Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam katolikiem nie jestem ale taki św. Franciszek z Asyżu do mnie przemawia. Naprawdę mi wstyd za to co nasz gatunek wyprawia innym. Do wątku o zwierzętach i Chińczykach nawet nie zajrzałem bo boję się ze nie mógłbym zasnąć. Pająki z domu wynoszę żeby ich zona nie zakatrupiła a co tu mówić o psach kotach czy koniach. Nie wiem co wiecej powiedzieć. Czekam na psa bo zwiał i za każdym razem trzęsę się, że coś mu się stało.

Nad głową przeleciały mi własnie dwa A330, przed nimi i za nimi leci A380 z Singapuru. Globalizacja, dwudziesty pierwszy wiek a człowiek dalej gorszy od wszelakiego bydlęcia...

Jestem Europejczykiem.

skynek niestety muszę spytać

"Nigdy z Hajdarowiczem... ...nie będę w aliansach. Powiedziałem to chyba wystarczająco wyraźnie, ale skoro do niektórych nie dotarło, to powtarzam. Facet jest albo zwyczajnym słupem Tuska, a w takim razie zadawanie się z nim nie ma sensu, albo kompletnym idiotą, co wiedzie do wniosku tego samego."

Ziemkiewicz płeć zmienił ?

Do redakcji "Rzeczpospolitej"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Rafał Ziemkiewicz, Łukasz Warzecha, Piotr Semka i Robert Mazurek.

nadal narodowe autorytety.

analizując dzieło chłopskiego nasienia czarno widzę niepodległość chłopskiej, endeckiej Polski.

Żadnych zasad , nawet własne słowa nic nie znaczą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A skąd wniosek, że jestem za a??

Widać kartoflana manipulacja odbiera możliwość samooceny rzeczywistości. Skąd ci do głowy przyszło, że jeżeli zaproponujesz dwie możliwości i ktoś zdecydowanie jest przeciwko jednej, to jest automatycznie za drugą?

Przyznałem się jedynie do jawnej niechęci do kaczyzmu.

No z boku raczej się nie da stać.Mam rozumieć , że preferujesz tuskizm?

Aby być konsekwentnym powinieneś napisać "Anna Grodzka mówił".

Czemu Palikotowi ma służyć ta awantura z Nowicką i Grodzką?Jaką ma z tego korzyść?Zadyma i tyle!Nie rozumiem.

Szczerze mówiąc trzeba by Grodzkiej zajrzeć pod kieckę komisyjnie.

Cieszę się , że Polska otrzymała z budżetu europejskiego największy przydział , zastanawiam się tylko , czy zdołamy go w pełni wykorzystać ?

Odrębną kwestią jest , czy dobrze wykorzystamy te pieniądze ?

Warto zauważyć, iż dotacja, którą możesz otrzymać jako przedsiębiorca, gmina, szkoła, organizacja pozarządowa itp. nie pochodzi w całości ze środków Unii Europejskiej, lecz częściowo finansowana jest ze środków krajowych. Jest to zgodne z jedną z zasad polityki spójności, a mianowicie z zasadą dodatkowości. Jak tłumaczy Danuta Hübner – była Komisarz ds. Polityki Regionalnej (pierwszy polski komisarz w Unii Europejskiej) w praktyce zasada ta oznacza, że władze krajowe muszą wydać rocznie około 1 proc. PKB na współfinansowanie 3,5-4 proc. PKB pochodzących z Unii Europejskiej (czyli na każdą złotówkę dotacji wydaną przez władze krajowe przypadają 4 złote otrzymane z Unii Europejskiej). Z punktu widzenia Twojego projektu całkowite dofinansowanie, jakie możesz uzyskać ze środków unijnych to 85 proc. W poprzednich latach było to 75 proc.

I teraz moje pytanie , czy Polskę będzie stać aby wydać ten 1 procent PKB ? Jeśli nie , to nasza radość z racji tego , iż otrzymaliśmy największy kawałek tortu może okazać się przedwczesna .

Być może UE zdaje sobie sprawę z tego , że nie będziemy w stanie dołożyć tego 1 % i dlatego tak dużo nam dali , gdyż i tak sobie nadmiar tej sumy odbiorą , kwestia tylko czasu ?

Oczywiście nie jestem specjalistą w tej dziedzinie i chętnie poczytam przemyślenia i wnioski mądrzejszych ode mnie ludzi na tym forum .

