Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Najcięższe wspomnienia to się dopiero zaczną, poczekaj trochę cierpliwości.

Włącz jakąś porządną zachodnią telewizję i zobacz co dzieje się w Grecji, Polska jest na dziś już bardziej zadłużona od tego państwa niemiecko-francuskiego przekrętu.

witam

po poludniu wykombinowem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

witam

po poludniu wykombinowem:

Ukryta Zawartość

Tak jakoś nostalgicznie. Tęsknota?

Ukryta Zawartość

skynyrd

Ech ta polska prawica!Ta wasza prawicowość to najczęściej ogranicza sie do klepania pacierzy i zwalaczania gejów.

Bo już w sprawach istotnych to wyziera niechęć do kapitalizmu( krwiopijcy)),do wolnego rynku,do prywatyzacji( bo złodziejska)i konkurencji,nienawiśc do Niemców,Ruskich,Europy i oczywiście do Żydów.Jednocześnie z niewiadomych mi powodów kochacie Chiny.Polska specjalność to prawica posługująca się retoryką niby prawicową za którą kryją się treści populistyczno-socjalistyczne.Tak skynyrd w sprawach gospodarczych jesteście bardziej na lewo od liberała tow. Millera.

I jeszcze jedno,nie wiem czemu prawicowcy tak nienawidzą?Nienawidzą wszystkiego i wszystkich!

Filut

Zacznij teraz swoje plucie na polskich pilotów cywilnych maszyn pracujących u państwowego przewoźnika PLL LOT.

Okazało się że bezpiecznik był w pozycji wyciśnięty i to uniemożliwiło zadziałanie awaryjnego systemu wypuszczania podwozia.

To że był wyciśnięty nic nie oznacza. Mógł być wyciśnięty z powodu np awarii. Myślisz że pilot ma obowiązek znać wszystkie bezpieczniki w samolocie ? Od tego ma książeczkę procedur. Kapitan Wrona mówił że zastosowali się do wszystkich procedur i odłączyli centralny system hydrauliczny. Może z tego powodu bezpiecznik był wyciśnięty ? Spróbuj np u siebie w domu wsadzić widelec do kontaktu i zawołaj elektryka czemu prądu nie ma - pierwsze co powie - bezpiecznik wyciśnięty.

Kubek

Jakbyś rozumiał między wierszami, to nie napisałbyś do mnie swojego tekstu.

Ja doskonale rozumiem, tylko nie rozumie Filut i Bronisław Komorowski jego prezydent.

Grzeje się w blasku, a tu nagle bezpiecznik.

Procedurami da się wiele wytłumaczyć.

Oglądaj rząd.

Zobaczysz co się będzie działo.

Wiesz co będzie, przebudowa ministerstw, a wiesz dlaczego, bo coś robić trzeba żeby nic nie robić.

Jutro nowy premier Grecji, a kiedy w Polsce będzie rząd?

Co dostanie Schetyna?

Czym przyblokuje go Tusk?

Co na to Komorowski?

Jak się do tego ustawi Sikorski?

Czym gra Pawlak?

Co ma w zanadrzu Palikot?

Czym zaatakuje Miller?

Kiedy to się rozsypie?

747

Po Smoleńsku krzyczałeś,że polscy piloci nie mogli popełnić błędu.Teraz zmiana o 180 stopni!Sugerujesz,że jednak są omylni.

Moralność Kalego?

Proszę zapoznać się z internetowymi wpisami w tej tematyce, lub opinią pani Marty Kaczyńskiej.

Większość opinii jest raczej przychylna stwierdzeniu, że św pam kpt Protasiuk, również posadziłby tą cywilną maszynę bez problemu.

Przypomnę że swojego czasu, przeleciał Atlantyk z uszkodzeniem i posadził samolot, to równie, jak nie większy wyczyn.

Dysonans w ocenie pilotów wprowadził prezydent, nie ja.

Wojciech iwaszczukiewicz, jesteś niedoinformowany.

Nie wiesz, że oprócz słynnego specjalisty ds. badań wypadków i katastrof lotniczych Antoniego Bombowiec Maciarewicza mamy równie wybitnego, światowej klasy specjalistę od lotnictwa, panią Martę Kaczyńską.

