Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

" "Już od kilkuletniego chłopca interesowałem się bardzo lotnictwem, modelarstwem lotniczym, nawet zdarzało się, że na święto lotnictwa siedziałem w samolocie bojowym w Białej Podlaskiej (...)" - przekonuje. "Oprócz tego wykonałem kilkadziesiąt godzin lotów odrzutowcami pasażerskimi, jako pasażer, przyglądając się temu jak pracują skrzydła i silnik samolotów w czasie lotu (...) w związku z tym czuję się dość kompetentny w tym zakresie - podkreśla."

Jakim prawem ta parodia jest finansowana z publicznych pieniędzy?

747, jeszcze nie siedzisz?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Może prezes go pocieszy i pomizia?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wyborcza ujawniła jak wyglądało przesłuchanie ekspertów Macierewicza w sprawie "zamachu smoleńskiego". "Sklejałem modele samolotów"."Widziałem wybuch w szopie". "Latając samolotami, oglądam skrzydła". Z grubsza tyle usłyszeliśmy od trzech odpytanych panów, w tym ponoć samego Biniendy. Już dawno temu pisałem, że jeśli do takiego przesłuchania dojdzie, Bienienda i cała reszta nie poda żadnych dowodów ani nie powoła się nawet na własne ustalenia. Są one bowiem robione jedynie na polityczne zamówienie i nie mają umocowania w faktach. A przed prokuraturą kłamać nie wolno z czego trzech muszkieterów Macierewicza zdaje sobie doskonale sprawę. Stąd też owa ostrożność. Można za "wyborczą" wyśmiać kompromitację ekspertów, ale nie w tym rzecz.

Problem ma teraz sam Macierewicz bo pozostaje z niczym. Nie ma kompetentnych ekspertów, nie ma zamachu, to jasne dla każdego kto jeszcze Smoleńska nie ma całkiem dość. Co więc robi nasz tropiciel sowieckich agentów? Składa doniesienie przeciw prokuratorom żeby podważyć ich wiarygodność i odciągnąć uwagę od groteskowych wypowiedzi ludzi których sam wypromował i o których -gdyby nie PiS- nikt by w świecie szerokim nie słyszał. Działanie Macierewicza jest całkowicie racjonalne, gdyż to co mu obecnie zostało to walka z prokuraturą. A wie on doskonale, że w państwie o które kiedyś walczył, włos mu z głowy nie spadnie bo politykom, zwłaszcza tym aktualnie nie posiadającym władzy wolno wszystko, a każde próby ich uciszania zaraz uznawane są za walkę z opozycją.

No i warto też dodać, że Donald Tusk lubi być najwyraźniej nazywany zdrajcą i mordercą, tudzież czerpie z tego polityczne korzyści więc specjalnie mi go nie żal. Ale PiSowi teorie smoleńskie się sypią i to akurat w momencie kiedy zdobywają coraz większą przewagę nad PO. Tropiciele spisków mogą oczywiście mówić że to celowe "działanie służb", ale przecież to nie zaszkodzi samemu Kaczyńskiemu. To co prezes zdążył powiedzieć to już zdążył i tego się nie cofnie, ale mało to razy zmieniał zdanie w przeróżnych kwestiach? W ostateczności "odstrzeli" się Macierewicza, a ci pożal się Boże eksperci zostaną ze wstydem na całe życie i to oni są de facto najbardziej przegrani. Bo to oni dali się wciągnąć w głupie wojenki polityczne PiSu.

To Wasza propaganda, jacy odbiorcy, taka i ona jest, prymitywna.

Kogo chcecie na to wzmożenie nabrać?

" "Już od kilkuletniego chłopca interesowałem się bardzo lotnictwem, modelarstwem lotniczym, nawet zdarzało się, że na święto lotnictwa siedziałem w samolocie bojowym w Białej Podlaskiej (...)" - przekonuje. "Oprócz tego wykonałem kilkadziesiąt godzin lotów odrzutowcami pasażerskimi, jako pasażer, przyglądając się temu jak pracują skrzydła i silnik samolotów w czasie lotu (...) w związku z tym czuję się dość kompetentny w tym zakresie - podkreśla."

Czego zazdrościsz człowiekowi, który posiada wykształcenie i pracę, zgodną z zainteresowaniami?

Każdy by tak chciał, ale co tam posada profesorska tu czy tam, BOCZNICA na forum specjalistycznym, w kraju postkolonialnym, to jest ta Ziemia Obiecana...

Proszę pozostawić nogawki w spokoju już i iść spać.

