Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

"PO już uruchomiło swój aparat propagandy szef klubu PO ZNALAZŁ WINNEGO TO J A R O S Ł A W K A C Z Y Ń S K I"

747, czy ty żyjesz w jakimś innym świecie, a jeśli tak, to powiedz, która u was jest godzina, kto jest prezydentem i czy niebo u was też jest niebieskie? A do rzeczy: nic nie wiem o "szefie klubu PO", natomiast słuchałem konferencji prasowej prezesa Kaczyńskiego w pół godziny po tym ponurym wydarzeniu . Zarzucił on całkowicie jednoznacznie winę rządowi, a następnie zabezpieczył się awansem na przyszłość ogłaszając, że wszelkie dalsze "ataki" na PiS (co w retoryce prezesa oznaczało dotąd niewyrażanie aprobaty dla jego pomysłów) będą równe z, uwaga, nawoływaniem do morderstw. Prezes nie zdążył nawet pojechać na miejsce zdarzenia, nie zdążył spotkać się z rodzinami ofiar, zdążył natomiast zarzucić winę za to idiotyczne zabójstwo swoim przeciwnikom politycznym. Czy zechcesz skomentować ten pośpiech i skwapliwość? I czy ów prezes PiS, który po wyborach określił potrzebę powrotu do agresywnej retoryki powiedzeniem, że "cnotę stracił, a rubla nie zarobił", nie uważa dziś, że niepotrzebnie jednak tego rubla pożałował?

Kompromitujecie się panowie Panie Redaktorze Pan czegoś nie wie? Panie Redaktorze, Pan raczy żartować.Pan to dobrze,wie nawet się porozumiewawczo utożsamia z Kolegą od kopniaków.

Myli Pan Panie Redaktorze kolejność zaistnienia zdarzeń.To co Pan pisze jest nie do skomentowania, bo są to nieuprawnione interpretacje rzeczywistości.

Lepiej rzeczywiście niech każdy z nas poczyta swoje wpisy i wyciągnie wniosek dla własnego sumienia, o poziomie agresji dobrze ukrytej w śród osób wykształconych, czy bardziej bezpośredniej u tych mniej.

Stefan Niesiołowski dołączył do widzących w J.Kaczyńskim przyczynę ataku i zaostrzenia języka debaty publicznej,- ciekawa teza w jego ustach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zwykli, normalni ludzie mają dwa wyjścia - albo śledzić co dzieje się w polityce i ciągle denerwować się tym co wyprawia w niej PIS, lub po prostu nie włączać jakichkolwiek wiadomości. Niestety nienormalni ludzie mają taki sam wybór...

Każdy normalny człowiek, który widzi nienormalność(a tu mieliśmy wręcz nękanie nienormalnością), reaguje na nią nerwami - mniejszymi lub większymi. I kończy się to najczęściej tylko wrzuceniem kartki z umieszczonym w odpowiednim miejscu "iksem" Niestety na "iksach" świat się nie kończy. Dalej mamy pyskówki, szarpania, rękoczyny, pobicia i zabójstwa...

I od dłuższego już czasu, długo przed tragedią smoleńską "strzałka" szła właśnie zgodnie z tym kierunkiem. Po tragedii zdecydowanie przyspieszyła. Przed tragedią z głupoty można się było po prostu śmiać, była coraz bardziej marginalizowana. Ale oto 10 kwietnia głupota dostała potężną broń dla swojej głupiej armii - "zamach". I w tym miejscu właśnie PIS zaczęło dążyć do prawdziwej tragedii, tragedii której można było uniknąć. Codziennie ze strony PIS padały coraz większe bzdury. Nie trzeba ich wszystkich wymieniać - wystarczy "zamach". Prymitywna część społeczeństwa zaczęła się "kondensować". Często robiła to z obłędem w oczach, śpiewem na ustach i ostatnio z pochodniami w rękach. Jak to miało wpływać na ludzi im przeciwnych?

