Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Muls, nie dręcz dziadka,widzisz ,ze z wiekiem posunęła mu sie demencja,a podobno ona jest bardzo szkodliwa....

A Ty co?! W jednych spodniach jednocześnie z Mulsem chodzisz?!

Przykro mi, że zawiodłeś się na mnie, niestety ja zawiodłem się również, tyle że na mojej żonie, bo to ona podstępnie mnie na złość dokonała wpisu, powodowana rozbrajającą powagą Filuta.

Jak już jestem, to wyjątkowo odpisze Filutowi.

Filut

Mylisz mnie z kimś innym.

Zastanów się dlaczego tytułowałem redaktora "jozwa maryn", jako "Szanowny Pan Redaktor"

Otóż dlatego, że jest on przyjacielem mojego przyjaciela - rozumiesz?

Zastanów się, dlaczego nigdy nie wymieniałem Jaro747, na mojej krótkiej liście osób winnych?

Otóż dlatego, że on uszanował mnie, na początku mojej kariery tutaj.

Ale jest jeszcze jeden powód, tylko on rozgryzł moje prawdziwe podejście, co nie przyznałem publicznie, ale tak było.

Więc jest inteligentny, a za to Bogu należy okazać szacunek, każdy jest Bogiem Ty również.

Dlaczego w jednym z ostatnich wpisów kilka dni temu upomniałem się o Kolegę wladza?

Otóż dlatego, że rozumie rzeczywistość i jego osądy są dojrzałe.

Jak na tym tle wygląda Twoja osoba?

Dobrze, jesteś rzeczowy i postępujesz metodycznie, to wystarczy aby osiągnąć wiele.

Ale są też elementy, których dodatkowe wzmocnienie jeszcze bardziej przybliży Cię do sukcesu.

Potrzebujesz więcej zdecydowania i bezwzględności.

Również należny dystans do spraw i osób dodaje klasy w zachowaniu.

Drobiazgowość i skrupulatność jest cenna, ale to broń obosieczna, bo Twój adwersarz będzie miał argument aby i Ciebie na czymś przyłapać, a nikt się błędów nie ustrzeże - nawet moja skromna osoba, jak sam zauważyłeś, nawet prezydent w super oficjalnej sytuacji.

Co do meritum.

Nie sprzeczajmy się o szczegóły, kto za rok, nawet za pół roku będzie o nich pamiętał, będą przecież nowe fakty i nowe interpretacje.

Polecam przegląd wiedzy z zakresu technik socjologicznych, chyba że Kolega jest po fachu.

Zdumionym można na długo pozostać - czego to człowiek nie wymyśli.

I jak to skutecznie działa.

Forum, ta zakładka jest najlepszym przykładem.

Społeczeństwami manipulowano od zawsze, od zawsze manipulowali ci, którzy mieli do tego niezbędne narzędzia i oczywiście w tym swój interes.

Do oceny wszystkich pozostawiam fakty, które mają miejsce nawet dziś w pierwszy dzień świąt.

Są wypowiedzi hierarchów kościelnych, biskupa Pieronka mam na myśli oraz innych.

Zły Jarosław Kaczyński jest rządny władzy, gotów po nią sięgnąć nawet idąc po trupie zmarłego brata.

To jest wypowiedż osoby duchownej.

Póżniej się ktoś dziwi, jakiś profesor socjologii, że istnieje ktoś taki jak Pan Taras i jego poglądy oraz naśladowcy.

Ludzie są zmęczeni mieszaniem się Kościoła w politykę.

Ale kiedy wypowiada się biskup Pieronek, nikt tego nie wypowie, bo to wbrew głównej linii.

Czysta piękna manipulacja, przemyślana i obliczona z całą bezwzględnością.

Tak działa ten system, on się owszem nazywa demokratyczny i owszem są wybory, nawet mogą być rzetelnie policzone, co z tego, jak ogół, który zachowuje się zgodnie z prawami socjologii, dostaje taki przekaz w głównym nurcie.

To tyle.

P.S.

Moja żona poczuła się nieswojo, kiedy przeczytała podstępnie, wypowiedż nie do końca licującą z nastrojem dzisiejszego najważniejszego święta katolików, ale się już nie gniewa, bo wyładowała się na mnie, jak zwykle zresztą.

Stąd jej wpis, krótki ale rzeczowy, bo jak tu prowadzić rzeczową dyskusję w towarzystwie jakie jest dookoła.

Można wylądować w kałuży, w najlepszym wypadku.

P.S.II

wladz

Co mam Ci odpisać, mnie tu nie ma.

Jestem w coraz lepszej formie, w zdrowym ciele zdrowy duch.

Pozdrawiam.

"Ludzie są zmęczeni mieszaniem się Kościoła w politykę.