To odnośnie pytania zadanego nam przez pana Top 20

Dokładnie.Nie ma się co jarać.trzeba mieć na dokładkę.Po za tym poprzednia kasa z EU wróciła w niektórych branżach nawet w 75% do krajów Europy zachodniej.Warunkiem było korzystanie z firm zagranicznych , np w infrastrukturze,eko-technologiach itd..

skynek niestety muszę spytać

"Nigdy z Hajdarowiczem... ...nie będę w aliansach. Powiedziałem to chyba wystarczająco wyraźnie, ale skoro do niektórych nie dotarło, to powtarzam. Facet jest albo zwyczajnym słupem Tuska, a w takim razie zadawanie się z nim nie ma sensu, albo kompletnym idiotą, co wiedzie do wniosku tego samego."

Ziemkiewicz płeć zmienił ?

Do redakcji "Rzeczpospolitej"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Rafał Ziemkiewicz, Łukasz Warzecha, Piotr Semka i Robert Mazurek.

nadal narodowe autorytety.

analizując dzieło chłopskiego nasienia czarno widzę niepodległość chłopskiej, endeckiej Polski.

Żadnych zasad , nawet własne słowa nic nie znaczą

Dokładnie.

Ukryta Zawartość

Cześć

Cześć.

Łykend zaczynamy od dobrej wiadomości Tusk i kolesie dostali tyle ile można było.

Sukces tym większy im więcej odsetek do rozkradzenia przez salonowców przydupowców.

Czyli karnawał pajaców rządowych czas zacząć.

Tusk i Rostowski zasłużyli na premię i kopa w dupę na szczęście. Szczęście dla Polaków, nie dla owych pajaców.

tort+worek+euro.l.jpg

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

<br />Dżambo - zapytam tak nieśmiało... czy na fali tych zmian obyczajowych, nie mógłbyś zostać moja trzecią żoną?<br />
Nie wiem czy byłbyś zadowolony z takiej żony,na czas dłuższy oczywiście.No chyba,ze po alkoholu ale wtedy alkoholizm pewny a zasze będzie istniało ryzyko,że zostaniesz......rogaczem.Skynek,przemyśl to jeszcze raz na spokojnie.

Szczerze mówiąc trzeba by Grodzkiej zajrzeć pod kieckę komisyjnie.>>>szczerze mowiac kurduplu tobie trzeba zmierzyc komisyjnie dlugosc zeby sie upewnic czy to co masz predysponuje cie na ..gowniarza.

i wypowiadania sie za doroslych.

Dokładnie.Nie ma się co jarać.trzeba mieć na dokładkę.Po za tym poprzednia kasa z EU wróciła w niektórych branżach nawet w 75% do krajów Europy zachodniej.Warunkiem było korzystanie z firm zagranicznych , np w infrastrukturze,eko-technologiach itd..

jak wrocila to moze nie ma na co czekac i od razu oddac....koles.a moze my komus pozyczymy i poczekamy jak odda...koles.jak ci odrosnie to co nie wyroslo to cie zapytamy o zdanie..koles.

Szczerze mówiąc trzeba by Grodzkiej zajrzeć pod kieckę komisyjnie.>>>szczerze mowiac kurduplu tobie trzeba zmierzyc komisyjnie dlugosc zeby sie upewnic czy to co masz predysponuje cie na ..gowniarza.

i wypowiadania sie za doroslych.

jak wroicila to moze nie ma na co czekac i od razu oddac....koles.a moze my komus pozyczymy i poczekamy jak odda...koles.jak ci odrosnie to co nie wroslo to cie zapytamy o zdanie..koles.

Muls,czuję tu retorykę Niesioła..Nowy idol?

Poziom dyskusji jakby z AS przejęty. Polactwo w rozkiwcie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poziom dyskusji jakby z AS przejęty. Polactwo w rozkiwcie:

Ukryta Zawartość

I tu masz rację.A po za tym temat ,,pancernej brzozy'' jest nieistotny,skoro samolot się przez nią rozbił.

Ukryta Zawartość

Wiedziałem,że tak będzie.Ależ koledzy pissmani są przewidywalni.Tusk dostał dużo ( a właściwie Polska) to żle a jak by dostał mało to też źle bo mało.Trudno im dogodzić!Cytując klasyka pieski szczekają karawana idzie dalej.

to żle a jak by dostał mało to też źle bo mało

Jakby dostał 1 euro do biletu na powrót też by tak było.

