowań w polityce.Nie jestem odkrywczy - są nawet książki na ten temat - jak losy państw i narodów zależą w prostej linii od charakteru przywódców.Ale ja ich nie czytałem ponieważ bazuje na zupełnie innej wiedzy.

Zobaczysz na własne oczy jak te osoby w polityce, które znalazły się tam niejako przypadkiem - jak będą oceniane po latach vide dzisiejsza ocena PRL.

Dlatego teraz potrzebna jest cierpliwość, żelazny charakter i pewność zwycięstwa - doczekamy aż wypali się paliwo polityczne przeciwnikom szczęśliwej Polski dla wszystkich - tych bez pleców również.

• Redaktorzy

Trudno mówić o "przejęciu przez państwo zwierzchnictwa nad wydawcą" tej gazety, skoro państwo ma w niej większość własnościową. Chyba nic się nie zmieniło? Redaktorowi Wildsztajnowi oczywiście można dać czy odebrać program - przykład dał prezes PiS, dając mu (a potem odbierając) całą telewizję. Jednak redaktor W. jest politykiem, a nie dziennikarzem, więc trudno, aby państwo fundowało mu program na własność tylko po to, żeby mógł w nim głosić chwałę prezesa. Misja specjalna to był program polityczny PiS, sformatowany do atakowania opozycji, i też nie bardzo rozumiałbym, dlaczego rząd miałby coś takiego hodować. Bo głupi i poczciwy? O atakach na rozgłośnię katolicką nic nie słyszałem, chyba że chodzi o "radio Maryja", to jednak jest rozgłośnia pogańsko-biznesowo-przekręciarska, popierajaca publicznie partię, która popierała rozgłośnię (również finansowo), z religią katolicką związana tylko poprzez obłudne nadawanie modłów. Natomiast określenie "jawny i nieukrywany powrót do PRL" wydaje mi się typowym strzępieniem języka, bo tego ani dowieść ani obalić niesposób. Żyłem w PRL i nie widzę go teraz wokół siebie, ale kolega może widzi, więc z jego optyki może i jest w PRL.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.