Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja z Jankiem Rokitą nie mogła mieć innego finału.

Odrzucenie, izolacja, samotność, frustracja, załamanie nerwowe, depresja i czekająca w poczekalni szpitalnej śmierć.

Kwestią czasu tylko było kiedy dojdzie do tragedii Janka.

Pomódlmy się wszyscy w milczeniu za jego duszę, wspomóżmy tym również jego małżonkę, niech Bóg rozważy jeszcze czy zabrać nam wartościowego polityka.

Nasz kardynał z Krakowa, przyjaciel Papierza Świętego Jana Pawła II, pomaga naszemu bratu w niedoli i osamotnieniu.

To bardzo piękne.

Pomógł Robertowi, teraz pomaga Jankowi.

To wyraz troski, tej troski o człowieka, której oczekujemy od państwa.

Niestety, od państwa polskiego będącego w obecnym kształcie, na taką pomoc liczyć nie możemy.

Państwo ma przecież swoje procedury.

WŁAŚNIE W SKUTEK TYCH PROCEDUR, w dniu wczorajszym zmarł człowiek, którego lekarze w szpitalu odesłali, do innego szpitala, gdzie miał być właściwiej zaopatrzony, wyszedł więc, przewrócił się i zmarł.Prokuratura prowadzi.Media milczą./Tylko jeden przekaz TVP INFO/

Prokuratura najpierw prowadzi, a następnie umarza, wszystko.

Dlaczego dochodzi w Polsce do takich tragedii?

Znowu mamy katastrofę samolotową, tym razem już seryjną, bo dwa samoloty uległy katastrofie.To już przeraża.

Ujawniane są nowe fakty w związku z chińskim kontraktem drogowym.

Zaryzykowaliśmy - mówi Cezary G.

Ciekawe, kto poniesie odpowiedzialność za to ryzyko.

Trwoga ogarnia co ta ekipa wyrabia.

A kłamią, kłamią jak z nut.

CAŁA POLSKA ZOSTAŁA POINFORMOWANA, ŻE JEST OBOWIĄZEK PRAWNY ABY WYBRAĆ NAJTAŃSZĄ OFERTĘ ---------------B Z D U R A.

Niemcy dziś już śmieją się z nas w periodyku FAZ.

Mają z czego, powinni zabiegać o odebranie nam zawodów, pomogło to by znacznie Polsce uniknąć całkowitej klęski i kompromisacji.

Żegnam Państwa.

Weż łopatę i idż budować stadiony, autostrady, dworce kolejowe, porty lotnicze, tam możesz wykorzystać twórczo swoją energię.

Zabierz jeszcze swoich kumpli z forum, będzie Wam rażniej, co dwie, trzy głowy to nie jedna, weżcie psa, abyście mieli wsparcie logistyczne.

Gorąco polecam.

Twierdzenia jakoby Ziobro był leniwy i nic w Brukseli nie robił okazały się być wyssane z brudnego palca:

"Uważany za zatwardziałego kawalera Zbigniew Ziobro ożenił się. Jak dowiedział się "Fakt", kilka miesięcy temu Ziobr i Patrycja Kotecka wzięli ślub. Uroczystość odbyła się w tajemnicy, w ścisłym gronie rodzinnym. Co więcej, były minister sprawiedliwości zostanie ojcem. Według informacji "Faktu", dziecko jest już w drodze.

Czy to przybliży scenariusz startu Ziobry w wyborach prezydenckich w 2015 roku? Dotąd mówiono, że młody kawaler się nie nadaje na ten urząd. A Ziobro już jest mężem, a zaraz będzie i ojcem..."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

"Kultura" idiotów.

Podczas audycji radia Eska Rock doszło do drastycznej demonstracji ksenofobii - oceniła Rada Etyki Mediów w oświadczeniu. Prowadzący poranny program Kuba Wojewódzki i Michał Figurski znieważyli obraźliwymi i rasistowskimi sformułowaniami Alvina Gajadhura - twierdzi REM.