Wojciech krytykuje Pismanów nawet wówczas kiedy krytyki darczyńców tutaj nie ma...a, że worek na forsę Tusek wziął z zapasem to jedyny jego sukces.

Wiedziałem,że tak będzie.Ależ koledzy pissmani są przewidywalni.Tusk dostał dużo ( a właściwie Polska) to żle a jak by dostał mało to też źle bo mało.Trudno im dogodzić!Cytując klasyka pieski szczekają karawana idzie dalej.

Nie , no Wojciech.To dobrze , że środki są .Bardzo dobrze.Pytanie czy i jak je wykorzystamy.

że zacytuję:

• 20% środków będzie musiało pójść na "zielone inwestycje" i "zielone miejsca pracy", czyli na realizację pakietu energetyczno-klimatycznego,

• VAT nie jest kwalifikowanym wydatkiem, chyba że zmienimy przepisy krajowe (co będzie miało skutki także dla naszej gospodarki),

• Utrzymano ścisłe powiązanie dostępu do środków z funduszy europejskich z tzw. warunkowością ekonomiczną, co oznacza, że można zawiesić nawet całość przyznanych środków, jeśli kraj nie wypełnia zaleceń Komisji Europejskiej co do kształtu swoich finansów publicznych i budżetu; pakiet wymienia wprost listę warunków, bez których pieniądze będzie można zobaczyć tylko przez szybkę w europejskim sejfie

• Utrzymano coroczny warunkowy przegląd efektywności skutkujący nierozliczaniem wydanych pieniędzy

• Nie ma mowy o równych dopłatach dla rolników, nie ma nawet mowy o wyrównaniu dopłat do średniej unijnej - maksymalnie polscy rolnicy dojadą do poziomu 90 proc. średniej i to dopiero w 2020 r.!

• Górny pułap dostępności środków dla kraju został obniżony do 2,35 proc. PKB

• Utrzymana została utrata 10 mld euro z Funduszu Spójności (z którego obficie korzystamy) na rzecz środków specjalnych na infrastrukturę komunikacyjną, w której uczestniczą wszystkie państwa inne, zostało zachowane, czyli ten wyciek z puli dostępnej dla nas, mimo cięć, jest pełny

• Dofinansowanie do projektów współfinansowanych ze środków unijnych zmniejszono tak, że teraz nie ma szans na finansowanie więcej niż 85 proc. kosztów

• Statystyki dostępu do środków unijnych obejmują lata, gdy Polska jeszcze nie była w recesji, więc są dla nas niekorzystne z punktu widzenia cyklu gospodarczego - dołek właśnie się zaczyna, ale podział funduszy nie uwzględni np. gwałtownie rosnącego u nas teraz bezrobocia

Jak zabraknie to Kopacz z premii dołoży, będzie na zgarnianie ziemi z metra kwadratowego...tylko po to by zasłużyc na kolejną premię.

dla tego narodu wszystko jest nieszczesciem..wolnosc,brak wolnosci, pieniadze, brak pieniedzy, praca brak pracy.

zdechnac idzie od samego gadania.Trudno sie dziwic ze wyjezdzaja i zapominaja.

kopaczowe pieniadze brali wszyscy od poczatku powstania sejmu w tym kurduplowate rowniez.Tak na marginesie.tak samo jak prezesi nicu i poslowie od zawsze.w tym pisowi.....geniusze,kurduple i kolesie.

to nie sa zadne pieniadze, to jest tylko wasza glupota.Znowu mieso armatnie...... mysli...

Siebie nie wymienił, bo on nie z tego Narodu.

taaa dziadek.ty jezdes tym wlascwiym prezenterem ...narodu.chwala bogu...niezauwazalnym.Nikt na ciebie biletu nie kupi.
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

kopaczowe pieniadze brali wszyscy od poczatku powstania sejmu w tym kurduplowate rowniez.Tak na marginesie.tak samo jak prezesi nicu i poslowie od zawsze.w tym pisowi.....geniusze,kurduple i kolesie.

Z tych pieniędzy nie ma co robić problemu - to jest populizm nakręcany przez media. Prawdziwe pieniądze kręci się gdzie indziej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.