Układ sprawy raportu Klicha nie mógł tak sobie pozostawić bez odzewu, stąd akcja GW.

Będzie kolejna Konferencja smoleńska przylecą specjaliści i wszystko się zmieni, nastroje w społeczeństwie dotyczące tej tematyki.

Coś sobie wmawiacie Kolego fox, takie numery esbeckie to jest elementarz, proszę naprawdę się wysilić, bo na razie kiepsko to wygląda i nie licuje z powagą sprawy.

Potrzebujecie kolejnych miliardów, to widać, dość ostro, proszę z tą ostrością nie przesadzać, co za dużo to i świnie przy korycie nie zeżrą.

Ty mi tu z esbecją nie wyjeżdżaj, sam zachowujesz się jak cenzor i ubek w swoim wątku. Przynajmniej w stosunku do mnie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Strzał w obydwa kolana nazywacie ciosem?

Widać że "sami naukowcy " są aktywni na forum, posiadają bazę wiedzy, wystarczająco potężną do oceny profesorów wykształconych w określonych ścisłych specjalnościach.

Szczerze gratuluję.

Filut

Nie poruszaj wrażliwych tematów...słabo wiedzie Ci się w tej materii.

Ty mi tu z esbecją nie wyjeżdżaj, sam zachowujesz się jak cenzor i ubek w swoim wątku. Przynajmniej w stosunku do mnie.

Żartujesz, Fox... To Ty na to psychopatyczne gówno jeszcze zerkasz?:))

Nie nabieraj mnie, nie masz do tego kwalifikacji.

Dobry wieczór.

Na to wygląda...

Cieszy mnie to, że i inni mają powody do radości, dowaliliście nam dziś nieźle, cóż trzeba wylizać rany, pozbierać się i przystąpić do kontrataku.

Wyniki badań próbek z trotylem, to kiedy będą znane?

Po wyborach do europarlamentu czy po wyborach do Sejmu?

Wyniki badań próbek z trotylem,

Prymitywna manipulacja. Zdaj sprzęt.

Już nie, założyłem ignora na 747 i używam "wyświetl mimo wszystko", oszczędza mi to przykrego widoku tysięcy plastikowych fotek.

numerek, lecisz gdzieś samolotem? może na Kamczatkę? będziesz expertem od awioniki! buhahaha! ale ludziska pekają ze śmiechu!

Wyjaśnijcie śmierć Przemyka.

Rodzinie wypłaćcie odszkodowanie.

... cóż trzeba wylizać rany, pozbierać się i przystąpić do kontrataku.

A ciekawe co Hofman wylizał?

"Afera penisa Adama Hofmana nie schodzi z ust polityków. Sam poseł, który chwalił się rozmiarem przyrodzenia przed koleżankami postanowił przeprosić za zamieszanie i "rubaszne żarty"."

Ukryta Zawartość

Ale co tam Hofman "żartowniś"

Na dobranoc 747 małe podsumowanie. Specjalnie dla ciebie.

Ci trzej amigos od Maciarewicza to naprawdę są ... Mocarze.

Binienda

"Śledczym udało się przesłuchać najsłynniejszego eksperta Antoniego Macierewicza - prof. Wiesława Biniendę z Uniwersytetu w Akron w USA. Czekali na niego od wiosny zeszłego roku. Profesor nie przekazał śledczym słynnej symulacji, która ma dowodzić, że skrzydło winno wytrzymać zderzenie z brzozą. Mówił, że nie jest dysponentem tych materiałów ani programu komputerowego, jest to własność uniwersytetu (uczelnia twierdzi, że nie wydała na Biniendę ani dolara, pracował prywatnie). Profesor poprosił też prokuratorów o parametry skrzydła tupolewa. To ciekawe, bo bez tych danych nie da się stworzyć symulacji zachowania się skrzydła w zderzeniu z przeszkodą."

Obrębski

"...w młodości sklejał modele samolotów i siedział kiedyś w kokpicie Su-33 (samolot myśliwsko-bombowy). No i latając samolotami, obserwuje, jak zachowują się skrzydła.

Zapytany o doświadczenie w dziedzinie materiałów wybuchowych wyznał śledczym, że był świadkiem eksplozji w szopie."

"Publicznie opowiada, że przeprowadził "badanie elementu o rozmiarach 20 cm na 20 cm, który ukazała mu nieznajoma osoba, zapewniając go, że to część Tu-154, choć nie wiadomo, z jakiej części samolotu pochodził". Profesor po 40-minutowej analizie stwierdził, że element "został rozerwany od wewnątrz"."

