Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

dziadekwłodek

Chyba żyjemy w dwóch różnych krajach.Masz w nocniku nie rękę a głowę!Stąd pewnie te wszystkie fobie.

fox733

Jaka nadzieja ma być w tych niegłosujących?Przecież oni pozbawiają się sami prawa do wpływu na cokolwiek.

Protestuję przeciwko lżeniu 747, reprezentuje jego punkt widzenia zapewne znaczący promil świadomego społeczeństwa naszego.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ekonomiści forumowi, zapomnieliście że kryzys gospodarczy spowodowali właśnie ekonomiści, wszelkiego typu inżynierowie finansowi.

Zapomnieliście, że może komuś na rękę jest trudna sytuacja wielu milionów Polaków.

Nie przychodzi Wam do głowy, że ekonomistami ktoś steruje, ktoś zleca czynności, ktoś może przełożyć "wajchę", o której parę tygodni temu mówił Wasz D.Tusk - nie pamiętacie już, jak kilku celebrytów publicznie deklarowało brak poparcia w przyszłych wyborach dla premiera D.Tuska.

Jakoś już nie protestują, ciekawe prawda?

Może ktoś z powrotem cofnął tę wajchę?

Wojtku, nadzieja jest w tym, że to co się wyrabia skłoni do udziału w wyborach nawet tych co mają po kilka obywatelstw i kont w różnych bankach.

Każdy powinien powiedzieć kiedyś BASTA!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Czy Wy już macie całkowitą amnezję?Przecież wojnę rozpoczęli bracia Kaczyńscy jeszcze jak byli na pensji u Wałęsy(wojna na górze) a na całość poszli w 2005r. gdy nie dogadali się z PO.Jarosław nie uznaje w polityce kompromisów a jedynie dyktat o czym przekonała się Samoobrona i LPR.Dlatego śmieszą mnie wieści napływjące z SLD o możliwym aliansie z PiSem po wyborach.Są ludzie,którzy niczego się nie uczą!

747

Zdrać nam kto kieruje tymi ekonomistami?Kto wywołał ten kryzys?Czyżby znowu ONI?

No to jak to z tymi początkami wojny polsko polskiej było?

Tym, którzy interesują się polską polityką od przynajmniej kilkunastu lat, niedzielna demonstracja przed Pałacem Prezydenckim mogła coś przypomnieć. Nie było palenia kukieł, ale atmosfera bardzo przypominała demonstracje jakie na początku lat 90. organizowało Porozumienie Centrum. - Jarosław Kaczyński po spaleniu kukły Wałęsy spadł na margines. Ludzie się śmieli z niego i patrzyli dość żałośnie - przypominał w TOK FM Wojciech Mazowiecki..

Początek lat 90. to zapewne jeden z najgorętszych okresów polskiej polityki. Symbolem jest nie tylko "wojna na górze", która podzieliła środowisko "Solidarności". Niedługo po objęciu prezydentury przez Lecha Wałęsę doszło do jednego z najsłynniejszych rozstań naszej polityki. Nastąpił definitywny rozwód między Wałęsą i braćmi Kaczyńskimi. Ten czas to okres gorących demonstracji i palenia kukły prezydenta Lecha Wałęsy. Potem doszło do odwołania rządu Jana Olszewskiego i przez kraj przetoczyła się kolejna fala demonstracji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17911-0-66784500-1302730119_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy Wy już macie całkowitą amnezję?Przecież wojnę rozpoczęli bracia Kaczyńscy jeszcze jak byli na pensji u Wałęsy(wojna na górze) a na całość poszli w 2005r. gdy nie dogadali się z PO.Jarosław nie uznaje w polityce kompromisów a jedynie dyktat o czym przekonała się Samoobrona i LPR.Dlatego śmieszą mnie wieści napływjące z SLD o możliwym aliansie z PiSem po wyborach.Są ludzie,którzy niczego się nie uczą!

747

Zdrać nam kto kieruje tymi ekonomistami?Kto wywołał ten kryzys?Czyżby znowu ONI?

Pamięć u mnie OK,Bolek ma z nią problemy.na całość poszło PO po przegranych wyborach (obu!).PIS w koalicji z LPR i Lepperem stał na straconej pozycji.hasło 4 RP tak wyśmiewane głownie przez PO miało uświadomić głębokość zmian jakie muszą zajść aby zmienić po-PRL-owski system.tak jak wykopano Olszewskiego taki sam cel przyświecał pózniej kiedy PIS stał sie zagrożeniem.raz byłem w życiu na wyborach (głosowałem na BOLKA-niesmak po czasie ale kto wiedział ) ale chyba nie ostatni.

a wojnę polsko-polską rozumiem i mam na myśli współcześnie PO vs PIS,bo to nas dziś głównie dotyczy.

sargon

A dlaczego PiS stało w koalicji z Lepperem i LPR na straconej pozycji?Przecież to Jarosław rozdawał karty!Zamiar był prosty,wykończyć koalicjantów i przejąć ich elektorat.To samo chciał zrobić wcześniej z PO.On nie uznaje partnerstwa,równoprawnych koalicji ani kompromisów.Jego interesuje cała władza!

wojciech... to była bardzo niestabilna wiekszość parlamentarna i do tego "niskich lotów".nie porównywałbym LPR i samoobrony z PO aby można było przejmować w ten sposób ich elektorat.zresztą o podbieraniu elektoratu to każda partia prowadzi swoją populistyczna (mniej lub bardziej)politykę.To chyba PIS rozpisało przedwczesne wybory to więc chyba władza nie za wszelką cenę.a z kim się dzieli Tusk swoją władzą??do dziś uważam że brak porozumienia PIS-PO w 2005 to była wielka szkoda dla RP,dlaczego do tego nie doszło niech każdy sam sobie odpowie.

