Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Świadomie męczycie mnie, to czas by się wycofać.

Ku Waszemu niepocieszeniu jednak ośrodek decyzyjny przełożył wajchę.

Wasze miesiące pisaniny czy nawet lata, poszły na marne.

Nie wstyd Wam wladz, nie wstyd Ci, że ośrodek już nie steruje na D.Tuska, że ośrodek zrozumiał, że czas eksploatacji tego modelu dobiegł końca.

Nie wstyd Ci, że ośrodek podejmie teraz decyzję o wystawieniu następcy, że "tzw wybory" nie mają tu zastosowania.

Nie wstyd Ci, że będzie użyty wentyl bezpieczeństwa.

Co Wy sobą reprezentujecie, swoimi "poglądami", bronicie dawno upadłych idei, konstrukcji postawionej na glinianych nogach, na co liczycie, że to co rozpowszechniacie kogokolwiek pociąga, do niby czego miałoby pociągać, w jakim miejscu jest interesujące i dla kogo.

Interesujące jest tylko dla Was, dla nikogo więcej, nie ma nikogo więcej kto mógłby czerpać z tego co macie do zaoferowania.

NIC nie macie, jesteście, Wasze teksty są odbiciem Waszego życia, są bezbarwne, jałowe, nie widzące celu, nie posiadające celu innego niż operowanie na najniższych instynktach.

Napisanie że przegraliście swoje życie nie jest konieczne.

Przepraszam

Pozdrawiam.

J.K.

To twoje prawdziwe inicjały??

Daj spokój, nie jesteś Napoleonem.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

gdy ponownie powrócisz przygotuj w spokoju odpowiedzi na zadane pytania....

P.S.

uspokój się tu nie walczymy o życie.Może skorzystaj z forum na PiS stronie.Gwarantuję sukces.

Świadomie męczycie mnie, to czas by się wycofać.

Napisanie że przegraliście swoje życie nie jest konieczne.

To chociaż odejdź z godnością. Zawsze warto jest po sobie pozostawiać dobre wrażenie, nigdy nie wiadomo kiedy się przyda.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

O co chodzi z tymi niby dwoma pogrzebami na Wawelu?

BTW.

Próbowałem wyguglać dorobek L. Kaczyńskiego ale wyszukiwarka zwraca tylko kilka stron z jakimś towarzystwem do spraw jego dorobku, o co kaman?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

mlb

Ty mnie godności nie ucz melb, kto podyktował Ci tez zwrot, czy sam wiedziałeś o jego istnieniu.

gdy ponownie powrócisz przygotuj w spokoju odpowiedzi na zadane pytania....

P.S.

uspokój się tu nie walczymy o życie.Może skorzystaj z forum na PiS stronie.Gwarantuję sukces.

No to do zobaczenia w wieczór wyborczy.

Ceny mąki dramatycznie wzrosły?

W Polsce od końca czerwca 2010 r. do końca stycznia 2011 r. podrożały wszystkie rodzaje zbóż. Żyto podrożało, o ponad 120 proc., ceny owsa wzrosły trzykrotnie, a jęczmienia prawie dwukrotnie. W najmniejszym stopniu podrożała pszenica - o 70 proc., kukurydza - o 43 proc., pszenżyto - o 84 proc.

To oczywiście przekłada się na ceny wyrobów mącznych. W styczniu br. ceny zbytu mąki pszennej piekarniczej były o 70 proc. wyższe niż w czerwcu 2010 r., a mąki żytniej wzrosły prawie dwukrotnie - wynika z notowań ministerstwa rolnictwa,

Na twoim miejscu zająłbym się importem maki. Bo jak rozumiem wzrost cen dotyczy tylko Polski a wszędzie dookoła cisza i spokój.

Swoją drogą skoro tak jest to aż dziwne, że nikt jeszcze na to nie wpadł i nie zarzucił rynku tanim importowanym zbożem i mąką. Czyżby Lepper - koalicjant Kaczyńskiego - nadal blokował tory?

