Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

iej dyplomacji Sigmar Gabriel zapewnił w oświadczeniu, że Polska może być pewna, iż Niemcy biorą na siebie pełną odpowiedzialność za

a co myslales ze sie wycofaja?tak jak zalewska w pytaniu o sprawcow w Jedwabne.Napisza ze to nie oni ani niemcy... tylko ..faszysci.Sadzisz ze to ten sam poziom honoru?Czy ten sam poziom glupoty.

z wstrętu budzi jeszcze we mnie gniew fałszywy i nikczemny stosunek Żydów

A czy legendarny poeta nie moze byc antysemita bo z tego znany by powszechnie w tych wspanialych latach, tak jak legendarny rezyser faszysta?naprawde juz takich prostych rzeczy nie odrozniasz?i myslisz ze ja tez??Zajrzyj do preesmania tam co drugi to poeta.I pisze ze idzie na wojne z zydami.A jaki piekny poeta miloszewic wymordowal te parenascie tys ludzi.W tym wlasnorecznie.

zy nawet poszedłeś do lasu żeby dowiedzieć się czegoś więcej niż w czasopismach branżowych ?

kasprowy to raczej gora jest.A jesli branzowych to przed czy za szyszkom?A jesli branzowych to presssmania czy 3 obieg czy moze skowronski.Czy moze w sieci prawdy a moze telefisji tvp?Wiele jest imion tego samego.A ja mam swoj kanał i swoja pamiec.a jesli ty nie masz to tu to było jus.Byli juz tacy jak ty i szybko im to z glowy wybito .

dokumentami.

A jesli pisales ze wczesniej miales inna opinie o GW to dziwne bo ta sprawa była tam dokladnie i szczegolowo opisana.Tak wiec nie zaczynaj od nie jestem zwolennikiem PIC ale.......Tak sprytnym to tu jest co drugi idiota z pic.

"Polska może być pewna, że jakakolwiek próba zafałszowania historii, jak w sformułowaniu »polskie obozy koncentracyjne«, zostanie przez nas w sposób jasny i zdecydowany odrzucona"

"Nie ma najmniejszej wątpliwości, jeśli chodzi o to, kto był odpowiedzialny za obozy koncentracyjne. To zorganizowane masowe morderstwo zostało popełnione przez nasz naród i nikogo innego. Jeśli byli pojedynczy kolaboranci, to oni nic tu nie zmieniają"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardzo ważne oświadczenie i bardzo przyzwoita postawa niemieckiego ministra spraw zagranicznych Sigmara Gabriela. Można to odczytać jako pomocne wyciągnięcie ręki do Polski i stanięcie w sporze z Izraelem po jej stronie. Bardzo duże wzmocnienie pozycji Polski w tym sporze.

Ta postawa powinna zostać doceniona i umiejętnie wykorzystana przez każdy polski rząd. Nawet ten PiS-owski.

Ukryta Zawartość

Bardzo ważne oświadczenie i bardzo przyzwoita postawa niemieckiego ministra spraw zagranicznych Sigmara Gabriela. Można to odczytać jako pomocne wyciągnięcie ręki do Polski

Ale też nic nowego. Politycy niemieccy con najmniej od 1970 r. wypowiadają się w tym stylu, raz mniej raz bardziej dobitnie, częściej lub rzadziej.

getto2.jpg

Ukryta Zawartość

do Polski i stanięcie w sporze z Izraelem po jej stronie.

Gruba nadinterpretacja

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

A jesli pisales ze wczesniej miales inna opinie o GW to dziwne bo ta sprawa była tam dokladnie i szczegolowo opisana.Tak wiec nie zaczynaj od nie jestem zwolennikiem PIC ale.......Tak sprytnym to tu jest co drugi idiota z pic.

spróbuj nie nazywac ludzi idiotami, idzi do lasu, kup rower, jedz do gruzji na rowerze, rozwijaj kondycje, pojdz do kosciola albo na bazar, poznaj inne kultury

poliyka ci nic nie pomoze

PS. dzisiaj u mnie pada śnieg, ubiore raki i pojde na gorke

Ale też nic nowego. Politycy niemieccy con najmniej od 1970 r. wypowiadają się w tym stylu, raz mniej raz bardziej dobitnie, częściej lub rzadziej.

Czas jest tu istotny.

getto2.jpg

Ukryta Zawartość

Gruba nadinterpretacja

Rzeczywiście. Tym doborem zdjęcia dowodzisz, że nie rozumiesz do kogo Brandt faktycznie kierował te gest. Adresatem nie była Warszawa...