Można się z tego oczywiście i śmiać, ale gdy podejdzie się do tego poważnie, to uśmiech szybko znika, a pojawiają się jak najbardziej naturalne nerwy. Ktoś przychodzi do domu - po pracy, zmęczony. Włącza telewizor, bo chce wiedzieć co się dzieje, i co widzi? Motłoch. Tak jak pisałem, w pewnym sensie jest to śmieszne. Mniej śmieszne jest to gdy widzi jak ten motłoch jest popierany przez osoby mające wysokie stanowiska w państwie. Popierany tylko po to aby go skonsolidować. Głos głupiego jest przecież warty tyle ile normalnego... A to widzimy gębę Macierewicza, który bredzi w jakieś komisji złożonej z innych bredzących, a to Kurskiego, a to Migalskiego któremu prezes narobił na głowę, ale Migalski mimo to co ścieka ze smakiem to zlizuje... Ogólnie typowe bredzenie, że czarne jest białe, a białe jest czarne - prosto w oczy milionów Polaków. Bez poczucia wstydu, bez honoru i w jednym celu - łapać głosy opóźnionych w rozwoju, bo o normalnych trzeba zapomnieć. Oczywiście byli i tacy w PIS którzy chcieli inaczej. Ale niestety - proszki przestały działać. Jak wam nie wstyd tam dalej być? To co stało się dzisiaj też was niczego nie nauczy?(wiadomo do kogo te słowa).

No ale to przecież Tusk zaczął ten atak na PIS.., Kolejna brednia. Ich nawet śmierć własnych członków nie powstrzymuje - bredzą dalej. Tusk to człowiek z tych normalnych - mówił to co reszta normalnych, on niczego nie zaczął, on mówił to w tym czasie co większość społeczeństwa. I w przeciwieństwie do PIS-u mówił po prostu prawdę.

Pisałem o tym w swoim wcześniejszym artykule na początku sierpnia - kto odpowie za to gdy w końcu dojdzie do tragedii? Jedyne za co można by winić PO, to opieszałość w sprawie krzyża. Bo to był moment gdy "strzałeczka" gwałtownie przyspieszyła. Z drugiej strony nie można było być pewnym co stałoby się gdyby krzyż zgodnie z panującym prawem przeniesiono od razu. Mieliśmy przecież i granat i słoik z fekaliami. Równie dobrze podczas przeniesienia mogło dojść do o wiele gorszych rzeczy. Ludziom o słabym umyśle( i to bez względu na przekonania) mogło po prostu odbić w innym kierunku. Czy tak trudno wyobrazić sobie ludzi obwiązanych trotylem i obejmujących krzyż? Mi już wtedy nie było trudno, a dzisiejszy dzień tylko potwierdza, że takie rzeczy są możliwe. A bardzo prawdopodobne jest to, że wystarczyłoby jedno słowo "guru" aby oszołomstwo sobie odpuściło. Chociaż tego pewnym też być nie można, bo choć byli oni poobwieszani krzyżami i "świętym" obrazkami itd., to jakoś "zgodnie z naukami Kościoła" żyć nie chcieli...

PiS doskonale zdawał sobie sprawę co robi i do czego to może doprowadzić. Nie wiem, może liczyli na to, że jednak na marszach z pochodniami się skończy. Jestem natomiast pewien tego, że dzisiejsza tragedia bardzo im pasuje i idealnie wpisuje się w ich "politykę". Będą mogli na niej dalej budować swoją chorą partię i dążyć do dalszych przepychanek. I nie ma tutaj znaczenia, że celem ataku było akurat PIS. Szaleńcy są wszędzie i mają różne przekonania, i nie dotyczy to tylko polityki. Równie dobrze mogło być odwrotnie. A gdy dalej polityka PiS- u będzie wyglądała tak jak wygląda, to jest bardzo prawdopodobne, że do tego kiedyś dojdzie. Może pomniki Lecha Kaczyńskiego? Przecież to też wspaniałe miejsce i powód do aktów przemocy z obu stron. Dzisiejsze komentarze PiS-u nie pozostawiają złudzeń na to, że coś się zmieni...

Bardzo "modne" w PiS jest ostatnio stwierdzenie o moralnej odpowiedzialności. To bardzo pasuje do dzisiejszego dnia - Jedynymi moralnie odpowiedzialnymi za tą tragedie są członkowie PIS. I w PiS doskonale zdają sobie z tego sprawę. I jeśli hasło o krwi na rękach odnośnie Lecha jest rzeczą dosyć niepewną, to już w odniesieniu do Jarosława Kaczyńskiego jest w pełni jasne i uzasadnione. To było do przewidzenia...

