Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Lech Wałęsa dał wczoraj popis reprezentowania interesów naszego kraju w "Kropce nad i" Moniki Olejnik. Wił się jak przysłowiowy piskorz, żeby tylko nie wskazać winnych stanu wojennego, nie nazwać ani jednej zbrodni komunizmu po imieniu, nie powiedzieć niczego złego o generale Jaruzelskim. Wybielił Tuska i Putina i jednym ruchem obrzucił błotem śp. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego i inne ofiary katastrofy smoleńskiej. Był lepszy niż MAK i Tatiana Anodina. I bardziej rosyjski niż sama Rosja - pisze na portalu pis.org.pl była szefowa dyplomacji Anna Fotyga

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Lech Wałęsa dał wczoraj popis reprezentowania interesów naszego kraju w "Kropce nad i" Moniki Olejnik. Wił się jak przysłowiowy piskorz, żeby tylko nie wskazać winnych stanu wojennego, nie nazwać ani jednej zbrodni komunizmu po imieniu, nie powiedzieć niczego złego o generale Jaruzelskim. Wybielił Tuska i Putina i jednym ruchem obrzucił błotem śp. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego i inne ofiary katastrofy smoleńskiej. Był lepszy niż MAK i Tatiana Anodina. I bardziej rosyjski niż sama Rosja - pisze na portalu pis.org.pl była szefowa dyplomacji Anna Fotyga

ogladalem tego pajaca,mowil ze w roku 70,wiedzial co bedzie za 10 lat,i sie wycofal na dogodne pozycje,hehe

DEBIL!!!!

Tomek, nie kompromituj się, Wildstein wyleciał z posady, dostał kopa w d...

A Ty oczywiście nic nie wiesz...

a za co?

Może Wy nie macie pojęcia, ale dla wielu osób mechanizmy były i nadal są aż nadto jasne.

Od początku rządu PiS mówiło się o "krótkiej ławce" Kaczyńskiego. O braku ludzi kompetentnych, z doświadczeniem i stabilnym kręgosłupem moralnym, niezależnym od partyjnych nasiadówek. Kaczyński to wyłącznie ideolog z uprzedzeniami, działający na dość niskim poziomie intelektualnym i równających wszystkich wokół do siebie, to nie jest lotny menadżer z otwartym pragmatycznym umysłem.

Sytuacja po poprzednich wyborach stała się dla PiS jeszcze gorsza, bo poprzednia ideologia przestała być modna. Główny argument ideologiczny - potrzeba rozwalania "układu"- w społeczeństwie stopniowo wygasał. Na czym wówczas PiS oparł swoją istotę obecności w polityce? Ano właśnie: katastrofa smoleńskia. Która zresztą spadła PiSowi jak manna z nieba, gdyż nie było widać na horyzoncie żadnych innych argumentów do wykorzystania: Platforma zaczęła robić wszystko sporo lepiej niż partia Kaczyńskiego, a PiS ku przerażeniu kierownictwa partii zaczął znikać ze sceny politycznej.

Jeśli mielibyśmy się bawić w teorie spiskowe, to zaaranżowanie katastrofy przez kogoś związanego z PiS byłoby najbardziej śmiałym a i jednocześnie pewnym sposobem na utrzymanie i zwiększenie elektoratu przed kolejnymi wyborami.

MY nie mamy pojecia o prawdzie ,ktora to WY preparujecie na potrzeby "ciemnego ludu".to fakt.

nie badz BESZCZELNY piszac ze "katastrofa smolenska spadla PISowi jak manna z nieba".to beszczelnosc i manipulacja z twojej strony.obrazesz zmarlych ,ich rodziny i wiekszosc Polakow.

odpowiedz jest trudna gdyz wszystkie decyzje prezesa sa madre i przenikliwe, byc moze po prostu wildsztajn spojrzal sie tym wilczym wzrokiem na prezesa , takim charakterystycznym dla tuska i innych zdrajcow polski, z drugiej strony judejczycy tak bez powodu sie nie wywalaja z roboty, raczej trzymaja razem wiec w sumie nie wiem dlaczego prezes wyrzucil w koncu wildsztajna wtedy, tzrebaby samego wildsztajna zapytac na pewno szczerze odpowie, a nie to nie migalski, tylko miglaskiego stac na szczerosc bo ma juz nowa, dobrze rokujaca patriotyczna prawdziwie partie, ktora ciemny lud kupil.....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

ogladalem tego pajaca,mowil ze w roku 70,wiedzial co bedzie za 10 lat,i sie wycofal na dogodne pozycje,hehe

DEBIL!!!!