I nie ma żadnego znaczenia, że w jednym przypadku śmierć poniosło przeszło 90 osób a w drugim przeszło 200 zostało uratowanych.

Ponadto Prezydent Polski Bronisław Komorowski dopuścił się zbrodniczego zamiaru uhonorowania odznaczeniami załogi w dn. 7.11.2011 za pomyślną akcję awaryjnego lądowania, w wyniku którego przeszło 200 osób zamiast bohatersko zginąć, zostało ocalonych. A tego już nie można prezydentowi wybaczyć, tak jak nie można mu wybaczyć wcześniejszych gratulacji dla kapitana i załogi.

"Warszawski radny PiS Maciej Maciejowski wykorzystał to zdarzenie, by przypomnieć o katastrofie smoleńskiej i zaatakować rząd. "cywilny boeing jest przygotowany do lądowania na brzuchu a bombowiec TU154 nie wytrzymuje zderzenia z brzozą tak?!!!!!!" (pisownia oryginalna - red.) - napisał na Twitterze do rzecznika rządu Pawła Grasia. "A teraz te szuje z PO będą piały jaki to wielki sukces ryżego" - dodał chwilę potem.

Jeszcze gorzej Maciejowski przyjął gratulacje, jakie kpt. Wronie złożył prezydent Bronisław Komorowski. "Miała być konf LOT ale to bydle musi sie podlansować, podziękuj swoim panom z Kremla pajacu" (pisownia oryginalna) - napisał Maciejowski"

Filut

Twój premier coś mówił o zwróceniu się do ośrodków międzynarodowych, w sprawie wyjaśnienia katastrofy smoleńskiej, tuż po tym jak wrócił z Dolomitów gdzie surfował narciarsko, mówił czy to tylko echo grało dolomickie?

Po konferencji MAK.

Filut

Twój premier coś mówił o zwróceniu się do ośrodków międzynarodowych, w sprawie wyjaśnienia katastrofy smoleńskiej, tuż po tym jak wrócił z Dolomitów gdzie surfował narciarsko, mówił czy to tylko echo grało dolomickie?

Po konferencji MAK.

747

Twój prezes coś mówił o ustąpieniu jeśli nie wygra w wyborach 2011.

Mówił, czy tylko złe media tak podały?

Komunizmu nienawidzę, bo to ustrój antyludzki, a socjalizmu, powiedzmy nie lubię.

Zresztą ich założenia są czysto teoretyczne i nigdy nie praktykowane.

To nazwy umowne, dla tego syfu, w którym żyliśmy. W imię obu wymordowano miliony ludzi. Faszyzm, a w zasadzie nazizm, to przy tym mały pikuś.

Popierdoliło cię totalne. Kompletne prawackie skretynienie. Walnij się w beret, przestań pić, jedź do Częstochowy albo do Mekki. Wybór należy do ciebie.

Jestem Europejczykiem.

Unia Europejska i NATO 13 kwietnia 2010 r były gotowe badać katastrofę smoleńską.

Pani min zdrowia E.Kopacz odrzuciła jako zbędną tą deklarowaną pomoc, uważając że Rosja i MAK, będzie wystarczającym i wiarygodnym ośrodkiem pozwalającym wyjaśnić przebieg katastrofy.

Teraz tak zasłużona dla Polski pani minister, ma zostać w nagrodę marszałkiem sejmu.

Podczas dokonywania wyboru, powinni być obecni polscy patomorfolodzy i oraz należy przekopać grunt na głębokość metra.

Żenada.

Żegnam.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

skynyrd!

To Ty jesteś kombatant! Opowiedz trochę za co i jak zbrodniarze z bezpieki Cię przesłuchiwali? Zrywali Ci paznokcie, sadzali na nodze od taboretu czy ściskali przyrodzenie szufladą biurka?

Ja nie walczyłem w Stanie Wojennym i ciekaw jestem jak robili to inni!

W temacie "Polityka" dyskutanci o różnych poglądach piszą o nienawiści. A tu przykład z góry, z "prawdziwej" polityki - poseł Ruchu Palikota mówi z miłością o polityku prawicy: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/biedron-kochalem-sie-w-nim-szkoda-ze-go-nie-ma,1,4899972,wiadomosc.html.;-)

Łomatko - jeszcze jeden freudysta :)

Nie widziałem mojego ojca od 1966 roku, a matkę nie dość że kocham, to jescze darzę szacunkiem.

