Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

a czy mozna niesmiało spytac...kKoscik a kogo szanujesz z kieckowych ..Oprocz oczywiscie pierwszego blazna rydzyka.jaies trzy nazwiska moze jeszce...

no jak sie to ma do tego ze som kieckowi dobrzy i zli. Prawie jak politycy.Czy to jest normalne u was markowski vel kroscik?Z czego sie bierze taki ZLY ksiondz np jak Ks.Wisniewski.czy On jest tak samo zły jak Walęsa ale czy lepszy jak głodz i dlaczego.jakie kryteria kroscik maja tu zastosowania .Oprocz trombki.

Cytat Jaro747:

"To agenci Putina. Oraz pachołki żydowskiej finansjery. W przerwach między audycjami robią macę z chrześcijańskich dzieci. Taki Rymanowski na przykład. Dla niepoznaki dzisiaj zaprosił Bieleckiego. Naiwny pomyśli ze to kandydat PiS a przecież to Żyd i z HGW przegrał celowo a teraz wysługuje się Walterowi. A dziadek Waltera naprawdę nazywał się Walther i dla Hitlera produkował broń z której mordowano polskich patriotów."

Hehe :-) Przeciez ja w ogole nie pisze w tym stylu. To tylko Twoja projekcja na moja osobe. Jesli Ci sie chce, przesledz dokladnie moje wpisy. Jesli TVN zalozylo SB (fakt poparty wyrokiem sadu), to mam pisac na forum, ze tak nie bylo, aby polechatac Twoje ego? Czyli jesli rzeczywistosc nie przystaje do Twej wizji swiata, to na pohybel rzeczywistosci? :-)

Jaro747 <- zapewne zarzucasz "PISowcom" brak zdolnosci trzezwego osadu, sztywnosc pogladow, nieumiejetnosc wielowymiarowego analizowania rzeczywistosci, lub tez mowiac wprost - najzwyklejsza glupote. Oswiec mnie, czym rozni sie Twoj mechanizm wnioskowania od tego typowego dla "PISwca" poza tym, ze wyznajesz nieco inny paradygmat, stoisz po przeciwnej stronie barykady. Istota mechanizmu jest dokladnie ta sama. Dales tego dowod piszac swoj post powyzej "agenci Putina itd." Dlaczego nie odniosels sie merytorycznie do warunkow umowy gazowej podpisanej przez rzad PO-PSL? Tzeba by sie wysilic, poczytac, zastanowic, przenanalizowac fakty? Czym roznisz sie od "PISowca"? Ja 3 lata temu tez glosowalem na PO...

• Redaktorzy
to ten wykop z PSL-u?

Jeden z dwóch geniuszy post-PSL, którzy postanowili jakiś czas temu związać swój los z Kaczyńskim. Ktoś mu nawet na te fantazje seksualne odpowiada - ostatnio facet z Centralnej Komisji, czy jak się to nazywa, podał mu statystyki z których wynika, że niemal identyczny (z odchyleniem do 2 pkt %) efekt był w kilku poprzednich wyborach, i że za każdym razem na prowincji tak wychodzi. Jednak Wojciechowski jest niezły fighter, bo od razu na początku wstawił w swoje oskarżenia element szantażu, pt. niech no kto powie otwarcie, ze wiejscy wyborcy (w przeciwieństwie do miejskich) nie potrafią prawidłowo krzyżyka postawić. I oczywiście pooprawność polityczna działa na całego, i nikt mu tego otwarcie nie odszczeknie, bo się boją, że wyjdą na wrogów ludu. Tj. w tym wypadku na osoby, które piętnują brak umiejętności czytania małych literek, zamiast pochylić się nad nim miłośnie. Jako pan europoseł się pochyla, i słusznie, bo to przecież jego klientela.

"Swoją drogą to szkoda, że Kaczyński nie jest premierem - tworzyli by z Komorowskim niezły tandem.

Paranoika z idiotą."

Może i śmieszne ale dość prawdziwe

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

"Swoją drogą to szkoda, że Kaczyński nie jest premierem - tworzyli by z Komorowskim niezły tandem.

Paranoika z idiotą."

Może i śmieszne ale dość prawdziwe

A coś konstruktywnego potrafisz? Czy tylko jak baba?

