Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

zabawne ze idioci nawet na przykladzie historycznym nie naucza sie rozumu.wiecznie beda snuc rozwazania jak to byli o krok od sukcesu i jak sa lepsi bo wymordowali mniej..zarowno z lewa jak i prawa.Tak naprawde jedyna nauczka jaka niesie historia to koniecznosc eksterminacji zarowno jednych jak i drugich.Proponuje wynajac najwieksza hale w polsce ,wpuscic tak lewice i prawice i KAZDEMU dac te sama ilosc aminicji.i poczekac na rozwiazanie ostaeczne.ciekawe czy skoncxza sie co do jednego czy w polowie zaczna sie dogadywac.zakładam sie o wASY...ZE BEDZIE DO OSTATNIEGO.

jak to u idiotow.

swoja droga rozumiem dziadka .Nie tylko facet pisze co on mysli to jeszce go łaskocze w piete.

ale swoja droga dziwie sie ze lagowski a nie urban.jest zdecydowanie lepszy tyle ze ostatnio smieje sie z komuchow.On moze.Lagowski jeszcze nie.

wrzucanie wszystkich i wszystkiego do jednego wora jest niesprawiedliwe,jest uproszczeniem dogmatycznym tak samo jak nazywanie prawicy faszyzmem.żenujący spektakl komentarzy w tv pozostawiam bez komentarza.

w dobrze prosperujacym spoleczenstwie obydwie grupy powinny byc zamkniete i rozwijac sie po kontrola.Po przegieciu punktu krytycznego nadwyzka powinna byc utylizowana.Ci co pozostana moga zasilac sejm w wysokosci 15%max w celu zachowania rownowagi.Taki kwiatek do kozuchu zapewniajacy HARMONIE.nie bede wtedy dyskutował czy to juz faszyzm czy mozemy spodziewac sie go jutro.

starszym to przypomina JUZ faszyzm, mlodym dopiero jak znajda sie ...w obozie.

swoja droga skad ci ludzie to maja .Tą koniecznosc maszerowania.

Popadanie w skrajności jest niebezpieczne niedojrzałe i śmieszne-przechodzi w większości z wiekiem.

Taką samą skrajnością jest "słodkie" pierdut, gdy sie podważa prawa fizyki - w tym przypadku prawo grawitacji. Dzieki nauce i wiedzy człowiek może dokładnie przewidzieć, co się może stać i kiedy będzie to "pierdut". W przypadku skrajnej prawicy (a mówimy o skrajnej prawicy, bo to ta wychodzi na ulicę z hasłami antydemokratycznymi), to, że pierdut będzie jest nieuniknione. Czy "lot" będzie trwał rok czy 20 - nie ma znaczenia. Koniec jest zawsze taki sam. Tylko naiwny i mało myslący człowiek może wierzyć, że uda się nie dopuścić do tragicznego końca, czyli mieć coś "skrajnego" z "ludzką twarzą". Naprawdę, wystarczy trochę obiektywnych faktów historycznych...

To samo dotyczy również i skrajnej lewicy.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Szkoda gadać. Franco i Pinochet, wiedzieli co robić, z czerwonym robactwem.

Komunizm/socjalizm wymordował w imię "lepszego jutra" największą ilość ludzi na świecie.

Nie dość, ze ziejąc nienawiścią - to jeszcze głupio! Jak można stawiać znak równości między komunizmem, a socjalizmem?

Twoje wzorce polityczne Franco i Pinochet, są obecnie mniej cenieni u siebie, niż w Polsce i przez Ciebie.

Szkoda gadać. Franco i Pinochet, wiedzieli co robić, z czerwonym robactwem.

Komunizm/socjalizm wymordował w imię "lepszego jutra" największą ilość ludzi na świecie.

No, jeżeli dla Ciebie Franco i Pinochet stanowią wzorce postępowania to nic, tylko pogratulować. Brakuje tylko, żebyś zaczął wysławiać Adolfa za zniszczenie komunistów w III Rzeszy... A co do socjalizmu - co Ci zawinili Skandynawowie ?

ale swoja droga dziwie sie ze lagowski a nie urban.jest zdecydowanie lepszy tyle ze ostatnio smieje sie z komuchow.On moze.Lagowski jeszcze nie.

ka kto ma się śmiać z komuchów jak nie żyd, przecież po to komunę wymyślił

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

ka kto ma się śmiać z komuchów jak nie żyd, przecież po to komunę wymyślił

Na prawicy Żydów nie ma. Nie uświadczysz ani jednego, a taki Bronisław Wildstein jest murzynem typu nordyckiego, pełnej krwi aryjskiej!:-)

Na prawicy Żydów nie ma. Nie uświadczysz ani jednego, a taki Bronisław Wildstein jest murzynem typu nordyckiego, pełnej krwi aryjskiej!:-)

:D

tylko co z tego nie wynika

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ustosukuję się do poprzednich wpisów Forumowiczów zarówno z prawa jak i z lewa.