Rońda

"Nie jest i nigdy nie był specjalistą w dziedzinie lotnictwa. W filmie Anity Gargas "Anatomia upadku" na pytanie, dlaczego eksplozji nie wykryła polska komisja państwowa, odparł: "Nie odważyła się wykonać pewnych badań ze względu na miłość do Putina". Nie pokazał śledczym żadnych obliczeń."

"Żaden nie jest specjalistą od lotnictwa ani katastrof."

Ukryta Zawartość

post-17911-0-29280100-1379452619_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na dobranoc

- wyszedł na światło dzienne raport Klicha i nie wiadomo było, co z tym zrobić

- w stolicy 200 tys. ludzi pokazało 'gest Kozakiewicza' polityce rządu i nie da się tego zbagatelizować, a ludzie generalnie czują i widzą na codzień coś innego, niż PDT mówi w telewizorni o 'końcu kryzysu'

No to mają chwilę oddechu, wytchnienia, udało się dzięki paru manipulacjom odwrócić uwagę od tego wszystkiego. Ale to na chwilę. lemingi drogie. Nie na darmo nazywają was lemingami - skutki polityki PDT dotkną was albo już dotykają, ale wy na siłę temu zaprzeczacie.

A ciekawe co Hofman wylizał?

"Afera penisa Adama Hofmana nie schodzi z ust polityków. Sam poseł, który chwalił się rozmiarem przyrodzenia przed koleżankami postanowił przeprosić za zamieszanie i "rubaszne żarty"."

Ukryta Zawartość

hehe, nawet nie wiedziałem, że to taki ogierek, prezes słusznie sie wkurzył.

"

Dopóki prezesem PiS jest Jarosław

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) – czyli do końca tej partii, a może jeszcze dłużej – Adama Hofmana raczej nie czeka już nic dobrego. Takich rzeczy, jak impertynencje wobec pań czy sprośne żarty, prezes PiS – znany z wielkiego szacunku dla kobiet – po prostu nie wybacza. Jarosław Kaczyński jest na Hofmana wściekły za jego wyskoki ze zdejmowaniem spodni.

– Jarosław jest wściekły – mówi nam osoba z najbliższego otoczenia prezesa. – Jemu takie rzeczy po prostu nie mieszczą się w głowie. Sprawa będzie omawiana podczas posiedzenia Komitetu Politycznego.

Hofman swoimi wyczynami z pokazywaniem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i dywagacjami na temat rozmiarów członka zepsuł także PiS-owi cały plan ogłaszania w mediach zwycięstwa w uzupełniających wyborach do Senatu na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Konferencje były odwoływane, a posłowie PiS starali się unikać mediów.

Większość parlamentarzystów PiS ma dość wyczynów Hofmana.

– Wielkie zwycięstwo, można było o tym tydzień trąbić w mediach, a ten wszystko zepsuł gówniarskimi wybrykami – mówi nam jeden z posłów. I dodaje, że wściekli na Hofmana są także działacze z Podkarpacia, którzy ciężko pracowali na zwycięstwo kandydata

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

– Maja dość. Ciężko harowali w tej kampanii, a tutaj przyjechał ten z Warszawy, nachlał się i pokazał, co potrafi – relacjonuje nam poseł."

Elyta PIS-u

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Agnieszka Kublik( nieustraszona obrończyni raportu Anodiny) nie po raz pierwszy atakuje Zespół Parlamentarny oraz jego ekspertów. Tym razem prezentując rzekome konkluzje z przesłuchać trzech ekspertów ZP w osobach prof. Wiesława Biniendy, prof. Rońdy i prof. Obrębskiego.

To pod przewodnictwem cyngla Michnika (cynglem Wyborczej nazwał Kublik jej redakcyjny kolega Michał Cichy) urządzono w ur. w siedzibie GW spotkanie, podczas którego po raz pierwszy zaprezentowano zespół Laska.

Przypomnę elementy relacji z tego spotkania: „ Zespół Laska skupił się na prezentacji własnych uprawnień eksperckich do formułowania niepodważalnych wniosków w sferach ważnych z punktu widzenia oceny przyczyn katastrofy. W warstwie merytorycznej powielał ustalenia z raportów: własnego PKWBL i MAK.

