Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

tiaaa.placic na faceta ktory nic nie moze ale lepiej sie czuje.Czuj sie xinwax.

za cztery lata bedzie jeszce mniej chetnych na koscielne bzdury i moze byc wszytko.Mnie to nie przeraza a ty jak tam kcesz.mozesz poczuc sie gorzej w opozycyji.

muls

Kaczyński lepiej się czuje w roli opozycji. Uważasz, ze gdyby sie do tego przyznał przed wyborami to zdobył by 30% głosów?

PO nie wyszło przecież z hasłem przedwyborczynm "zwycięzymy, następne 4 lata będą nasze...potem znikamy" - przecież wówczas nie dostaliby 40%. Inna sprawa, że znikną bo wchłonie ich PALIKOT.

dowody i od kiedy drugi od pierwszego lepiej się czuje.

Człowieku w wypisywaniu idiotyzmów przechodzisz sam siebie.

i...to przez duże I po wygranej również mógł być w opozycji rezygnując z tworzenia rządu

a mając podobny do ciebie elektorat każdą przyczynę połknęlibyście z zachwytem

zgoda lecz prezes kompromituje całą narodową prawicę zniechęcając rozsądne osoby o podobnych poglądach....oczywiście ten efekt prezesa jak najbardziej pochwalam i wspieram.

wladz napisał;Wiesz,nadal niewiele obchodzi mnie PO.Mam nadzieję ,że Rostowski będzie sobie radził z finansami . i tyle o rządzie.Dla mnie ciekawszy jest ruch Palikota i następstwa jego obecności w sejmie.

Rostowski oczywiście dalej będzie sobie radził z finansami - całkowita likwidacja OFE (po Tuskowemu to się nazywa reforma OFE) warto pamiętać o 200 mld o które są odłożone na naszych kontach emerytalnych a w którą stronę rząd już spoglądał.będzie zamiatał nasze zadłużenie (ile się da)pod dywan.pytanie tylko czy pobije swój własny rekord dodatkowych 300 mld zadłużenia w ciągu 4 lat.

Rozumiem że robienie z siebie idioty poprawia ci humor,jeśli dodatkowo służy to twojemu zdrowiu-to tak trzymaj.

Abstrahując od zgodności z konkretną osobą facet o takiej charakterystyce miałby szansę wygryźć Hofmana :-).

Jestem Europejczykiem.

Ciekawa analiza Pana Ziemkiewicza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Moja teoria spiskowa też mówi o tym że PiSowi nie opłacało się wygrać. Jako opozycja dostaje dostaje dużo państwowej gotówki, a za nic nie odpowiada.

Przegrana szósty raz z rzędu, wystarczająca duża by wciąż być w opozycji i nikt nie posądził od uchylania się od sprawowania władzy - i jednocześnie wystarczająco mała by zapewnić sobie bardzo przyzwoite wpływy z kasy państwowej. W tym kontekście przypominam także propozycję PO by uciąć finansowanie partii politycznych z budżetu państwa oraz kto wówczas najgłośniej krzyczał w sprzeciwie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Morven

Problem z PiSem jest taki,że to nie jest żadna prawica.To mieszanka populizmu,nacjonalizmu i klerykalizmu.A sam prezes jest antykapitalistyczny.

Moja teoria spiskowa też mówi o tym że PiSowi nie opłacało się wygrać. Jako opozycja dostaje dostaje dużo państwowej gotówki, a za nic nie odpowiada.

Przegrana szósty raz z rzędu, wystarczająca duża by wciąż być w opozycji i nikt nie posądził od uchylania się od sprawowania władzy - i jednocześnie wystarczająco mała by zapewnić sobie bardzo przyzwoite wpływy z kasy państwowej. W tym kontekście przypominam także propozycję PO by uciąć finansowanie partii politycznych z budżetu państwa oraz kto wówczas najgłośniej krzyczał w sprzeciwie.

Zwycięstwo w wyborach nie oznaczało powołanie rządu przez PiS.Jak najbardziej chciał wygrać i przegrał.

Zwycięstwo w wyborach nie oznaczało powołanie rządu przez PiS.Jak najbardziej chciał wygrać i przegrał.

Wówczas PiS mógłby domagać się od prezydenta powierzenia mandatu do stworzenia rządu mniejszościowego. Co praktycznie przy obecnym układzie sił byłoby trudne do wykonania, ale w przypadku odmowy znacznie zwiększyłoby kapitał polityczny, a rozdzieranie szat i pochody z krzyżami pewne jak w banku.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Wówczas PiS mógłby domagać się od prezydenta powierzenia mandatu do stworzenia rządu mniejszościowego. Co praktycznie przy obecnym układzie sił byłoby trudne do wykonania, ale w przypadku odmowy znacznie zwiększyłoby kapitał polityczny, a rozdzieranie szat i pochody z krzyżami pewne jak w banku.

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cadam

Prezes różne rzeczy wygaduje.Mnie nie chodzi o hasła wyborcze a o to co on naprawdę myśli.Jego wypowiedzi z ostatnich kilkunastu lat świadczą o głębokiej nieufności do kapitalizmu i kapitalistów.