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ukryta Zawartość

ja pier**lę teraz to dopiero będzie się działo.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

"Myli Pan Panie Redaktorze kolejność zaistnienia zdarzeń.To co Pan pisze jest nie do skomentowania, bo są to nieuprawnione interpretacje rzeczywistości.[...]"

Nie, 747. Możesz to opowiadać przedszkolakom, jeśli się nie wstydzisz. Bo ja prezesa PiS akurat słuchałem z bezpośredniej transmisji, a co usłyszałem, przekazuję. A słyszałem horrenda. I jak widać po wypowiedzi niejakiego Waszczykowskiego, te horrenda stały się natychmiast obowiązującą wykładnią dla PiS. Kaczyński nawet do końca dnia nie poczekał z napaścią na przeciwników politycznych. Jeśli pomyśleć, że takie kreatury do niedawna rządziły Polską, robi sie niedobrze. Najpierw cmoktano z upodobaniem i wysysano politycznie śmierć setki ludzi w Smoleńsku. Teraz wzięli sie za świeże ofiary jakiegoś oszalałego dziadygi. Na śmierci smoleńskiej prezes PiS omal do pałacu nie wjechał. Po nowych trupach w Łodzi pewnie jakiś sukces w wyborach samorzadowych będzie. Ten człowiek nie ma cienia wstydu.

• Redaktorzy

Ech...

"Kilkadziesiąt osób zebrało się przed Kancelarią Prezesa Rady Ministrów. Domagają się one "zaprzestania nienawiści" i obwiniają za dzisiejsze wydarzenia w Łodzi premiera Donalda Tuska. Żądają też dokładnych wyjaśnień, jak doszło do tragedii w Łodzi."

Już prezesowi cudownie procentuje - oprócz demonstracji pod pałacem jednego konkurenta, ma teraz jeszcze demonstracje pod biurem drugiego. Ten to ma szczęście, powinien grać na giełdzie.

To nie on, muls jakby piepsznął to by się co najwyżej o jedno biurko pomylił;)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Redaktorzy

A ja cały czas nie dowiedziałem się od 747, czy jego zdaniem prezes nadal żałuje tego rubla.

Ale widzę, ze chyba żałuje, bo teraz postanowił jeszcze zaoszczędzić na ochronie:

"Od dziś odpowiedzialność za bezpieczeństwo wszystkich biur PiS ponosi rząd" - Jarosław Kaczyński

No i poseł Karol Karski wypróżnił się na antenie TVP Info.

"Dzisiaj zaczęto nas mordować"

Ta zdecydowanie łagodząca wypowiedź posła PiS z pewnością przysłuży się wyciszeniu agresji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Myli Pan Panie Redaktorze kolejność zaistnienia zdarzeń.To co Pan pisze jest nie do skomentowania, bo są to nieuprawnione interpretacje rzeczywistości.[...]"

Nie, 747. Możesz to opowiadać przedszkolakom, jeśli się nie wstydzisz. Bo ja prezesa PiS akurat słuchałem z bezpośredniej transmisji, a co usłyszałem, przekazuję. A słyszałem horrenda. I jak widać po wypowiedzi niejakiego Waszczykowskiego, te horrenda stały się natychmiast obowiązującą wykładnią dla PiS. Kaczyński nawet do końca dnia nie poczekał z napaścią na przeciwników politycznych. Jeśli pomyśleć, że takie kreatury do niedawna rządziły Polską, robi sie niedobrze. Najpierw cmoktano z upodobaniem i wysysano politycznie śmierć setki ludzi w Smoleńsku. Teraz wzięli sie za świeże ofiary jakiegoś oszalałego dziadygi. Na śmierci smoleńskiej prezes PiS omal do pałacu nie wjechał. Po nowych trupach w Łodzi pewnie jakiś sukces w wyborach samorzadowych będzie. Ten człowiek nie ma cienia wstydu.