Ukryta Zawartość

panie zyzol podpieranie sie niemcami to dowod obludy zeby nie wracac do polakow.Nie ma problemu z niemcami.Jest problem z polakami.Moze mam to jeszcze dwa razy napisac.Czy wrocic do twoich wczesniejszych wpisow i wypowiedzi panow polakow.

prawdziwych.

dzisiaj u mnie pada śnieg, ubiore raki i pojde na gorke

i mysle ze to ci wystarczy zamiast myslenia.

nie rozumiem tego

Nie mój problem.

panie zyzol podpieranie sie niemcami to dowod obludy zeby nie wracac do polakow.Nie ma problemu z niemcami.Jest problem z polakami.Moze mam to jeszcze dwa razy napisac.Czy wrocic do twoich wczesniejszych wpisow i wypowiedzi panow polakow.

prawdziwych.

A nie masz czasem problemu z samym sobą?

a tutaj macie swietny wywiad z czlowiekiem ktory zna israel i był tam ambasadorem.NIc dodac nic ujac.

Będziemy przez wiele lat płacili za ten tydzień". Były ambasador Kozłowski w Izraelu o dwóch rozwiązaniach

Ukryta Zawartość

Nie mój problem.

A nie masz czasem problemu z samym sobą?

nie mam.Jestem tutaj pokojowka dla takich jak ty.Otwieram zamykam za nimi drzwi.Widze ze gwiazda zbladła.Skonczyły ci sie argumenty??zawsze cós znajdziesz na pressmanii.3 obieg...szukaj.

Ukryta Zawartość

zawsze sie zastanawialem jak ludzie ktorzy pracuja nad soba jak utrzymuja i maja dobre rady sami nie potrafia sobie pomoc w porzuceniu zwyklej nienawisci.Sa jak widac rozne zwykle nienawisci.

w tym do zydow co jest zaprzeczeniem wszelkiej pracy nad soba.Mam wrazenie ze stoisz w miejscu a nauczyciela brak wskazujacego droge.Zamiast wstawiac niezwykle epopeje poetow przeciez mozna prosto i krotko jak kurdupek.Przenosza wszy i pchły.Ten sam poziom pracy nad soba.

moze ogranicz sie do cwiczen na silowni.

To jeszcze nie koniec. Zobaczymy co z tej kupy wyniknie.

onet: Szef niemieckiej dyplomacji Sigmar Gabriel zapewnił w oświadczeniu, że Polska może być pewna, iż Niemcy biorą na siebie pełną odpowiedzialność za Holokaust i będą potępiać takie zafałszowania historii jak sformułowanie "polskie obozy koncentracyjne".

Trzeba teraz tę kupę rozdmuchać do jeszcze większych rozmiarów.

Niania ci na głowę usiadła???

Powiedz mi Tomek, czy ty jesteś taki ciemny chłop czy tylko udajesz PiSowskiego oszołoma żeby ośmieszyć tę bandę przygłupów???

Jestem Europejczykiem.

Muls, zlokalizuj ten lęk w sobie, potem go wyjmij, otwórz portal i wyrzuć go tam. Poczujesz się lepiej

mysle ze z toba jest cos nie teges.Mocny chlop SAM jest wstanie opowiedziec czemu nienawidzi zydow mimo ze ich w polsce nie ma a nie posluguje sie wypocinami poety do tego nie z tego czasu.Sprobuj sam wyjsc na swiat a nie skrywaj sie i swoje leki i fobie za plecami innych.Czytaj Szkice z psychologii religii Fromma, Ucieczka od wolnosci Fromma, Byddyzm Zen i ucz sie.Bo dopiero jestes w du..pie u miszcza.
zawsze sie zastanawialem jak ludzie ktorzy pracuja nad soba jak utrzymuja i maja dobre rady sami nie potrafia sobie pomoc w porzuceniu zwyklej nienawisci.Sa jak widac rozne zwykle nienawisci.

w tym do zydow co jest zaprzeczeniem wszelkiej pracy nad soba.Mam wrazenie ze stoisz w miejscu a nauczyciela brak wskazujacego droge.Zamiast wstawiac niezwykle epopeje poetow przeciez mozna prosto i krotko jak kurdupek.Przenosza wszy i pchły.Ten sam poziom pracy nad soba.

moze ogranicz sie do cwiczen na silowni.

Nie mam wpływu na Twoje projekcje dotyczące mojej nienawiści względem kogokolwiek.

Niania ci na głowę usiadła???

Powiedz mi Tomek, czy ty jesteś taki ciemny chłop czy tylko udajesz PiSowskiego oszołoma żeby ośmieszyć tę bandę przygłupów???

Dobrze by było, żebyś zaczął kontrolować Twój przekaz do innych. Potrafisz to zrobić? Jesteś w stanie przejąć kontrolę na swoim ego? No właśnie....