Eksperci oraz naukowcy prezentujący wyniki swoich badań podczas kolejnych paneli – swoją eksperckość prezentowali w praktyce: prezentując własne obliczenia, analizy i wyniki symulacji na bazie dostępnych im danych z raportów. I tego co w raportach pomięto:, czyli zapisu TAWS 38, którego wymowa podważa ustalenia komisji.(Odsyłam do szczegółów w linku z zapisami video poszczególnych wystąpień.)

Każdy z ekspertów wypowiadał się w dziedzinie w której się specjalizuje.(I tu nie mogę powrócić do spotkania z ekspertami pana Laska, podczas którego na temat opadu szczątków wypowiadał się… specjalista od meteorologii.) *

Dzisiejsze sensacje Kublik zawierające ewidentnie wyrwane z kontekstu frazy z rozmowy ekspertów w prokuraturze mają służyć jak zwykle w wykonaniu Kublik jedynemu celowi-zgodnie z oficjalną linią mainstreamu ośmieszyć ekspertów ZP.

Aktywność Kublik i GW przed ubiegłoroczną Konferencją ZP na Uniwersytecie (zorganizowanie spotkania z grupą Laska) jest tym razem powodowana 2 przyczynami. Pierwsza z nich jest ujawniony w tych dniach skandal z pominięciem tez jedynego akredytowanego przy Komisji Mak Edmunda Klicha. Druga to planowana na październik Konferencja ZP dotycząca kolejnych aspektów Katastrofy i zaniechań polskich władz ze śledztwa i czynności wykonywanych na miejscu katastrofy oraz z identyfikacją ciał.

Zgadzam się z opinią Wildsteina wyrażającego się o Kublik w ten sposób: „(..) źle jest uważać Kublik za dziennikarkę. Nie jest nią, bo zajmuje się polowaniem na osoby niewygodne dla "GW", a także je dezawuuje.”.Podobnie o pani Kubiki pisał P.Gursztyn przy okazji jej konfliktu z Czarzastym** obwiniając pracownicę GW o udział w bezpardonowym szkalowaniu Marcina Tylickiego, asystenta posła Gruszki ***

To, że Kublik kłamliwie atakuje każdego, którego GW uzna za dobry cel – wiadomo od dawna. Dziwi mnie jedynie, że różne portale uznają jej insynuacje za news.

Mnie zaintrygował jednak wymieniony z imienia i nazwiska informator pani Kublik, w kontekście szkalowania ekspertów z tytułami profesorskimi. Prokurator Marcin Maksjan chyba wiedział, komu przekazuje wyrywki informacji z zeznań złożonych przez profesorów- ekspertów ZP. Prokurator powinien wiedzieć ( może nawet autoryzował tekst Kublik?),że przekazywanie jakichkolwiek informacji z zeznań jest niedopuszczalne. A ujawnianie kontekstu rozmów, wyrwanych z materii omawianych problemów, może posłużyć do podważania dobrego imienia uznanych naukowców.Kublik zrobiła z nich po prostu idiotów, podpierając się informacjami, rzekomo uzyskanymi od prokuratora Maksjana.

Ukryta Zawartość

Nawet poprawnie tekstu nie potrafisz wkleić, zaiste mocarne(w penisy) kadry ma PiS. Zaj sprzęt. (komputer, nie penisa)

Dobrze, ze poseł Antoni Macierewicz niezwłocznie złożył doniesieni o możliwości popełnienia przestępstwa przez prokuratora PW. Teraz postaje nam czekać na to, ze Kublik „odszczeka” oszczerczą wymowę swojego artykułu,. A Prokurator Maksjan udowodni, że nie naruszył prawa. Podobnie jak rzekomi pełnomocnicy rodzin, wymieniani przez red. Kublik.

Kublik i Maksjan mogą mieć kłopoty. Mam nadzieję, że prawnicy rodzin ze Stowarzyszenia zadbają o to, by wszyscy wymienieni publicznie wyjaśnili powody dla umożliwili Kublik podjąć próby ośmieszenia naukowców.

Przekazując informacje Agnieszce Kublik (jeśli on po prostu nie wymyśliła sobie wszystkiego) prokurator Maksjan skompromitował działania PW i jakość śledztwa. Informatorzy –pełnomocnicy rodzin skompromitowali swoich plenipotentów. Nad-kompromitacją jest to co uczyniła Kublik. I tylko jej się pewnie zdaje, że udało jej się skompromitować ekspertów ZP.

Tylko jej się zdaje ,że Wojski gra jeszcze….

