Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

i co z tego wynika ?a gdzie masa zydow zupelnej biedoty porownywalnej z polska biedota rowniez uciekajaca za granice..Nawet jak to przeczytac to wniosek jeden ...wymordowac?

w owych czasach byla taka sama masa antysemityzmu jak obecnie i byli tacy jak konieczny na przyklad.Zupelny antysemita ktory teraz jest GURu pana zaryna.

wokół tego pytania odbyły się dwa spotkania, do których pretekstem była książka red. Wojciecha Reszczyńskiego „Zainspirowany Konecznym”. W pierwszym spotkaniu, zorganizowanym przez wydawnictwo Capitol i Stowarzyszenie KoLiber, wziął udział prof. Jan Żaryn, redaktor naczelny miesięcznika „wSieci Historii”, a dyskusję prowadził Piotr Mazurek. Drugie spotkanie odbyło się w klubie Ronina, prowadził je Artur Dmochowski, a o swojej książce i jej bohaterze mówił red. Wojciech Reszczyński.Wszyscy ci panowie stanowia dowod ze to to samo.Takie adolfki tylko mniej zdolne.

To mniej wiecej tak samo ze polacy to brudasy i zlodzieje popularne w stolicach europy.Krotko mowiac kazdy ma taki Main Kampf na jaki zasluzył.

To jest wszystko zaplanowane ...

lepsze to niz tysiace rosyjkich ludzikow na ulicach miast i wsi w braterskim zjezdzie przyjazni.

muls jęczysz jak stara suka

naród żydowski był u nas z zewnątrz, zamiast się asymilować, to mieli własną religie, przemysł, język, i walczyli z nami o wpływy, taka jest historia, a teraz robią to samo, bo próbują z nas robić winnych co ma być wstępem do miliardowych odszkodowań,

tyle ze PRL w latach 60 zapłacił amerykańskim żydom juz odszkodowanie

jak znalazły się polskie obrazy u starego Hitlerowca przed śmiercią warte były miliony to wiesz kto się zgłosił po nie pierwszy ?

zgaduj zgadula ..........

nie chyba ksiendzem

k znalazły się polskie obrazy u starego Hitlerowca przed śmiercią warte były miliony to wiesz kto się zgłosił po nie pierwszy ?

a co mnie to obchodzi.Moze napisz ze wszy i pchly .Zabawne jak antysemita robi wszytko zeby nie wyszlo ze nim jest.Moze napisz to prosto i po klopocie.

i ze konieczny fajny jest .Co mnie to obchodzi milordzie.Ja tylko szukam logiki w tym waszym antysemityzmie.Obrazow nie ma, pieniedzy nie ma, zydow nie ma, zostaly nieliczne kamienice. i tyle.A wam ciagle zydzi siedza we lbach.Jak koniecznemu.Mozna by powiedziec jak bedziemy mieli tylu noblistow co oni to mamy szanse.A tak to chlopki roztropki jestescie na zmywaku.

a co mnie to obchodzi.Moze napisz ze wszy i pchly .Zabawne jak antysemita robi wszytko zeby nie wyszlo ze nim jest.Moze napisz to prosto i po klopocie.

czy według was antysemita jest ten, który mówi prawdę ?

taka jest nasza wspólna historia

ale wy macie kiepską pamięć

potraficie tylko nazywać ludźmi antysemitami bo mówią jak jest

szanujcie polaków z szacunkiem i będzie to odwzajemnione

znalem wielu żydów w kraowie i są to świetni ludzie, problemem żydowskim są organizacje, rządy, i zachłanność,

światowe media, ekonomia ogólnoświatowa itd

chcecie rządzić światem, a ludziom inteligentnym to się nie podoba

czy według was antysemita jest ten, który mówi prawdę ?

gdzie ta prawda jest schowana.Prawda koniecznego ,Grosa czy PAN?Ty bedziesz okreslal co jest prawda?z jednej ksiazki.

ale wy macie kiepską pamięć

a co ty masz z tym wy.Wyjechales czy wypsnelo sie czy ci wywaliło?.Czy ci zostało z PZPR jako przyzwyczajenie..

chcecie rządzić światem, a ludziom inteligentnym to się nie podoba

nie sadzisz ze obsunales sie juz z ta inteligencja na poziom jasia z lombardu?

Pewnie znasz angielski, jest tu trochę o kolaboracji Żydów z okupantem.

Także o stosunkach polsko żydowskich w czasie IIwś.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dla rozjasnienia

Narodziny nowoczesnego antysemityzmu w Polsce.

ki, jest tu trochę o kolaboracji Żydów z okupantem

jest jak wyzej.Tak jak polakow.Policja zydowska i policja granatowa.To to samo.Nie skupiaj sie tak bardzo bo wleziesz do czarnej dziury jak zulu gula.W kazdym kraju taka wspolpraca była.

Ukryta Zawartość

A tu spojrzenie z drugiej strony:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tu trochę inne spojrzenie na działalność J.Korczaka.