Komunizmu nienawidzę, bo to ustrój antyludzki, a socjalizmu, powiedzmy nie lubię.

Zresztą ich założenia są czysto teoretyczne i nigdy nie praktykowane.

To nazwy umowne, dla tego syfu, w którym żyliśmy. W imię obu wymordowano miliony ludzi. Faszyzm, a w zasadzie nazizm, to przy tym mały pikuś.

Tak więc pozwolę sobie nienawidzieć, tego potworka.

Uznając spustoszenia jako przyczynę potępienia powinieneś KK szerokim łukiem omijać.Komunizm przy nim to mały pikuś.

Unia Europejska i NATO 13 kwietnia 2010 r były gotowe badać katastrofę smoleńską.

Pani min zdrowia E.Kopacz odrzuciła jako zbędną tą deklarowaną pomoc, uważając że Rosja i MAK, będzie wystarczającym i wiarygodnym ośrodkiem pozwalającym wyjaśnić przebieg katastrofy.

Teraz tak zasłużona dla Polski pani minister, ma zostać w nagrodę marszałkiem sejmu.

Podczas dokonywania wyboru, powinni być obecni polscy patomorfolodzy i oraz należy przekopać grunt na głębokość metra.

Żenada.

Żegnam.

Cześć panie Żenada.... może poproś o wyzerowanie.

Podobne do ciebie zera za komuny łaziły po maglach i plotły trzy po trzy puszczając plotki użyteczne dla władzy.Powiedz czy mentalność mendy jest genetyczna ,taktyczna czy objawem psychicznego zaburzenie.Jeżeli zaburzeniem przepraszam za obelgi i życzę powrotu do zdrowia.

"„organy śledcze Unii Europejskiej oraz innych państw wyraziły chęć uczestnictwa w pracach komisji technicznej, jeżeli zaistnieje taka potrzeba”.

szkoda że "niezależni"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tylko to zdanie przetłumaczyli.

w nie najlepszym tłumaczeniu

"Chcę podkreślić, że dochodzenie prowadzone zgodnie z międzynarodowymi standardami i przepisami ICAO (ICAO - International Civil Aviation Organization), którego członkami są 190 krajach, w tym Rosja i Polska.

Badanie władze UE i innych krajów wyraziły chęć uczestnictwa w Komisji Technicznej, w razie potrzeby. Mimo to powiedział, że nie kwestionuje obiektywizm i profesjonalizm ekspertów Komisji i rosyjskim. Specjaliści mają bogate doświadczenie w dochodzeniu międzynarodowych MAC. W 53 krajach prowadzone międzynarodowe badania, i żaden z nich nie została zakwestionowana w celu naprawczych."

Ukryta Zawartość

Zachowujecie się jak pseudokibice przeciwnych drużyn :)

Lejcie się po pyskach, opisujcie zagrania i taktyki polityczne, a i tak wszystkim kieruje "Fryzjer".

Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie że wywalenie Ziobry, Kurskiego i Cymańskiego to taka "gierka taktyczna" w celu zdobycia większej ilości głosów w następnych wyborach ? Teraz jest na to najlepszy moment. Ziobro zgarnie PJN, i przez 4 lata obie partie spokojnie będą budować elektorat. Zagrywka wg mnie nieźle przemyślana, bo wiele osób nie głosowało na Pis przez Kaczyńskiego, bo wydaje im się psychopatą. Te głosy zgarnie Ziobro. A zwolennicy Kaczyńskiego zagłosują spokojnie na Pis. Tylko z nas robi się idiotów.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Widowisko pt. "Hofman tańczy i śpiewa" trwa w najlepsze:

"Osiągnęliśmy sukces w odświeżaniu partii" - ocenił obecną sytuację.

Idąc tropem Hof(f)mana: Prezes rządzi w PiS "Ogniem i Mieczem". Powoduje to "Potop" - czyli odpływ niezadowolonych i skrzywdzonych - najpierw w formie PJN, a potem "ziobrystów". Z tych ostatnich wyłonił się "Pan Wołodyjowski" wielka i ostatnia nadzieja prawicy IV RP. Hej, szable w dłoń...! Zakończy się to wszystko "Kamieńcem Podolskim"?!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.