Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Ziemkiewicz przypomniał sobie, ze jest pisarzem s-f. I tworzy. Zbrodnia nie ukartowana, ale "wypadek przy pracy". Czyli dla tych, co rozumieją język polski: premedytacji nie było, ale była praca nad zbrodnią (zbrodnia miała mieć miejsce, ale nie teraz, albo nie na tych osobach). I od razu emerytowany ubek - nikt publicznie nie wie, kim jest morderca poza tym, ze taksówkarzem, ale Ziemkiewicz ma już informacje. Własna wtyczka w IPN, specjalne usługi dla "swojego" publicysty?

Jaki tam niewidzialny.

Fakt! Niektórzy szatana siedzącego na ramieniu Tuska widzą całkiem wyraźnie ;-).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Ziemkiewicz już jakiś czas temu teleportował się do świata równoległego w którym żyje Prezes i jego wyznawcy i stamtąd czerpie wiedzę o zamachowcy. Bo w naszym świecie IPN niczego o nim nie znalazł.

Pamiętam jaki był lament jak Niemcy nie chciały otworzyć swojego rynku pracy i jak to PiS złorzeczył. Teraz jak chcę otworzyć to też jest lament. Jednym słowem tak źle i tak niedobrze, czyli wszystko co zrobią Niemcy jest złe z założenia.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"Jozwa - nie kompromituj się, przcie jesteś inteligentnym facetem."

To pisarz Ziemkiewicz się kompromituje, pisząc powieść i sprzedając ją jako literaturę faktu. Masz jakieś zastrzeżenia do mojej analizy cytowanego fragmentu? Przy okazji, wiadomo już skąd Ziemkiewicz wziął esbeka. Otóż któreś z pism kościelnych (nie pamiętam które) opublikowało właśnie sensacyjną informację (oczywiście udostępnioną przez IPN, którego dewizą jest służyć narodowi), że mianowicie człowiek o kubek w kubek takich samych inicjałach jak zabójca z Łodzi był swego czasu ubekiem w Krakowie. Zdaniem gazety jest to bardzo znamienne, że on ma takie same inicjały, a i z Częstochowy do Krakowa rzut beretem. W sumie coś w tym jest - ja na przykład od lat ukrywam, że prawdziwe moje nazwisko brzmi Reagan. Ale teraz może wystąpię o spadek?

Prezes ustami przybocznego przydupasa ogłosił,że jednak chyba nie weżmie udziału w spotkaniu z Prezydentem ,może by tak rondo Marszałka Focha przemianować na rondo Jarosława K. ?

Najprzyjemniejszym w tym wszystkim jest nadal to że na świecie i tak znają tylko kilku Polaków.

Przynajmniej ich nazwiska.

Bynajmniej nie chodzi tu o Kaczynskych.

Która partia polityczna w największym stopniu odpowiada za "język nienawiści" w polskiej polityce?

Twój głos: PiS

Ogółem oddano głosów: 32842

PiS 26718 81%

PO 5510 17%

PSL 43 0%

SLD 58 0%

żadna z powyższych 41 0%

trudno powiedzieć 179 1%

nie interesuje mnie to 293 1%

a gdzie 747 i inni tak ochoczo wskazujący na polityczno medialne powiązania szaleńca z Częstochowy.Wymiotło po informacji o Radiu Maryja....

Horst i co teraz powiesz mając potwierdzenie wpływu konkretnej rozgłośni na słuchacza.

Czystość szeregów.

Tak naprawdę konkretnych powodów nie poznałem. Mniej więcej tydzień temu otrzymałem informację, że jest problem z moim nazwiskiem. Usłyszałem, że to nazwisko nie powinno być na listach Prawa i Sprawiedliwości - powiedział...

Arkadiusz Marcinkiewicz jest bratem byłego premiera PiS Kazimierza Marcinkiewicza oraz radnego sejmiku lubuskiego - Mirosława Marcinkiewicza. Do PiS należał od początku istnienia partii.

Ukryta Zawartość

Bo ja wiem czy chodzi o czystość szeregów? To raczej stosowanie odpowiedzialności zbiorowej - Kaziu wierzgnął a ponieważ PiS nie może mu nic zrobić to ukarali brata. Zawsze mówiłem że PiS to partia bolszewicka i jak widać bolszewickie metody stosuje z lubością.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Zdziwiłbym się gdyby prezes nie wykluczył Marcinkiewicza.Z własnego doświadczenia wie jak łatwo manipulować bratem i nie ma innych relacji w jego równoległej do naszej rzeczywistości.

No niezłe zamiary miał ten psychopata.

nooo i na PiS głosował więc może wytłumaczysz swoje wcześniejsze wpisy obwiniające prezydenta i rząd za tragedię

skąd wy się bierzecie

każdy poza otoczeniem prezesa powtarzał o ewentualnych konsekwencjach nobilitowania szaleńców a takim miejscem był krzyż przy którym również się kręcił

747 podobnych tobie przez życie za rękę należy prowadzić i na nic nie pozwalać.Niestety Ciebie przechwycił prezes

nooo i na PiS głosował więc może wytłumaczysz swoje wcześniejsze wpisy obwiniające prezydenta i rząd za tragedię

To proste - rząd i Prezydent są winni bo gdyby lepiej pracowali to facet nie musiałby głosować na PiS. To widać tak nim wstrząsnęło że aż mu się umysł zmącił.

