Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

elektorat pomijam,wspominam współpracowników z listy płac....a pan hojny

"Raz w roku politycy muszą przedstawić rozliczenie. Gazeta dotarła do podsumowania poselskich wydatków na biura w 2010 r. Wynika z niego m.in., że na wynagrodzenia pracowników biura najwięcej wydaje prezes PiS. Przeciętny poseł przeznacza na to około 50 tys. zł rocznie, a Jarosław Kaczyński w ub.r. - ponad 112 tys. zł."

...czym wy sie podniecacie ....112 000 ...to zarabia byle sprzatacz w UK.....

...lepiej zapytajcie sie dlaczego kwota wolna od podatku w Polsce jest ....dziesiec razy mniejsza niz w UK

...2010 ....3091 zl..a 6470 GBP...nawet biorac 1 do 1...jest dwa razy wieksza...to sa problemy do rozwiazania a nie wasze glupoty....o ktorych pieprzycie setki stron...

Sprzątacz opłacany z pieniędzy podatników? To składam Królowej gratulacje, nasze społeczeństwo tak zamożne nie jest - jedynie Prezesowi wydaje się że jest inaczej. To znaczy wydaje mu się tak tylko wtedy gdy wydaje publiczne pieniądze na partyjne potrzeby, bo zaraz potem zaczyna marudzić że to z winy Tuska pieniędzy w budżecie brakuje.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

...lepiej zapytajcie sie dlaczego kwota wolna od podatku w Polsce jest ....dziesiec razy mniejsza niz w UK

...2010 ....3091 zl..a 6470 GBP...nawet biorac 1 do 1...jest dwa razy wieksza...to sa problemy do rozwiazania a nie wasze glupoty....o ktorych pieprzycie setki stron...

koleś jesteś wyjątkowo niegrzeczny.Powiem cham nieokrzesany.My tak sobie gaworzymy już ładnych kilka lat oczekując abdykacji prezesa a niektórzy powrotu do władzy i pensje w Wielkiej Brytanii mało kogo obchodzą.

Gdy bogaci zarabiali na koloniach nas nie było na mapie.Gdy się pojawiliśmy po chwili niepodległości znowu zostaliśmy kolonią , tym razem z nazwy kraju mogliśmy korzystać i też wtedy wszyscy zachwycali się zarobkami na zachodzie.Więc mentalnie nadal tkwisz w komunie.

Porównaj z zarobkami w Afryce i poczuj się dumnym bogatym człowiekiem a nie materialistą znad Wisły.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

...a kto wybiera takich prezesow...?

....ja nie ...ale z pewnoscia wasz sasiad ..czlonek rodziny...te cale 784 strony to dowod ze ....WY ..wlasnie WY ...tkwicie w komunie...

..a kolega z administracji jak nie ma pojecia o czym pisze to niech ..siedzi cicho....

.....tu wszystko wylicza ..kazdy wydany funt na sprzatacza ..chocby w szpitalu generuje ponad 9 funtow do gospodarki....jaki bank da Ci tyle ...polec mi go ?

Wyobrażacie sobie coś podobnego w Polsce? - ja w żaden sposób nie potrafię:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

..a kolega z administracji jak nie ma pojecia o czym pisze to niech ..siedzi cicho....

Po pierwsze nie z administracji, po drugie wypraszam sobie taki ton. Po trzecie - wszystkim Polakom z Wysp czy z za oceanu odebrałbym prawo głosu w wyborach lokalnych czy do Sejmu, gdyż nie mają bladego pojęcia co się w Polsce dzieje i jakie są aktualne potrzeby - to że raz na tydzień przeczytają polską gazetę i od święta przy wódce przedyskutują ze szwagrem sytuację polityczną - tym bardziej ich dyskwalifikuje jako decydujących o losach tego kraju.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Po pierwsze nie z administracji, po drugie wypraszam sobie taki ton. Po trzecie - wszystkim Polakom z Wysp czy z za oceanu odebrałbym prawo głosu w wyborach lokalnych czy do Sejmu, gdyż nie mają bladego pojęcia co się w Polsce dzieje i jakie są aktualne potrzeby - to że raz na tydzień przeczytają polską gazetę i od święta przy wódce przedyskutują ze szwagrem sytuację polityczną - tym bardziej ich dyskwalifikuje jako decydujących o losach tego kraju.

...losy kraju sa jak najbardziej ...w moich rekach.....dzieki temu ze jestem tu moj syn moze studiowac na politechnice, jest w pierwszeej trojce studentow na roku, kupilem mu mieszkanie....w moim miescie jest ponad 20% bezrobocia ...zwolnilem sie z pracy i wyjechalem wiec nie bylem bezrobotny ale zostajac tam skreslibym przyszlosc syna ...a co WY robicie dla kraju...tylko te wpisy tutaj....???????