Przedstawiciele prawicy wychwalają Pinocheta!Mają chyba krótką pamięć!Przypomnę im,że w noc stanu wojennego na karykaturach i na ulotkach porównywano Jaruzelskiego właśnie do Pinocheta ( ciemne okulary).Czyli wtedy Pinochet był be a teraz jest cool?

Lewica czyli dziadekwłodek pisze,że Michnik jest szkodnikiem bo przez aferę Rywina( której de facto nie było!) osłabił jego ukochane SLD.

Przecież to właśnie Michnik po 89r. robił co mógł aby pogodzić elity solidarnościowe z postpzrowskimi w imię dobra kraju,za co go do tej pory prawica nienawidzi.A na aferę Rywina SLD sobie samo zasłużyło i zostało słusznie pokarane przegranymi wyborami.

dziadkuwłodku do tej pory nie uzasadniłeś tezy o szkodnictwie Michnika i GW a obciążanie ich za ostatnie wydarzenia jest po prostu śmieszne.

I to by było na tyle.

Natomiast spór czy Żydzi są na prawicy i czy jest ich więcej na prawicy czy lewicy jest jałowy.Przecież ogólnie wiadomo,że są wszędzie!

A znając ich przewrotność można domniemywać,że na tym Forum ci najbardziej antysemiccy to właśnie Żydzi!

skynyrd

Przyznaj się,że jesteś Żydem!

Ustosunkuje się do poprzednich wpisów z lewa i lewa.

Nudzi Wam się, Koledzy, to symptomatyczne.

Nie macie w życiu już celu, przykro mi bardzo.

Czujecie się zagrożeni, och jak mi przykro.

Odwracacie kota ogonem, to bardzo nieładnie tak czynić.

Próbujecie zwrócić na siebie uwagę w ten sposób, cóż skoro to wszystko co potraficie zdziałać w życiu, również żałuję.

Was nie ma, w realu Was nie ma, jesteście tylko w mediach i tylko i wyłącznie z tego powodu, że należą do Waszych kumpli.

A Wasi kumple posiadają je tylko i wyłącznie z takiego powodu, że mieli wyjątkowo uprzywilejowaną pozycję na starcie, pozwalającą je pozyskać.

Nie ma więc ani Was ani Waszych kumpli, w realu, w realu chowacie się po kątach, bo nie możecie spojrzeć ludziom w twarz, nawet Wasze samochody same palą się ze wstydu.

Palą się, choć obok stoi Wasza Policja i nie reaguje, taka już jest.

Żal mi Was.

Chcecie osi, Paryż - Berlin - Moskwa, cóż inni nie chcą, pech.

Amerykanie nie chcą, a to pech.

Jarosław Kaczyński nie chce, pech.

Zbigniew Ziobro nie chce, pech.

Chińczycy nie chcą, pech.

Japonia nie chce, pech.

Macie pecha.

Możecie wygrywać jeszcze dwadzieścia razy te swoje "wybory", pech Was i tak nie opuści.

Donald Tusk już zobaczył na własne oczy, jak kończy rząd, który nic nie robi, czy w Grecji, czy we Włoszech.

Angela Merkel zapewne poleci premierowi Tuskowi, wykonanie minimum reform.

Donald Tusk zapewne je wykona, na pewno zostanie za to wynagrodzony.

W skali micro, zyska, ale w dużej skali, jest już od dawna, tak na prawdę od początku, skończony.

Czy kiedykolwiek miał szansę?

Nie.

Nigdy jej nie miał, nie ma ku temu realnych podstaw.

Nikt z tej strony jej nie ma, nigdy nie miał i mieć nie będzie.

Taki pech.

