Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Fideszem ,który na wywołaniu społecznego niezadowolenia dorwał się do władzy

Już któryś raz piszesz nieprawdę, pisałem o tym wcześniej.

No Ziobro i Macierewicz pewnie maja alternatywę.Taką w duchu Feliksa Edmundowicza.

Tusk podporządkowując sobie marszałka w obecnej kadencji to niby demokratą większym się stanie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No Ziobro i Macierewicz pewnie maja alternatywę.Taką w duchu Feliksa Edmundowicza.

No tak. Tym dwóm wybitnym politykom PiS nie można odmówić takich właśnie ambicji.

xniwax

Pisałeś pisałeś ale nie wymagaj abym teraz tego szukał.Nie chodzi o to,że nie masz prawa do niezadowolenia czy krytyki.Masz takie prawo,tylko pod jednym warunkiem,że wypowiadasz się rzetelnie,że mówisz prawdę.A jeśli ktoś twierdzi,że Polska jest biednym krajem to znaczy,że mówi nieprawdę.Oczywiście są obszary biedy ale gdzie ich nie ma?W USA,Francji czy Anglii też są!

propaganda sukcesu sytuacji nie poprawiała i dziś też prawdy nie przykryje

głosisz manifesty rodem z lat Gierka a do mnie piszesz, że nie mam prawa opisywać rzeczywistości? - spróbuj mi zabronić demokrato

porównania do klakierów wzorem bolszewickich będą słuszne jeśli staniesz przed lustrem

dla jasności - to nie jest biedny kraj, to kraj biednych ludzi

ludzi z których połowa nie głosuje bo szkoda im czasu na działania bez szans jakiegokolwiek pożytku

musik - bywa, że baba z pcimia ma często lepiej pod sufitem niż elyty spod Wawalu

co wy zrobicie jak wam prezia zabraknie do bicia piany, bez wroga jesteście jak by was nie było

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Wojciechu

Nie pisałem o biedzie lecz niezadowoleniu, a Polska jest biednym krajem w rozumieniu tej "lepszej" części Europy.

Chodzi o ludzi a Ci nie liczą się aż tak bardzo przez 3,5 roku każdej kadencji politycznej.

Możesz definiować to jako "biedniejszym krajem" z systemem strukturalnie zubażającym. Oczywiście możesz przeciwstawiać Albanię ale, czy to ma sens.

panowie już żyją w Budapeszcie.Stąd ten armagedon.Biedactwa innym wmawiają swoje klęski zapominając jak są ich opinie traktowane.

rozumiem dwa wpisy o tym samym ale pisać latami jak im źle to już przypadek dla psychologa

skoro jesteście takie dupy wołowe może zmieńcie światopogląd na bardziej pogodny i od razy byt wam się poprawi

mamel

Nie zabraniam Ci pisać krytycznie ( dobrze o tym wiesz) tylko uważam,że nie masz prawa do uzurpowania sobie bycia reprezentantem jakiejś większości biednych i niezadowolonych.Zresztą należy odróżnić biednych od niezadowolonych.Bo to nie to samo!Może być niezadowolony człowiek zamożny,również nie należy wrzucać do jednego worka tych co nie poszli na wybory.Nie poszli z bardzo różnych powodów, a to się im nie chciało,a to rozczarowali się do polityków( wszystkich) a to wreszcie uważali że to nic nie zmieni.To smutne,że tak jest ale to wcale nie oznacza,że ci co nie poszli to byli ci biedni.

Zresztą ostatnie badania socjologiczne potwierdzają wzrastający optymizm Polaków.

xniwax

Też nie jestem zadowolony z organizacji państwa polskiego.Nie jest to państwo przyjazne obywatelowi,zbiurokratyzowane i nieefektywne.Za ten fakt winę ponoszą wszystkie siły polityczne i politycy,którzy rządzili po 89r.

Obecna ekipa,która będzie rządzić Polską przez najbliższe lata ma wyjątkową szansę coś w tej materii zmienić( inne partie nie są do tego zdolne).Uważam,że tę świadomość ma Tusk i w obecnym układzie politycznym ma możliwości,których nie miał wcześniej.Możesz uważać inaczej ale ja tak myślę.Jeżeli tego nie uczyni to będzie skończony jako polityk a Polskę czeka zapaść.Dlatego dałem jeszcze jedną,ostatnią szansę PO.

Kto z nas miał rację przekonamy się za kilka lat!

