Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"Biere". Najfajniej okładać się hasłami, których nie ma.

Kolega ma rację, a Ty dalej uważasz, że hasłami skończymy "Polskę w budowie".

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czy ktoś mógłby streścić pomysły PiS na rządzenie krajem? Nawet chciałem obejrzeć wystąpienie Prezesa ale po wstępie w którym znowu maglował Smoleńsk wyszedłem do ogrodu. Trawa mi krzewy poprzerastała, problem niestety nie chce się sam rozwiązać więc musiałem wziąć nożyce we własne ręce ;-).

Jestem Europejczykiem.

Dlalej mówił praktycznie to samo co Tusk, Napieralski i Pawlak tylko swoimi słowami ;)

No chyba nie to co Tusk bo ten zapewne nie napierdziela na własny rząd. Ale jakiś własny program ujawnił czy na Smoleńsku i napierdzielaniu się skończyło?

Jestem Europejczykiem.

A ja nie bardzo słyszałem co prezes mówił bo "publiczność" wyła Jarosław! Jarosław! Może to tacy sami jak ci co wyli kiedyś Wiesław! Wiesław! Albo Partia Gierek! Partia Gierek!

No chyba nie to co Tusk bo ten zapewne nie napierdziela na własny rząd. Ale jakiś własny program ujawnił czy na Smoleńsku i napierdzielaniu się skończyło?

Toż napisałem programowo mówił to samo co inni. Owszem różnica była powiedzmy odwetowa na objeżdżanie PiS, przeciwstawna do PO ale dalej już "szablon przedwyborczy".

Podsumowując, szykują się merytorycznie nudne kampanie ze wszystkich stron politycznych.

Partia Gierek! Partia Gierek!

Pomyliłes z wiecem PO.

Teraz sobie czytam w sieci i zauważyłem dwie a właściwie trzy rzeczy: polegli w Smoleńsku, powrót do retoryki IV RP oraz totalny brak jakikolwiek programu w sensie "zrobimy to i to". Czyżby Prezes rzeczywiście nie wierzył, że wróci do władzy? Co najmniej zastanawiające.

Jestem Europejczykiem.

Z desperacji do rzepy zajrzałem i tyż nic! Biedne prawicowe redaktory z braku pomysłu co zrobić z tym fantem żeby nie wyjść na idiotów cytują politologów :-))).

Jestem Europejczykiem.

Rozumiem, że teraz czas na wasze dialogi na cztery nogi. OK.

...a ja sobie poczytam (?) program PO ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest już gotowy, podobnie jak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , który zostanie w odpowiednim momencie ujawniony. Pytanie: na jakim programie PO działa obecnie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No cóż, znowu jak z dziećmi specjalnej troski.

PO jest obecnie u władzy. Każdy widzi co robi i czego nie robi. Oceny są różne, czasem nadzwyczaj krytyczne ale "koń jaki jest każdy widzi".

Natomiast co będzie robił PiS jak dojdzie do władzy (co ponoć jest więcej niż pewne)? Nie wiadomo. Nie wiadomo ponieważ:

-nie rządzi więc nie sposób ocenić organoleptycznie ;-)

-nie ujawnia swych planów.

Jasne czy muszę dalej tłumaczyć?

Jestem Europejczykiem.

Kurwiozum.

Czyli "nowatorska konstrukcja" przeprosin posła Hofmana.

"- Jeśli, co prawda język mój, mój język satyry jeszcze ma do Krasickiego dużo, może być za twardy, za sztywny i za giętki - to prawda. Ale nie cofam tego, co powiedziałem o części posłów PSL, którzy głosowali za legalizacją miękkich narkotyków, którzy głosowali za tymi małżeństwami (za związkami partnerskimi). Jeśli ktokolwiek inny niż PSL-owcy, którzy to robili, poczuł się urażony, to jest mi z tego powodu przykro i tyle - oświadczył."

"Według szefa klubu PSL Stanisława Żelichowskiego, takie wypowiedzi świadczą jedynie o braku kultury. - Jest takie coś, jak ktoś w polemice powie jedno słowo za dużo. Jeśli ma trochę kultury to potem przeprasza, jeśli nie przeprasza, to na wychowanie jest za późno - dodał. Pytany, czy PSL skieruje tę sprawę do sądu, powiedział: - Nie, to trzeba leczyć, a nie karać."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak mogę pomóc?

Streszczając w kilku punktach program PiS. W wystąpieniu programowym Prezes skupił się na Smoleńsku i na Tusku i nic nie mówił o tym, co zrobi jak dojdzie do władzy (co jest więcej niż pewne).

Chętnie bym na PiS zagłosował ale wolałbym wiedzieć dlaczego.

Jestem Europejczykiem.

"- Jeśli, co prawda język mój, mój język satyry jeszcze ma do Krasickiego dużo, może być za twardy, za sztywny i za giętki - to prawda. Ale nie cofam tego, co powiedziałem o części posłów PSL, którzy głosowali za legalizacją miękkich narkotyków, którzy głosowali za tymi małżeństwami (za związkami partnerskimi). Jeśli ktokolwiek inny niż PSL-owcy, którzy to robili, poczuł się urażony, to jest mi z tego powodu przykro i tyle - oświadczył."

Zgrabne i dość celne.

Zgrabne i dość celne.

A to zależy... od wychowania.

Bo:

"Według szefa klubu PSL Stanisława Żelichowskiego, takie wypowiedzi świadczą jedynie o braku kultury."

"Jeśli ma trochę kultury to potem przeprasza, jeśli nie przeprasza, to na wychowanie jest za późno - dodał."

Zatem cham będzie kontent z takiej "celnej zgrabności", zaś dobrze wychowany... niekoniecznie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.