Wojtek imienniku....litości....)))))

wojciech... to była bardzo niestabilna wiekszość parlamentarna i do tego "niskich lotów".nie porównywałbym LPR i samoobrony z PO aby można było przejmować w ten sposób ich elektorat.zresztą o podbieraniu elektoratu to każda partia prowadzi swoją populistyczna (mniej lub bardziej)politykę.To chyba PIS rozpisało przedwczesne wybory to więc chyba władza nie za wszelką cenę.a z kim się dzieli Tusk swoją władzą??do dziś uważam że brak porozumienia PIS-PO w 2005 to była wielka szkoda dla RP,dlaczego do tego nie doszło niech każdy sam sobie odpowie.

Zapytaj Kaczyńskiego...Mając brata Prezydenta...liczył chyba na coś więcej...

Ta IV była oczywiście lepsza?

Wolnego, suwerennego, niepodległego kraju nikt, nikomu nie daje w prezencie Szanowny Panie Wojtku.

O wolność się walczy, czyżbyśmy żyli w innych wymiarach?

Cała historia świata, to historia wojen o wolność, lub w celu zniewolenia, ludzkość nic innego nie robi, zmienia tylko narzędzia, ta walka trwa codziennie, dziś w wymiarze przede wszystkim ekonomicznym, technologicznym, geopolitycznym.

Abyśmy mieli wolną naszą ojczyznę, potrzeba pewnego wysiłku, dość znacznego.

Dziś jest to bardzo trudne, ludzie boją się wolności, przyzwyczajeni są do niewoli od wielu lat, cały komunizm musiał wywrzeć piętno.

Wolność nie jest łatwa, jest trudna, powoduje konieczność bycia odpowiedzialnym.

Ludzie są zmanipulowani, stoją do tego po stronie tych, którzy im to czynią, to powoduje zamieszanie, o takie zamieszanie właśnie chodzi manipulatorom.

Ludzie z komunizmu przemalowali się na kapitalistów, właścicieli, zabetonowali dla innych przestrzeń, i dbają o utrzymanie tego stanu rzeczy.

Mają w ręku wszystko, media, urzędy, instytucje, walka z nimi, to walka z wiatrakami, ale cóż, kosmos zawsze dąży do prawdy i jest tą siłą, która jest pomocna i pewna.

W historii świata, wszelkie prawdy zawsze wychodziły kiedyś na jaw, czasami po setkach lat, ale zawsze, nieodwołalnie.

To napawa optymizmem, mimo, że perspektywa wydaje się odległa, lecz cuda też się zdarzają.

Prawdziwa wolność to możliwość powiedzenia samemu sobie NIE!

I nie ważne granice, martylologie i inne pierdoły.

Jesteś wolny ?

To stać Cię na wszystko.

Jaro

Cała moja rodzina, jeszcze kilka dni temu zazdrościła mnie fantastycznego przyjaciela i Jego prawdziwego czworonożnego przyjaciela, a teraz mnie atakujesz.

Ależ nigdy w życiu! Do atakowania to ja tu mam grupę klonów pod wspólnym czarnym berecikiem. Co to zresztą za ataki, kiedyś to tu przeciwnikowi wypruwało się flaki i wiązało z nich krawat, teraz to mamy co najwyżej obrzucanie tortami ;-).

Tak mnie tylko zastanowiło skąd u ciebie tyle politycznego mesjanizmu.

Jestem Europejczykiem.

sargon

Co Ty wypisujesz!Niestabilna większość parlamentarna?Przecież mieli sejm,senat i prezydenta!Gdyby nie głupota Jarka to mogliby robić co chcieli do końca kadencji.

On po prostu liczył,że wykończy i zwasalizuje koalicjantów i będzie rządził samodzielnie.I przeliczył się.Całe szczęście,że Tusk nie dał się na to nabrać!

Tragiczne na polskiej scenie politycznej to jest to,że nie ma alternatywy.Ze nie ma silnej,autentycznej lewicy lub centrolewicy bo zapotrzebowanie na nią jest.

Tragiczne na polskiej scenie politycznej to jest to,że nie ma alternatywy.Ze nie ma silnej,autentycznej lewicy lub centrolewicy bo zapotrzebowanie na nią jest.

Autentycznej prawicy niestety też nie ma. To chyba jeszcze większe nieszczęście bo robi ludziom większą wodę z mózgu i hoduje katonacjonalistycznych bolszewików.

Jestem Europejczykiem.

No nie wiem...lewica nie musi być wcale kojarzona z czerwonym bolszewikiem.....

W chwili obecnej czerwony bolszewizm propaguje PiS odrzucając istniejący system i odmawiając legitymacji demokratycznie wybranej władzy.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.