Ja bym tego zabójcy nie nazywał oszalałym dziadygą. Moim zdaniem to człowiek, który doznał jakiejś strasznej krzywdy ze strony pisu i za to próbował się zemścić zabijając ich działaczy. Nie wiem co to było - ale nie zdziwiłbym się, gdyby oni całkiem zniszczyli mu życie. Swoją drogą - do jakiej rozpaczy musieli doprowadzić go pissmani, jeżeli zdecydował się na zabójstwo.

Niestety, jaruś-ścierwojad to skrzętnie wykorzysta...

Jeżeli chce Pan być wiarygodnym komentatorem wydarzeń politycznych to najpierw polecam 15-20 lat neutralnego opisu rzeczywistości.

To co dziś nastąpiło jest wynikiem nastroju społecznego wytworzonego i podtrzymywanego przez polityków PO i pracowników mediów usłużnych ich władzy.

Bez przerwy powtarzam, że ta władza jest tak skompromitowana i pod jej panowaniem doszło już do tylu nieszczęść, że czas się obudzić.

Nie liczę jednak na refleksję, bo potrafię czytać, dzięki temu wiem z kim mam do czynienia, i wiem jak to jest wygodnie na sofie czy w BMW.

Poważna rozmowa Szanowny Panie Redaktorze mogłaby wyglądać tak - mamy państwo postkomunistyczne, fasadową demokrację zbudowaną przy rozmowach okrągłego stołu, wszystkie strategiczne miejsca i instytucje opanowane przez osoby korzeniami tkwiącymi w PRL, i jeszcze sto innych takich argumentów można przytoczyć - poważne pytanie brzmi - czy ten projekt ma szansę się udać? czy kiedykolwiek miał szansę?CO Z TYMI KTÓRZY PRZY TYM STOLE NIE SIEDZIELI?

Pan chce pisać o detalach - to strata czasu.

Będzie tylko gorzej.

• Redaktorzy

Mówiłem: jeden drań bez cienia wstydu nadał temat, i reszta będzie powtarzać, zależnie od własnych predyspozycji i możliwości intelektualnych. Prezes tych panów powiedział publicznie, ze odpowiedzialność ponosi rząd. Karski już mówi, że zaczęto ich mordować. Waszczykowski - że zaczęto zabijać opozycję. A więc rząd morduje PiS. I tak do wyborów, do wyborów... Niestety, regulamin nie pozwala na użycie słów, jakie się tutaj cisną.

Swoją drogą zwróćcie uwagę - nikt tak jak Kaczyński nie potrafi zmienić powszechnego współczucia w niechęć. Przecież gdyby nie jego oszalały atak pół godziny po tym napadzie, cała Polska wyrażałaby ubolewanie i współczucie ofiarom. A teraz więcej mówi się o wariacie Kaczyńskim niż o wariacie, który zabił. W studio radiowym po tej żałosnej wypowiedzi jakiś poseł PiS usprawiedliwiał prezesa, ze to tak chwilowo, pod wpływem szoku, bo przecież zamachowiec chciał też zabić Kaczyńskiego. Pudło! Po pierwsze, wykładnia już nieaktualna, bo prezes jak ochłonął mówi to samo, a jego słudzy za nim, po drugie natomiast, dlaczego tak jest, ze właśnie temu jednemu podstarzałemu berbeciowi Polska musi ciągle wybaczać?

"To co dziś nastąpiło jest wynikiem nastroju społecznego wytworzonego i podtrzymywanego przez polityków PO i pracowników mediów usłużnych ich władzy."

Nie, łaskawco. Mam własną pamięć i nie przełknę tago gie, co zawinęło się w papierek i udaje coś, czym nie jest. Pamiętam szczucie wszystkich dookoła przez ludzi PiS, co zresztą nie jest trudne, bo prezes tej partii robił to nawet dziś, parę godzin temu. W związku z tym marnujesz kolego czas, pisząc te głodne kawałki.

Kaczyński: Jest oczywistością, że to PO ponosi odpowiedzialność za tę śmierć. "Mówiłem o moralnej i politycznej odpowiedzialności za Smoleńsk, teraz znów mamy to..."