Skoro obrażasz prezydenta Wałęsę - dlaczego dziwisz się obrażaniu L. Kaczyńskiego? Nie jesteś w niczym lepszy, jedynie obłudny.

nie badz BESZCZELNY piszac ze "katastrofa smolenska spadla PISowi jak manna z nieba".to beszczelnosc i manipulacja z twojej strony.obrazesz zmarlych ,ich rodziny i wiekszosc Polakow.

Po pierwsze - pisze się "bezczelny". Ortografia kłania się po raz kolejny i zdecydowanie nie przystoi rzekomemu patriocie.

Po drugie - to teoria równie prawdopodobna co zamach zorganizowany przez drużynę Tuska, a wręcz ma dużo mocniejsze podstawy. Dobrze pasuje do niektórych poprzednich posunięć PiSu i stylu uprawiania polityki. Każdy przywódca o zapędach dyktatorskich (a takim niewątpliwie jest Jarosław) nie zawahałby się poświęcić części swoich ludzi w celu osiągnięcia upragnionego celu. Historia zna podobne przypadki, w tym poświęcania członków rodziny.

Lewicujący marksista Jarosław Kaczyński - bardzo dobrze do tego wzorca pasuje.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

tomuś co za cham to powiedział

"Jeszcze jedno pytanie, ale nie od tej małpy w czerwonym. "

"Kazałem wyrzucić Marcinkiewicza, to jest prawda. I miałem świętą rację, bo premier musi być określonego formatu"

"Przyjechałem do Was, to dlatego, że muszę bywać wszędzie w Polsce"

"Stokrotka, stokrotka, jest pani na mojej krótkiej liście, pożałuje pani tego, wykończę panią, nie obronią pani agenci służb specjalnych Walterowie. "

przy twoim poziomie to faktycznie pełna kultura.

Prezydent Bronisław Komorowski zaliczył dwie wpadki w Stanach Zjednoczonych. Do niedawna znaliśmy tylko jedną, czyli jak polski prezydent amerykańskiemu zachwalał bigos

Jest 8 grudnia 2010 roku, Waszyngton. Prezydent Komorowski po raz pierwszy spotyka się z Barackiem Obamą w Białym Domu. - Bo z Polską i USA to jest, panie prezydencie, jak z małżeństwem. Swojej żonie należy ufać, ale trzeba sprawdzać, czy jest wierna - zagaja rubasznie Komorowski, sięgając po swe ulubione damsko-męskie analogie.

Tłumaczka przekazuje Obamie: „...like with your wife...”. Twarz amerykańskiego prezydenta tężeje. Ci z polskiej delegacji, którzy znają angielski, szybko pojmują, w jaką pułapkę wpakował się Komorowski. Prezydent USA mógł zrozumieć to tak, jakby polski gość kwestionował wierność jego żony, Michelle.

Zalega pełna napięcia cisza. Doradcy Komorowskiego nerwowo zerkają na Obamę. - Dobre!!! - wybucha nagłym śmiechem wiceprezydent Joe Biden, który sam niejedną gafę Obamie zafundował. Radośnie chichocząc, poklepuje Komorowskiego po plecach. Polski prezydent też się cieszy. Tylko Obama nerwowo się uśmiecha

Kolejna wpadka Komorowskiego. Znowu chciał być pierwszy

Prezydent Komorowski znowu się zamyślił... (fot. AG/sxc.hu; fotomontaż Deser.pl)

Zaliczył już wpadkę z siadaniem, udało mu się (ustami tłumaczki) sprzedać Obamie niezbyt taktowny żart, a jego współpracownik poskąpił prezydentowi Francji parasola. Tym razem wnikliwa kamera TVN24 uchwyciła, jak Bronisław dał na Litwie lekcję dobrych manier.

