Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

dałeś się podejść jak dureń, co nie znaczy, że tak cię oceniam, bo trochę oleju w głowie mas

tak to wlasnie widze ze dales sie podejsc jak idiota.

a moze prosciej jak widze krzyzyki trojkonciki, serduszka to przelaczam kanal.To lipa.

OBEJZANO nas juz milion razy...to lipa.Rosyjska.Natomiast ty Mski to rzeczywistosc.Pytanie czy tez nie rosyjska.

j formie, to napisana została pod czyjeś dyktando

to znaczy ze to tez rzeczywistosc rosyjska.Wiadomo kto i czemu.Tam pisz..My wiemy ze to bubel.Chcesz nas jeszcze w tym utwierdzic?

Samo określenie ,,polskie obozy śmierci,, jest kłamstwem historycznym i przypisuje Polsce udział w zbrodni holocaustu.

A określenie "getto warszawskie" przypisuje udział w zbrodni holocaustu Warszawiakom.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Demonstracja przed Pałacem Prezydenckim

"Dosyć żydowskich kłamstw!", "Nie przepraszam za Jedwabne", "Znajdzie się kij na lewacki ryj" - m.in. takie hasła skandowano dziś przed Pałacem Prezydenckim. Środowiska narodowe oczekują, że prezydent Duda podpisze ustawę o IPN. Uczestnicy demonstracji trzymali transparent z napisem: "Zdejmij jarmułkę, podpisz ustawę".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

A dzisiaj o godzinie 11-tej "Ja Wam Wszystko Podpiszę" ma podjąć decyzje w sprawie nowej ustawy ....

Stanowienie prawa, które nie może być egzekwowane to podważanie jego powagi.

Ja do tej pory ta powaga jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności daleko jest od niego

Najpierw firmy państwowe i spółki skarbu państwa dostają zakaz prenumeraty Gazety Wyborczej.

Potem PiS-iarstwo ogłasza tryumfalnie spadek nakładu i podaje to jako dowód dezaprobaty czytelników dla linii programowej dziennika.

Obłuda i hipokryzja w całej okazałości.

a dlaczego powiedz to pańśtwowe firmy mają prenumerować media ?

podobno media mają być wolne

każdy ma wybór, kupujesz lub nie

ja niestety wykupiłęm dostęp do wyborczej za 20 zł na miesiąć ale to ze względu na artykuły o górach

przy okazji poczytalem komentarze o polakach i więcej nie wykupię

no patrz a wszystkie karnowskich wykupily.

no to moze pokaz trzy to ja tez zrezygnuje.Dowolne.

abonamenty na prasę, bilety do kina, bilety do muzeum to byly w PRL, ja jak uczylem sie w szkole muzycznej za PRL to musialem grac na wszystkich swietach

panstwowych, np Swieto Zolnierza Radzieckiego, jechalismy autobusem pod pomnik i gralismy koncert dla okolicznych mieszkancow,

wtedy nie bylo wyboru

teraz mozesz sobie kupic wyborcza, do Rzeczy czy nawet od Odrzeczy

jeden pies

no chyba ze puszczaja film Smolensk to gawiedz musiala pojsc do ministerstwo prawdy finansowala szkolom bilety

a ja sprzedaz Wyborczej spada to niech organizacje Żydowskie czy Amerykanskie kopsną 10 baniek na reklame czy cus takiego

przeciez mają geld, zrobią dobry geszeft, przeciez to potrafią

ja juz wyborczzej nie wykupie

A dlaczego teraz dostały polecenie prenumeraty mediów karnowskich, rydzykowych, sakiewiczowych i temu podobnych?

każdy ma wybór, kupujesz lub nie

Gorzej gdy nie kupujesz, gdyż ci zakazano.

Prawda zabolała?

