Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Donald Tusk nie kojarzy się z nowoczesnością ani z postępem.

A to zależy... od wychowania.

Bo:

"Według szefa klubu PSL Stanisława Żelichowskiego, takie wypowiedzi świadczą jedynie o braku kultury."

"Jeśli ma trochę kultury to potem przeprasza, jeśli nie przeprasza, to na wychowanie jest za późno - dodał."

Zatem cham będzie kontent z takiej "celnej zgrabności", zaś dobrze wychowany... niekoniecznie.

Żelichowski, to stary zasiedziały aparatczyk postkomunistyczny, zachciało mu się uczyć innych moralności innych.

Filut

Każdy jest na swój sposób chamem szczególnie tutaj i w polityce. Jeśli tego nie dostrzega jest gorszy od chama - cham hipokryta.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Żelichowski zawsze kojarzy mnie się ze Stalinem, mniej z demokracją zachodnią.

A to zależy... od wychowania.

Bo:

"Według szefa klubu PSL Stanisława Żelichowskiego, takie wypowiedzi świadczą jedynie o braku kultury."

"Jeśli ma trochę kultury to potem przeprasza, jeśli nie przeprasza, to na wychowanie jest za późno - dodał."

Zatem cham będzie kontent z takiej "celnej zgrabności", zaś dobrze wychowany... niekoniecznie.

To wizerunkowa wpadka Filut, Ty, taki autorytet, używasz stalinowskich aparatczyków, jako wzorów zachowań, coś tu nie pasuje.

Zgrabne i dość celne.

Zgrabne ????? To przecież bełkot, a zestawienie z Krasickim to już szczyt wszystkiego.

Działalność J. Kaczyńskiego, jego historia i uczynki pokazują, że brak mu tego fundamentu, który tak rozpaczliwie, wbrew oczywistości próbujesz Kaczyńskiemu przypisać.

To taki sam kundel jak inni.

Porównanie kaczyńskiego do pieska-mieszańca jest co najmniej niewłaściwe. Większość znanych mi kundelków to stworzenia miłe i przyjazne dla otoczenia. Wyobraziłem sobie psa z charakterem jarusia - to byłaby przecież odrażająca bestia

To przecież bełkot, a zestawienie z Krasickim to już szczyt wszystkiego.

Przecie napisał, że dużo brakuje. Na pewno mniej niż do wypowiedzi "zakneblowanego" dziś Niesiołowskiego, niewybrednych pląsów Grasia czy Halickiego, nie wspomnę o pewnym zidiociałym reżyserze i kilku innych z "peło" związanych lub byłych związanych..

1.Skończymy z marnym prawem.

2.Ograniczymy biurokrację.

3.Zreformujemy urzędy centralne.

4.Wzmocnimy wojewodów.

5.Będziemy rządzić na nowych zasadach.

Pominę milczeniem fakt, że PiS mógł coś z tego zrobić jak był u władzy.

Zaciekawił mnie punkt 5. Co to oznacza, jakie mają być te "nowe zasady"?

A co do pozostałych - a gdzie tu polityka ekonomiczna czyli jeden z głównych punktów krytyki Obecnego rządu? Jak pogodzić zwiększanie nakładów na różne dziedziny ze zmniejszaniem podatków? Jak to pogodzić ze wstrzymaniem prywatyzacji i związanych z tym wpływów? Zapewne czegoś nie wiem ale jakoś nie mam szansy dowiedzenia się.

Jestem Europejczykiem.

Pominę milczeniem fakt, że PiS mógł coś z tego zrobić jak był u władzy.

Zaciekawił mnie punkt 5. Co to oznacza, jakie mają być te "nowe zasady"?

A co do pozostałych - a gdzie tu polityka ekonomiczna czyli jeden z głównych punktów krytyki Obecnego rządu? Jak pogodzić zwiększanie nakładów na różne dziedziny ze zmniejszaniem podatków? Jak to pogodzić ze wstrzymaniem prywatyzacji i związanych z tym wpływów? Zapewne czegoś nie wiem ale jakoś nie mam szansy dowiedzenia się.

Są programy innych partii,gdzie dostaniesz odpowiedzi na te pytania.POpaprywni i PiSmani ci takiej odpowiedzi nie udzielą,to nie ich...interes.Oni mają inne priorytety.

POpaprywni i PiSmani ci takiej odpowiedzi nie udzielą,to nie ich...interes.Oni mają inne priorytety.

Nie jest tak źle jak myślisz. 747 coś wie!