Nie zabraniam Ci pisać krytycznie ( dobrze o tym wiesz) tylko uważam,że nie masz prawa do uzurpowania sobie bycia reprezentantem jakiejś większości biednych i niezadowolonych.Zresztą należy odróżnić biednych od niezadowolonych.Bo to nie to samo!Może być niezadowolony człowiek zamożny,również nie należy wrzucać do jednego worka tych co nie poszli na wybory.Nie poszli z bardzo różnych powodów, a to się im nie chciało,a to rozczarowali się do polityków( wszystkich) a to wreszcie uważali że to nic nie zmieni.To smutne,że tak jest ale to wcale nie oznacza,że ci co nie poszli to byli ci biedni.

myślałem, że stać Cię na argumentacje tego hura optymizmu a tu widzę jakieś wywody niczym dla baby z pcimia

uzurpowanie, bycie reprezentantem, kto biedni a kto niezadowolony, bla bla

wy na prawdę nie wiecie co z sobą zrobić, jak zabraknie wam prezia to i klaskać nie będzie po co

które, o partie?

kpisz czy o drogę pytasz? partyjniactwo jest systemem zarządzania skompromitowanym do imentu, wszędzie

dla tego tak trudno jest teraz cokolwiek zmienić, najbliższe zmiany to będą już zmiany systemowe

Mam najgorsze z możliwych przeczucia, dotyczące zdolności obecnej ekipy, do jakichkolwiek ruchów propaństwowych, oprócz dbania o swój prywatny interes, nie są zdolni do niczego ci państwo, nawet o własny interes nie wiem czy zadbają z wystarczającą starannością, już paru wypadło z gry i to nie byle kto, nie potrafili, nie dali rady panowie Chlebowski i Drzewiecki, grillowany Schetyna czeka w kolejce do exterminacji.

Naiwnością było myślenie w 2007 roku, że oto mamy rząd zdolny do działania w trudnym czasie, władza zdobyta łzami pani Sawickiej, molestowanej przez agenta CBA, nie może być uznana jako zdobyta demokratycznie.

Socjotechnika nie opuszcza tej ekipy i już nie opuści, obojętnie co będzie się działo.

Jak ktoś myśli, że Polacy są głupi i wszystko kupią to się grubo myli, nie obrażałbym głupców, ponieważ jest znacznie gorzej.

Polacy są nie tylko zwyczajnie głupi, są jeszcze ślepo posłuszni, są skłonni dawać się oszukiwać, okradać, poniżać i jeszcze być wdzięcznym, że tylko tyle, że nie więcej.

Czasy wojen i zaborów wdrukowały strach w społeczeństwo, który ekipa D.Tuska wykorzystuje i nim zarządza.

Stąd mój wpis w wieczór wyborczy - "debile" żegnam.

Ci ludzie nie są więcej warci, niż władza, którą wybrali.

Nikt dobrze wychowany nie wybierze na swojego przywódcę Donalda Tuska, jest to niemożliwe, ale kto w Polsce ma dobre wychowanie, jak wszyscy jedną nogą tkwią w PRL, i to w tamtym czasie dorastali wśród tamtych okoliczności.

Następnie każdy kto żyw zaczął się bogacić, a ci którzy do wyścigu szczurów nie przystąpili, albo nie chcieli kraść, dziś nazywani są frustratami.

Nie ma sensu dalej tego ciągnąć, tu w Polsce ludzi jest tylko tylu, ilu oddaje głos na Prawo i Sprawiedliwość, reszta po prostu tu tylko mieszka.

No to se k... wygrajcie w końcu wybory, dupy wołowe jedne. Ten wasz karzełek już po dwóch latach rządzenia się zmęczył i jak widać robi wszystko żeby mieć do emerytury lekkie życie w opozycji.

Jestem Europejczykiem.

Ja jeszcze nie wygrałem. Wygram jak okaże się, że wszystko idzie w miarę dobrze. Ale przynajmniej nie przegrałem i nie mam za premiera bełkoczącego i mlaskającego kurdupla który poucza wszystkich na temat patriotyzmu a nie nauczył się mówić poprawnie po polsku.

Jestem Europejczykiem.

Ja jeszcze nie wygrałem

To z czego jesteś? Samoobrony? Rozumiem, że masz kompleksy na tle JK i chcesz go zastąpić swoją osobą, czy tak?

która partia na obecnej scenie jest do tego zdolna

Partia, której jeszcze nie ma i oczywiście PiS.

