Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

skąd przekonanie że było inaczej?

M.in Aleksander Hall, uczestnik owych wydarzeń, to potwierdza, że odeszli.

Szczegóły, kto tego dnia złożył wypowiedzenie były opisane w książce Kim Pan jest Pani Wachowski.

Książka z 93 r.

Narracja że zostali zwolnieni została wymyślona ok. dekady później aby wykreować wrażenie że Kaczyński nie cierpi Wałęsy. 100 × powtórzone kłamstwo staje się prawdą.

A odeszli gdyż prezydent Wałęsa patrzył na wschód a nie zachód. Jego czyny to potwierdzaja.

Historia.

Narracja że sami się zwolnili została wymyślona teraz aby budować kłamliwą mitologię wokół braci Kaczyńskich. Wszystko w ramach prób pisania historii na nowo. Sto razy powtórzone kłamstwo nie stanie się prawdą.

tak. tak. mają maszynę czasową i teraz kreują co było powiedziane i napisane blisko 30 lat temu. oraz mają moc mówienia za innych w różnych przestrzeniach czasowych.

W Polsce postępuje anarchizacja życia, Niemcy w ten sposób nas atakują w momencie gdy Prezydent jest osłabiony, Andrzejek leci po wskazówki, Gowin, ostoja spokoju stawia się TSUE,były Premier Jan Olszewski mówi o konieczności powrotu do rządu Antoniego Macierewicza, w Rosji niedługo ćwiczenia Wostok największe od 40 lat, - może jakaś rakieta się zawieruszy i Putin sprawdzi gotowość NATO...

Jaro, muls, bob, zapewne zacierają ręce, popcorn już mają, tylko że w razie działań zbrojnych internet zniknie w pół godziny..wtedy lepiej jakby go sobie podzielili na dzienne racje żywnościowe..

.....

Na szczęście w Niemczech są zamieszki...ciekawe kto za tym stoi...???

Zadźgany Niemiec może być przyczyną potężnej ruchawki.

Są jeszcze Włosi mający dość polityki A Merkel..

tak. tak. mają maszynę czasową i teraz kreują co było powiedziane i napisane blisko 30 lat temu. oraz mają moc mówienia za innych w różnych przestrzeniach czasowyc

a tutaj mowia swiadkowie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Weszli w ostry konflikt z najbliższym człowiekiem prezydenta - Mieczysławem Wachowskim. Żądali od Wałęsy, żeby się go pozbył. To, że musieli odejść z kancelarii, a Wachowski został, uznali za osobistą porażkę. I nigdy tego nie wybaczyli Wałęsie.

Lech Wałęsa: dlatego musiałem pozbyć się braci Kaczyńskich

Lech Wałęsa w Radiu ZET powiedział, dlaczego wyrzucił z pracy braci Kaczyńskich. – Byli świetni w walce i gdybym jeszcze raz toczył walkę, to bym sięgnął po podobnych ludzi, po Kaczyńskiego. Natomiast w warunkach pracy to już nie bardzo. Ja już przestawiałem się na pracę, a oni dalej walczyli i dlatego musiałem się ich pozbyć – opowiadał były prezydent w rozmowie z Moniką Olejnik.

Ukryta Zawartość

grudnia w Gdańsku odbędzie się rozprawa z udziałem byłego prezydenta i byłego premiera. Prezes PiS domaga się przeprosin, za zeszłoroczny wpis na Facebooku. Lech Wałęsa napisał, że odpowiedzialność za katastrofę smoleńską ponosi przede wszystkim Jarosław Kaczyński. Nie zamierza przepraszać. Ale to tylko jedna z odsłon wieloletniego konfliktu Lecha Wałęsy z Jarosławem Kaczyńskim. Skąd wzięła się ta niechęć? Na to pytanie odpowiedź usiłowali znaleźć Andrzej Bober i Cezary Łazarewicz, autorzy książki „Ja” - wywiadu rzeki z legendą Solidarności.

Oto fragment książki „Ja”:

– Wyrzucił pan również dwóch swoich ministrów – Lecha i Jarosława Kaczyńskich, którzy przez późniejsze lata prowadzili z panem wojnę.

– Z Lechem można było się dogadać. Trzymałem go dlatego, że pomagał nam w czasie opozycji. Znał się na prawie. Mówił nam, żebyśmy wszystko robili zgodnie z prawem. A ja swoje – że trzeba walczyć, a on, że tak, ale zgodnie z prawem. Komunistycznym.

O co poszło z Kaczyńskimi?

– Zacząłem mieć coraz więcej informacji, że ci faceci zbierają haki. Na wszystkich. I zamiast pracować, tylko zbierają papiery. Patrzę na ich robotę, rzeczywiście, nie widzę. Zamiast pracować, to oni chcą walczyć.

– O co?

– Chcieli wszystkich wyeliminować i zostać sami. Tylko i wyłącznie swoją politykę realizować, która wtedy była polityką Olszewskiego. Wiedziałem, że po wyrzuceniu oni się nie podniosą. Nikt ich nie lubił. Ale wyciągnął ich Krzaklewski, bo konkurował ze mną w wyborach prezydenckich. Myślał, że jak Kaczyńscy mnie zaatakują, to odbiorą mi głosy i on wtedy wygra prezydenturę. Po to ich wciągnął do gry.