Staje nam przed oczami wagon pełen biednych i niczego nie rozumiejących dzieci, które jadą na śmierć. Towarzyszy im starszy pan w kapeluszu i drucianych okularach. Ja przynajmniej zawsze mam taką wizję, a utwierdzają mnie w niej wszystkie opisy, zdjęcia i pomniki, poświęcone Korczakowi i jego dzieciom.

Wczoraj jednak coś się w tych moich projekcjach zmieniło. W dodatku zmieniło się nagle i chyba nieodwołalnie. Oto przeczytałem recenzję książki wydanej przez „Czarne”, książki opowiadającej o życiu Stefanii Wilczyńskiej, najbliższej współpracownicy Korczaka. Pani ta została opisana jakby była aniołem, który zstąpił na ziemię, by czynić dobro, może tak rzeczywiście było, a może nie, ja nie jestem badaczem korczakianów, jak to się pięknie niekiedy określa. Ja tylko przeczytałem recenzję i ma w związku z nią kilka pytań. Dotyczą one także samej książki, bo jak to zwykle bywa u nieudolnych autorów, recenzja ta nie jest w istocie recenzją, ale po prostu streszczeniem dzieła, zdradzającym mnóstwo szczegółów. Idźmy więc po kolei.

Nie miałem pojęcia, że plac pod sierociniec Korczaka kupiono za 24 tysiące rubli. To jest kwota astronomiczna, która w żaden sposób nie koreluje z przeznaczeniem inwestycji. Miał to być wszak plac pod budowę domu dla żydowskich sierot. Biednych, zawszonych Mośków i Sruli z Nalewek. W dodatku dom, który na tym placu postawiono był czymś w owym czasie niespotykanym. Kafelki na podłodze, obrotowe drzwi, łazienki, czysta pościel, sale sypialne co prawda zbiorowe, ale za to czyste. Do tego szkoła, biblioteka i inne atrakcje. Kiedy wszystko było gotowe, sprowadzono tam te nieszczęśliwe dzieci, które żyły w suterenach, w piwnicach i na poddaszach. No, ale pisze nam autorka biografii Wilczyńskiej, że na sobotę szły te dzieci do swoich rodzin, a potem – o zgrozo – nie miały zamiaru wracać do Korczaka i były o to jakieś awantury. No więc nie były sierotami, prawda?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dla rozjasnienia

Narodziny nowoczesnego antysemityzmu w Polsce.

jest jak wyzej.Tak jak polakow.Policja zydowska i policja granatowa.To to samo.Nie skupiaj sie tak bardzo bo wleziesz do czarnej dziury jak zulu gula.W kazdym kraju taka wspolpraca była.

Czy policja granatowa w czasie okupacji reprezentowała polskie państwo?

Ukryta Zawartość

A tu trochę inne spojrzenie na działalność J.Korczaka.>>>znane jak Korczak wspial nad poziom swego antysemityzmu.Stare ale madre.,

Czy policja granatowa w czasie okupacji reprezentowała polskie państwo?

ustal to z zulu gula .Jesli nie to policja zydowska rowniez.

no co tam zaniemowiles?pisze rowniez milordzie .cos nielogiczne jezd?

lepsze to niz tysiace rosyjkich ludzikow na ulicach miast i wsi w braterskim zjezdzie przyjazni

Wiem wiem Krym miał być żydowski ale wszystko o dupę rozbić ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Wiem wiem Krym miał być żydowski ale wszystko o dupę rozbić ..

nic nie wiesz niemozliwe zeby ruska nauka to przewidziala.

Dla Ciebie muls wszyscy to antysemici. Retoryka rodem z Izraela.

moze wrocmy do policji bo nie dostalem odpowiedzi.a zulu gula nie radzi sobie.
A tu trochę inne spojrzenie na działalność J.Korczaka.>>>znane jak Korczak wspial nad poziom swego antysemityzmu.Stare ale madre.,

ustal to z zulu gula .Jesli nie to policja zydowska rowniez.

no co tam zaniemowiles?pisze rowniez milordzie .cos nielogiczne jezd?

Czarna lista policji granatowej, opublikowana przez Kierownictwo Walki Cywilnej w Krakowie, piętnująca policjantów współpracujących z Niemcami, maj 1943

02bc448065434b54fcb5e10d42f6e27f.jpeg

i co z tego .dalej nie wiem czy to bylo panstwo polskie .Taka sama liste wystawialo dla policjantow zydowskich.Nie widze nadal odpowiedzi.Kierownictwo walki cywilnej to byla sobie taka agenturka na miasto.na zasypuj mnie tu pierdolami.Odpowiedz na proste pytanie zamiast zulu guli.

czyli to nie było panstwo polskie jak domyslam sie z milczenia.Tak wiec zydowska policja to tez nie byli zydzi ale niemiecka policja.

ja nie mysle, ja staram sie dowiedziec?Jesli polacy w granatowej to nie polacy to rowniez zydzi w zydowskiej to nie zydzi.TO łoco chodzi.A jesli zydow wymordowano w ok 44-45 r.w ilosci ok 124 tys a nie zrobila tego zadna policja bo jej juz nie bylo to kto wymordowal zydow.Jak myslisz?