Szkoda, jesteś inteligentnym facetem.

np patrz a mowiles ze jak sie czlowiek napnie!!Czyli jednak jezdes u miszcza w .....jeszcze.
Już dawno się pogubiłeś, bronisz rzeczy nie do obrony.

Tak, nie posiadam Twojej wiedzy, tylko do czego mi ona potrzebna? Twoja wiedza nie usunie z Ciebie lęku czy braku samoakceptacji. Nie wspomnę o wybaczeniu, przede wszystkim sobie.

a kto zacznie?A moze tak jak autorka wczesniej cytowana z mysli polityczniej sponsorowana przez Sorosa jak tu niektore gwiazdy pisały zaczac od siebie nie patrzac na inne nacje z korzyscia dla siebie i swoich rodakow.I przerwac ten zaklety krag ..lepszosci i wybranosci ktory sie zalagł w glowenkach idiotow.

ale każda nacja ma ciemne plamy i każda powinna przeprosić, nie tylko my

Długa droga przed Tobą mul

nie mam ani zamiaru ani celu...sie wybierac

tak naprade to jest KOBIETA ktora to co wiemy wiedziala juz dawno temu.To jest taki GROSS ale calkowicie udokumentowany z publikacjami zagranicznymi.Tak naprawde wszyscy ktorzy pisali korzystali tez z tego co ona wiedziała

Ja nawet wierzę, że posłowie uchwalili nowelizację z myślą o tych nieszczęsnych "polskich obozach koncentracyjnych", ale żeby zrobić coś sensownie, trzeba pomyślunku, o który w przypadku PiS-u trudno - mówi prof. Barbara Engelking, szefowa Centrum Badań nad Zagładą Żydów PAN i przewodnicząca Międzynarodowej Rady Oświęcimskiej.

Wszyscy proszą o komentarz?

- Tak, choć już nie bardzo wiem, jak jeszcze mogłabym to skomentować.

- Cóż, tempo jest rzeczywiście zawrotne, ale jeśli chodzi o nowelizację ustawy o IPN, to Centrum Badań nad Zagładą Żydów już w 2016 roku protestowało przeciwko jej projektowi. Wiem też, że międzynarodowe środowiska naukowe próbowały przekonywać polskich polityków o szkodliwości planowanych zmian - niestety bezskutecznie.Dalej juz samemu..................................

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już ci pisałem, że twoje hasełka już na nikogo nie działają, daruj je sobie.

Masz coś sensownego do powiedzenia na temat?

Muls, zlokalizuj ten lęk w sobie, potem go wyjmij, otwórz portal i wyrzuć go tam. Poczujesz się lepiej.

O tym właśnie mówię.

Jestem Europejczykiem.

A tutaj MY razem....... tez z materiałow Pani Profesor

z22975274O.jpg

- Antysemityzm jest chyba częścią polskiej kultury: figura Żyda to nieodłączny element polskości. To jest ten emblematyczny Obcy. Taki, który według antropologów wyznacza granice naszej tożsamości. Kultura na wiele sposobów przekazuje wzorce antysemickie, a Kościół katolicki - wzorce antyjudaizmu. Antysemityzm na co dzień lepiej schowany, czeka tylko na przyzwolenie, żeby się uaktywnić, co obserwujemy obecnie w Polsce niemal codziennie.

Antysemityzm bez Żydów?

- Polski antysemityzm nie potrzebuje już Żydów. Żyje bez nich, jest dziedziczony przy pomocy kodów kulturowych. Dlatego przed nami jest jeszcze dużo pracy.

To jest raczej oczywiste, skoro minister edukacji udaje, że nie wie, kto podpalił stodołę z Żydami, a TVP prowadzi już regularną antysemicką kampanię. Widziała pani paski wyświetlane w programie "Studio Polska" prowadzonym przez Magdalenę Ogórek, która niedawno pisała o senatorze Marku Borowskim, że zmienił nazwisko z Bermana na Borowskiego? Widziała pani komentarz Rafała Ziemkiewicza o "chciwych parchach"? Widziała pani komentarz Piotra Nisztora z "Gazety Polskiej", który wzywa wiadomo kogo do oddania polskich paszportów i wyjazdu do Izraela?

- Straszny wstyd, aż przykro tego słuchać.

"W Yad Vashem brakuje jednego drzewka, drzewka dla Polski" - napisał na Twitterze premier Mateusz Morawiecki.

- To są jakieś żenujące fantazje człowieka, który sobie wyobraża, że uda mu się zafałszować historię. A za co Polska miałby dostać drzewko?

Przecież Polacy, według rządowej narracji, nie zajmowali się podczas wojny niczym innym, jak tylko ratowaniem Żydów.