...obudzcie sie .....

...obudzcie sie .....

Nie zrozumiałeś. Każdy ma prawo wyjechać i zarabiać pieniądze, nie mam nic przeciwko temu, sam zarabiam za granicą a wydaję w Polsce.

Ale będąc długi czas poza krajem taka osoba traci kontakt z rzeczywistymi i aktualnymi potrzebami lokalnej społeczności - więc decyzje wyborcze takiej osoby często bardziej szkodzą niż pomagają.

Ja pójdę dalej tym tropem...

Dlaczego zarabiamy mniej niż w UK? No DLACZEGO???

...obudzcie sie .....

Następny bierze się do budzenia. Choroba jakaś czy co?

Jestem Europejczykiem.

No i proszę, jak pięknie mlb podsumował sam siebie, brawo nie powinienes głosować :)

Kłania się umiejętność czytania za zrozumieniem. Aktualnie mieszkam w Polsce - a nie na Wyspach czy w Arizonie. By zarabiać pieniądze za granicą - niekoniecznie trzeba za granicą mieszkać.

Gość rydz

(Konto usunięte)

To może tą umiejętność czytania przenieś do watku ( Jak jestesmy traktowani na tym forum )

zamieszczajac naszą wzbogaconą korespondencje PW, niech osądzą inni kto czyta ze zrozumieniem.

W kwestii kto powinien głosować a kto nie.Myślę,że prawo głosu powinni mieć ci,którzy płacą w Polsce podatki.

A więc nie miejsce zamieszkania a miejsce opodatkowania.

...losy kraju sa jak najbardziej ...w moich rekach.....dzieki temu ze jestem tu moj syn moze studiowac na politechnice, jest w pierwszeej trojce studentow na roku, kupilem mu mieszkanie....w moim miescie jest ponad 20% bezrobocia ...zwolnilem sie z pracy i wyjechalem wiec nie bylem bezrobotny ale zostajac tam skreslibym przyszlosc syna ...a co WY robicie dla kraju...tylko te wpisy tutaj....???????

...obudzcie sie .....

kolejny neofita.Może my tutaj czujemy się jak rodowici Brytyjczycy u siebie a ty jak zachwycony zarobkami murzyn u nas.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W kwestii kto powinien głosować a kto nie.Myślę,że prawo głosu powinni mieć ci,którzy płacą w Polsce podatki.

I są obywatelami RP.

Wyobrażacie sobie coś podobnego w Polsce? - ja w żaden sposób nie potrafię:

Ukryta Zawartość

U nas działa to tak samo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I co ??? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W UE to oznacza to samo. Podatki płaci się w miejscu zamieszkania.

W myśl zasady :płacę i wymagam ?

To chyba dobra zasada, motywuje do większej aktywności lokalnej.

U nas działa to tak samo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I co ??? :)

W PIT Obamy są wszystkie dane; u nas część jest wymazana. Poza tym w USA za oszustwa podatkowe idzie się do więzienia na wiele lat, a u nas politykowi za podanie nieprawdy praktycznie (choć na papierze tak) nic nie grozi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

panie modrzew47 męczysz pan.Skorzystałem z pańskiej rady a pan nadal prostacko się narzuca.Czekam na kolejne porady jak się pana pozbyć.

P.S.

polemiki z panem przywołują w pamięci młócenie zboża cepem a nie gawędzenie z oponentem.

Panowie, o spokój proszę. Kłócicie się o grabki i nawet nie zauważyliście jak wczoraj Borowski, w końcu poseł opozycji, stanął w obronie ministra Rostowskiego.

Ukryta Zawartość

Może to dlatego że Borowski rozumie ekonomię w trochę szerszym ujęciu niż zawartość własnego portfela.

Ukryta Zawartość

Oglądałem i szkoda polityków podobnych do niego.Dla normalnej ,rzetelnej opozycji nie szukającej poklasku u gawiedzi tylko punktującej rząd merytorycznymi argumentami nie ma miejsca w sejmie.Niestety niezależność jest podporządkowana partii której celem jest ilość a nie jakość wyborców.

Gdyby role się odwróciły i SLD z PiS rządziło mając podobne osiągnięcia do PO bylibyśmy świadkami podobnych wniosków z podobną argumentacją.To jest normalna gra polityczna i każdy gra swoją rolę.

P.S.

Może zacznij polemizować z modrzew47 to da mi święty spokój.Rozumiem jego samotność lecz nie potrafię grać narzuconej przez niego roli.Na swoje usprawiedliwienie powiem ,próbowałem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.