Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

najlepiej zapomnieć , nie rozliczyć i ponownie do koryta się dorwać ..... tylko jak . Prezes nie chce wyborów wygrać , wrak ważniejszy

Świetny komentarz pasujący idealnie do kazdej Partii z obecnego układu parlamentarnego. Tylko problem w tym, że jałowy, nic nie znaczący.Nie istotne dla mnie czy Prezes chce czy nie, wygra czy nie wygra, dla mnie ważniejszym jest wystrzał pełokracji w kosmos, najlepiej z Palikotem w kieszeni Tuska, a Biedroniem w dupie Halickiego.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Maju poszukuję

Maju gdzie ty jesteś

Do czego Ci jestem tak potrzebny?

Jak czegoś nie rozumiesz nie musisz się tym dzielić ze wszystkimi!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Mam w dupie wody geotermalne Rydza.

Groźniejsze jest to, że obecne polityczne głupki robią przewały poprzez "łupki" cymbale..>>>>>>>.a jak a jak klasyku te lupki lupia??

Świetny komentarz pasujący idealnie do kazdej Partii z obecnego układu parlamentarnego. Tylko problem w tym, że jałowy, nic nie znaczący.Nie istotne dla mnie czy Prezes chce czy nie, wygra czy nie wygra, dla mnie ważniejszym jest wystrzał pełokracji w kosmos, najlepiej z Palikotem w kieszeni Tuska, a Biedroniem w dupie Halickieg..>>>>>>.rozumiem xinwax ze masz jakis wymarzony uklad polityczny.Zabwane ze od paru lat ...ten sam.

Do czego Ci jestem tak potrzebny?

Jak czegoś nie rozumiesz nie musisz się tym dzielić ze wszystkimi!

twoje troska o żałobę już przez żałobników została medialnie olana , a apelujesz do mojego sumienie o uszanowanie powagi pogrzebu . Znowu śmierdzi

rozumiem xinwax ze masz jakis wymarzony uklad polityczny.Zabwane ze od paru lat ...ten sam

Mam ale takiego nie było więc nie może być od lat ten sam.

Tym bardziej, że każda z obecnych i byłych partii program ma podobny tylko dosala i dopieprza czym innym.

<p><p><p>

twoje troska o żałobę już przez żałobników została medialnie olana , a apelujesz do mojego sumienie o uszanowanie powagi pogrzebu . Znowu śmierdzi

Śmierdzi szczególnie tan brak poszanowania chwili.wladzu zbliżasz się do ideału samokrytyki.

Mam ale takiego nie było więc nie może być od lat ten sam.

Tym bardziej, że każda z obecnych i byłych partii program ma podobny tylko dosala i dopieprza czym innym.

Po okrągłym tylko PiS nocne przesłuchania i wymuszanie zeznań stosował do niszczenia politycznych przeciwników .... pomijam Klewki , tam byli profesjonaliści z USA

Tym bardziej, że każda z obecnych i byłych partii program ma podobny tylko dosala i dopieprza czym innym.>>>>>..jesli nie rozumiesz polityki to sprobuj zalozyc...komune.

Jasne ze musi to byc komuna szczesliwosci ale przeca ty wiesz jak to zrobic.

Po okrągłym tylko PiS nocne przesłuchania i wymuszanie zeznań stosował do niszczenia politycznych przeciwników

Tak napisać może tylko naiwny i do tego tępy obserwator polskiej sceny politycznej.

i jak z tym polemizować , ja mu o łamaniu prawa przez rząd . W sejmie jest wniosek komisji sejmowej o postawienie przed trybunałem stanu byłego premiera i ministra sprawiedliwości a ten coś takiego . Żenujące ale do ciebie pasuje

wladzowi do łba w kiblu nawet nie przyjdzie przez ów łeb, że nie można o łamaniu prawa poprzez łamanie tego samego prawa tłumacząc sie troską o prawo.

muls

Obejrzeć nie zaszkodzi ani nikomu nie pomoże...póki co..

