Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa tablicy, to skandal na skalę międzynarodową.

Jak można dokonać takiego aktu wandalizmu, pod osłoną nocy, tuż przed uroczystościami.

Zrozumiałbym wiele, że nie do zaakceptowania były sformułowania tam zawarte, ale nowa tablica została pozbawiona symbolu religijnego, w postaci krzyża, to niebywały wprost skandal, do tego napisy wypełnione białoszarą farbą, wobec złotej jaka była na "naszej tablicy".

Jestem pewien, że Rosja celowo jak zwykle zresztą robi swoją politykę dociskania do ściany konkurenta, poniża go, dyskryminuje.

To wielka kolejna porażka naszego MSZ.

To kolejna porażka rządu D.Tuska.

To symbol obecnych stosunków polsko-radzieckich.

Jak teraz będzie wyglądał prezydent B.Komorowski składając kwiaty w Smoleńsku.

Gdzie złoży te kwiaty, pod nieszczęsną brzozą być może, bo na pewno nie pod tą tablicą, pozbawioną krzyża.

Znowu prezydent znalazł się w potrzasku, i znajdą się tacy, którzy będą kpić z głowy naszego państwa, a pośrednio z nas wszystkich.

Pan Deresz nazywa głupotą całe to zajście.

Rosjanie twierdzą że władze polskie od dawna były informowane o zmianie tablicy.

Jakim był prezydentem oceni historia. Życie jest zbyt ulotne, nie warto tracić czasu na kłótnie.

747 wybacz mój atak na Ciebie w innym wątku.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Sprawa tablicy, to skandal na skalę międzynarodową.

Ty naprawde myslisz ze ktos na swiecie bedzie sie zajmowal jakas tablica poza Polakami ??

Po pierwsze, jakas niekompetentna osoba umiescila tablice na teryturium Rosji w obcojezycznym jezyku.

Jezeli na terytorium Polski rozbije sie hiszpanski samolot to przyjada Hiszpanie zrobia pamiatkowa tablice po hiszpansku i bedzie ok ??

Rosjanie poprawili tablice dodajac tekst w dwoch jezykach, co uwazam za jak najbardziej prawidlowe.

Co do tekstu widniejacego po polsku na pierwszej tablicy:

to czuc w nim nienawisc, i zaciecie do Rosjan , szkoda ze nikt na pierwszej tablicy nie napisal slowa: ludobujstwo CZERWONYMI LITERAMI.

Rosjanie takze to skorygowali , chociaz prawa do tego nie mieli.

Pamietajmy ze Polscy zolnierze takze MORDOWALI Rosjan , Ukraincow ,Niemcoe az krew sikala i lala sie strumieniami! wiec nie robmy z siebie az takich pokrzywdzonych. Wojna to wojna, kazdy morduje i taka jest prawda.

---------------------------------------------

I jak chcecie robic afere z niedzwiedziem z Rosji to zauwazcie ze na nowej tablicy nie ma KRZYZA!!!

Ja bym oskarzyl ich o obraze uczuc religijnych czy jak to tak sie nazywa!

Zrobcie im afere takze o ten krzyz ktory usuneli z tablicy!!

Generalnie masz rację Adamie. Gdyby zrobili to dużo wcześniej albo jutro pewnie obyłoby się bez sensacji. A tak niedźwiedź pokazuje szaraczkom ich miejsce.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie gniewam się za atak.

Adam

Przecież napisałem do jasnej cholery o krzyżu.

Tu nie chodzi o fakt, tu chodzi o formę, o dyktat, bynajmniej takie odnosi się wrażenie.

Wszystko można było uzgodnić na drodze.

Nie zrobiono tego, to manipulacja, jeśli nie dokonano czegoś co wydawałoby się oczywiste w cywilizowanym świecie.

Co do tekstu widniejacego po polsku na pierwszej tablicy:

szkoda ze nikt na pierwszej tablicy nie napisal slowa: ludobujstwo CZERWONYMI LITERAMI.