Oddajcie głosy na kolaborantów i nierobów, konformistów i lizusów, ciągników i leserów, hołotę i nowobogackich.

Beton.

Kto jet kolaborantem wsiowy mądralo?

Lizusów i konformistów to najwięcej widzę w otoczeniu Prezesa. Bo kim jest taki Hofman czy Błaszczak vel Płaszczak?

Jestem Europejczykiem.

Wybierzmy Napieralskiego-SLD - to szansa dla każdego na nowy komputer i wiele innych niespodzianek.

Wybierzmy Pawlaka-PSL - też dostaniemy komputer (zamiast "jabłuszka" - "koniczynka"

Wybierzmy Tuska-PO - w prawdzie komputery nam zabiorą ale za to pokażą drogę donikąd.

Wybierzmy Kaczyńskiego - PiS - będzie próbował zrobić porządek i znowu podsuną mu jakąś gnidę na której się wyłoży ale przynajmniej będzie próbował.

Wybierzmy Kowala-PJN - będzie przynajmniej spokój w domu.

Wybierzmy Palikota - będziemy zamiast żołędzi na dębach mieli penisy kwitnące (wszędzie)i przyjazne państwo o świńskiej mordzie.

Jako jednostka aspołeczna w tej materii uważam, że do dupy mamy wybór.

Jak powinieneś juz zauwazyć (przy odrobinie dobrej woli) nikogo nie polecam, a krytykuję tych, którzy zrobili mnie jako ich wyborcę w *c h u j a i tych, których z historycznym obrzydzeniem nie lubię (jako klasę polityczną).

* słowo wulgarne umieszczone m.in. w:

Słownik etymologiczny języka polskiego, Warszawa, Wiedza Powszechna, 1985.

Słownik etymologiczno-motywacyjny staropolskich nazw osobowych. Część 1: odapelatywne nazwy osobowe, Kraków 2000

Wstydzisz się Prezesa? Jak pytałem kto go kocha to nikt się nie odezwał a jak wejdę na forum to widzę całe stado PiSowskich naganiaczy.

Niektórzy prymitywni do bulu (;-)), inni subtelni jak akwizytorzy cudownych kabli sieciowych: "nie mówię, że ten najlepszy ale wszystkie inne mulą". Ty jak widzę należysz do drugiej grupy choć czasem nie wytrzymujesz i maska opada.

Jestem Europejczykiem.

Nie jest tak źle jak myślisz. 747 coś wie!

Kto jet kolaborantem wsiowy mądralo?

Lizusów i konformistów to najwięcej widzę w otoczeniu Prezesa. Bo kim jest taki Hofman czy Błaszczak vel Płaszczak?

A w Peło ich nie widzisz?Też są!Mieli razem rządzić a pokłócili się...o stołki.Niczym specjalnym się nie różnią a swoim zachowaniem POlaryzują tylko scene polityczną z korzyścią dla jednych i drugich,tylko nie dla....nas.

A w Peło ich nie widzisz?Też są!Mieli razem rządzić a pokłócili się...o stołki.Niczym specjalnym się nie różnią a swoim zachowaniem POlaryzują tylko scene polityczną z korzyścią dla jednych i drugich,tylko nie dla....nas.

Widzę, że odświeżasz mityczną historię jak to Prezes chciał koalicji a Tusk nie. Przecież to kompletna bzdura a raczej cwane kłamstwo Prezesa.

Lizusów i konformistów można znaleźć wszędzie, ale proces pozbywania się ludzi na jako-takim poziomie przybrał w PiS postać wręcz groteskową. Dowodem jest cała heca wokół debat od których PiS ucieka jak może.

Jestem Europejczykiem.

to widzę całe stado PiSowskich naganiaczy.

To nie dobrze, może jakiś wypad do Klicha (za protekcją jakąś)?

Lizusów i konformistów można znaleźć wszędzie, ale proces pozbywania się ludzi na jako-takim poziomie przybrał w PiS postać wręcz groteskową.

\

Racja ale Ci na fali mają ich więcej, PO gdyby się pozbyła karierowiczów, własnych nieuczciwych urzędasów i płatników urzedasom na każdym szczeblu...okazałoby się, że zostanie kilku i elektorat.

Widzę, że odświeżasz mityczną historię jak to Prezes chciał koalicji a Tusk nie. Przecież to kompletna bzdura a raczej cwane kłamstwo Prezesa.

Lizusów i konformistów można znaleźć wszędzie, ale proces pozbywania się ludzi na jako-takim poziomie przybrał w PiS postać wręcz groteskową. Dowodem jest cała heca wokół debat od których PiS ucieka jak może.