Jestem Europejczykiem.

mlb

Ty mnie godności nie ucz melb, kto podyktował Ci tez zwrot, czy sam wiedziałeś o jego istnieniu.

Oczywiście że to sprawka wrogiego układu. W końcu zostałem rozszyfrowany.

O co chodzi z tymi niby dwoma pogrzebami na Wawelu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podejrzewam że sprawa na tyle wstydliwa że nawet media nie chcą w nią brnąć.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Natomiast niepokoi mnie co innego: fatwa wydana na Kadaffiego oznacza jego koniec. Tyle że sposób załatwienia tej sprawy niestety oddala Libię od celu który chcieliby osiągnąć. Obalenie "trzeciej drogi" nadzorowanej przez dyktatora, polegającej de facto na ustroju pańszczyźnianym, nie wydaje się iść w stronę rozwiązań demokratycznych, a raczej w kierunku wyhodowania kolejnego Łukaszenki...

"Chcę pokazać, że jestem w Trypolisie, a nie w Wenezueli. Nie wierzcie źródłom należącym do bezpańskich psów - powiedział pułkownik spod dużego parasola, wychylając się z samochodu.

- Chciałem powiedzieć coś młodym zebranym na Placu Zielonym (w Trypolisie) i zostać z nimi do późna, ale zaczęło padać. Dzięki Bogu, to dobra rzecz - dodał. "

Podobnego szaleńca mamy w kraju.

Na szczęście chyba nie jest tak źle - współczesne chrześcijaństwo nie przewiduje dżihadu. Chociaż nie wiadomo do czego w rękach polityków-manipulatorów zdolni byliby np. tacy ludzie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co się stało z 16 miliardami złotych?

Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad oraz Ministerstwo Finansów przerzucają się odpowiedzialnością za zaksięgowanie "oszczędności" z kontraktów drogowych. Czy szef rządu zlokalizuje te pieniądze? Kto zaksięgował 16 mld zł? - pyta "Nasz Dziennik".

Aż 16 miliardów złotych zaoszczędziła w ostatnich dwóch latach Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad na niższych, niż szacowano, kontraktach na budowę dróg. Jednak nikt nie chce się przyznać, gdzie są te pieniądze - akcentuje gazeta.

Według GDDKiA, cała kwota trafiła do budżetu centralnego. Ale nic o tym nie wie resort finansów. "Sprzeczne stanowiska obydwu instytucji ośmieszają administrację rządową, która nie umie udzielić dokładnej i przejrzystej informacji, co się stało z owymi 16 mld zł" - uważa poseł Jerzy Polaczek z PiS, który o wyjaśnienia poprosił premiera Donalda Tuska

nie dosc,ze niekompetentny,leniwy,to do tego niedorajda.

Podwyżka VAT na artykuły dla dzieci o 300 proc., czyli z 8 do 23 proc., wyraźnie pogorszy sytuację 10 mln polskich rodzin z dziećmi: rocznie budżet wyciągnie z ich kieszeni dodatkowe 2,72 mld zł, a wydatki rodziny z trojgiem dzieci wzrosną o 450 zł - wyliczyli eksperci Centrum im. Adama Smitha

nie dosc,ze niekompetentny,leniwy,to do tego niedorajda.

Nie wiem czy to nie podpada pod paragraf o obrazę osoby publicznej - ale to już Twój problem. Jeśli będziesz chciał usunąć, daj znać.

Sam jestem ciekaw gdzie jest te 16 miliardów. Minister transportu będzie musiał się wytłumaczyć.

Natomiast jeśli nie wiesz skąd wynika podwyżka VATu na artykuły dziecięce - to jak to mawia wladz - przeczytaj elementarz.

Nie wiem czy to nie podpada pod paragraf o obrazę osoby publicznej - ale to już Twój problem. Jeśli będziesz chciał usunąć, daj znać.

