Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

SLD i PO nie ma wyznawców z tego kręgu...oczywiście, czy tak?

Wojciechu walisz szablonem, problem w tym, ze ten szablon ma co najmniej trzy dziury, a nie jedną i to nie największą.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

SLD i PO nie ma wyznawców z tego kręgu...oczywiście, czy tak?

Wojciechu walisz szablonem, problem w tym, ze ten szablon ma co najmniej trzy dziury, a nie jedną i to nie największą.

Jakim szablonem??? Przecież po każdych wyborach prowadzone są badanie przepływu elektoratu i jak na dłoni wyszło, że roszczeniowy elektorat z sentymentem do PRL przeszedł do PiS.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dzisiejsze wystąpienie Napieralskiego - Dramat.

Dlaczego dramat? Wypunktuj to co uznałeś za dramat. Wysłuchałem całego i moim zdaniem nie odbiegało mocno od normy lewej czy prawej.

Cała wyliczanka na początku w płaczliwym tonie to był dramatyczny dramat.Później był dramat i tragikomedia.

W ten sposób nie zdobywa się progu wyborczego. Owszem odbiegało i dla mnie było dość żenujące. Zabrakło chyba wiary i jaj.

prowadzone są badanie przepływu elektoratu

Badania wsadź sobie...za przeproszeniem. Bez badania jest jasne , że w Polsce elektorat od 20 lat jest płynny, chociaż z tendencją co raz mniejszej płynnosci.

Dla mnie oczywistym jest, że PiS i PO dążą do schematu dwupartyjnego. Pytanie tylko, czy ich obecne działania nie zniweczą tego planu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Cała wyliczanka na początku w płaczliwym tonie to był dramatyczny dramat.Później był dramat i tragikomedia.

W ten sposób nie zdobywa się progu wyborczego. Owszem odbiegało i dla mnie było dość żenujące. Zabrakło chyba wiary i jaj.

Napieralski nie jest dobrym mówcą, ale tym razem oceniłbym go na "4". Wielkich błędów tu nie dostrzegłem - może poza jednym - mówił zbyt monotonnie. Kilka jego odniesień było trafnych i prawdziwych - np. że był specjalnie dołowany, że wmawia się rzekomy brak programu SLD. Zwróciłem uwagę na to,że stara się spajać SLD i jego sojuszników. Nie oczekiwałem natomiast po tym przemówieniu konkretów. Szkoda, że media znowu nie pokuszą się o zaprezentowanie programu wyborczego. Obróbce poddadzą jak zwykle tylko wyjątki. Bo np.: chciałbym dowiedzieć się jak potraktowano tam hasło o powrocie opieki medycznej do szkół i socjalnej roli państwa.

[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]

SLD jest partią schyłkową, nikt nie chce aby miała udział we władzy.

{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{

}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}

Jak to nikt nie chce? Proszę się przyjrzeć garniturom niektórych polityków Platformy. Oni mają na sobie jakieś 50-60 tys. zł, 90% posłów kandyduje dla pieniędzy.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

chciałbym dowiedzieć się jak potraktowano tam hasło o powrocie opieki medycznej do szkół i socjalnej roli państwa.

Już słyszałem Słusznej jedynie TV, że to populizm czystej wody przedwyborczy. Co zresztą ma swoje uzasadnienie w w obecnym czasie, czasie raczej cięć niż rozdawania. Poza tym nawet, gdybu SLD doszło do władzy (hipotetycznie) to takie pomysły nie przeszłyby przez kancelarię jedynie słusznego prezydenta.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Już słyszałem Słusznej jedynie TV, że to populizm czystej wody przedwyborczy. Co zresztą ma swoje uzasadnienie w w obecnym czasie, czasie raczej cięć niż rozdawania. Poza tym nawet, gdybu SLD doszło do władzy (hipotetycznie) to takie pomysły nie przeszłyby przez kancelarię jedynie słusznego prezydenta.

No właśnie - nie będzie analiz - wystarczy, że ten i ów dziennikarz lub ta i owa stacja krzykną populizm i problem załatwiony. Nie wiem czy ma takie uzasadnienie w obecnym czasie, tak samo jak nie wiem jak jest prawdziwa sytuacja finansów państwa. Rządy SLD, które były już u władzy wcale nie grzeszyły wyjątkowym rozdawnictwem. Kiedy jeden z takich rządów skutecznie zajął się dziurą budżetową Bauca - to połączone siły polityków, dziennikarzy i tzw. fachowców z miejsca obwieściły gawiedzi, że owa dziura to zwyczajny blef SLD.