żenada , prostaczku odpuść . Masz żałobę

i takie coś jak ty do łba nie dociera , na poziomie pięty pozostaje

jakie by...e podstępne. Koledzy 102 zakazali oglądać w publicznej telewizji uznając za niebezpieczną propagandę a ten kozak bez zażenowania typową agitkę wciska ...... skąd to wyłazi ?

Najważniejsze że polityczna swołocz wypłaciła sobie nagrody,jak to mówi Kopacz należy się więc daję .warto zaznaczyć że nic nie określa wysokości nagród jest to widzimisię tej kozy.

Myli Ci się czas, miejsce i okoliczności. Słabo też znasz się na ludziach i nie rozumiesz czym mogą się kierować.

Jak śmierdzi.... to porozglądaj się...

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Kopacz kierownikiem zakładu pracy za 240000 zł.

Qrwa w kawalerce pewnie też jest kierownikiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ależ ten Tusk gupi, podwładnym intratne posadki a sam w jakimś podrzędnym szeregowcu i w długach.

Ależ się ten Tusk nie nachapał!

Jan Hartman

Pokazano mi ostatnio przeciętny kilkurodzinny dom w Sopocie. „Tu na dole, gdzie się świeci, mieszka Tusk”. Szósty rok rządzi Dużym Europejskim Krajem ten pan z parteru? W imię godności Narodu wzywam Premiera do natychmiastowego przyznania sobie 500% podwyżki!

Wstyd mi, gdy pomyślę o powodach, dla których polski premier i ministrowie polskiego rządu zarabiają tyle, co fliziarz zatrudniający trzech pomocników, kierownik działu w średniej wielkości firmie, burmistrz średniej wielkości miasta, a znacznie mniej niż członek zarządu państwowej spółki, wiceprezes banku, średnio utalentowany piłkarz, a nawet prezenter publicznej telewizji. Bo co i kto za tym stoi?

Ano stoi wściekłość gawiedzi, której cała mądrość polityczna sprowadza się do pogardy dla państwa i jego rządu. To ze strachu przed rytualnym wrzaskiem o złodziejach u władzy, podczas gdy naród głoduje za osiemset złotych na miesiąc, tchórzliwi premierzy boją się zapłacić sensowne pieniądze sobie i swoim ministrom. Jakiś niby piar, rzekome „wyczucie nastrojów” paraliżuje im tę część mózgu, która odpowiada za zdrowy rozsądek, podczas gdy zwoje dwulicowości i hipokryzji grzeją się do czerwoności. W konsekwencji przyjęcie posady w rządzie staje się w punktu widzenia człowieka sukcesu, który dzięki swym talentom doszedł do pewnego majątku, jakąś łaską, którą wyrządza premierowi, a w najlepszym wypadku jakimś paroksyzmem patriotycznego patosu: ojczyzna wzywa! W takich warunkach każdemu nowemu premierowi wypada rekrutować spośród partyjniaków-przeciętniaków. I tak to ludowa złość na panów i państwo przekłada się na bylejakość i mierność kadr rządowych. Rząd staje się zakładnikiem prostaczej małostkowości, a właściwie własnych lęków i niskiego mniemania o narodzie. A razem z rządem w to zakładnictwo popada cały kraj.