Często pada agrument, że państwo polskie nie brało udziału w zagładzie Żydów. jestem ciekaw, jak wyglądałaby sytuacja gdyby Niemcy potraktowali Polaków tak jak niektóre inne podobite kraje, gdzie antysemityzm miał się przed wojną całkiem dobrze. Co by było, gdyby pozwolono na funkcjonowanie szczątkowej administracji? Jakoś nie wierzę, że przy przyzwoleniu okupanta nie mielibyśmy ludzi gotowych ochoczo zabrać się za "oczyszczanie" tych terenów z "żydostwa". A tak na marginesie, licytowanie się kto bardziej zawinił niczego nie wnosi. Ustawa, która ma na celu zamknięcie ust ludziom w Polsce, a nie gdzieś za granicą, faktycznie czyni z na pariasów na arenie międzynardowej. No ale zdaniem PiS i jego dyplomatołków "apres moi le deluge".

Takie rozważania nie mają dzisiaj najmniejszego sensu. Polska nie uległa żądaniom Niemiec w 1939 roku. Została napadnięta przez Niemcy wspólnie z ZSRR. W agresji uczestniczyły też Słowacja i Litwa. Polskie władze po militarnej klęsce nie podjęły współpracy z Niemcami. Od początku Polska była w koalicji przeciwko Niemcom. To przedstawiciele polskich władz informowali tzw. demokracje zachodnie o Holokauście w okupowanej Polsce. Wcześniej te same demokracje nie zrobiły nic przeciwko prześladowaniom Żydów w Niemczech od 1933 roku. I nikt tych demokracji za tę przyzwalającą bezczynność nie atakuje. Nic też nie mówi się głośno o zbrodniach Żydów na Polakach w latach 1939-41 na ziemiach II RP pod okupacją radziecką.

Polacy zakłamują własna historię, bo nie mówią o swoich zbrodniach i co z tego, że inne nacje też to robią albo wybielają w nich swój udział. Jednak tylko Polakom robić tego nie wolno. Polskie władze osądzały po wojnie sprawców zbrodni na żydach, a i tak były za to atakowane. To wyrok był niesprawiedliwy albo uznawano je z komunistyczną prowokację. Znane są też przypadki, że Żyd uznany w Polsce za zbrodniarz znajdował ochronę w Izraelu, Wielkiej Brytanii czy Szwecji.

Natomiast Polska od lat jest atakowana z antysemityzm, Polacy za faktyczne i urojone zbrodnie przeciwko Żydom. Jest to zorganizowana nagonka mająca podłoże materialne. Holocaust jest narzędziem polityki uprawianej przez Izrael. Niedawno Leszek Miller w TVN powiedział, że dyrygentem jest Izrael i powołał się przy tym na swoja rozmowę z Binjaminem Netanjahu, którą odbył w latach 90 XX wieku. Ustawa dobra czy zła była tylko pretekstem, nie byłby ten, znaleziono by inny. Bo tylko Żydom wolno zakłamywać historię. Im w ogóle więcej wolno.

Takie rozważania nie mają dzisiaj najmniejszego sensu. Polska nie uległa żądaniom Niemiec w 1939 roku. Została napadnięta przez Niemcy wspólnie z ZSRR. W agresji uczestniczyły też Słowacja i Litwa. Polskie władze po militarnej klęsce nie podjęły współpracy z Niemcami. Od początku Polska była w koalicji przeciwko Niemcom. To przedstawiciele polskich władz informowali tzw. demokracje zachodnie o Holokauście w okupowanej Polsce. Wcześniej te same demokracje nie zrobiły nic przeciwko prześladowaniom Żydów w Niemczech od 1933 roku. I nikt tych demokracji za tę przyzwalającą bezczynność nie atakuje. Nic też nie mówi się głośno o zbrodniach Żydów na Polakach w latach 1939-41 na ziemiach II RP pod okupacją radziecką.

Polacy zakłamują własna historię, bo nie mówią o swoich zbrodniach i co z tego, że inne nacje też to robią albo wybielają w nich swój udział. Jednak tylko Polakom robić tego nie wolno. Polskie władze osądzały po wojnie sprawców zbrodni na żydach, a i tak były za to atakowane. To wyrok był niesprawiedliwy albo uznawano je z komunistyczną prowokację. Znane są też przypadki, że Żyd uznany w Polsce za zbrodniarz znajdował ochronę w Izraelu, Wielkiej Brytanii czy Szwecji.