Naiwność to poszukiwana cnota u wyborców,przez partie polityczne.Popatrz na ten proces głębiej a nie tylko powierzchownie,tak jak one chcą...partie.

Racja ale Ci na fali mają ich więcej, PO gdyby się pozbyła karierowiczów, własnych nieuczciwych urzędasów i płatników urzedasom na każdym szczeblu...okazałoby się, że zostanie kilku i elektorat.

Ty kolego nie rozumiesz co piszę?

PiS zupełnie schował lub pozbył się ludzi którzy byliby w stanie merytorycznie dyskutować. Czy naprawdę do dyskusji z Rostowskim nie mają nikogo lepszego od Szydło?

Czy taki Dorn był karierowiczem? O akcji wyrzucania pejotenowców nawet nie wspomnę bo to naprawdę wstydliwy fragment życiorysu Prezesa.

Powyrzucał ludzi z którymi w sposób oczywisty nie zgadzałem się ale w sposób równie oczywisty o dwie głowy przerastali gwiazdy obecnej kampanii.

Jestem Europejczykiem.

Jak można być tak naiwny i oczekiwać w tej sytuacji medialnej jakiś debat?

Przecież "dziennikarze" tylko na to czekają.

Nie ma znaczenia co usłyszymy podczas nich, do opinii publicznej rządowe media, zaprzyjaźnieni "dziennikarze", wsączą JAD, przedstawią wynik debaty jako skrajnie niekorzystny dla prezesa PiS.

Przykład.

Była debata prezydencka - była.

J.Kaczyński powiedział podczas pierwszej debaty z B.Komorowskim, że w stosunku do Białorusi należy zastosować sankcje, oraz należy rozmawiać o jej przyszłości z innymi państwami, m in z Rosją.

Dziennikarze po debacie rozjechali J.Kaczyńskiego, przypominali pakt Ribbentrop-Mołotow, powtarzali stwierdzenia typu nic o nas bez nas, nie mogli pojąć że Polska tak doświadczona negatywnie, że inni decydowali ponad jej głową o jej przyszłości, sama pod rządami PiS, chciałaby prowadzić taką politykę wobec Białorusi.

Tym czasem, co dzieje się dziś?

Kto decyduje o losach państw północnoafrykańskich, kto tam działa?

Kto zastanawia się co zrobić w stosunku do Białorusi?

KTO ZASTANAWIA SIĘ NAD LOSEM GRECJI?

Czyż nie inne państwa, czyż nie instytucje międzynarodowe? Czyż nie społeczność międzynarodowa?

Co Białoruś może sama?

Co może zrobić sama w Białorusi opozycja demokratyczna?

To zwykła praktyka, aby o problemach państw rządzonych przez dyktatury, rozmawiać z państwami demokratycznego świata.

Dziennikarzy to wtedy nie interesowało, J.Kaczyński tą pierwszą debatę "przegrał" według nich.

To tylko wyrywkowy drobny przykład.

Specsłużby PO natychmiast każde zdanie każdego przedstawiciela PiS, "prześwietlą" i odszukają wszelkie możliwości NEGATYWNEJ INTERPRETACJI.

Następnie rzucą to na head line i po zawodach.

Dlatego pójście na debatę do nich, do "ich" służb propagandowych, to lekko mówiąc naiwność.

Ja pisałem o PO nie odniosłem się do PiS. Nie manipuluj boś nie TVN.

Nie manipucośtam. Uległem tylko złudzeniu, że dyskusje polega wymianie poglądów na jakiś temat.

Skoro ja pisałem o PiS a ty odpowiedziałeś to jakoś nie zgadłem, że piszesz zupełnie o czymś innym.

Teraz zaczynam łapać czym według Prezesa może być debata. Ale swoją drogą - faktem jest, że w PiS miernoty i lizusi wyparli ludzi inteligentnych i myślących samodzielnie. Zgodnie z nowym zwyczajem odpowiedź zapewne będzie o Tusku :-0.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ty kolego nie rozumiesz co piszę?

Czy taki Dorn był karierowiczem? O akcji wyrzucania pejotenowców nawet nie wspomnę bo to naprawdę wstydliwy fragment życiorysu Prezesa.

Powyrzucał ludzi z którymi w sposób oczywisty nie zgadzałem się ale w sposób równie oczywisty o dwie głowy przerastali gwiazdy obecnej kampanii.