Sam jestem ciekaw gdzie jest te 16 miliardów. Minister transportu będzie musiał się wytłumaczyć.

Natomiast jeśli nie wiesz skąd wynika podwyżka VATu na artykuły dziecięce - to jak to mawia wladz - przeczytaj elementarz.

do tego klamal u Olejnik,,,to chyba klamca sie nazwywa,cala Polska widziala.

i nie zaczynaj mnie straszyc,"chlopaku"

zbanowanie mnie rowniez nie jest rozwiazaniem,pokazuje wasza niemoc,slabosc i kompleksy.

Straszyć? Bynajmniej nie zamierzam, raczej chronić przed własną głupotą.

Straszyć? Bynajmniej nie zamierzam, raczej chronić przed własną głupotą.

Wszystkie słabe rządy opierają się na tym, że kneblują mądrzejszej części narodu usta.

juz wiesz kto to napisal?

Kazik Staszewski: głosowałem na PO, więcej nie pójdę na wybory

W “Newsweeku” Kazik Staszewski, lider zespołu “Kult”, rozmawia z Robertem Ziębińskim o filmie “Czarny czwartek. Janek Wiśniewski” do którego nagrał tytułową, historyczną balladę. Przy okazji jednak składa deklarację polityczną. Ważną, bo wpisującą się w coraz modniejszy wśród niedawnych przyjaciół Platformy Obywatelskiej nurt rozczarowania tym ugrupowaniem. Staszewski stwierdza:

Lubię mój kraj, tu się urodziłem. Dlatego tak często irytuje mnie to, co się dzieje z tym państwem. Ale myślę tu bardziej o sprawach związanych z gospodarką, wzrostem cen, spadkiem komfortu życia. Sprawach, na które obecny rząd - na który głosowałem w 2007 roku, ale zaznaczam: przeciwko PiS - zupełnie nie zwraca uwagi. Więcej zresztą na wybory nie pójdę, nie ma takiej opcji. Nadal “nie wierzę politykom”. I nigdy nie uwierzę. (…)

Staszewski stwierdza też, że daleki jest od rozczulania się nad komunistami.

To byli namiestnicy okupanta i tyle. Dzisiejsi komuniści to też namiestnicy, tyle, że swoich kieszeni

- stwierdza Staszewski

Więc uważasz się za tą mądrzejszą część? No dobrze, masz do tego pełne prawo.

To może już też wiesz skąd wynika podwyżka VAT na artykuły dziecięce?

Więc uważasz się za tą mądrzejszą część? No dobrze, masz do tego pełne prawo.

To może już też wiesz skąd wynika podwyżka VAT na artykuły dziecięce?

wam,tlumaczy sie ze unia nakazuje,

unia nakazuje wiele innych spraw,ktore nie sa realizowane,np skanalizowanie wszystkich gmin do 2012r.wiaze sie to z ochrona srodowiska jak wiedz,skoro budujesz dom z bala?zapewne na terenie natura2000.

po co nam tzw "orliki"?w mojej gminie mieszkancy pogonili wojta,ktory zaczal 2 boiska,jedno 2 lata temu,i sie okazalo ze na prywatnym terenie.rok temu kolejne rozgrzebal,i wyborcy mu podziekowali,na odchodne powiedzial radnym,ze "zostawia tu taki pasztet,ze przez 2 lata sie nie polapiecie"byl oczywiscie z PO.

to partia przekretasow,sam wodz jest malo rozgarniety,nie panuje nad tym wszystkim,on moze kierowac "chlopakami"na swoim podworku,i to chyba z marnym skutkiem,wystarczy popatrzec na jego "dorobek".

mamel - przecież wyżej była dokładnie dyskusja na ten temat. Za co odpowiada rząd a za co obywatele. Chyba przez te parę lat po zmianie ustroju zdążyłeś oswoić się z faktem że rząd nie odpowiada za wszystko, a obywatele mają coraz więcej do powiedzenia?