Jestem Europejczykiem.

W Sejmie odbyła się debata po wysłuchaniu informacji min. Millera nt. zabójstwa w łódzkiej siedzibie PiS. Do wypowiedzi zgłosił się również J. Kaczyński. I ja mam wielkie wątpliwości, czy Kaczyński przemawiał "z głowy czyli z niczego" czy też "pojechał" Władysławem Gomułką.

Po takim wystąpieniu, nie widzę szans na ułagodzenie polskiej polityki nienawiści.

Aby zaakcentować nieustającego focha J. Kaczyński odmówił przyjęcia zaproszenia Prezydenta Komorowskiego do rozmów o ostatnich wydarzeniach i o próbie wyjśca z sytuacji określanej "wojną".

J. Kaczyński nieustająco dowodzi o rozbieżności tego co mówi od tego co robi.

Ukryta Zawartość

post-17911-048176200 1287660218_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pan Rysiek to przecież bohater- i konfident i poświęcił resztę życia za sprawę. W imię Partii Miłości. Niech żyje!

nobilitacja szaleńca...zapomniałeś doprecyzować portret psychologiczny nie wspominając o Radiu Maryja.Nie raz wspominaliśmy że skupia byłych konfidentów z PRL.

nobilitacja szaleńca...zapomniałeś doprecyzować portret psychologiczny nie wspominając o Radiu Maryja.Nie raz wspominaliśmy że skupia byłych konfidentów z PRL.

Jedni do RM inni do wsi i POchodnych . Wojna klanów.

Pan J.Kaczyński kiedyś był na "ty" ze Stefanem Niesiołowskim, dopóki się nie stoczył, podobna sytuacja dotyczy prezydenta B.Komorowskiego, dlatego nie będzie się z nim spotykał.

Pan J.Kaczyński kiedyś był na "ty" ze Stefanem Niesiołowskim, dopóki się nie stoczył, podobna sytuacja dotyczy prezydenta B.Komorowskiego, dlatego nie będzie się z nim spotykał.

J. Kaczyński - ludzki pan. Nie chce wciągać prezydenta tam, gdzie się stoczył?

oszczędził wszystkim wstydu rozmowy i przebywania z nim

sam zainteresowany inaczej wytłumaczył oczekując przeprosin za piekiełko które wyreżyserował lecz finał siła wyższa zmieniła....zazwyczaj za spektakl są owacje lub gwizdy

Jedni do RM inni do wsi i POchodnych . Wojna klanów.

podobnie o polityce mówi zatrzymany szaleniec..

jedno jest pewne- prezydentura Komorowskiego, w porównaniu z Kaczyńskiego, jest szczytem indolencji.

podobnie o polityce mówi zatrzymany szaleniec..

Palikota zatrzymali?

nie przeceniaj siebie ty i Palikot?....polski paszport i żadnego więcej podobieństwa

A - sory to ten Palikot. Świński ryj i wibrator - hah ależ libertyn biłgorajski. De Sade mógłby zaczerpnąć nieco z filozofii naszego drogiego Biłgorajczyka. Albo napisać "Januszek czyli nieszczęścia cnoty"

Całe szczęście- że łączy mnie z tym tam - jak mu tam? tylko paszport

drugie jest pewne- prezydentura Komorowskiego, w porównaniu z Kaczyńskiego, jest szczytem indolencji.

Rzeczywiście z tym Panem-Jak-Mu-Tam dzieli cię przepaść - on zawsze ma odwagę mówić to, co SAM myśli (choćby to było kontrowersyjne i nieraz na granicy dobrego smaku - lecz zwykle prawdziwe), ty powtarzasz tylko to, co jaśnie oświecony prezes każe (lub pozwala)mówić. Wielowiekowa tradycja pasterza i jego owieczek (czy raczej baranów) zyskuje dziś zupełnie nową jakość :)

Rzeczywiście z tym Panem-Jak-Mu-Tam dzieli cię przepaść - on zawsze ma odwagę mówić to, co SAM myśli (choćby to było kontrowersyjne i nieraz na granicy dobrego smaku - lecz zwykle prawdziwe), ty powtarzasz tylko to, co jaśnie oświecony prezes każe (lub pozwala)mówić. Wielowiekowa tradycja pasterza i jego owieczek (czy raczej baranów) zyskuje dziś zupełnie nową jakość :)

Mój Boże- cóż za niezależny sąd. W jednym się mylisz- czynność zwana myśleniem- jest mu obca.

A ty powtarzasz tylko to co ci tvn (czy coś takiego) powie- zmieniłeś jedną ambonę na inną.

absinthe3 już się wypstrykałeś i powielasz siebie....nuda pa pa

moderacjo pozwól używać słów precyzyjnie opisujących zjawiska osoby.

wpisy absinthe3 to przejaw kretyństwa wypisywanego przez id..tę

absinthe3 już się wypstrykałeś i powielasz siebie....nuda pa pa

Racja- wpadłem tylko zakłócić brzmienie tego zgodnego chóru (vide Kaczmarskiego "Pamiętnik znaleziony w starych nutach")

see you later alligator

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.