REM w przesłanym oświadczeniu zaznaczyła, że Wojewódzki i Figurski podczas audycji znieważyli Gajadhura obraźliwymi, rasistowskimi sformułowaniami. "Proponując 'zadzwońmy do murzyna' sugerowali, że telefon pana G. działa w 'buszmeńskiej sieci dla czarnych'. Naigrawając się z pochodzenia wywołanej publicznie osoby dziennikarze używali m.in. zwrotów: 'krajowy rejestr murzynów', 'audycję dzisiejszą sponsoruje warszawski oddział Ku Klux Klanu'" - podkreśliła REM

W audycji "Poranny WF" Radia Eska Rock doszło do "drastycznej demonstracji ksenofobii wobec pana G., ciemnoskórego obywatela polskiego mieszkającego w Polsce od wczesnego dzieciństwa, który jest obecnie wykształconym, z doktoratem, urzędnikiem państwowym" - podkreśliła.

Ukryta Zawartość

P.S. Mylałem, że to Rydzyk tak reaguje na murzynów ale widać ma braci w głupocie.

Ukryta Zawartość

Nie wybiera się najtańszej oferty, tylko najkorzystniejszą.

Oferta PO, jest tania, nic nie trzeba robić, w przeciwieństwie do PiS, gdzie trzeba się napracować.

PO, poza zbudowaniem boisk dla młodzieży, gdzie i tak nie uniknięto nieprawidłowości, jakie wykrył Mariusz, nie potrafi nic, dosłownie nic więcej.

Partia Władzy, bezideowa, pozbawiona wizji przyszłości, kierująca się zasadą nie zadzierania z nikim, musiała w końcu odnieść porażkę.

Teraz kibicom tej Partii pozostał tani cynizm, tani relatywizm, zrzucanie odpowiedzialności na poprzedników, na innych, wybielanie się, manipulacja emocjami, pokrętne tłumaczenia.A mogło być tak pięknie.

Mogli przyjechać do nas goście z Europy Zachodniej, rozejrzeć się wokół, docenić to co posiadamy i wrócić po Euro z inwestycjami.

Niestety Euro 2012 jest zagrożone, ale nikt się o tym nie dowie przed wyborami.

Przed wyborami, będzie kampania wyborcza, w której Partia Rządząca chwalić się będzie swoimi osiągnięciami i straszyć opozycją.

Wynajmie do tego celu ludzi takich jak użytkownik Filut, którego nikt odpowiednio wcześnie nie poinformował że istnieją takie instytucje jak racja stanu, duma narodowa, nowoczesny patriotyzm, dyscyplina, praworządność, dobro wspólne, społeczeństwo obywatelskie, prestiż państwa, innowacyjność, wolność słowa, niestosowanie odpowiedzialności zbiorowej, rodzina rozumiana jako związek dwóch osób kobiety i mężczyzny.

Tego nie wiedzą również inni użytkownicy.

Za to wiedzą, inne rzeczy, wiedzą jak kroić kasiorę, na otumanionej masie i jak pogrążać ich w dalszym zaciemnianiu rzeczywistego stanu państwa.

Wpuściliśmy ich tu, a tu taki pasztet.

Szedłem przez pole, słoma nawłaziła mi do butów, zapomniałem oczyścić, a tu przyjechał prezydent USA, zobaczył i teraz jest taki obciach.

Zdajcie sprzęt, ile można prosić, idżcie kompromitować się gdzie indziej, tnijcie sobie swoją kasiorkę w innym miejscu. Rosja to wielki kraj.

Czy jest jeszcze choćby jeden człowiek, który nie pęka ze śmiechu, kiedy dostrzega dokonania tej ekipy, czy można być aż tak naiwnym, aby w nią nadal wierzyć?

Przekonamy się.

Żegnam.

PiS, który jak widać wynajął pożytecznych idiotów myśli przykładać swoją miarkę do innych.

Jest mi bardzo wstyd, przepraszam tych, których skrzywdziłem wskutek swojej niedojrzałości.

Tak, owszem delikatnie rzecz ujmując, to wzór zachowania, dla tych, którzy olśnieni emanacją miłości Donalda Tuska, liczyli na coś więcej ponad to z czym mamy obecnie do czynienia.

747, nie przejmuj się tak bardzo. Zawsze można powiedzieć że to ruska mgła przysłoniła ostrość widzenia.