Dajmy sobie spokój z tą dziecinadą! To wstyd dla Polski, że kierowanie nią warte jest tyle, co kierowanie supermarketem. Skromne i uczciwe państwo to nie to samo, co państwo ośmieszające się, siermiężne i obłudne. Zamiast trzymać ministrów na piętnastotysięcznych pensjach i wymyślać jakieś papierkowe śmiemy, żeby polecieć z Warszawy do Gdańska rządowym samolotem, lepiej niech się Pan Premier zainteresuje ludźmi trzymanymi przez lata w aresztach tymczasowych i uchodźcami poniżanymi w więzieniopodobnych ośrodkach. Niech lepiej tam lokuje swe troski o przyzwoitość państwa, zamiast epatować naród populistyczną taniochą w stylu „mamy kryzys – oszczędzanie zacząć musimy od rządowych pensji”. Może solidna podwyżka pozwoliłaby Panu Premierowi bardziej chcieć i bardziej się starać? Bo za sto tysięcy miesięcznie to już się chce chcieć. Trochę mi straszno, że mogę liczyć ze strony premiera mojego kraju ledwie na tyle starań, ile wynika z pensji służącej zwykle do motywowania korporacyjnego pingwina.

A swoją drogą gawiedź co innego myśli, a co innego gada. Pogardza władzą i odmawia jej prawa do tych nędznych pięciu „średnich krajowych”, ale tak naprawdę to czym ta władza bardziej dziaduje, niby to spełniając oczekiwania ludu, tym mniejszy ma na nizinach społecznych mir. Gdyby zaś trochę się zaczęła kojarzyć z wielkim światem, dobrymi samochodami i willami w głębi cienistych ogrodów, kutymi bramami i wybrylantowanymi body-gardami, z pewnością jej prestiż u tych, co na wersalce przy pół litra, znacznie by się podniósł. Każdy głupi królik w średniowieczu wiedział, że władza wymaga blichtru i splendoru, a Donald Tusk nie wie? Niechby sobie to przemyślał w sobotę na parterze pewnego przeciętnego domku w Sopocie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Myli Ci się czas, miejsce i okoliczności. Słabo też znasz się na ludziach i nie rozumiesz czym mogą się kierować.

Jak śmierdzi.... to porozglądaj się...

gdybym twoich wpisów nie czytał , nie wiedziałbym czym się mogą ludzie kierować , zazwyczaj emocjonalną głupotą pomyloną z patriotyzmem

Taaaak Hartman ma racje.Trudno byc premierem w kraju malutkich ludzikow.A tak na marginesie to gdyby sie przyjrzec historii i udzialu w niej takich katolickich kurduplowatych patryjotow to oni w duzej mierze byli przyczynkiem wielkich nieszczesc.

No musi mieć. W końcu mieszka w naszym umiłowanym Krakowie :), jest po KUL-u i do tego miał pradziadka rabina!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie po raz pierwszy Hartman wali prawdę w oczy.I obnaża te odwieczne polskie kompleksy.Ze niby jak biedny to uczciwy i tą biedą( no właściwie nieprzesadnym bogactwem) należy się publicznie obnosić.A może to po prostu nieudacznictwo?

gdybym twoich wpisów nie czytał , nie wiedziałbym czym się mogą ludzie kierować , zazwyczaj emocjonalną głupotą pomyloną z patriotyzmem

Na naukę nigdy nie jest za późno...no napisz coś o prawdziwym patriotyzmie....bardzo jestem tego ciekaw.

a jakze.Placza ze nie ma rzadowych samolotow a samolotow nie ma bo placza.

Na naukę nigdy nie jest za późno...no napisz coś o prawdziwym patriotyzmie....bardzo jestem tego ciekaw.

o patryjotyzmie sie nie pisze bo to....kicz.Slowami... to kicz.Prawdziwi patryjoci nie uzywali tego kiczu.Powiem wiecej, po prawdziwych patriotach tego nie widac.

i tu jest po prostu jawne sk***ysyństwo, marszałkowie z bożej łaski wypłacają sobie po 40tys zł, a w uzasadnieniu w tvn24 pan prof z IPN mówi, że to i tak mało,bo gdzie indziej, elity więcej zarabiają! a ja się pytam, jaka jest płaca podstawowa we Francji, Niemczech itd, jakie są tam zasiłki a jakie u nas? politycy już całkiem wyalienowali się ,mają nas za kompletny bezrozumny motłoch, bez względu na opcję polityczną.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.