Tymczasem nie mogę oprzeć się wrażeniu że za pogorszenie sytuacji ekonomicznej w mentalności Polaków odpowiedzialność ponosi rząd. Co w tym kraj poniekąd jest logiczne - dla wielu rząd jest drugi po Bogu, do tego dużo bardziej namacalny, a i jajkiem można rzucić albo na forum wyzwać od motłochu.

Tymczasem jeszcze do niewielu osób trafia prosty fakt - nie żyjemy na wyspie. Ba, nawet od dłuższego czasu mamy otwarte granice (oprócz wschodniej) gdzie nikt nie sprawdza co się wwozi w bagażniku auta.

Kulturowo też nie stanowimy jedności - czym innym jest Śląsk, inne jest Mazowsze, inaczej funkcjonuje północ.

Rynek jest w dużej części wspólny z europejskim, polityka także. Trzeba nauczyć się żyć w trochę większej i bardziej zróżnicowanej gromadzie - w której gdy jest kryzys - wszyscy cierpią - a gdy są lata dobrobytu - tym biedniejszym też się poprawia.

Ło matko...jedyna,melb ty to na poważnie?To właśnie my-obywatele dostajemy do zagospodarowania pieniądze ściągane z podatników wszelakich?Kuśwa,czemu teraz dopiero to piszesz?

Trzeba do sądu z rządem...niech oddaje co obywatelskie a my dopiero rozporządzim...sobie.A aaa jeszcze jedno,to my przez otwarte granice mamy wspólne budżety?Z Niemcami np.

i z Francuzami?To platformers pyroli się nachapie tym co obywatelom zabiera...rozumiem,że Francuskim powiedzmy też...zabiera.

Ano tak... budżet też częściowo wspólny. Na razie, dopóki bidoki jesteśmy, głównie z niego ciągniemy.

Bakteria typu platformers pyroli genetycznej potrzeby nachapania nie ma, już dość nachapana wlizła do ogródka i popędu brakuje. Gorsze są te agresywne wirusy co się właśnie rozmnażają, wyglądają na strasznie nienażarte i łase na nowe zaszczyty. Znajome to się zdaje...

Ooo tak te drugie są nienażarte,brrr aż strach się bać.Budżet mamy własny i specjalnie nie chapiemy z niego.Wywożą duuużo więcej od nas niż potem dają...masz ich za idiotów?

No tak siłą i podstępem wywożą, pod osłoną nocy...

Czy raczej sam im dobrowolnie oddajesz... przepraszam, oddajecie? - Was tam więcej, modrzewiów, skoro w liczbie mnogiej piszecie.

Aż czterdziestu siedmiu? Hoho, co za jednomyślność...

No tak siłą i podstępem wywożą, pod osłoną nocy...

Czy raczej sam im dobrowolnie oddajesz... przepraszam, oddajecie? - Was tam więcej, modrzewiów, skoro w liczbie mnogiej piszecie.

Aż czterdziestu siedmiu? Hoho, co za jednomyślność...

Lerua Merlin,Castorama,hipermarkety typu Auchan i podobne jest ich tyle,zę trudno ich spamiętać...to nasze są?Banki też zarabiają nasze?

Sądziłem żeś mądrzejszy i liczyć umiesz.Statki będziemy kupować u Francuzów czy Niemców?Nasze przecież leżą...na łopatkach.Tylko po co nam statki?Chyba,że małe

bo duże do Świnoujścia np.nie wpłyną..twoja ukochana Unia co tylko daje,położy sobie rurociąg itd,itp.

To właśnie polityka wielkich do tego prowadzi...doprowadzić do upadłości firmy rodzime a produkty tych firm zastąpić własnymi,banki rodzime zastąpić własnymi a pracowników co znają się na bruku zatrudnić u siebie..za jakieś marne pieniądze.Głupi polaczek i tak się nie połapie

Oczywiście że o tym wiem, tyle że kto Cię zmusza do kupowania w hipermarketach?

- Przeznaczenie?

- Reklamy w TV?