Hofman swoimi wyczynami z pokazywaniem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i dywagacjami na temat rozmiarów członka zepsuł także PiS-owi cały plan ogłaszania w mediach zwycięstwa w uzupełniających wyborach do Senatu na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Konferencje były odwoływane, a posłowie PiS starali się unikać mediów.

No i ... Pupa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

WNIOSEK

Działając jako pełnomocnikrodzin Anny Walentynowicz i Stefana Melakapokrzywdzonych w śledztwie o sygnaturze akt Po. Śl. 54/10 wnoszę o udostępnienie opinii publicznej całości materiałów zgromadzonych w niniejszym śledztwie.

W dniu dzisiejszym Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Warszawie upubliczniła trzy wybrane przez „Gazetę Wyborczą” protokoły z zeznań świadków przesłuchanych w przedmiotowym śledztwie. Jako uzasadnienie dla tej decyzji podano „wagę śledztwa dotyczącego katastrofy smoleńskiej dla polskiej opinii publicznej”.

Z uwagi na fakt, iż opinia publiczna jest nieprzerwanie od 10 kwietnia 2010 roku zainteresowana przebiegiem i ustaleniami całości - a nie tylko wskazanymi przez „Gazetę Wyborczą” fragmentami - śledztwa o sygnaturze akt Po. Śl. 54/10 wnoszę o udostępnienie opinii publicznej całości materiałów tego najważniejszego w historii polskiego państwa postępowania. Skoro Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Warszawie w ciągu zaledwie kilku godzin była gotowa ujawnić materiały interesujące „Gazetę Wyborczą”, to przyjąć należy, że nie ma przeszkód aby codziennie ujawniała i publikowała kilkadziesiąt stron materiałów interesujących wszystkich Polaków począwszy od postanowień o przeprowadzeniu kolejnych opinii biegłych i ich wyników, przez zdjęcia satelitarne otrzymane z USA po materiały otrzymane z Federacji Rosyjskiej.

Mając na względzie olbrzymią wagę powyższych materiałów dla polskiej opinii publicznej, wnoszę aby Pan Prokurator Generalny objął swoim osobistym nadzorem proces ujawniania akt śledztwa o sygnaturze akt Po. Śl. 54/10, tak aby przebiegał on równie szybko i sprawnie, jak w przypadku materiałów pozostających w zainteresowaniu „Gazety Wyborczej”.

Z wyrazami szacunku

Stefan Hambura

Rechtsanwalt

No i ... Pupa

Ukryta Zawartość

Odpowiedź ministra spraw wewnętrznych i administracji - z upoważnienia prezesa Rady Ministrów -

na interpelację nr 16750

w sprawie składu Międzypaństwowego Komitetu Lotniczego powołanego w celu wyjaśnienia przyczyn katastrofy samolotu TU-154M w dniu 10 kwietnia 2010 r.

Szanowny Panie Marszałku! W nawiązaniu do pisma z dnia 13 lipca 2010 r. (sygn. SPS-023-16750/10), przekazującego interpelację posła na Sejm RP pana Jerzego Polaczka w sprawie składu Międzypaństwowego Komitetu Lotniczego powołanego w celu wyjaśnienia przyczyn katastrofy samolotu TU-154M w dniu 10 kwietnia 2010 r., z upoważnienia prezesa Rady Ministrów, uprzejmie informuję, że nie dysponuję przedmiotowymi informacjami.

Z wyrazami szacunku

Minister

Jerzy Miller

Warszawa, dnia 28 lipca 2010 r.

Tak dla przypomnienia, rząd PDT nie znał nawet składu rosyjskiego MAK dla wyjaśnienia przyczyn katastrofy TU-154M

Ukryta Zawartość

Z wyrazami szacunku

Stefan Hambura

Rechtsanwalt

Fajnych pełnomocników ma ten PiS.

Kiedy następny?

"Jeszcze niedawno był zaufanym człowiekiem Jarosława Kaczyńskiego, reprezentował go w śledztwie smoleńskim. Dziś dla PiS-u jest wrogiem numer jeden. Mecenas Rafał Rogalski przerywa milczenie. W pierwszej rozmowie od czasu, gdy przestał być pełnomocnikiem prezesa PiS opowiada o śledztwie smoleńskim, Antonim Macierewiczu i o tym, że nie wierzy w zamach."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mlaskasz z zachwytu, po takich dołkach PO masz chwilę oddechu niestety stęchłym powietrzem.

Prokuratura jest pierwsza do rozliczenia za jakość śledztwa smoleńskiego, komisja Laska, Millera, Premier czeka w kolejce..

No i ... Pupa

Żegnam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.