Ale kiedy wypowiada się biskup Pieronek, nikt tego nie wypowie, bo to wbrew głównej linii."

w którym miejscu wypowiedzi Pieronek wmieszał się w politykę,gdzie autorytet Boga wykorzystał do politycznych celów jak to robią konserwatywni hierarchowie KK strasząc zagładą i unicestwieniem narodu nie oddając głosu na PiS

odpowiedz alfo i omego ludzkiej duszy i mechanizmów kierujących naszym postępowaniem....może więcej pokory przed nieznanym

Pieronek zareagował jak każdy przyzwoity człowiek dostrzegający różnicę pomiędzy białym i czarnym.

Nadzieja w zniszczeniu panującego porządku.

Co to za porządek, w którym na stadionach piłkarskich wzorce zachowań dyktują pieniądze, wypaczając sens rywalizacji sportowej.

Pan A.Małysz rywalizował sportowo w dyscyplinie zimowej, teraz powodowany chęcią, rywalizuje w sporcie motorowym, co za odmiana, czy pieniądze dziś tak muszą modelować współczesny świat, wkraczać wszędzie z butami?

Biskup Pieronek wcześniej nie znany w polityce, bynajmniej nie znany z stronniczości, zachował się jak przyzwoity człowiek, dlaczego dopiero teraz?

Co wpłynęło na jego zachowanie?

Akurat dziś, media cytują na pierwszych miejscach hierarchii ważności informacji, hierarchę kościelnego biskupa Pieronka.

Nikt nie może być gorszy od J.Kaczyńskiego, gdyż ten pragnie wysłać dzisiejszych oprawców na zieloną trawkę, osiem milionów Polaków uważa, że ma rację, nie całe dziewięć, że myli się, pozostali patrzą, albo są za mali jeszcze, żeby rozumieć o co chodzi.

Dziś przy stole świątecznym nie może być innego tematu do rozmowy, jak tylko rozgrywka z J.Kaczyńskim, oczywiście słowa w mediach nie mogły paść od osoby świeckiej, nie dziś, nie trafiłyby w odpowiedni nastrój, tego wymagało wyczucie chwili aby był to człowiek Kościoła.

Nastąpi więc wzrost notowań zarówno PiS, PO, jak i SLD, straci PSL i PJN, bo nie są po żadnej ze stron polaryzacji względem tej sytuacji.

PiS zyska bo jest pokrzywdzone, więc ludzie zareagują współczuciem, PO zyska bo to potwierdzenie ich tez, SLD zyska bo uderzy w temat mieszania się do polityki, PLS, PJN stracą, bo zbiór aktywnych głosujących w wyborach jest ograniczony.

Za kilka dni będzie nowy temat, są ludzie którzy zarabiają pieniądze pracując w zawodzie.

Nie ma się czym przejmować.

Nic się nie stało.

Minął kolejny dzień pracy, jutro będzie następny, a potem kolejny i tak bez końca, jak jeden odejdzie na zasłużony wypoczynek, to zastąpi go następna śrubka w machinie propagandy.

Normalka.

Ciekawe. Pojawiają się nastroje rewolucyjne. Cyniczni cwaniacy wykorzystują naiwność idealistów. No cóż, Lepper był amatorem, teraz czas na zawodowców, a Prezesa nie da się załatwić seksafera :-).

Jestem Europejczykiem.

PiS jak przekroczy granice to wkroczy prokuratura, domniemam ze wkroczy wybrany przez św.pam Lecha Kaczyńskiego A.Seremet.

Skąd Grupiński wie, kiedy wkroczy prokuratura? Bez przerwy przypominają, że jest niezależna, jak tylko trzeba coś wyjaśnić.

Miała być niezależna, ale nie od mainesreamu.

Po co to było tak łgać w oczy.

To tak samo jak z telewizją publiczną, jest teraz najbardziej niezależna w historii.

Ludzie wyjdą na ulicę, jak zamkniecie prezesa.

A żydzi,żydzi,żydzi,żydzi,żydzi,żydzi,żydzi,żydzi,żydzi,żydzi,żydzi,żydzi,żydzi,żydzi,żydzi,żydzi,się cieszą jak was czytają.To słowa do piosenki.Ciekawe czy ktoś podchwyci?

Widzę że jeszcze nikt nie zajął się wypowiedzią Stasiuka, pisarza i chyba największego symbolicznego oportunisty naszego (a przynajmniej mojego) pokolenia:

Lubię obserwować teatralność Kaczyńskiego, on ma taką potrzebę teatru w sobie, kocha ten występ, on by tę Polskę podpalił jak Neron Rzym, żeby coś się działo, żeby mógł wystąpić z kolejnym swoim słownym kalamburem czy wygrzebanym cytatem

GW: "O liderze PiS mówi też, że nie jest on nosicielem wartości, tylko człowiekiem z obsesjami."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem to bardzo trafna charakterystyka lidera PiS. I jednocześnie odpowiadająca na pytanie dlaczego główna partia opozycyjna coraz częściej odnajduje się w roli publicznego pośmiewiska.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Jeżeli ktoś napiętnuje styl i efekty pracy tego rządu (np. 13% bezrobocie czy wyroki „niezawisłych’ sądów) to wg Stasiuka i mlb chce podpalić Polskę.