Nie ma na polskiej scenie politycznej formacji merytorycznej, pozbawionej nadmiernego bagazu ideologicznego, a jednoczesnie skupiajacej ludzi uczciwych i oddanych Polsce(sprawie), ktorzy mogliby realizowac wole wyborcow poprzez faktyczne wdrazanie w zycie pewnych zalozen programowo-rozwojowych. Polityka tak naprawde nie powinna budzic emocji. Polityka powinna byc nudna. Wybieramy model panstwa albo bardziej pro-socjalny, albo bardziej wolnorynkowy i ksztaltujemy odpowiednie ramy prawne, ktore pozwola taki model wcielic w zycie. NIezaleznie od ogolnego paradygmatu, kwestia absoulutnie kluczowa, jest zapewnienie praworzadnosci, poszanowania regul i rownosc obywateli wobec prawa. Niegdys bylem przeciwnikiem Kaczynskiego - sadzilem, ze PO utworzy rzad specjalistow, ludzi przygotowanych merytorycznie, takich, ktorzy popchna Polske w kierunku rozwoju. Wiadomo, ze naprawa panstwa trwa lata, ze to sie nie stanie od razu. Mialem jednak nadzieje, ze PO postawi pierwsze kroki w dobrym kierunku. Teraz widze jak bardzo sie mylilem! Widze, ze ten kraj nie jest gotowy na dojrzala demokracje! Zaczynam dochodzic do wniosku, ze Kaczynski jest chbya wlasnie wlasciwa osoba dla naszego kraju w tym momencie dcziejowym. Pisze "chyba", bo pewnosci nie mam. PIS powinien teraz porzadzic z 2-3 kadencje, aby oczyscic struktury panstwa z ludzi starego ukladu, odsunac roznego rodzaju SB-kow i innych "biznesmenow" i "politykow". Glebokich reform i bardzo mocnego przewietrzenia kadrowego wymaga wymiar spraweidliwosci, sluzby mundurowe, itd. Potrzebna jest formacja typu PISowskiego - nawet jesli nieelegancka, nienowoczesna i "oszolomska" to jednak na tyle bezkompromisowa - aby oczyscic polskie poletko z chwastow i przygotowac grunt dla ewentualnego powstania formacji przyszlych pokolen - merytorycznych i normalnych <- o ile powstanie takowych jest w ogole mozliwe w naszym kraju.

Do czego Tobie to, przecież Ciebie nic nie przekona i nie dotrze.

Poza tym co chcesz wiedzieć? Dlaczego paranoik, czy dlaczego idiota?

Ode mnie chcesz rozwiązania Twoich dylematów i problemów?

>morven

Chłopie, komuna robiła to przez 50 lat i gówno z tego wyszło. Czyściła, czysciła aż wyczyściła do czysta łącznie z półkami sklepowymi. To mamy już przerobione.

Do czego Tobie to, przecież Ciebie nic nie przekona i nie dotrze.

Poza tym co chcesz wiedzieć? Dlaczego paranoik, czy dlaczego idiota?

Ode mnie chcesz rozwiązania Twoich dylematów i problemów?

Ja dylematów nie mam, Ty wszystko i wszystkich obrzucasz gnojem. Dlatego się pytam, co masz w zamian. Zabawa w ratlerka mnie nie pociąga.

Jar1

Nikogo gnojem nie obrzucam ale chyba zacznę.

Poza tym Ty jak mniemam masz rozwiązane wszystko więc z czym masz problem.

Nie masz własnego zdania. Zaczynasz beczeć jakbyś usiadł na za dużym kiblu w pustej toalecie i się miotasz.

Jaro747 <- zapewne zarzucasz "PISowcom" brak zdolnosci trzezwego osadu, sztywnosc pogladow, nieumiejetnosc wielowymiarowego analizowania rzeczywistosci, lub tez mowiac wprost - najzwyklejsza glupote.

To tylko Twoja projekcja na moja osobe. Jesli Ci sie chce, przesledz dokladnie moje wpisy :-))).

Jestem Europejczykiem.

jar1 <- czyli, ze co? Zostawic jak jest? Kaczynski byl pierwszy, ktory rzeczywiscie podjal faktyczne dzialania zmierzajace do tego, by ludziom wladzy patrzec na rece, by nie pozostawali wyjetymi poza litere prawa. Robil to moze w sposob nieelegancki, niesforny, otaczal sie niewlasciwymi ludzmi, itd. Jednakze byl pierwszy, ktory cos faktycznie probowal zrobic. Stad ta nagonka na Jaroslawa i histeryczna wrecz agresja srodowisk "salonu" - istna jatka w mediach. Dlaczego nie ma takiej nagonki na SLD? Intensywnosc negatywnej propagandy antypisowskiej jest kuriozalna, symptomatyczna. Boja sie, ze Kaczynski dojdzie do wladzy i faktycznie dobierze sie im do d...y :-)

Jaro747 <- byc moze :-) faktycznie chyba miala tu miejsce projekcja, projektowalem pod wplywem kolegow "wladz" i "muls", hehe ;-)

Jar1

Nikogo gnojem nie obrzucam ale chyba zacznę.

Poza tym Ty jak mniemam masz rozwiązane wszystko więc z czym masz problem.

Nie masz własnego zdania. Zaczynasz beczeć jakbyś usiadł na za dużym kiblu w pustej toalecie i się miotasz.

No widzisz, na tym polega brak konstruktywności. Narzekanie i ... wybuch złości, gdy się poprosi o konkterty.

Zadałem proste i banalne pytanie. Kogo Ty uważasz za godnego na przywódcę państwa?

Ja dokonuję wyboru pomiędzy kandydatmi i sam z tym problemu nie mam.

jar1 <- czyli, ze co? Zostawic jak jest? Kaczynski byl pierwszy, ktory rzeczywiscie podjal faktyczne dzialania zmierzajace do tego, by ludziom wladzy patrzec na rece,

Tak było za komuny. Jeden od czasu do czasu machnął łopatą a dziesięciu patrzyło mu na ręce :)

I ostał się ino ocet...