Gafa zdarzyła się podczas spotkania z przedstawicielami Związku Polaków na Litwie. Komorowski został przyjęty z honorami, na jego cześć została wygłoszona mowa powitalna. Jednak jej adresat nie był nią zbyt zainteresowany - w jego polu widzenia znalazły się akurat pyszne przekąski. Idąc za wrodzonym wyczuciem taktu, Bronisław zaczął je pałaszować... vis-?-vis przemawiającego. Całość została zarejestrowana przez TVN24

Ciekawi nas, czy Jolanta Kwaśniewska zacznie teraz doradzać Komorowskiemu w sprawie dobrego wychowania. Interesujący jest też fakt, że pochodzący ze szlacheckiej rodziny prezydent nie wie, że rozpoczynanie posiłku zanim zrobi to gospodarz, a już zwłaszcza w trakcie jego przemowy, jest zwyczajnym brakiem manier. Do tego niepotrzebna jest znajomość protokołu dyplomatycznego

Szlachta w Polsce była dobra i zła ,mądra i głupia... Pytanie z jakiej szlachty pochodzi prezydent RP 2011/2011?

Szkoda że prezydent sam nie potrafi udzielić odpowiedzi

to tak pobieznie,,,,wyjatkowo prosty czlowiek,wyjatkowo.

Na społecznościowym portalu Facebook jest już strona „Wtopy Bronka”. Także polityczni blogerzy codziennie używają sobie na niezręcznościach kandydata PO na prezydenta. Choć zdaniem ekspertów wpadki Komorowskiego są małego kalibru i na razie mu nie szkodzą, część z nich uważa, że może się to skończyć lada dzień.

– Już wkrótce miara może się przebrać. Jego błędy są drobne, ale jest ich za dużo – ocenia Wojciech Jabłoński, politolog z Uniwersytetu Warszawskiego.

Woda spływa do morza

Jego zdaniem najpoważniejsze wpadki dotyczyły powodzi. Kandydat PO, odwiedzając tereny zagrożone, mówił: „Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem spływa do Bałtyku”. W zalanym Kaniowie koło Bielska-Białej zauważył beztrosko: „W zeszłym roku powódź, w tym roku powódź, więc pewnie ludzie są już oswojeni, obyci z żywiołem”. Innym razem zagaił: „Miałem dziś przyjemność wizytowania terenów powodziowych”.

– Nie mówi się komuś, kto stracił rękę w wypadku, że „takie rzeczy się zdarzają” – ocenia Jabłoński.

Rafał Mrówka, specjalista ds. public relations ze Szkoły Głównej Handlowej, uważa, że Komorowskiemu jeszcze daleko do słów Włodzimierza Cimoszewicza, który w 1997 r. zwrócił uwagę powodzianom, że trzeba się było ubezpieczyć, co kosztowało SLD słabszy wynik w wyborach parlamentarnych.

– Najpoważniejsza gafa to ta dotycząca Belki – ocenia Mrówka. Przedstawiając kandydaturę Belki na szefa NBP, Komorowski poinformował, że to zastępca sekretarza generalnego ONZ. Tymczasem w tej organizacji jego funkcja była niższa. Poza tym pracował już w Międzynarodowym Funduszu Walutowym.

jakby ktos zapytal go ktora godzina,to ten odeslaby taka osobe do rzecznika rzadu,lub powiedzial,ze w obecnej chwili nie jest w stanie udzielic odpowiedzi.

a umiejetnosc rzadzenia,to jest umiejetnosc poejmowania szybkich decyzji

Tomek, nie odpowiedziałeś, czy na konferencji zadał ktoś Tuskowi pytanie "która godzina".

Może odniesiesz się do "szybkich decyzji" Kaczyńskiego, które wymieniłem, może chociaż do tych dwóch decyzji z Wildsteinem?

tomuś co za cham to powiedział

"Jeszcze jedno pytanie, ale nie od tej małpy w czerwonym. "

"Kazałem wyrzucić Marcinkiewicza, to jest prawda. I miałem świętą rację, bo premier musi być określonego formatu"

"Przyjechałem do Was, to dlatego, że muszę bywać wszędzie w Polsce"

"Stokrotka, stokrotka, jest pani na mojej krótkiej liście, pożałuje pani tego, wykończę panią, nie obronią pani agenci służb specjalnych Walterowie. "

przy twoim poziomie to faktycznie pełna kultura.

A CZEGO NIE ZROZUMIALES Z JEGO WYPOWIEDZI?ze walterowie to agenci?czy ze marcinkiewicz to miernota?

"Prezes PiS powiedział, że aparat państwowy jest obecnie "używany do walki politycznej i wewnątrzpartyjnej". - To domysł. Nie mogę tego powiedzieć w 100 procentach - zastrzegł jednak."

tomuś to jest dla ciebie jak również widły i obornik

"Prezes PiS powiedział, że aparat państwowy jest obecnie "używany do walki politycznej i wewnątrzpartyjnej". - To domysł. Nie mogę tego powiedzieć w 100 procentach - zastrzegł jednak."