Katastrofa.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

wojciech iwaszczukiewicz

Adam Michnik ma przeogromne ambicje polityczne i nie tylko. Pod tym względem nie ma on sobie równych. Oczywiście, że Michnik próbował godzić elity solidarnościowe i postpezetpeerowskie, ale na wymyślonych przez siebie warunkach. Najlepiej, żeby to drugie środowisko zdecydowało się na coś w rodzaju drugiego hołdu pruskiego. Pycha, zarozumiałość, niepodważalne własne racje w każdej dziedzinie i na każdy temat, patrzenie na wszystkich innych z wyższością – to SA cechy, które kojarzą mi się z Michnikiem, „Gazetą Wyborczą” i ich środowiskiem. Dlatego też nie pała do tego środowiska miłością nie tylko prawica, ale i lewica. Nie dostrzegam tego tylko ja, szaraczek bez wpływu na rzeczywistość.

Michnik faktycznie obalił rząd Millera manipulując tzw. aferą Rywina. Doprowadził faktycznie do gazetowego zamachu stanu. Śledziłem bardzo dokładnie obrady komisji sejmowej i doniesienia medialne w tej sprawie. W świetle dowodów afera żadna – rozdmuchana pod niebiosa. (Widzę, że fragment tekstu , którym się podparłem jako argumentem, nie trafił do Ci do przekonania.) Sam Michnik wypadł jako świadek blado i niewiarygodnie – mimo, ze przed komisja ogrywał spektakl jednego aktora. Zapętlił się w swoich teatralnych gestach i wywodach. Konkretnych faktów tam prawie nie było. Poza jednym, że przyszedł Rywin do Michnika i to nie raz. „GW” spreparowała tezę o grupie trzymającej władzę z Leszkiem Millerem na czele i przebiła się z nią do świadomości olbrzymiej części społeczeństwa. Podczas, gdy dowody były takie, że sprawa nie nadawała się nawet na wokandę w sądzie grodzkim. Szkoda, ze komisja nie wyjaśniła faktycznego sensu kontaktów Kwaśniewski – Michnik i Michnik – Urban wokół tej sprawy. Może tu znalazło by się jakieś sensowne wyjaśnienie?

Przyznanie się do kontaktów z Urbanem skompromitowało Michnika w moich oczach do reszty. Plebsowi obaj wmawiali, że w nienawistnym sporze ideowym, medialnymi niemal publicznie opluwali się. Rzeczywistość pokazała, że obaj są wredni wobec ludzi, których urabiają swoja propagandą medialną. Zaprzeczeniem tego były ich wyznania przed komisją, że razem uczestniczą w libacjach alkoholowych z udziałem pań do towarzystwa , w czasie których Michnik może wiece jod Urbana. Może jeszcze korzystali z jednej szklanki i panienki… Niemal cicha braterska więź.

Na długo przed 11 listopada to środowisko nawoływało wręcz w stylu: „Chien No Pasaran”! Jest to zagrzewanie do konfrontacji. Teraz umywa się ręce i wszystko ma być w porządku?

SLD nie jest moją ukochana partią. Po 1989 roku duże nadzieje wiązałem PPS pod wodą J. J. Lipskiego. Niestety partia ta nie przebiła się przez gąszcz partii i partyjek. Dwa lata wystarczyły, abym zaczął głosować na SLD. Raczej z musu, niż z przekonania, ale to już inny temat.

Michnik do 1988 i Michnik po 1988, to dwie różne osoby.

To znaczy?

Przyznanie się do kontaktów z Urbanem skompromitowało Michnika w moich oczach do reszty. Plebsowi obaj wmawiali, że w nienawistnym sporze ideowym, medialnymi niemal publicznie opluwali się. Rzeczywistość pokazała, że obaj są wredni wobec ludzi, których urabiają swoja propagandą medialną. Zaprzeczeniem tego były ich wyznania przed komisją, że razem uczestniczą w libacjach alkoholowych z udziałem pań do towarzystwa , w czasie których Michnik może wiece jod Urbana. Może jeszcze korzystali z jednej szklanki i panienki… Niemal cicha braterska więź.

idiotyzm godny profesora spod magla.Fakt bycia w ideologicznym sporze nie oznacza braku wzajemnego szacunku.I może na podstawie własnego przykładu nie oceniaj innych.Człowieku w trakcie wyborów pokazałeś jak można urobić wyborcę Napieralskiego o nieszczęście obwiniając media a nie głupotę kandydata.Głupki głosują na głupków a pretensje mają do mądrzejszych.

Przecież to właśnie Michnik po 89r. robił co mógł aby pogodzić elity solidarnościowe z postpzrowskimi w imię dobra kraju,za co go do tej pory prawica nienawidzi

argument ciężkiego kalibru

aż dopytam

którego kraju ?