Natomiast Polska od lat jest atakowana z antysemityzm, Polacy za faktyczne i urojone zbrodnie przeciwko Żydom. Jest to zorganizowana nagonka mająca podłoże materialne. Holocaust jest narzędziem polityki uprawianej przez Izrael. Niedawno Leszek Miller w TVN powiedział, że dyrygentem jest Izrael i powołał się przy tym na swoja rozmowę z Binjaminem Netanjahu, którą odbył w latach 90 XX wieku. Ustawa dobra czy zła była tylko pretekstem, nie byłby ten, znaleziono by inny. Bo tylko Żydom wolno zakłamywać historię. Im w ogóle więcej wolno.

Chciałbym Ci przypomnieć że tematem ostatnio jest stworek którego producentem jest obecna wladza wraz z IPN-em stworek który od 1.5 roku" dziwnym zbiegiem okoliczności" nagle zostal w ostaniej chwili wrzucony pod głosowanie

przeczytaj sobie wpis kolegi trebliG

Ukryta Zawartość

czy nie mozna było tego zmienic zrobic porzadnie a nie isc pisowskim walcem w zaparte?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

daj sobie spokoj.z ta polska.Jesli bedzie z takimi jak ty to daleko nie pojedzie.

powaznie tutaj jest polska.I juz nie ma wolnosci slowa.O tym wlasnie teraz piszemy ale widze ze nie jestes zorientowany.Tak mozna było przypuszczac.

ale przeciez to ci zamiesciła nieboze

....................................

bez przesady, Izrael i inne państwa też mają takie ustawy, spróbuj powiedzieć w Izraelu Żydowskie Obozy Zagłady, to albo cie posadzą albo przynajmniej dostaniesz wysoką grzywnę, mój dziadek przeżył Oświęcim, ogólnoświatowa tendencja Fake News, zrobić polaków współwinnych zagłady, wmówić światu że jesteśmy antysemitami, polska była najbardziej dośiadczona przez holokaust a nie do tej pory nie dostaliśmy żadnych odszkodowań, mało tego żydowskie organizacje chętnie uzyskają od Polski miliardowych odszkodowań, w tym celu tworzy się fałszywą historię, fake news, żeby było łatwiej i polska ma się kajać na całym świecie, to myśmy walczyli na wszystkich frontach. Polska jest suwerennym Państwem z rządem który wybrał naród, żadne państwo nie będzie ingerować w nasze ustawy tak jak my nie ingerujemy w ustawy w USA i Izraelu. Koniec, kropka. Jak się komuś nie podoba to niech wyjeżdza za granicę.

Chciałbym Ci przypomnieć że tematem ostatnio jest stworek którego producentem jest obecna wladza wraz z IPN-em stworek który od 1.5 roku" dziwnym zbiegiem okoliczności" nagle zostal w ostaniej chwili wrzucony pod głosowanie

przeczytaj sobie wpis kolegi trebliG

Ukryta Zawartość

czy nie mozna było tego zmienic zrobic porzadnie a nie isc pisowskim walcem w zaparte?

Ukryta Zawartość

Też odniosłem się do tego stworka. I nie tylko teraz. Natomiast nie zamierzam krzyczeć, jak znaczna część tu piszących, że "Wszyscy jesteśmy Żydami" i to tylko dlatego, że rządy PiS-u mi się nie podobają.