To z czego jesteś? Samoobrony? Rozumiem, że masz kompleksy na tle JK i chcesz go zastąpić swoją osobą, czy tak?

Cieniutkie to takie i żałosne że aż d... ściska.

Jam nie z soli ani z roli, jeno z tego co mnie boli. A oprócz wielu innych rzeczy boli mnie zaściankowość i miałkość naszej polityki, o czym nie raz pisałem. Niestety najbardziej zaściankową partią jest obecnie PiS i między innymi dlatego życzę im jak najgorzej. Albo jak najlepiej, ale to zależy od nich. Jeżeli pożegnają Prezesa i jego kamarylę i na tym trupie wyrośnie nowoczesna prawica na miarę CDU to nawet raz na nich zagłosuje.

A Kaczyński to polityczny zombie który wprawdzie juz dawno martwy ale nadal krąży i wypija krew. Teraz próbuje przyssać się do Zbysia ale ten jak na razie dzielnie się broni.

Jestem Europejczykiem.

bardziej irytujący od Jarosława Kaczyńskiego są byli czy też obecni zwolennicy.Dla zaspokojenia durnego politycznego wyboru każdego starają się sprowadzić do swojego poziomu.Głupków oddających głos na nieudaczników.

Teraz doznane klęski każdego mają dotyczyć i ich wizja obowiązkową wykładnią rzeczywistości.Zapominają ,że już 6 razy dostali kopniaka w tyłek.....żałosne dupy wołowe

Żadnej refleksji,pokory nic charakteryzującego ludzi na poziomie.Tylko upór przegranego tępaka.

Niestety najbardziej zaściankową partią jest obecnie PiS i między innymi dlatego życzę im jak najgorzej. Albo jak najlepiej, ale to zależy od nich. Jeżeli pożegnają Prezesa i jego kamarylę i na tym trupie wyrośnie nowoczesna prawica na miarę CDU to nawet raz na nich zagłosuje.

A Kaczyński to polityczny zombie który wprawdzie juz dawno martwy ale nadal krąży i wypija krew. Teraz próbuje przyssać się do Zbysia ale ten jak na razie dzielnie się broni.

Nie zanosi się na CDU tylko Fidesz.Ziobro już deklaruje twór polityczny wzorem nacjonalistów z Węgier.

"Według Ziobry potrzebna jest "modernizacja PiS", na wzór węgierskiego Fideszu, tak, aby partia była "skuteczniejszym narzędziem walki o zwycięstwo"."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie zanosi się na CDU tylko Fidesz.Ziobro już deklaruje twór polityczny wzorem nacjonalistów z Węgier.

I to właśnie jest najsmutniejsze. Pisał o tym nie raz Cezary Michalski doprowadzając tym naszych prawaków do prawdziwej wściekłości.

Jestem Europejczykiem.

Z.Ziobro nie potrafi czekać, ci, którzy teraz doradzają mu atak, chcą jego zguby.

Brak klasy i ogłady, wiele kosztuje.

Albo się ma to coś, albo niewiele się w życiu osiąga.

W Polsce tylko J.Kaczyński i L.Miller jak dotąd potrafili czekać.

Donald Tusk nigdy nie powinien być obecny w polskiej polityce.

Historycy nie nadają się do zarządzania, to prosta wiedza, nie trzeba tego chyba wyjaśniać.

Polska zapłaciła ogromną cenę za treść tych rządów, widzimy biedę wszędzie oprócz centrów Warszawy i może jeszcze paru innych miast.

Winni są tej sytuacji ci, którzy oddając swój głos w wyborach na partię władzy okrągłego stołu, legitymizują ten układ.

To są autodestrukcyjne, samo wyniszczające działania, będące następstwem ciężkich przeżyć z dzieciństwa, które zakorzenione jest w PRL.

Nikt normalny i zdrowy nie pragnie swego unicestwienia.

Samodzielnego bytu państwowego Polski już nie ma, jesteśmy kolonią, która musi zachowywać się w ściśle określony sposób, aby nie narazić się nadzorcom.

Zaprowadził nas w to miejsce Donald Tusk, Was oszukał, Wy jemu to umożliwiliście.

Macie to co podświadomie chcieliście osiągnąć.

Nie jesteście na tyle silni i odpowiedzialni, aby samemu sterować krajem, więc poddaliście jego przywództwo silniejszym i bardziej odpowiedzialnym.

Żal mi Was.

Wzmocnijcie się, to Wam pomoże.

Potrzebujecie siły.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.