zostawiam to zuli gula

a tu na pocieszenie czesc tego co wkleil Bobcat.I to jest prawda. Ustalona przez polskich badaczy ale schowana....czy wam sie podoba czy nie.Wystarczy tylko poczytac co juz zostalo napisane w Polsce.

z12241119IE,Efraim-Zuroff.jpg

Efraim Zuroff (fot. Arikb/Wikimedia Commons/licencja Creative Commons 3.0)

Liczba Polaków, którzy zabijali Żydów, jest znacznie większa niż "sprawiedliwych" - mówi w rozmowie z "Rzeczpospolitą" Efraim Zuroff, izraelski historyk, dyrektor biura Centrum Szymona Wiesenthala w Jerozolimie.

- Wiele tysięcy Polaków zabiło Żydów, wydawało Żydów, przekazywało ich nazistom. Zatem wielu Polaków odegrało rolę w Holokauście. To jest bardzo dobrze udokumentowane przez godnych szacunku polskich historyków. Ta ustawa jest więc niemal próbą uniknięcia winy - mówi w rozmowie z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) o ustawie o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) izraelski historyk Efraim Zuroff.

- Mamy 6,7 tys. polskich sprawiedliwych [odznaczonych medalem "Sprawiedliwy wśród Narodów Świata" za ratowanie Żydów - red.]. I jeśli założyć, że każdy uratował po kilku Żydów, mamy może 20 tys. uratowanych. Ale powiem tak: liczba tych, którzy zabijali Żydów jest znacznie większa niż sprawiedliwych - twierdzi Zuroff.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla Ciebie muls wszyscy to antysemici. Retoryka rodem z Izraela.

PiS-iarstwo potrafi obrzucić g...em wszystko i każdego. Nawet Janusza Korczaka. To ich pomysł na politykę społeczną: sianie nienawiści, szukanie tego co ludzi dzieli i wzniecanie pogardy wzajemnej. Stara rzymska zasada: dziel i rządź. Próbują pisać nową historie pod załganym i obłudnym pretekstem "szukania prawdy". Podobnie robili towarzysze radzieccy.

zostawiam to zuli gula

a tu na pocieszenie czesc tego co wkleil Bobcat.I to jest prawda. Ustalona przez polskich badaczy ale schowana....czy wam sie podoba czy nie.Wystarczy tylko poczytac co juz zostalo napisane w Polsce.

Liczba Polaków, którzy zabijali Żydów, jest znacznie większa niż "sprawiedliwych" - mówi w rozmowie z "Rzeczpospolitą" Efraim Zuroff, izraelski historyk, dyrektor biura Centrum Szymona Wiesenthala w Jerozolimie.

- Wiele tysięcy Polaków zabiło Żydów, wydawało Żydów, przekazywało ich nazistom. Zatem wielu Polaków odegrało rolę w Holokauście. To jest bardzo dobrze udokumentowane przez godnych szacunku polskich historyków. Ta ustawa jest więc niemal próbą uniknięcia winy - mówi w rozmowie z

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) izraelski historyk Efraim Zuroff.

- Mamy 6,7 tys. polskich sprawiedliwych [odznaczonych medalem "Sprawiedliwy wśród Narodów Świata" za ratowanie Żydów - red.]. I jeśli założyć, że każdy uratował po kilku Żydów, mamy może 20 tys. uratowanych. Ale powiem tak: liczba tych, którzy zabijali Żydów jest znacznie większa niż sprawiedliwych - twierdzi Zuroff.

zostawiam to zuli gula

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skąd u ciebie ta nienawiść do Polski i Polaków ? Jesteś normalny? Za tego typu wklejki powinieneś dostać bana dożywotniego......, To już nie jest śmieszne to jest żałosne...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od kiedy podawanie historycznej prawdy jest przejawem nienawiści? Niemcy potrafią się uderzyć w piersi. A my?

Na szczęście nie @Tommiashi decyduje o banach. Marzy się cenzura?

Poza tym wystarczy coś napisać raz. Powtarzanie jest zbędne.

Skąd u ciebie ta nienawiść do Polski i Polaków ? Jesteś normalny? Za tego typu wklejki powinieneś dostać bana dożywotniego

A ty jakim prawem wycierasz sobie gębę Polakami, choć sam nim nie jesteś. Ani z urodzenia, ani co ważniejsze z głoszonych poglądów. To szczyt bezczelności by ruski troll miał czelność pouczać w tej akurat kwestii. Pouczaj sobie swoich, od nas po prostu wara!

Zajmij się rosyjskimi żydami, ich pogromami, wypędzeniami, a potem ich gremialnym udziale w tworzeniu sowieckiego aparatu terroru. Aparatu, od którego Polacy cierpieli nie mniej, jak nie bardziej niż od hitlerowców.

To jest zakrojone ma szeroką skalę szkalowanie narodu polskiego jako całości,..i próba zakłamywania historii,całe szczęście że już nie będzie na to przyzwolenia , ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.