Bo prezes myśli, że wszystkie aparaty są takie jak jego, kiedy był premierem. Ponieważ brak mu wiedzy, może się tylko domyślać, że wszystko inne działa jak jego niegdysiejszy aparacik.

Znamy niejednego rewolucjonistę który przez wiele lat uszczęśliwiał swój naród. Tyle że zawsze się to kończy bardzo podobnie:

z9169875X,Ibrahim-Dabbaszi--u-gory--placze-po-wystapieniu-ambasadora.jpg

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

No to ja tez napisze, że katastrofa smoleńska spadła PISowi jak manna z nieba. Klęska Lecha w wyborach zbliżała się wielkimi krokami, a tu proszę!

Powiedz jeszcze tomuś jakim cudem stwierdzenie tego faktu obraża kogokolwiek???

Jestem Europejczykiem.

Manipulacja doskonała i układ-rozważania teoretyczne cd. Załóżmy że Tusk ma haka na Jarka w postaci rozmowy telefonicznej i nacisków co do lądowania. Podobno wie o tym od roku ale jakoś przed wyborami się to "niespodziewanie" ujawni- czyli PIS zdobędzie małą liczbę głosów. Z telewizji znika kolejny dający do myślenia program "rozmowy niedokończone"- unikałem go ale ostatni program był niesamowicie ciekawy- Lot do Katynia organizował współpracownik służb rosyjskich. Spójrzmy na to szerzej- Propaganda głupoty w TV, Propaganda SLD- a kiedyś współpracowali z ruskimi, nieścisłości i niejasności co do Smoleńska. PROPOZYCJA 2 DNIOWYCH WYBORÓW. Podsuwanie tematów zastępczych żeby idioci mieli o czym debatować...

Natłok reklam, chemia, pośpiech zniechęca tłum do myślenia i kierują się krótkimi informacjami sugerowanymi przez największe media...

tłusty czwartek

Obraża ludzi inteligentnych, wrażliwych, ale co ty możesz o tym wiedzieć?

Wrażliwość ma niewiele wspólnego z umiejętnością kojarzenia faktów. Natomiast owszem - wrażliwość bardzo wzmaga podatność na manipulację.

Oto mamy kolejny przykład systematycznej demagogii:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Człowiek który nie wie co to demokracja, poucza tych którzy w walce o nią siedzieli w więzieniach o ile nie stracili życia. Kaczyński blefuje, posługuje się domniemaniem i mruży oczka w kierunku tych najbardziej wrażliwych. To celowy zabieg socjotechniczny, obliczony wyłącznie na wrażliwość odbiorcy, nie poparty żadnymi dowodami. Podręcznikowy przykład.

Załóżmy że Tusk ma haka na Jarka w postaci rozmowy telefonicznej i nacisków co do lądowania. Podobno wie o tym od roku ale jakoś przed wyborami się to "niespodziewanie" ujawni- czyli PIS zdobędzie małą liczbę głosów.

Tusk nigdy specjalnie nie przejawiał większej chęci używania haków. Użył tego raz (w historii z pistolecikiem) - ale było widać że to nie w jego stylu i raczej wymuszone przez sztab wyborczy - tej historii już nie kontynuował.

Natomiast - co jest dużo bardziej prawdopodobne - Kaczyński obawia się istnienia takich haków i stara się wyprzedzić ich ewentualne ujawnienie. Ten karzeł moralny nie przyjmuje do wiadomości że można uprawiać politykę bez konieczności ich używania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mlb

użył spreparowanego haka wykańczając w kampanii prezydenckiej Cimoszewicza....pistolecik to żarcik który i tak wykończył genialnego stratega.

widzę duży postęp,wrażliwe byle co już zostawiło Błasiaka na pastwę faktów i linia obrony coraz bliżej prezesa..

O naciskach na pilotów mówiłem od samego początku.

Nie dlatego że uważam się za jakiegoś szczególnego jasnowidza, ale spędziłem wiele godzin w powietrzu i trochę się interesowałem lotnictwem - co prawda cywilnym. Żaden doświadczony pilot dobrowolnie nie zdecydowałby się na taki lot, nie podejmowałby próby lądowania w takich warunkach. Piloci zostali do tego zmuszeni. Wojskowy mobbing - mówi Wam to coś? I to w wykonaniu podchmielonego generała:

Ukryta Zawartość

Błasik, człowiek byłego prezydenta, już poprzednio miał być odwołany przez Klicha po katastrofie samolotu CASA w 2008 roku. L. Kaczyński oczywiście nie zgodził się na dymisję "swojego" człowieka.