A nie jest? To dlaczego znowu startuje z list PiS-u - "Oto liderzy list wyborczych PiS-u:

Pozycja Okręg 20. podwarszawski

1. Mariusz Błaszczak

2. Ludwik Dorn.

Z której strony na to nie patrzeć, to trudno nie zauważyć, że wyrzuceni (gdyby byli nawet politykami dużego formatu) - to bez Prezesa i tak nie wiele samodzielnie znaczą. Natomiast Prezes nawet bez nich ma jeszcze coś znaczącą w polityce pozycję.

Macie zainstalowany program "wyparcia" z mózgu niewygodnych treści.

Otrzeźwienie w końcu jednak nastąpi.

Przed chwilą zakończył się program w TVP INFO, gdzie T.Poręba szef kampanii PiS odpowiadał na pytania.

Dał sobie radę, nie został zaskoczony niczym, a to co sam przedstawiał oparte było na liczbach, które nie mogą kłamać.

Macie zainstalowany program "wyparcia" z mózgu niewygodnych treści.

Dał sobie radę, nie został zaskoczony niczym, a to co sam przedstawiał oparte było na liczbach, które nie mogą kłamać.

Ty kolego lepiej się własnym mózgiem zajmij bo bredzisz ponad wszelką normę.

Jak Poręba (przynajmniej jeden inteligentny) dał sobie radę to dlaczego inni nie wystartują w debatach na neutralnym gruncie?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Otrzeźwienie w końcu jednak nastąpi.

(...) T.Poręba szef kampanii PiS odpowiadał na pytania.

Najpierw jednak przychodzi kac!

Skąd Poręba wiedział, że o te konkretne liczby będą pytać? Ustawka, aby wypadł dobrze?

Z której strony na to nie patrzeć, to trudno nie zauważyć, że wyrzuceni (gdyby byli nawet politykami dużego formatu) - to bez Prezesa i tak nie wiele samodzielnie znaczą. Natomiast Prezes nawet bez nich ma jeszcze coś znaczącą w polityce pozycję.

Jaro to zrozumie w końcu cztery litery wzięte od prezesa, a to zobowiązuje.

godnie z nowym zwyczajem odpowiedź zapewne będzie o Tusku :-0.

Zaskoczony?

Skąd Poręba wiedział?

Skąd Poręba miał dane?

Skąd Poręba czerpał wiedzę?

Skandal, Tomasz Poręba poradził sobie z pytaniami w rządowej telewizji, zadawanymi w programie "młodzież kontra".

To musiała być "ustawka", no bo jak "oszołom z PiS" może coś wiedzieć?

Zdajcie sprzęt, obniżasz swój poziom Jaro.

Sam widzisz jakie emocje, o jakim zabarwieniu wywołuje jakakolwiek postać z PiS.

I Ty nadal oczekujesz "debaty", z kim?

Ci, którzy zadawali pytania, szczególnie te "niewygodne", stosowali tylko i wyłącznie chwyty poniżej pasa, z atakiem trumną św.pam A.Leppera włącznie, nie wspominając wściekłego ataku młodzieżówki PSL, rozwścieczonej kilkoma słowami prawdy na temat tej partii wypowiedzianymi przez posła Adasia Hofmana, a potwierdzonymi dziś przez prezesa.

Oczywiście zgodnie z tym co napisałem poprzednia, słowa Adama od razu trafiły na czołówki wszystkich mediów elektronicznych, a jutro na 100% pisanych, będą dostrajane do nich wszelkiego typu interpretacje, z tą włącznie, że Adaś to taki pisowski "Palikot".

Co oznacza nie mniej i więcej, że PO, wykreowała nową polską markę, PALIKOT, to nazwa, powinna zostać zastrzeżona w urz patentowym.

Żenada, tylko tyle osiągnęli, ale dla nich dobre i to.

Pozycja Okręg 20. podwarszawski

1. Mariusz Błaszczak

2. Ludwik Dorn

Nie mylmy różnych rzeczy. Widziałeś Dorna na jakiejś konferencji PiS? A kogo widzisz? Sam sobie odpowiedź.

A co do list - Prezes zrobił spore przemeblowanie. Dorn tam trafił bo jest pewnie jedynym posłem "okołoPiSowskim" zdolnym do merytorycznej dyskusji na temat wojska. Symboliczne jest jego miejsce za Błaszczakiem - modelowym wręcz lizusem i karierowiczem.

Jestem Europejczykiem.

Co się stało z tak wartościowym posłem Niesiołowskim? W jakim cieniu podąża niewidoczny?

Póki co zastąpił go lizus Halicki czyli taki "Niesioł" z "ludzką" twarzą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.