Pamietajmy ze Polscy zolnierze takze MORDOWALI Rosjan , Ukraincow ,Niemcoe az krew sikala i lala sie strumieniami! wiec nie robmy z siebie az takich pokrzywdzonych. Wojna to wojna, kazdy morduje i taka jest prawda.

Katyń nie był ludobójstwem?

rozumiem, że nie pretendujesz do miana "pierwszego głąba tego wątku" i tak Ci tylko z kontekstu wyszło

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Jakby nie patrzec to Polska jest malo znaczacym krajem dla Rosji.

Chyba kazdy o tym wie i zdaje sobie z tego sprawe ??

A krzyz - zawsze mozna wziasc ze soba z Polski i postawic na czas ceremoni :)

W Rosji sa chyba innego typu krzyze ? z belka poprzeczna o ile sie nie myle.

med.jpg

Katyn byl ludobojstwem, ale jak napisalem

historii juz nikt i nic nie zmieni , a po co zaczynac nowe spory ??

Wy nie mozecie tego zapomniec i im wybaczyc ??

Polska stoi na drodze Rosji do zachodu.

Czy to jest mało znaczące czy dużo, to już pozostawiam.

Budują rue, która kosztuje miliardy, aby nas ominąć, to teraz nie wiem czy te miliardy mają jakieś znaczenie, czy nie.

Panie Sikora, Pan potrzebuje innego spojrzenia, z innego miejsca.

Katyn byl ludobojstwem, ale jak napisalem

historii juz nikt i nic nie zmieni , a po co zaczynac nowe spory ??

Wy nie mozecie tego zapomniec i im wybaczyc ??

skoro był ludobójstwem to nie pierdziel truizmów o nowych sporach, nie udawaj Polaka

my możemy i wybaczać i dawać walić się w rogi co krok naszej historii ale to MY

a tobie skoro piszesz o na WY - to ch*j do tego

Budują rure, która kosztuje miliardy, aby nas ominąć,

i byc moze maja racje, przewiduja problemy jakie moga sie pojawic z Polakami i omijaja juz ich z daleka , i czemu tu sie dziwic ??

Nie wzbudzamy w nich zaufania, ciazko sie z nami dogadac , wytykamy im ciagle winy naszych dziadkow ,

moze my powinnismy wyciagnac jakies wnioski ??

Gdybysmy byli wporzadku to Rojsanie i z dwie rury przez Polske by zrobili haha

Niepotrzebne emocje, Adam wyjechał i ma nadzieję, ze wyrwał sie z zaścianka. Zapomniał(lub nie wie), że to co próbujemy zwalczyć wbrew sobie żywi się naszą własną nienawiścią do własnych słabości.

Niepotrzebne emocje, Adam wyjechał i ma nadzieję, ze wyrwał sie z zaścianka. Zapomniał(lub nie wie), że to co próbujemy zwalczyć wbrew sobie żywi się naszą własną nienawiścią do własnych słabości.

fox, wiesz ze ja musze z 2, 3 razy przeczytac to co napisales zeby ciebie zrozumiec ? :))

podoba mi sie twoje pisanie, zatrudnilbym ciebie do formulowania pism,referatow itd.

jest weekend, chce sie dowiedziec co slychac w Polsce, wchodze na net a tam....k...wa znowu Smolensk!, jakiej baby z husteczkami , narodowa histeria, ukradli jakas tablice! ( a to moze nasi ?? ) , Ruski zrobili inna i znowu wojna.

Przeciez to nudne i juz kiedys bylo!

wytykamy im ciagle winy naszych dziadkow ,

moze my powinnismy wyciagnac jakies wnioski ??

idź Ty do psychiatry, do szkoły, weź wolne od netu, nie pogrążaj się - wytykamy im winy naszych dziadkow - naszych? - bo dali się zabić?

albo lepiej te rure to se ....