Chcę Ci przypomnieć, że psucie w Polsce zaczęło się już w 1989 roku mimo, że obiecywano naprawę i poprawę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nieć, że psucie w Polsce zaczęło się już w 1989 roku mimo, że obiecywano naprawę i poprawę

tak panie zyzol i to samo potwierdził putin w 1990.

tak panie zyzol jak juz pan jest to zadam pytanie.Kto zabił zydow 1 945 w polsce w ilosci 125tys.Bo wiemy juz ze policja granatowai zydowska to nie bylo panstwo polskie.

ten muls atakuje każdego kto ma inne zdanie, jest jednej opcji politycznej i każdy kto reprezentuje trochę inne poglądy to głupek, i pomocnik murarza, tylko

jego retoryka i punkt widzenia jest możliwa i dogra dla ogółu

Też odniosłem się do tego stworka. I nie tylko teraz. Natomiast nie zamierzam krzyczeć, jak znaczna część tu piszących, że "Wszyscy jesteśmy Żydami" i to tylko dlatego, że rządy PiS-u mi się nie podobają.

Chcę Ci przypomnieć, że psucie w Polsce zaczęło się już w 1989 roku mimo, że obiecywano naprawę i poprawę.

i dlatego stojąc nad przepaścią idziemy dalej ?

a obecne rządy nie dość ze naprawiają to niszczą co jeszcze nie zniszczone

tak panie zyzol i to samo potwierdził putin w 1990.

Nie jestem tak uważnym odbiorą wypowiedzi prezydenta Putina, jak ty.

tak panie zyzol jak juz pan jest to zadam pytanie.Kto zabił zydow 1 945 w polsce w ilosci 125tys.Bo wiemy juz ze policja granatowai zydowska to nie bylo panstwo polskie.

Zaraz wychodzę, ale odpowiem jeszcze. Nie mogę zrozumieć składni twoich zdań. Nie odpowiem więc na nie. Znam jednak twoje intencje. I odpowiem tak: dla ciebie mord jednego Żyda to ludobójstwo, a mord kilku tysięcy Polaków to antysemicka propaganda.

i dlatego stojąc nad przepaścią idziemy dalej ?

a obecne rządy nie dość ze naprawiają to niszczą co jeszcze nie zniszczone

To są pytania do zwolenników PiS i PO na Bocznicy, a nie do mnie. W pewnym sensie doprowadziła do tej sytuacji wojna polsko-polska w wykonaniu PiS, PO i innych.

raz wychodzę, ale odpowiem jeszcze. Nie mogę zrozumieć składni twoich zdań. Nie odpowiem więc na nie. Znam jednak twoje intencje. I odpowiem tak: dla ciebie mord jednego Żyda to ludobójstwo, a mord kilku tysięcy Polaków to antysemicka propaganda.

spokojnie poprawie skladnie i wrocimy do tematu

Tak wiec ..kto odpowiada panie zyzol za zabicie 125 tys zydów w Polsce w latach 1944 a 1945.

ie jestem tak uważnym odbiorą wypowiedzi prezydenta Putina, jak ty.

na twoim miejscu byłbym bo byc moze jak wrocisz ....zapyta.

najwięcej żydów zabili swoi i sprzedali gestapo, pomijając nazistów

niech Gross o tym napisze książke

i niech napisze o tym książke jak AK wspierało organizacje podziemne żydowskie

bo o tym nie wspomina

Gross to największy antysemita na świecie

w końcu w wolnej polsce potrafi ktoś powiedzieć nie a nie tylko bulić, bulić, bulić i siedzieć cicho

i walczyć o naszą prawdę historyczną

Tak wiec ..kto odpowiada panie zyzol za zabicie 125 tys zydów w Polsce w latach 1944 a 1945. To jest pierwsze a drugie.Czy zydzi w aparacie UB byli Panstwem Polskim czy tylko zydami.

Gdybyz panie zyzol mial problem ze skladnia prosze syganalizowac.Pomozemy.

Tak wiec ..kto odpowiada panie zyzol za zabicie 125 tys zydów w Polsce w latach 1944 a 1945. To jest pierwsze a drugie.Czy zydzi w aparacie UB byli Panstwem Polskim czy tylko zydami.

a kto zabił 3 miliony polaków i kto z nimi współpracował ?

zimale pejsaci, geszefty, którzy potrafili sprzedać własną matkę hitlerowcom za kilka talarów

bylo pełno takich przykładów np w Gettach

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.