Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

No coś Ty? I jeszce w kontekście wyborów w Rosji? 127,5%. Tego nawet u nas w 1975 nie było.

U nich są inne sposoby liczenia i mierzenia w spadku po nauce radzieckiej. Nie pamiętasz jak to było z pomiarami wieloryba złowionego w Zatoce Gdańskiej i ich uzasadnieniem w oparciu o długość tygodnia postawionym przez naukowców radzieckich?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ni kyta - pamiętam tylko kryla!

su***syny, chciały nam wpakować go na kanapki.

Mam teraz w testach starego kenwooda - tuner - dziadekwłodek, jakbym przyszedł do łóżka i twego ciała?

A później bym musiał uciekać do robala?

O, cholera!

Coś dużo ostatnio testujesz! :-)

Z tym wielorybem to było tak. Zamierzano go zmierzyć prze wypuszczeniem na wolność, ale polskim naukowcom zawsze wychodziły różne długości jak mierzyli go od łba do ogona i od ogona do łba. Poprosili o bratnia pomoc naukowców radzieckich. Ci mierzyli przez tydzień i z tym samym efektem. Potrafili to jednak uzasadnić - napisali Polakom tak: nauka radziecka zna takie przypadki, okres tygodnia liczony od wtorku do czwartku ma tylko trzy dni, a ten sam okres liczony odwrotnie - od czwartku do wtorku, aż sześć!

I co tu się dziwić wynikom wyborów, kiedy najważniejsze jest uzasadnienie.

Pogłoski o tym, jakoby Zachód chciał obalenia muru są komiczne. Zachód był wtedy obsrany ze strachu że Ruscy rzuca wszystko na jedną szalę i wybuchnie konflikt zbrojny. Obalenia muru chcieli enerdowcy wtórzy poniewczasie zrozumieli swój błąd.

Arriving in Berlin on June 12, 1987, President and Mrs. Reagan were taken to the Reichstag, where they viewed the wall from a balcony.[8] Reagan then made his speech at the Brandenburg Gate at 2:00 p.m., in front of two panes of bulletproof glass protecting him from potential snipers in East Berlin.[2] About 45,000 people were in attendance; among the spectators were West German president Richard von Weizsäcker, Chancellor Helmut Kohl, and West Berlin mayor Eberhard Diepgen.[8] That afternoon, Reagan said,

“ We welcome change and openness; for we believe that freedom and security go together, that the advance of human liberty can only strengthen the cause of world peace. There is one sign the Soviets can make that would be unmistakable, that would advance dramatically the cause of freedom and peace. General Secretary Gorbachev, if you seek peace, if you seek prosperity for the Soviet Union and eastern Europe, if you seek liberalization, come here to this gate. Mr. Gorbachev, open this gate. Mr. Gorbachev, Mr. Gorbachev, tear down this wall![9] ”

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Co to za satysfakcja bez pracy? Dniówka bez potu na jajcach jest gówno warta!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

(...)

Zgadza się. Reagan był wyjątkiem. Wiedziałem o tym ale nie napisałem chyba w sumie z lenistwa ale też dlatego, że mowa była o Niemcach. Bywałem wtedy w Niemczech (Zachodnich) i rozmawiałem na ten temat. Szokiem były dla mnie ich ówczesne poglądy i powszechny strach przed ruszaniem czegokolwiek bo będzie afera z Ruskimi. I nie była to wiedza z gazet tylko z rozmów z ludźmi z klasy średniej (dla jasności). Nasza świadomość była taka że u nich wszystko już się sypie, oni mieli w głowach radzieckie czołgi i broń atomową.

Jestem Europejczykiem.

No i mamy kapitalizm jak u Gustka Morcinka nie przymierzając. A miało być tak pięknie. U mnie w robocie od dziś czeka na kolegę zwolnienie pierwsze od niepamiętnych czasów.

Jestem Europejczykiem.

Rozumiem Twoją reakcje ale nie ma się co na faceta wk..wiać. Sytuacja go przerosła i tyle, nie dał rady. Nie każdy jest Rambo. Psychologicznie rzecz biorąc może to ucieczka, ale może tez poczucie winy. Facet nie mógł dać sobie rady z tym, że nie jest w stanie utrzymać rodziny.

Weź się uspokój i pomyśl jak możesz pomóc kobitce bo chyba to jest w tej chwili najważniejsze.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.