Posłowi Macierewiczowi też najwidoczniej ta mgła napłynęła do samochodu i dlatego nic nie widział. To że inni go widzieli - w tej sytuacji jest oczywiście nieistotne. Od kiedy to jakieś głupie urządzenie na kiju może dyskutować z mandatem poselskim:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Przykro mi że zawiodłem pokładane we mnie nadzieje.Przepraszam, tych, którzy wierzyli we mnie, za zawód jakiego doznali z mojego powodu.

Nadużyłem Waszego zaufania, wybaczcie mnie, odchodzę.

Nadużyłem Waszego zaufania, wybaczcie mnie, odchodzę.

Piękny występ. Publiczność oczekuje bisów.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Mam nadzieję, że nie odejdzie... Ale egzystencjalnie to jest gdzieś między Schopenhauerem a Kierkegaardem:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Om Bhur Bhuvah Svah

Tat Savitur Varenyam

Bhargo Devasaya Dhimahi

Dhiyo Yonach Prachodayat

Medytujmy nad OM, owym pradżwiękiem Boga, z którego biorą początek trzy sfery, ciężka - ziemska, subtelniejsza - eteryczna i najsubtelniejsza - niebieska.

Oddajmy cześć najwyższemu, niepojętemu, Boskiemu Bytowi, a także twórczej, życiodajnej sile przejawiającej się w słońcu.

Medytujmy nad promiennym światłem Boga, które unicestwia wszelką ciemność, niewiedzę i wszelkie wady.

O Boże prosimy Cię usilnie, by Twoje światło zechciało rozjaśnić nasz umysł.

Podaję skuteczną modlitwę, dla tych, którzy mają problemy ze sobą, natury egzystencjalnej.

Żegnam.

Tak módlmy się...