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Ustosunkuje się do poprzednich wpisów z lewa i lewa.

Nudzi Wam się, Koledzy, to symptomatyczne.

Nie macie w życiu już celu, przykro mi bardzo.

Czujecie się zagrożeni, och jak mi przykro.

Taki pech.

Katastrofa.

Analityku tak z nudów przeczytałem charakterystykę prezesa jednego z jego bliskich byłych współpracowników

"Zdaniem rozmówcy tygodnika, Jarosław Kaczyński to "piorunująca mieszanka". - Jest w nim gigantyczny kompleks i rozbudowane ego. A na dodatek ma syndrom męża, który latami podejrzewał żonę o zdradę bez żadnych podstaw, z jej życia czyniąc piekło, aż w końcu zaczęła go zdradzać - ocenił Kamińsk"

i patrz analityku 747 jakim świńskim ryjem w oczach Kamińskiego jest prezes Kaczyński

"Europoseł przyznał, że po śmierci Lecha Kaczyńskiego zdał sobie sprawę, jaka była największa różnica między braćmi Kaczyńskimi. - To był moment iluminacji. Wtedy zdałem sobie sprawę, że Leszek bardzo źle znosił atak na kogoś, kogo znał, z kim się przyjaźnił albo kogo uważał za dobrego człowieka. A on odwrotnie. Chłonął najgorsze wiadomości czy plotki o swoich najbliższych współpracownikach. Wręcz je kolekcjonował - opowiadał polityk."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

idiotyzm godny profesora spod magla.Fakt bycia w ideologicznym sporze nie oznacza braku wzajemnego szacunku.I może na podstawie własnego przykładu nie oceniaj innych.Człowieku w trakcie wyborów pokazałeś jak można urobić wyborcę Napieralskiego o nieszczęście obwiniając media a nie głupotę kandydata.Głupki głosują na głupków a pretensje mają do mądrzejszych.

Widzę, ze czytasz tekst z gotową tezą! Mam prawo jako czytelnik mieć zdanie o postawie obu tych pseudo przeciwników ideowo-medialnych. Tym bardziej, że to właśnie oni urabiają społeczeństwo wg własnego widzi mi się. W trakcie wyborów przedstawiałem swój własny osąd tego co dzieje się wokół SLD. Być może mylny, być może nie. Podobny osąd wyrażali ludzie o różnych poglądach, których wypowiedzi cytowałem. Nikt mnie nie urobił i nie urobi, a na pewno nie Michnik z Urbanem i wielu innych.

Mądrzy powinni unikać dyskusji z głupkami. Ponoć głupota jest zaraźliwa.

a może większość zgadza się z wnioskami wspomnianych panów na podstawie zdobytej wiedzy i życiowego doświadczenia.Sam popierając Napieralskiego byłeś zmanipulowany czy świadomie ,po analizie zdecydowałeś się głos oddać.

No i wbrew temu, przy czym pis upiera się od dwóch lat, jednak były naciski w kwestii szukania haków. Prokurator odważył się puścić farbę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

a może większość zgadza się z wnioskami wspomnianych panów na podstawie zdobytej wiedzy i życiowego doświadczenia.Sam popierając Napieralskiego byłeś zmanipulowany czy świadomie ,po analizie zdecydowałeś się głos oddać.

Postawa większości nie jest przymusem, aby zachować swoje własne przekonania. Nie popierałem Napieralskiego tylko SLD - o czym zresztą pisałem przed głosowaniem. Dla mnie jest to zasadnicza różnica. Bo zrobiłem to świadomie, aby dać szanse na zmiany SLD. Tym razem ostatnią. Ponieważ...

Ruch Palikota nie jest dla mnie lewica, jak to twierdzą niektórzy. Wahadłowe poglądy jego wodza i orientacja seksualna Biedronia nie są gwarantem i wykładnią lewicowości. Obecne działania Ruchu Palikota przypominają pierwsze 30 minut gry polskich piłkarzy w ostatnim meczu Polska - Włochy. Przypuszczam, ze tak będzie w Sejmie - jeśli będzie inaczej niż myślę - to odszczekam!

Wracając do wspomnianych panów - to mierzi mnie taka postawa w dziennikarstwie, polityce, gospodarce i innych dziedzinach życia - także codziennego. Potem mamy takich panów i jeszcze innych Arłukowicza, Borowskiego, Cimoszewicza i jeszcze innych, którzy są z siebie ciągle zadowoleni. To skutkuje marnością życia w Polsce w wielu sferach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.