- Tak, byli Polacy, którzy heroicznie ratowali Żydów. W Warszawie był na przykład pan Feliks Cywiński, który sprzedał mieszkanie, żeby ratować kilkudziesięciu Żydów. Przez dwa lata ich karmił, utrzymywał, wspierał, a potem jeszcze walczył z nimi w powstaniu warszawskim.

Tak, były osoby, które wykonywały proste gesty - wskazywały drogę, uprzedzały przed niebezpieczeństwem albo otworzyły drzwi, kiedy ktoś uciekał przed szmalcownikiem. Nie mogły zrobić więcej z rozmaitych powodów.

No co tam panie zyzol myslisz o tym , panie wiatrak, Mski,panie tomek i reszta .......

Jak widać czosnki nie odpuszczają , będą na siłę przekonywać do tego iż państwo polskie podczas okupacji wspierało "holokaust" , tym samym śmiało już będzie można ubiegać się od Polski 60 mld $.

To właśnie jest warunek do wypłaty odszkodowania , czyli przekonanie iż Państwo Polskie albo jakaś jego struktura pomagała okupantowi w tak zwanym "holokauście"......

Jak widać wyborcza robi już Polsce dobra robotę pani profesor zresztą też.......

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

jak widac ruskie mordki zawsze wylaza kiedy maja interes.Zaniepokoiles sie zdjeciem ze moze im sie udac, znowu wyskoczyles jak filip z konopi.? W rosji takich nie macie.

Uspokoj sie z tym 60... nawet tyle nie masz.Nawet na emerytury nie starcza.

ać do tego iż państwo polskie podczas okupacji wspierało "holokaust

tak naprawde to niewiele z tego rozumiesz ale rozumiem ze wbilo ci sie do glowy te 60. Na tyle rozumiesz sytaucje.Zastanawiam sie jakby sie okazało w dokumentach ze wspierało to co...zaplacilbys??Np zolnierze wykleci .....Albo panstwo podziemne.

Jak widać czosnki nie odpuszczają , będą na siłę przekonywać do tego iż państwo polskie podczas okupacji wspierało "holokaust" , tym samym śmiało już będzie można ubiegać się od Polski 60 mld $.

To właśnie jest warunek do wypłaty odszkodowania , czyli przekonanie iż Państwo Polskie albo jakaś jego struktura pomagała okupantowi w tak zwanym "holokauście"......

Jak widać wyborcza robi już Polsce dobra robotę pani profesor zresztą też.......

Bredzisz, kłamiesz, siejesz propagandę.

Jestem Europejczykiem.

ale swoja.Sluszna.Oni tak maja od stulecia.A od 1989 normalnie ich szlag trafił,

........................................................

a teraz maslaki opowiesc prawdziwa

płk Kazimierz ps Boncza Załeski z AK . Pod Ostrowcem oddział Ak zaatakował oboz pracy w ktorym było kilkaset Zydow mowiacych roznymi jezykami.Niemieccy straznicy uciekli a bojownicy wzieli ze straznicy co sie dalo i zostawili bramy otwarta.Tyle ze nikt z wiezniow nie uciekł.Rano przyszli niemcy i zamkneli bramy.Za obozem było grozniej niz w obozie.

no to wyjasnij dlaczego i jak sie to odbedzie .po koleji.Kto komu dokladnie i za co?Marbut.Jesli zajmujesz czas to powinienes wiedziec O CO CHODZI.

jest że Żydzi wybaczyli Niemcom za zbrodnie a Polakom nie ?

to jest od rzeczy.

jak to jest że Żydzi wybaczyli Niemcom za zbrodnie a Polakom nie ? a były 100 razy mniejsze ?

tu masz odpowiedz ale przeciez ona cie gowno obchodzi bo ty nic nie czytasz oprocz telefisji.Czyli jako polinteligent chcesz robic za elite.

Ale naprawdę nie trzeba być geniuszem, żeby wiedzieć, że tak się tego nie załatwia, że w tak delikatnych kwestiach trzeba trochę sprytu, a nie siekiery. Znakomitym przykładem jest Austria, która cicho, systematycznie, przez wiele lat działała na rzecz zdjęcia z siebie hitlerowskiego odium. Efekt mamy taki, że Austria z hitlerowskiej wspólniczki uchodzi dzisiaj za pierwszą ofiarę hitleryzmu. Przecież to jest majstersztyk.

- To, co zrobili Austriacy, jest wyższą szkołą jazdy, która jest nieosiągalna dla rządzących dzisiaj Polską. Jeśli chcemy, by z zachodniej prasy zniknęło sformułowanie "polskie obozy koncentracyjne" - które nawiasem mówiąc przez lata odnosiło się do geograficznego położenia obozów - musimy użyć raczej skalpela niż siekiery, bo to jest operacja chirurgiczna.

ament. Nie glosujacy na PIC i nic nie rozumiejacy wokol

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.