To ich nie oglądaj, będziesz i zdrowszy i mądrzejszy.

Osobiście takich hipermarketowych zakupów staram się unikać, wybieram mniejsze sklepy bo mają lepszą obsługę i polskie produkty jeśli jest alternatywa. Do tego nie potrzeba polityki, wystarczy zdrowy rozsądek.

Polskie firmy doprowadzają do upadłości sami Polacy - swoją bezmyślnością. I wcale mi ich nie żal.

Ta liczba 47 to tylko moje IQ i nic wspólnego z Alibabą nie ma.Taki skromny mam wskaźnik...widzisz.

Oczywiście że o tym wiem, tyle że kto Cię zmusza do kupowania w hipermarketach?

- Przeznaczenie?

- Reklamy w TV?

To ich nie oglądaj, będziesz i zdrowszy i mądrzejszy.

Osobiście takich hipermarketowych zakupów staram się unikać, wybieram mniejsze sklepy bo mają lepszą obsługę i polskie produkty jeśli jest alternatywa. Do tego nie potrzeba polityki, wystarczy zdrowy rozsądek.

Polskie firmy doprowadzają do upadłości sami Polacy - swoją bezmyślnością. I wcale mi ich nie żal.

A pokaż,gdzie napisałem,że ja kupuje w hipermarketach?

modrzew47, duży biznes jest dzisiaj zjawiskiem globalnym. Banki już nie są wyłącznie polskie, angielskie, niemieckie, francuskie, greckie. Kapitał jest mieszany - tak jest w całej EU i nie tylko. Tylko zauważ kto pracuje w np. Raiffeisen Bank w Polsce. Austriacy?

Każda słaba gospodarka post-komunistyczna która dołącza się do dużej i silnej gospodarki europejskiej - doświadcza silnego wstrząsu. Coś za coś. Dobrą stroną tego jest fakt, że wymusza to w rodzimych firmach zmianę standardów, podniesienie jakości i konkurencyjności - i jest faktem - coraz więcej polskich firm handluje czy dostarcza towary/usługi w całej Europie i odnoszą sukcesy, bilans z roku na rok jest coraz lepszy.

To jest proces.

Porównaj w statystykach średnią wydajność polskiego pracownika 10 lat temu i teraz. Cud? Niekoniecznie.

A gdzie agituję?

Mówisz że hipermarkety wypierają małe sklepiki - i że jest to wina polityków. Pośrednio - owszem tak, to efekt przyłączenia do EU. Co wobec tego proponujesz. Wyjście z EU? Jakoś nikomu dotąd się to nie opłaciło.

Pisze ogólnie ale mniej więcej tak to wygląda.Za kilkanaście,może więcej lat będziemy we własnym kraju...gościem.Po co wojny?Straty własnego narodu?Można bez wojny!Wrogie przejęcie,powolne ale na to zaczyna wyglądać.

Lerua Merlin,Castorama,hipermarkety typu Auchan i podobne jest ich tyle,zę trudno ich spamiętać...to nasze są?Banki też zarabiają nasze?

Sądziłem żeś mądrzejszy i liczyć umiesz.Statki będziemy kupować u Francuzów czy Niemców?Nasze przecież leżą...na łopatkach.Tylko po co nam statki?Chyba,że małe

bo duże do Świnoujścia np.nie wpłyną..twoja ukochana Unia co tylko daje,położy sobie rurociąg itd,itp.

To właśnie polityka wielkich do tego prowadzi...doprowadzić do upadłości firmy rodzime a produkty tych firm zastąpić własnymi,banki rodzime zastąpić własnymi a pracowników co znają się na bruku zatrudnić u siebie..

a odpowiedź dostałeś:

"Oczywiście że o tym wiem, tyle że kto Cię zmusza do kupowania w hipermarketach?

- Przeznaczenie?

- Reklamy w TV?

taka zwięzła, merytoryczna, na temat... Heniek! - co Tu tu jeszcze robisz

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.