Jak na razie SLD, jako jedyny uczestnik kampanii wyborczej, w sposób może i ułomny próbuje pokazać, ze ma program jakiś program. W przeciwieństwie do PO, które dalej bazuje na braku konkretnych planów i działań, podkradaniu ludzi i pomysłów innym (bądź blokowaniu tychże) - na niespotykana dotąd skalę. PiS-u, który karmi wyborców populistyczną papką z domieszką narodowo-ideologiczna. PSL-u, którego program będzie jak zawsze kompatybilny z każdym innym, każdej innej partii.

No i zostały jeszcze dwa zmutowane odpady PJN I Ruch Palikota, które z jednej strony krytykują swoich protoplastów, a z drugiej robią zupełnie to samo.

Wyborco jeżeli nie znasz prawdziwej twarzy SLD - to my Ci podpowiemy: http://bi.gazeta.pl/im/6/10147/m10147166.jpg - oto jeden z przykładów socjotechniki (delikatnie pisząc).

Dzisiejszy wywiad Napieralskiego tylko potwierdził moje przekonanie co do jego niedojrzałości politycznej.

Co nie oznacza, ze za...4 może 8 lat (jeśli nie zniknie ze sceny politycznej) wyrobi się jako rasowy polityk bez związanych z tym wad.

Póki co - NIE.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dzisiejszy wywiad Napieralskiego tylko potwierdził moje przekonanie co do jego niedojrzałości politycznej.

Co nie oznacza, ze za...4 może 8 lat (jeśli nie zniknie ze sceny politycznej) wyrobi się jako rasowy polityk bez związanych z tym wad.

Póki co - NIE.

Nie oglądałem - nie odbieram tej słusznej stacji.

Badania wsadź sobie...za przeproszeniem.

Legendarna wręcz u PiSSmanów pogarda dla nauki. Socjolodzy prowadzą badania, gromadzą dane, przetwarzają je pracowicie dochodząc do takich lub innych wniosków po czym przychodzi "fachowiec" i mówi że to wszystko można sobie w ... wsadzić. Perełka intelektu!

Jestem Europejczykiem.

PiS to partia ludzi nauki.

PO doprowadziło naukę polską do ostatecznej zapaści.

Obdarzeni inteligencją ludzie nie dają się nabierać na imaginacje D.Tuska.

Nikt naprawdę odpowiedzialny i poważny nie traktuje serio tego pana, już nie.

PO o tym wie, ma tego świadomość, dlatego brnie dalej w prymitywna "walkę" z PiS, kreując ją na wroga, którego trzeba zwalczać.

Głupi, prosty, nierozgarnięty, niemądry, beztroski, nieodpowiedzialny, zaczadzony "mediami" typu TVN24, RMF FM, Gazetą Wyborczą, Wprost, - taki jest przeciętny wyborca PO.

Są też porządni ludzie ich elektoratem, ale tylko w mniejszości, najczęściej boją się PiS i osobiście J.Kaczyńskiego, nie ufają mu.

Trudno, taką mamy obecnie populację, niewiele z tym można zrobić obecnie, w tym układzie sił.

Głupi, prosty, nierozgarnięty, niemądry, beztroski, nieodpowiedzialny, zaczadzony "mediami" typu TVN24, RMF FM, Gazetą Wyborczą, Wprost, - taki jest przeciętny wyborca PO.

To proszę przedstawić mi wyniki badań które to potwierdzają. W przeciwnym razie będę miał prawo stwierdzić że jesteś bezczelnym kłamcą i prymitywnym partyjnym naganiaczem.

Jestem Europejczykiem.

747

Napisałeś wcześniej,że najlepsi pismani zginęli pod Smoleńskiem to znaczy,że teraz namawiasz do głosowania na drugi garnitur,na rezerwy,na dublerów?

Ale przecież powszechnie wiadomo,że w partii to Jarosław o wszystkim decydował a Lech był tylko wykonawcą.

A z tą nauką to walnąłeś!PZPR to też była partia ludzi nauki.

Socjolodzy prowadzą badania, gromadzą dane, przetwarzają je pracowicie dochodząc do takich lub innych wniosków

Kpisz, czy zartujesz?

więc wytłumacz jak to działa.

PO doprowadziło naukę polską do ostatecznej zapaści.

Obdarzeni inteligencją ludzie nie dają się nabierać na imaginacje D.Tuska.

Nikt naprawdę odpowiedzialny i poważny nie traktuje serio tego pana, już nie.

PO o tym wie, ma tego świadomość, dlatego brnie dalej w prymitywna "walkę" z PiS, kreując ją na wroga, którego trzeba zwalczać.

Są też porządni ludzie ich elektoratem, ale tylko w mniejszości, najczęściej boją się PiS i osobiście J.Kaczyńskiego, nie ufają mu.