Adam, cholera, poproś dostawcę internetu, tv o blokadę:)

Oferty kieruj na PW:))

No i po co było zaczynać temat Smoleńska?Przecież wiadomo było do czego to doprowadzi!Do pyskówki!

Naprawdę wszystko co było do powiedzenia w tej kwestii zostało już powiedziane.

Panowie nie denerwujcie sie!

Ja wiem ze pisze w nieodpowiednim momencie, jutro wszyscy beda szczytowac emocjami , potem przez kolejny rok znowu beda je rozladowywac i opowiadac jak to bylo...

Ja mam tylko inny punkt widzenia , ktory zalezy od punktu siedzenia.

Milego weekendu!

:)

Panowie nie denerwujcie sie!

Ja wiem ze pisze w nieodpowiednim momencie, jutro wszyscy beda szczytowac emocjami , potem przez kolejny rok znowu beda je rozladowywac i opowiadac jak to bylo...

Ja mam tylko inny punkt widzenia , ktory zalezy od punktu siedzenia.

Milego weekendu!

:)

Jestem akuratnie w niderlandii, podaj adres a w dwie godziny jestem u Ciebie:))

Pogoda, wiatr, dzięki temu prezydent B.Komorowski oszczędził sobie dysonansu emocjonalnego, nie odwiedzając grobów w Krakowie.

Mam nadzieję, że jest mu z tego powodu przykro.

Tylko nie tak przykro jak podczas uroczystości pogrzebowych, gdzie nawet jego polityczni stronnicy mówili o niepełnej powadze jego osoby.

Oczywiście adwersarze stracą okazję do oskarżeń o hipokryzję.

To jeden z przejawów wyższej inteligencji przyrody.

Tak se czytam te pisanine i niektórym polakom to sie fest popierdoliło w główkach i tak sie tylko zastanawiam

jaka tego jest przyczyna......bo majaczenie kiedys z głodu,z biedy to było wytłumaczalne....a teraz??

Demonstracja pod ambasadą Rosji. "Putin morderca, Tusk zdrajca"

Demonstracja przed ambasadą Rosji, fot. PAP/Radek PietruszkaPod rosyjską ambasadą w Warszawie rozpoczęła się wieczorem demonstracja, której uczestnicy domagają się oddania Polsce wszystkich istotnych dowodów w śledztwie smoleńskim "i ujawnienia całej prawdy".

Na ul. Belwederskiej, gdzie mieści się rosyjska placówka dyplomatyczna, zebrało się kilkaset osób. Policja zamknęła ulicę dla ruchu.

Demonstranci trzymają transparenty klubów "Gazety Polskiej" i "Solidarności Walczącej", a także transparenty z hasłami: "Pamięci nie gaście. Mord katyński 1940. Mord smoleński 2010"; "Putin morderca, Tusk zdrajca"; "Sopot przeprasza za Tuska". Demonstranci przynieśli też kukłę premiera Rosji Władimira Putina, wiele osób ma biało-czerwone flagi.

Organizatorem manifestacji jest Akcja Alternatywna "Naszość", a związany z "Gazetą Polską" portal niezależna.pl umieścił ją wśród uroczystości związanych z obchodami pierwszej rocznicy katastrofy smoleńskiej. - Będziemy manifestować przeciwko parodii śledztwa rosyjskiego - zapowiedział kilka dni przed protestem Piotr Lisiewicz, lider "Naszości".

Polecam dekonspirowac ruskich agentów z forum

a dyskusja wejdzie na właściwe tory :)

Tak se czytam te pisanine i niektórym polakom to sie fest popierdoliło w główkach i tak sie tylko zastanawiam

jaka tego jest przyczyna......bo majaczenie kiedys z głodu,z biedy to było wytłumaczalne....a teraz??

a teraz z dobrobytu i pozornego braku problemów

774 - Bóg dba o właściwy porządek rzeczy.

Jakoś tego nie dostrzegam!

nie patrz w koło, "patrz w serce" jak wieszcz zachęcał

(tylko nie napisał w czyje)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.