Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Znowu za błędy Merkel, Camerona i Hollande'a (o Obamie nie warto nawet wspominać, bo to oczywiste) zapłaci cała Europa.

"1. Komisja Europejska zaproponuje w środę reformę zasad azylowych

2. Kraje, które nie chcą uchodźców, mogą "wykupić się" z tego obowiązku

3. Koszt? Nawet 250 tys. euro za każdą nieprzyjętą osobę"

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,147963,20015285,bedzie-mozna-wykupic-sie-z-obowiazku-przyjmowania-uchodzcow.html

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Już złapałem leszcza.

Tak ci się tylko wydaje. Poza tym nie mam zamiaru rozmawiać z czymś, co zachowuje się jak debilny troll i cieszy się pobłażaniem ze strony czynników wyższych na Bocznicy.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

a gdzie tu błąd? ja proponuję przyjać do PL 100.000 tys uchodźców jako rozwiązanie kwestii starzejącego się społeczenstwa.

Błąd ogólny jest tu, że UE powinna dbać o swoich obywateli, a nie o uchodźców. Skoro starzeje się społeczeństwo w Polsce, ale nie tylko - bo jest to problem rdzennej ludności całej Europy. To UE powinna tym problemem zająć się i wypracować skuteczne metody przeciwdziałania.

Błąd szczególny jest taki, że najbardziej wartościowi i przydatni uchodźcy trafia do starej UE, reszta czyli za przeproszeniem ludzkie badziewie trafi do nowej UE.

Poza tym w UE miała liczyć się szczytna idea, a liczy się jak zwykle forsa.

Poza tym w UE miała liczyć się szczytna idea

1. unia dba lepiej o swoje społeczenstwa, niż ci się wydaje. wystarczy popatrzeć na sferę socjalną, siłę nabywczą, opiekę zdrowotną etc PL jest jakieś 20 lat za krajami starej unii

2.panstwa unii są otwarte na wszystkich, bez względu na np kolor skóry. tu PL jest 50 lat za UE

3. ludzkie badziewie? nie chcę tego komentować, bo grozi ban!

4.cena za emigranta jest zaporowa, ale czemuś służy. przecież wiedzą, że jest opór w Europie Środkowej przeciwko przyjmowaniu emigrantów.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...)

3. ludzkie badziewie? nie chcę tego komentować, bo grozi ban!

(...)

Napisałem tak: "Błąd szczególny jest taki, że najbardziej wartościowi i przydatni uchodźcy trafia do starej UE, reszta czyli za przeproszeniem ludzkie badziewie trafi do nowej UE." - aby podkreślić unijny obłęd. Manipulujesz, ponieważ nie masz sensownych argumentów.

A ja skomentuję twoje zachowanie. Trollujesz.

gdzie tu błąd? ja proponuję przyjać do PL 100.000 tys uchodźców jako rozwiązanie kwestii starzejącego się społeczenstwa.

Tak przyjąć 100 000 uchodźców ale najpierw "wyprowadzić" na to miejsce 100 000 młodych polaków.

Super Unijna Logika,,,,,,,,

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Koszt? Nawet 250 tys. euro za każdą nieprzyjętą osobę"

To jest niezłe sk......stwo.

Zamiast postawić "płot" z prawdziwego zdarzenia i postawić się turasowi to będziemy "dymać dodatkowe godziny" na "araba"........

Gdzie sens gdzie logika?

a ty wiesz ile wspaniałych dzieci się urodzi z małżeństw mieszanych? i od razu dostaną 500+

Życzę Ci Araba za szwagra lub zięcia :)

3. Koszt? Nawet 250 tys. euro za każdą nieprzyjętą osobę"

Ciekawe jakie kryteria przyjmowali żeby ocenić wartość "uchodźcy" na 250 000 ojro?

Można pomyśleć że tę kasę będą płacić Europie kraje Arabskie np, ze sprzedaży Ropy, a tu ZONK to my mamy płacić za to że się nie zgadzamy na przyjęcie takiego delikwenta............

świat zwariował ...............i jak widać eskimoska banda w brukseli sprzeda wszystko nawet "uchodźcę który nie będzie uchodźcą"............

mONEY mONEY mONEY....

swietny pomysl ,niech kraje arabskie placa za utrzymanie,swoich braci w Europie,250tys euro za każdego plus 1000euro miesięcznie.2 lata na integracje,zero nowych meczetow.jak nie pasuje to,,,,wypad,,,,

a ty wiesz ile wspaniałych dzieci się urodzi z małżeństw mieszanych? i od razu dostaną 500+

Pomyślałbym ze żartujesz ale to zbyt wyrafinowane...

Jasne, niech jeszcze EU każe płacić za niewysadzone szkoły, stacje itd...

A w ogóle czekam kiedy będziemy ISIS płacić za to by tu nie przychodzili i nie mordowali ...

nie mordowali ...

ile Niemcy przyjeli emigrantów? no Robercik szukaj w wikipedii. i podaj, ile ci żli emigranci przeprowadzili zamachów w Niemczech. ilu zginęło Niemców? no Robercik do roboty.

ile Niemcy przyjeli emigrantów? no Robercik szukaj w wikipedii. i podaj, ile ci żli emigranci przeprowadzili zamachów w Niemczech. ilu zginęło Niemców? no Robercik do roboty.

Wikipedia - no to rzeczywiście dobre zródło

Jesli nie dostrzegasz faktu ze emigracja obecna + rozrost struktur ISIS stanowi bardzo poważne zagrożenie w PRZYSZŁOŚCI to nie mamy o czym dyskutować. To ze dotychczas akurat Niemcy byli w lepszej sytuacji niz Francja to wcale nie przesadza ze niedługo i tam taka tragedia sie stanie.

Ale do tego 3ba wyobraźni !

Gdyby niejaki Beck w 39r naiwnie nie liczył na pomoc "Zachodu" oraz naiwnie nie liczył ze Hitler nas oszczedzi to inaczej by teraz europa wygladała.

Pieknie i kolorowo jest w bajkach.

Mąciciel czyli troll.

Tak uważasz? Ok. Do tej pory generalnie puszczałem mimo uczu twoje grafomańskie popisy, ale jak chcesz to się przyłożę i w prawdziwego trolla - twojego osobistego się zabawię.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Nie trzeba od razy czytać "Foreign Affairs", żeby wiedzieć, iż Niemcy sami nie orientują się ilu faktycznie emigrantów u nich przebywa. Na razie Niemcy maja spokój, bo mają pieniądze na bezproduktywne utrzymywanie u siebie uchodźczych świętych krów. Płacą też haracz Turcji oraz robią dla niej polityczne ustępstwa sprzeczne z interesem UE, żeby tylko ta nie wykorzystała swojej diaspory w Niemczech, a szczególnie jej importowanych z macierzy duchownych, do siania fermentu w Niemczech. Do tego ciągle pojawiają się informacje o sukcesach nienieckich służby, które jeszcze potrafią skutecznie neutralizować zagrożenia.

Niech tylko zbraknie pieniędzy albo niemieckie służby staną się mniej skuteczne...

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Tak uważasz? Ok. Do tej pory generalnie puszczałem mimo uczu twoje grafomańskie popisy, ale jak chcesz to się przyłożę i w prawdziwego trolla - twojego osobistego się zabawię.

Generalnie to uważam, że jesteś troll i tymi wpisem to potwierdzasz.

Niech tylko zbraknie pieniędzy albo niemieckie służby staną się mniej skuteczne...

Brak pieniędzy i skuteczności to domena innych nacji,piszesz Włodek życzeniowo i abstrakcyjnie.

l'enfant sauvage

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.