Nie podpalają jej Drzewiecki, Sobiesiak, rząd, który przyjął konwencję chicagowską do wyjaśnienia katastrofy, lecz ludzie, którzy to napiętnują.

I przy tym wszystkim trzeba by się zastanowić nad zastąpieniem prezydenta Bronka urzędnikiem niższego szczebla, z zadaniem podpisywania wszystkiego, co mu podsuną. A z „wystąpień” na żywo wszyscy chętnie Bronka zwolnimy od zaraz.

Ooo herbatka,to uważasz 13% bezrobocie za jedyną wadę tego czy wszystkich rządów?Aaaa jeszce wyroki sądów nie zawieszonych...też ważne są?Sądy u nas od zawsze zawieszone są...w kloace.A kto zlikwidował cukrownie,wprowadził limity,zamknął stocznie,fabryki itd?To nie jest ważne?To zrobili tylko POpaprywni?Trzeba bić się w klate...umieć.

Czekam na ciebie Herbatka,żebyś przypomniał...tylko nie same stocznie,fabryki(jak choćby Szczecińskie Polmo czy huta lub papiernia,FamaBud itd)huty,było tego co nie miara...trudno by spamiętać,te upadłe na przestrzeni ostatnich piętnastu lat.Przedstaw sposób negocjacji przystąpienia do kolejnej komuny UNI i nie żałuj sobie ...ostro dawaj-odpowiedzialnych-wszystkich tylko z prawa i lewa.Tacy byli.

Zrób taką liste,kto co zamykał i kiedy,kto za co odpowiadał i kiedy...dobrze ci idzie.Dasz rade.

A kto rozbudowuje do granic absurdu...biurokracje?Nie zważając na koszty i krytykę?

herbatka,czy coś wyznajesz się na ekonomii? czy zdajesz sobie sprawę, ile trwa proces upadłościowy takiej firmy jak stocznia? samo zamknięcie, o co się oskarża Tuska, to proces kilku miesięcy, roku. Postawienie w stan likwidacji ,może trwać latami, które tylko generują straty dla właściciela, czyli państwa.

herbatka,czy coś wyznajesz się na ekonomii? czy zdajesz sobie sprawę, ile trwa proces upadłościowy takiej firmy jak stocznia? samo zamknięcie, o co się oskarża Tuska, to proces kilku miesięcy, roku. Postawienie w stan likwidacji ,może trwać latami, które tylko generują straty dla właściciela, czyli państwa.

Nonno,a strat dla państwa nie przynoszą kopalnie?Wyjaśnij jak na ekonomi się znasz...co z tymi kopalniami,dlaczego straty są a ich nie ma.

Dobra, przypomnij kto zamknął stocznie i cukrownie. Kto przyjmuje wszytkie głupoty UE w ciemno?

Ostro, po nazwiskach!

Krzysztof Jurgiel (PiS)

Cukier. Kto był negocjatorem z unią ze strony polskiej? Pan Krzysztof Jurgiel Minister Rolnictwa w rządzie PiS. Efektem była umowa w której Polska ma ograniczoną produkcję cukru do 300 tysięcy ton poniżej własnego zapotrzebowania. Inne kraje uzyskały stawki przewyższające ich własne zapotrzebowanie.

W wyniku tak przeprowadzonych "negocjacji" PiSu trzeba było w Polsce zlikwidować wiele cukrowni. Trzeba dodać dobrze prosperujących, nie przynoszących strat.

Dyngusowe "sympatie" :)

Najbardziej "zagrożonymi" w lany poniedziałek mogą się czuć prezes PiS Jarosław Kaczyński, wskazało na niego 31 proc. respondentów oraz premier Donald Tusk (17,5 proc.). Prezydenta Bronisława Komorowskiego oblać wodą i wysmagać witką chciałoby 1,7 proc. badanych.

Według 9,9 proc. pytanych, wszyscy politycy zasłużyli na zwyczajową chłostę i zmoczenie wodą.

Ukryta Zawartość

post-17911-0-12100900-1303729885_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy ja dożyję dnia, kiedy o świcie wyprowadzą prezesa Jarosława J. w kajdankach? w normalnym kraju,już miałby ze 20 zarzutów prokuratorskich. u nas jakoś prokuratura nierychliwa.

czy ja dożyję dnia, kiedy o świcie wyprowadzą prezesa Jarosława J. w kajdankach? w normalnym kraju,już miałby ze 20 zarzutów prokuratorskich. u nas jakoś prokuratura nierychliwa.

Ty się lepiej módl by rozwalono komunę,która istnieje nadal.Módl się o wolność prawdziwą,gdzie nie będą cie prześladować różnego rodzaju urzędasy a Jarosław padnie sam...wtedy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.