Trudno, taką mamy obecnie populację, niewiele z tym można zrobić obecnie, w tym układzie sił.

Niedawno wróciłem z objazdu po kraju marzeń PiS i prezesa Węgier.747 kup od kolekcjonera dwuosobowy Romet z lat 80 ,posadź prezesa i wynocha z Polski.Tam jest dla was idealny kraj,wszystko się wali ale pomniki ku czci przegranych i wydumanych bohaterów stawiają wszędzie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Naukowcy mogą badać sobie co chcą. Wiarygodność ich badań jest szczególnie wielka, gdy dotyczy rządów PO. Przykładem jest rewolucyjny minister Edukacji Narodowej pani Hall.

O bratnim PSL-u już nie wspominam - ta partia ma jak zwykle własne cele we wspólnym rządzie. Ich sposób realizacji znacznie usprawniła i ma efekty - ale nie lubi,wręcz nie chce się nimi chwalić. To jest partia czynu i dobrej roboty.

To proszę przedstawić mi wyniki badań które to potwierdzają. W przeciwnym razie będę miał prawo stwierdzić że jesteś bezczelnym kłamcą i prymitywnym partyjnym naganiaczem.

Niewiele wiesz jak działa dziś nauka w Polsce.

Naukowcy pracują nad projektami, dla samej pracy.

Projekty nie są kończone ani wdrażane.

Nakłady w Polsce to pół procenta PKB. W Germanii 5 procent.

Jakość kadr, najczęściej zasiedziałych pokomunistycznych starszych panów, to oddzielny temat.

Bez nowoczesnego sektora naukowo-badawczego, wdrożeniowego, nie dojdziemy do nikąd.

Donald Tusk ostatecznie zarżnął ten sektor.

Nazywaj mnie Jaro jak chcesz, ja uchwyciłem myśl przewodnią Twoich wpisów.Nie jest to ani odwaga, ani nowoczesny choćby patriotyzm.

Wladz, nie interesują mnie Węgry, mnie interesuje USA, Japonia, tego typu organizacje.

747

Napisałeś wcześniej,że najlepsi pismani zginęli pod Smoleńskiem to znaczy,że teraz namawiasz do głosowania na drugi garnitur,na rezerwy,na dublerów?

Ale przecież powszechnie wiadomo,że w partii to Jarosław o wszystkim decydował a Lech był tylko wykonawcą.

A z tą nauką to walnąłeś!PZPR to też była partia ludzi nauki.

Tu garnitur nie ma wiele do rzeczy, liczy się kierunek, jak komuś odpowiada, aby podążać prosto w przepaść, to droga wolna - niech odda głos na PO.

Nie będzie rozczarowany, efektem swojego wyboru, nieudacznictwo, kolesiostwo i nepotyzm będzie miał wszędzie dookoła siebie, jeśli tego właśnie potrzebuje, to, to osiągnie.

Jarosław Kaczyński żyje i dopilnuje wraz z Zbigniewem Ziobro, Antonim Macierewiczem, Anną Fotygą, i innymi aby odbudować nasz kraj z upadku w jakim się znajduje.

Trzy wczorajsze wypadki lotnicze pokazują skalę bałaganu w Polsce.

Czytając bocznice można dojść do wniosku, że żyjemy pod rządami opresyjnego reżimu który gnębi naukę a sami naukowcy dali się spacyfikować i piszą prace wyłącznie na zamówienie.

Podobnych idiotyzmów to chyba nawet Prezes nie wygaduje. Nawet za komuny powstawały wartościowe prace z dziedziny socjologii i nawet wtedy dawało się zrobić uczciwe badania.

Koledzy w swym otumanieniu mylą chyba działalność komercyjnych tzw. "ośrodków ankieterskich" z działalnością akademicką. No ale to w końcu tylko popierdółka na bocznicy i trudno od kogoś wymagać, żeby pisał z sensem.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tu garnitur nie ma wiele do rzeczy, liczy się kierunek, jak komuś odpowiada, aby podążać prosto w przepaść, to droga wolna - niech odda głos na PO.

Nie będzie rozczarowany, efektem swojego wyboru, nieudacznictwo, kolesiostwo i nepotyzm będzie miał wszędzie dookoła siebie, jeśli tego właśnie potrzebuje, to, to osiągnie.

Jarosław Kaczyński żyje i dopilnuje wraz z Zbigniewem Ziobro, Antonim Macierewiczem, Anną Fotygą, i innymi aby odbudować nasz kraj z upadku w jakim się znajduje.

Trzy wczorajsze wypadki lotnicze pokazują skalę bałaganu w Polsce.

Rzeczywiście garnitur rewelacyjnie dobrany. Możesz ciuchami handlować, nawet tymi na wagę.