Prezes coraz bardziej ochoczo upaja (a może nawet upija) się swoim własnym jadem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nawet Paweł Wroński z Gazety Wyborczej jest za ochroną biur poselskich, których rządowi nie bardzo chce się ochraniać.To fantastyczny przykład na logikę działań obecnej władzy.ŚMIERĆ człowieka nic ich nie nauczyła, jedyna konstatacja do jakiej są partyjniacy z PO zdolni, to stwierdzenie faktu zawinienia dzisiejszego morderstwa przez agresywną postawę J.Kaczyńskiego.Przecież PO ma wszystkie media do dyspozycji z drobnymi wyjątkami - dlaczego NIE SPOSÓB tam odnależć elementów polityki miłości D.Tuska, przecież taką obiecał wyborcą prowadzić, za to odnajdujemy tam zajadły atak na J.Kaczyńskiego - jaki to z niego potwór - bo zdziwienie powoduje to,że chce dowiedzieć się jak zginął jego brat i bratowa oraz przyjaciele w największej katastrofie od 1945r.

• Redaktorzy

Ty piszesz, czy wklejasz artykuły programowe z "Gazety Polskiej"? Ostatnie zdanie twego wpisu jest sam wiesz, jakie - po łacinie nazywa się to "supressionis veri, sugestionis falsi". Sztuka, którą PiS doprowadził do absurdu.

Partie mają dotacje z budżetu - niech sobie zorganizaują ochronę. Takie trudne? Znowu zupełny brak przewidywalności. Na wojnę idą a własnej dupy wystawiają do odstrzału. Znowu prezes zawalił...

Chyba, że taki był plan...

• Redaktorzy

Mówiłem, że chce przyoszczędzić. Pewnie znowu zażąda ochrony BOR - już nie z powodu podobieństwa do brata, tylko z powodu bycia samym sobą. "Zwracam się z uprzejmą prośbą o ochronę Biura Ochrony Rządu, ponieważ jestem Jarosławem Kaczyńskim, co mówi samo za siebie".

Prezydent Komorowski prosi o nieskalowanie napięcia - polecam dobrze wykształconym - podpowiadam co to znaczy - zawsze można było być akurat nie obecny na zajęciach - to znaczy aby nie używać nienawistnego tonu w dyskusji i opisie rzeczywistości - co oznacza nienawiść, wyjaśnia np.wikipedia - prezydent czasami korzysta, więc nie ma się czego wstydzić - polecam zajrzeć i zastosować się do słów wybranego przez siebie Prezydenta.

A może to był kamikadze na usługach prezesA..

Nie to raczej ludzie Prezesa ci dwutygodniowi harcerze przerobieni na agentów ,uwarunkowali tego Mela buszującego

w zbożu ,żeby zamachnął sie na Kacza jak go nie ma w Biurze .

A wszystko to po to żeby przykryć PiSowską aferę z rozczłonkowywaniewm zwłok na Ślasku tzw. aferę Hanibala L.

Może jednak faktycznie za dużo tych hamerykańskich filmów oglądam ale życie chyba przerosło fikcję filmową.

Prezydent Komorowski prosi o nieskalowanie napięcia - polecam dobrze wykształconym - podpowiadam co to znaczy - zawsze można było być akurat nie obecny na zajęciach - to znaczy aby nie używać nienawistnego tonu w dyskusji i opisie rzeczywistości - co oznacza nienawiść, wyjaśnia np.wikipedia - prezydent czasami korzysta, więc nie ma się czego wstydzić - polecam zajrzeć i zastosować się do słów wybranego przez siebie Prezydenta.

Próżny trud, prezydenta i Twój.

Zaczadziali prezydenta nie uznają więc PiS nie posłucha apelu.

Do wyborców prezydenta, Ty z kolei nie możesz apelować bo masz zerową wiarygodność, zwłaszcza tutaj.

Czyli:

"Jakbyś się nie obracał, dupa zawsze z tyłu" jak mawiał Kuraś w "Polskich drogach".

Filut

Dałeś z siebie tyle i to, czego można było się po Tobie spodziewać.

Zerowa wiarygodność w pewnych warunkach może być bardzo wysoka - niektórzy pomarzyć mogą o takiej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.