To są fakty, których jeszcze niektórzy nie są w stanie przyjąć do wiadomości, a komitet polityczny PiS przyprawiają o ból głowy.

Niestety prawda wcześniej czy później wychodzi na jaw, pomimo demagogicznych zagrywek.

-*-

Kolejny element układanki: nie wiem czy śmiać się czy płakać: Błaszczak, rzecznik partii - nie wytrzymuje napięcia??

Ukryta Zawartość

Czyżby i on już tracił zdolność podążania za coraz to bardziej absurdalnymi wypowiedziami Jarosława? Albo też dostał od Kurskiego SMS-a z poleceniem natychmiastowej ewakuacji...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A kto usunął rządowe plakaty o zimie? (dziwnym trafem poznikały też oficjalnych serwisów..)

"Zimo wy***rdalaj" głosi hasło z billboardu, który pojawił się w pięciu największych miastach Polski. To dzieło sztuki, na które pieniądze wyłożyło Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

Jak podano w Wiadomościach o 19.30, Ministerstwo Kultury , wyczuwając nastroje społeczne, spowodowane rozdrażnieniem trwającą zimą, wypuściło plakaty, rozlepiane na bilbordach z hasłem: Zimo! wy***rdalaj!”.

Billboard jest częścią projektu noszącego nazwę "Haft miejski". Napisy na murach, fotografowane przez autorkę stały się treścią haftów. Jeden z tych napisów to właśnie "Zimo wy***rdalaj".

"Fotografowałam bardzo dużo haseł pojawiających się w miastach, ale wybierałam te, które moim zdaniem są najbardziej trafione i te później haftowałam - mówi Wiadomościom TVP1 Monika Drożyńska, autorka dzieła."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ja usunąłem, jako niezwiązane z tematyką wątku. Nie podałeś źródła tych informacji, nie wiedziałem że pieniądze pochodziły z ministerstwa. Następnym razem podawaj źródło informacji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ano właśnie. Czyli ministerstwo przyznało stypendium zdolnej artystce, a nie płaciło za te plakaty. To trochę zmienia postać rzeczy.

Kolejny element układanki: nie wiem czy śmiać się czy płakać: Błaszczak, rzecznik partii - nie wytrzymuje napięcia??

Ukryta Zawartość

Jeśli podejmuje się "szybką decyzję" powołania na odpowiedzialne stanowisko niekompetentnego gówniarza, w dodatku słabego emocjonalnie, to efekty widać.

Do niedawna jeszcze normą było tłumaczenie wypowiedzi prezesa na zrozumiały język i objaśniać, co prezes chciał powiedzieć, co miał na myśli i o co dziennikarze "tendencyjnie" nie dopytali. Ale to za mało, widać dziś trzeba słowa prezesa przyjmować jako dogmat i o nic nie pytać.

Wykazującym jasno przykładem mizerii moralnej zwolenników PiSu jest fakt, że jeśli Monika Olejnik jest dociekliwa w stosunku do polityka PiSu, to wtedy jest bezpardonowo atakowana i wyszydzana. Jeśli jednak równie dociekliwie przeprowadza wywiad z politykiem niemiłym sercu prezesa, ta sama "TW Stokorotka" (jak ją czule określał śp. Lech Kaczyński i Radyjo) jest oczywiście do przyjęcia. A jak "wyłoży się" w trakcie jej wywiadu Lech Wałęsa, to jest wręcz z lubością cytowana przez dotychczasowych obszczekiwaczy.

Bez względu na to jaka jest Olejnik, ona jedna obecnie potrafi każdemu politykowi wykazać manipulację i mijanie się z prawdą. Jeśli PiSowi brakuje kompetentnych kadr, nie powinni wysyłać do niej byle kogo tylko po to aby PiS zaistniał w jakiejś audycji.

Ukryta Zawartość

Morven, czyli powracamy do refrenu:

"wszyscy wokół to agenci, tylko u nas sami święci"

Może już czas poprosić europosła Kurskiego o nowy wierszyk?

No tak, zapomniałem o jedynej wolnej rozgłośni z Torunia.

Nawet sposób finansowania mają niezależny i krystalicznie przejrzysty.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.