Jarosław Kaczyński - ojciec narodu - niesamodzielny kawaler polegający na mamusi. Specjalność: podobno dobrze... jeździ na rowerze. Odniósł Największy sukces z całe czwórki. Zdobył władzę tylko po to, aby ją oddać.

Zbigniew Ziobro - wybitny minister sprawiedliwości - niedouczony prokurator. Ma szanse stanąć wreszcie przed jakimś bardziej uczonym prokuratorem.

Antoni Macierewicz - wybitny harcerz, ale czarny. Historyk ze specjalnością: niedokończone historie Polski. Badacz i kierownik służb specjalnych własnych - specjalność (zdobyta jeszcze w podziemiu): r.zp..rd.l.n.. (rozwalanie). Dodatkowe specjalności to: katastrofy lotnicze i dobre maniery w polityce. Kandydat na leczenie wysoce specjalistyczne.

Anna Fotyga najlepiej tańczący minister spraw zagranicznych, chyba nie tylko polski. Specjalność... bujanie w obłokach. Co najlepiej pokazała jeżdżąc rowerem.Nie może powiedzieć o sobie, że podobnie jak Prezes...

747 - masz jeszcze jakieś nazwiska w zanadrzu

Czytając bocznice można dojść do wniosku, że żyjemy pod rządami opresyjnego reżimu który gnębi naukę a sami naukowcy dali się spacyfikować i piszą prace wyłącznie na zamówienie.

Podobnych idiotyzmów to chyba nawet Prezes nie wygaduje. Nawet za komuny powstawały wartościowe prace z dziedziny socjologii i nawet wtedy dawało się zrobić uczciwe badania.

Koledzy w swym otumanieniu mylą chyba działalność komercyjnych tzw. "ośrodków ankieterskich" z działalnością akademicką. No ale to w końcu tylko popierdółka na bocznicy i trudno od kogoś wymagać, żeby pisał z sensem.

Chciałbym abyś miał rację.

Niestety, żyjemy w innych światach.

Byłeś na koncercie w Katowicach przodującego na świecie zespołu heavy metalowego Judas Priest?

Gdybyś był, miałbyś mnóstwo odpowiedzi pochodzących z realnego świata, na pytania dotyczące wielu spraw, ważnych dla nas dzisiaj w tym czasie.

W Katowicach dobrze widać zderzenie skrajnego ubóstwa większości z nieliczną elitą.

Zacofanie infrastruktury, słynny w Polsce 5 peron, z którego odjeżdżał pociąg w głąb kraju, to namacalne dowody całkowitego zacofania.

I tylko kompleks handlowy - Silesia, szklano-aluminiowy zespół supermarketowo-rozrywkowo-wypoczynkowy, nowoczesna tandeta architektoniczna, służąca ograbianiu naszego społeczeństwa, wypełniona zachodnimi seryjnymi tandetnymi towarami dla plebsu, aby kupowali je nasi rodacy, w zamian za środki zarobione podczas wyrobniczej pracy dla zachodnich koncernów i firm, dając w ten sposób po raz kolejny zarobić zachodniemu chlebodawcy.

To żenujące, że Donald Tusk nazywa ten stan rzeczy, "GOSPODARKĄ", to zwykły wyzysk człowieka przez człowieka, dla zdobycia zysku i panowania dzięki temu nad nim, jako słabszym i biedniejszym.

Ci ludzie z PO, potrafią zacofanie jakie obserwujemy na każdym kroku, nazywać "piątą gospodarką świata", w kategorii dynamiki wzrostu.

To zwykłe brednie dla kompletnych tumanów ekonomicznych, lub mięso armatnie dla ideowych doktrynerów zacofanych jak niektórzy moi przedmówcy.

Polska jeszcze zipie, ledwo ale jeszcze jakoś.

Nie ma w Polsce nic, żadnej marki o zasięgu europejskim czy światowym.

Polacy pracują na rzecz innych, jeśli ci inni zechcą wycofać stąd swą produkcję, to POLSKA ZNIKA.

Nie będzie sposobu na wypracowanie dochodu narodowego, ze względu na brak rodzimego przemysłu, sprzedanego albo za bezcen, albo zagranicznemu inwestorowi.

Nikt nie interesował się Polską w kategoriach strategicznych w perspektywie dalszej.

Rozkradziono, rozsprzedano, dano się wykorzystać za drobne przysługi i taki teraz mamy efekt.

Pociąg się wykoleił i wina jest maszynisty - zamknąć.

P.S.

Chińczycy diagnozują sytuację w Eurolandzie.

Do tego doszło że zaczną pouczać i dawać wskazówki starej Europie, jak ma się zorganizować i jak się rządzić.

Żenada.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.