Ukryta Zawartość

a to powiedział Hall

Rozumiem, dlaczego odeszli z kancelarii. Panoszenie się wokół najważniejszej osoby w państwie takiej persony jak Wachowski było nie do zaakceptowania - mówi o rozstaniu dawnych przyjaciół Aleksander Hall. - Ale uliczny atak na prezydenta, którego jeszcze przed chwilą wspierali, w oczach opinii publicznej musiał wyglądać fatalnie.

odeszli bo zostali wyrzuceni.Ja mam prosbe do moderacji najszlachetniejszej na swiecie zeby tez wyrzucała durni.Ktorzy po wpisaniu ze osioł ma duze uszy uwazaja ze to wszystko.I wystarczy.Jesli to nie jest gnom rosyjski to wystarczy ze gnom.

a

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mały szary człowiek? w tym systemie opartym na wyzysku. nie dziękuję.

Ale masz szansę że wyzyskiwać Ciebie będą polscy patrioci spod znaku PiS. To zaszczyt dla patrioty być wyzyskiwanym przez innego patriotę i do tego Polaka i jeszcze dodatkowo w Polsce.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

nieświadomie przytaczasz mnie jako swoje decydujace zdanie a w tym zdaniu piszesz że nie mam racji

ciekawe...

odeszli z kancelarii. Panoszenie się takiej persony było nie do zaakceptowania 

odeszli ponieważ im się nie podobało.

odeeeeeszli

ufff

już?

A odeszli gdyż prezydent Wałęsa patrzył na wschód a nie zachód.

To raczej Kaczyński jest zafascynowany wschodem.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Na szczęście w Niemczech są zamieszki...ciekawe kto za tym stoi...???

Może PiS?

przecież Kaczyński w Polsce istnieje tylko dlatego bo komuś się przydaje. inaczej nie byłby tak promowany. Jak zresztą Tusk. I każdy inny znaczący polityk.

Najbardziej przydaje się Kremlowi. Jak cały PiS zresztą.

odeszli z kancelarii. Panoszenie się takiej persony było nie do zaakceptowania

no cóz ty jak widac orlem juz nigdy nie bedziesz,Ale jak twoj pracodawca w koncu dojdzie do wniosku zes duren i orlem nie bedziesz to ci przedstawi oferte nie do odrzucenia i powie ...wyper.. laj ...za porozumieniem stron.....na przyklad.Nie mogac zniesc sytuacji ze bedzie musiał zmierzyc sie z twoja glupota przez rok cały.

nieświadomie przytaczasz mnie j

nieswiadomosc to wylacznie twoja cecha.i nie imputuj mi twojego niedolestwa.

Dominic

Polityka często jest złem,rodzi konflikty i napuszcza ludzi na siebie.Ale od niej nie ma ucieczki bo ona jest wszechobecna.Wiara,że społeczeństwo może funkcjonować bez polityki jest naiwna.Zawsze tam gdzie działają jacyś ludzie jest polityka.Chodzi o to aby ją ucywilizować.

Ale masz szansę że wyzyskiwać Ciebie będą polscy patrioci spod znaku PiS. To zaszczyt dla patrioty być wyzyskiwanym przez innego patriotę i do tego Polaka i jeszcze dodatkowo w Polsce.

masz rację. sam słyszałem podobne opinie na ulicach Częstochowy.

masz rację. sam słyszałem podobne opinie na ulicach Częstochowy.

Dominic, pakuj walizki i wracaj. PiS na Ciebie czeka. Ludzie biegle mówiący po angielsku i znający zasady obowiązujące na zgniłym zachodzie na pewno się przydadzą partii. Będzie on mogła kierować Polską w sposób bardziej świadomy. Popatrz jakie nagrody sobie biorą za dobrą zmianę i jakie stanowiska w spółkach skarbu państwa na których nie trzeba specjalnie się wysilać są w ich dyspozycji. Jest się gdzie nachapać. Będziesz miał szansę. Ludzie oddani partii są w niej cenieni. Chyba ;-).

P.S. Pamiętaj że tam gdzie teraz jesteś po ulicach chodzą całe zastępy imigrantów, którzy tylko czekają żeby Ciebie dźgnąć jakimś kozikiem a w Polsce oaza spokoju no chyba że trafisz na kiboli i krzywo na nich spojrzysz ;-).

Ale masz szansę że wyzyskiwać Ciebie będą polscy patrioci spod znaku PiS czy PO.

To zaszczyt dla patrioty być wyzyskiwanym przez innego patriotę i do tego Polaka i jeszcze dodatkowo w Polsce.

nie mówię biegle po angielsku.

PiS nie popieram. pisałem jeden pies PiS czy PO

kibiców się nie obawiam.Szanuje ich. Dużo nas łączy.

Aktualnie mieszkam na pięknej wsi pod Berlinem i tu zostaje więc to ja jestem imigrantem oraz jeden Włoch.

Generalnie nie uzewnętrzniają swoich poglądów.Przecież wszędzie agentura,spiski,służby.Trzeba zachować czujność.Liberalni terroryści tylko czekają na chwilę słabości.

Choć sami nie gardzą podsłuchami.

wiec sie powtórzę.

premier z lobby bankowego. dobrze to nie wróży.

Narracja w TVP. nie ma nic złego w pielęgnowaniu dumy narodowej ale tvp robi to na bardzo niskim poziomie.

Nachalne i w oczy kole.

premie

oświata

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.