Ni pies, ni wydra.

Kwaśniewski:

Pamiętamy, że ten krzyż został zawieszony tam w sposób niegodny tego symbolu (...). Ale 14 lat on tam jest, stał się pewną tradycją - niepisaną, ale stał się. Myślę, że nie ma co dzisiaj toczyć boju, czy on tam ma być, czy nie - ocenił w rozmowie z dziennikarzami b. prezydent.

Dodał jednak, że po 20 latach polskiej demokracji jest niewątpliwie czas, aby poważnie zastanowić się, na czym polega neutralność światopoglądowa państwa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po raz pierwszy od daaawna przeczytałem Ziemkiewicza. Ogólnie rzecz biorąc jego analiza jest prawidłowa. Tyle, ze to na co wpadł teraz ja pisałem na forum już od dawna. Jeszcze wcześniej pisał o tym Cezary Michalski i kilku innych publicystów i socjologów. Wtedy Ziemkiewicz odnosił się do ich analiz niechętnie i prześmiewczo a teraz proszę jak mu przytomność wróciła!

W tym kontekście warto zacytować komentarz do rozmowy niejakiego Atanazego będący cytatem jego wcześniejszej wypowiedzi:

"Na ostatniej prostej kampanii trudno oczywiście przesądzać ostateczny wynik głosowania, ale musi się zdarzyć cud, aby nie przyniosło ono partii rządzącej upokorzenia. W najlepszym wypadku uda się Platformie wymęczyć niewielką przewagę nad głównym rywalem, ale bardzo prawdopodobne jest zwycięstwo opozycji. Zapewne nie tak wielkie, aby Platforma straciła władzę, ale na pewno zostanie ona zmuszona do koalicji bardziej niewygodnej niż obecna." /:Predaktor Ziemniakiewicz/

No i zdarzył się cud i PO wygrała różnicą 10%, zdarzył się tez cud drugi - Ziemniakiewicz przejrzał Prezesa ;-). Polska krajem cudów.

Jestem Europejczykiem.

Środowisko pisowskie po kolejnych przegranych wyborach dorabia sobie ideologię jakoby to PiS tak naprawdę nie chciał wygranej bo czasy idą trudne.

Teza doprawdy kuriozalna!Bo jeżeli jest to prawda to kompromituje polityków tej opcji,którzy po prostu stchórzyli albo nie nadają się do tej roboty( w końcu celem działania każdego polityka jest władza).Po drugie mogłoby to być prawdą w stosunku do pomniejszych działaczy PiS ale nie do tych głównych.

Przecież celem życia Prezesa w tej chwili jest zemsta za Smoleńsk na domniemanych sprawcach,Macierewicz marzy o powrocie do służb,a Ziobro nudzi się w Brukseli i tęskni za teczkami.Tak więc xniwax i inni pismani nie ściemniajcie wzorem kameleona Ziemkiewicza,daliście ciała i tyle!

xniwax

Czyli wg. Ciebie to,że Tusk wygrał to jest dla niego nieszczęście bo będzie krytykowany?Widać było to nieszczęście na jego twarzy w czasie wieczoru wyborczego!

Jakie jeszcze głupstwa masz w zanadrzu?

Natomiast po klęsce SLD jej ciemna strona zaczyna bulgotać, Czaczasty widzi swoją szansę:

Ukryta Zawartość

Co bynajmniej nie wróży dobrze polskiej lewicy - która w tej sytuacji raczej zacznie migrować w stronę Palikota.

Ukryta Zawartość

teoria o zaplanowanej przegranej pozwoli idiotom nie tracić zaufania w nieomylnego prezesa.Dziwne,że odrobinę myślący kolega z forum zupełnie poważnie lansuje brednię.

W tych wyborach po raz pierwszy sam prezes oglądany przez miliony swoich zwolenników w rozmowie z Lisem pogrzebał szanse na lepszy wynik.Muszą tą skazę z wizerunku wymazać lub pogonić dziada.Jak wiemy druga ewentualność jest niemożliwa i pozostaje zacieranie wrażenia ,że jednak prezes jest idiotą a nie mężem stanu.

Ta fikcja już kilkanaście lat trwa.W czasach powszechnego dostępu do informacji stworzono mit totalnej medialnej manipulacji z której nie korzystają tylko media wspierające PiS...w pewnym sensie jest to majstersztyk bowiem połknął tysiące myślących osób a nie tylko z psychicznymi problemami skandującymi "jarosław ,zbawiciel narodu"

Ukryta Zawartość

A Polska jak zawsze jest do tylu, nikt narazie w PL nie prostestuje.

Wszyscy pocichu i w pokorze zyja w biedzie i sie ciesza ze mieli tydzien temu wybory :))

Ukryta Zawartość

Krok do tyłu?....my jesteśmy kilkanaście lat do przodu.Obaliliśmy system w 1989 roku.

Ty chyba niewiele rozumiesz porównując nasze problemy z żyjącymi na zasiłkach przekraczającymi nasze średnie zarobki sfrustrowanymi bezrobotnymi bogatszych państw.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.