Morven

Czyżby tak mało czytelne były te działania, aby to tłumaczyć.

Czyli uważasz, że J. Kaczyński jest tym ojcem opatrznościowym? Tak?

"a dokonuję wyboru pomiędzy kandydatmi i sam z tym problemu nie mam. "

W tym kraju, zazdroszczę Ci, ze nie masz dylematów. Szczęśliwy jesteś albo naiwny lub jedno i drugie.

"Czyli uważasz, że J. Kaczyński jest tym ojcem opatrznościowym? Tak?"

Teraz nie ma o czym gadać. Za rok może być za późno.

Morven

Czyżby tak mało czytelne były te działania, aby to tłumaczyć.

Nie rozumiem intencji wpisu powyzej. Przeciez po to sie spotykamy w watku "polityka" by dyskutowac i tlumaczyc sobie nawzajem wlasne punkty widzenia. Niektorzy z nas wchodza tutaj glownie by dac upust negetywnym emocjom - ale mam nadzieje, ze finalnie te osoby znajda sie poza glownymi nurtami dyskusji.

By the way, jesli te dzialania PISu i ich intencje sa tak oczywiste, ze nie wymagaja tlumaczenia, czy znaczy to, ze reakcja frakcji antypisowskich na forum wskazuje na to, iz opowiadaja sie one za kontynuacja polityki nierownosci wobec prawa, korupcji, uprzywilejowania ludzi wladzy itd. Jak rozumiem wpisy zwolnenikow PO sa na tyle czytelne, ze moge te zalozenia przypisac a'priori?

"a dokonuję wyboru pomiędzy kandydatmi i sam z tym problemu nie mam. "

W tym kraju, zazdroszczę Ci, ze nie masz dylematów. Szczęśliwy jesteś albo naiwny lub jedno i drugie.

"Czyli uważasz, że J. Kaczyński jest tym ojcem opatrznościowym? Tak?"

Teraz nie ma o czym gadać. Za rok może być za późno.

To po co tyle narzekasz, jak nie ma po co gadać? I co oznacza może być za późno.

Albo uważasz, że jest dobry dla Ciebie albo nie. Nie ma się co wstydzić i czego bać.

Jaro747 <- zapewne zarzucasz "PISowcom" brak zdolnosci trzezwego osadu, sztywnosc pogladow, nieumiejetnosc wielowymiarowego analizowania rzeczywistosci, lub tez mowiac wprost - najzwyklejsza glupote.

Prawdę mówiąc bardzo mi się to zdanie spodobało. Przeczytałem je ze sporym zaciekawieniem bo nigdy nie miałem jakiejś wizji wzorcowego PiSowca. Ale faktem jest, że ostatnio pierwszy szereg to głównie ci "inteligentni inaczej". Dla przykładu widziałem ostatnio kawałek wywiadu z posłem Girzyńskim który na trzy różne pytania udzielił takiej samej odpowiedzi (w oczywisty sposób nie na temat). I co mam myśleć o takim facecie?

Jestem Europejczykiem.

Chłopie czy tobie trzeba jak krowie na rowie.

Jest dobrym, wyrazistym politykiem nie fizdą w stylu Tuska, dziś nic nie może, a za rok może być za późno. Nie sądzę aby utrzymał się w polityce.

Jaro_747

Przeanalizuj wypowiedzi takiego Halickiego albo Grasia będziesz wniebowzięty.

Chłopie czy tobie trzeba jak krowie na rowie.

Jest dobrym, wyrazistym politykiem nie fizdą w stylu Tuska, dziś nic nie może, a za rok może być za późno. Nie sądzę aby utrzymał się w polityce.

Czyli jednak Prezes fizdą nie jest dla Ciebie. :) Co mnie zresztą nie dziwi.

Proszę jedynie nie silić się już więcej na "bezstronność" i "ponadpartyjność".

Jaro_747

Przeanalizuj wypowiedzi takiego Halickiego albo Grasia będziesz wniebowzięty.

A dlaczego miałbym je analizować? Ani z tego pożytku nie będzie ani pieniędzy.

Nie bardzo rozumiem takiego podejścia że jak kąsam PiSowców po łydkach to muszę kochać PO albo kogokolwiek innego. To jakieś yin i yang czy co :-)?

Jestem Europejczykiem.

Nie da sie ukryc, ze takie postaci nie napawaja nad duma ;-) A co sadzisz o naszym premierze - mistrzu manipulacji? Uwazasz, ze tak bezczelne pogrywanie z narodem jest powodowane wyzsza koniecznoscia dziejowa? Jaka?

Ja moge mówić o wyborze pomiędzy konkretnymi osobami. W zestawie Tusk, Kaczyński wybieram tego pierwszego.

Jeśli będę miał inne mozliwości - wtedy możliwe są też inne opcje.

Zostańmy przy innych opcjach jeśli będą, póki co Tusk w czym tak się sprawdził Twoim zdaniem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.