Prosimy Cię, Stworzycielu Świata, pomóż nam zaakceptować siebie takimi, jacy jesteśmy. Pomóż nam nie osądzać siebie i nie sądzić. Pomóż pogodzić się z własnym umysłem, takim, jaki jest, ze wszystkimi naszymi uczuciami, wszystkimi nadziejami i marzeniami, naszą niepowtarzalną osobowością. Pomóż nam pogodzić się z naszym ciałem, takim jakie jest, z całym jego pięknem i doskonałością. Pozwól, aby miłość jaką żywimy do siebie była wielka i żebyśmy nigdy sie nie odtrącali, nie przeszkadzali własnemu szczęściu, wolności i miłości. Niech od tej chwili każdy uczynek, każda myśl, każde uczucie wypływa z miłości. Pomóz nam, Stwórco, pogłębić miłość do nas samych, aż przemieni się cały sen naszego życia, przeistoczy się z lęku i rozpaczy w miłość i radość. Niech siła naszej miłości będzie tak wielka, abyśmy mogli zerwać ze wszystkimi kłamstwami, jakie nam wpojono i podano do wierzenia - że nie jesteśmy wystarczająco dobrzy, wystarczająco silni, wystarczająco inteligentni, abyśmy mogli sobie poradzić. Pomóż nam, aby siła naszej miłości do siebie była tak ogromna, byśmy nie musieli żyć tak, jak ktoś za nas zdecyduje. Pozwól, abyśmy zaufali sobie i sami dokonywali wyborów, jakich mamy dokonać. Z taką miłością nie będziemy bali się stanąć twarzą w twarz z żadnym wyzwaniem, żadną odpowiedzialnością i natychmiast zaczniemy rozwiązywać swoje problemy. Niech wszystko co robimy, przenika nasza miłość do siebie. Począwszy od dzisiaj, pomóż nam kochać siebie tak bardzo, żebyśmy nie robili niczego przeciw sobie. Możemy wieść życie, pozostając sobą i nie udając nikogo innego po to tylko, by nas zaakceptowano.Od tej chwili nie potrzebujemy innych ludzi, by nas akceptowali, albo mówili nam jacy jesteśmy dobrzy, ponieważ już wiemy, jacy jesteśmy. Potęgą naszej miłości pozwól nam się cieszyć, ilekroć popatrzymy w lustro. Niech na naszej twarzy zawsze gości uśmiech wewnętrznego i zewnętrznego piękna. Pozwól odczuwać tak głęboką miłość do siebie, byśmy zawsze cieszyli się samotnością. Pozwól nam kochać siebie bez samooskarżania, ponieważ kiedy się oskarżamy i sądzimy, dźwigamy winę i pragniemy kary, tracimy świadomość Twojej miłości. Wzmocnij naszą wolę wybaczania sobie. Oczyść nasze umysły z emocjonalnej trucizny, abyśmy mogli żyć w idealnym pokoju i miłości. Pozwól, aby miłość do nas samych stała się siłą, która odmieni sens naszego życia. Z tą nowa siłą w sercach, siłą miłości do siebie, pomóż nam odmienić wszystkie nasze związki, łacznie z tymi, jaki mamy z samym sobą. Pomóż uwolnić się od wszystkich konfliktów z innymi. Pozwól cieszyć się i dzielić szczęściem z tymi, których kochamy, wybaczać im każdą niesprawiedliwość, jaką poczujemy naszym umysłem. Pomóż nam kochac siebie tak bardzo, abyśmy przebaczyli każdemu, kto nas kiedykolwiek skrzywdzi. Daj nam odwagę bezwarunkowo kochać naszą rodzinę i przyjaciół, zmieniać nasze związki w jak najlepsze i pełne miłości. Pomóż zbudować porozumienie tak, by w naszych związkach nie było walki o władzę, nie było zwycięzców i pokonanych. Żebyśmy stali sie drużyną, która działa razem dla miłości, radości, harmonii. Niech nasze więzi z rodziną i przyjaciółmi zostaną oparte na szacunku i radości tak, byśmy nigdy nie mówili im, co mają myśleć i robić. Niech nasz romantyczny związek bedzie najdoskonalszym, najwspanialszym. Pozwól nam czuc radość, ilekroć będziemy się dzielić sobą z partnerem. Pozwól zaakceptować innych takimi, jacy są, bez osądzania, bo kiedy ich odtrącamy, odtrącamy samych siebie. A kiedy odtrącamy siebie, odtrącamy Ciebie. Dziś jest początek nowego. Pozwól nam dzisiaj zacząć życie od nowa z potęgą naszej miłości do siebie. Pomóż cieszyć się życiem, naszymi związkami, poznawać życie, podejmować ryzyko, żyć i nie bać się miłości. Pozwól nam otworzyć serca na miłość, która jest naszym przyrodzonym, niezbywalnym prawem. Pomóz nam stać się mistrzami Wdzięczności, Szczodrości i Miłości, abyśmy cieszyli się całym Twoim stworzeniem.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Kobiety na traktory!

Zbliża się kampania buraczana.

Za Fotygą Szczypińska.

Anna Fotyga „czuje wiatr”, że Jarosław Kaczyński będzie wkrótce premierem. A Pani?

– Nie mam takiego odczucia tylko całkowitą pewność, że Jarosław Kaczyński zostanie premierem. I to szybko, już po najbliższych wyborach.

Z czego ta pewność wynika?

– Podpowiada mi tak intuicja. To jest przeświadczenie. Czasami jesteśmy o czymś przeświadczeni i tak już jest. Minister Anna Fotyga powiedziała, że ona czuje, a ja mam pewność.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak było do przewidzenia, PiS bis zaczyna się rozpełzać.

Według nieoficjalnych informacji ze źródeł zbliżonych do klubu, Libicki jeszcze w czwartek zrezygnuje z zasiadania w klubie PJN, zrezygnuje też z członkostwa w partii i Stowarzyszeniu Obywatelskim PJN.

Z innych nieoficjalnych informacji wynika, że z klubu może odejść również poseł Jacek Tomczak.

Ukryta Zawartość

Była szefowa PJN Joanna Kluzik-Rostkowska dołączy do Platformy Obywatelskiej - informuje Radio ZET. Wiceprzewodnicząca PJN Elżbieta Jakubiak w rozmowie z Wirtualną Polską dementuje te doniesienia. - To nieprawdziwa informacja - mówi.

Wg Radia ZET w sobotę Kluzik-Rostkowska ma się pojawić na konwencji PO w Gdańsku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.