Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

O, i Nowy2 wpisał coś mądrego na temat :-) Dudi się odezwał - tez bardzo mądrze. Nie wiem tylko, kto z nas wg niego popiera SLD, ale co tam.

Ponieważ tak fajnie nam się rozmowa układa, to może jeszcze pociągnę? Bo urzekła mnie również historia obecnego wiceministra sprawiedliwości, Kryże Andrzeja. A prawie zapomniałbym Wam o niej opowiedzieć. Nasz bohater jako sędzia prowadzący sprawy polityczne w latach 70. i 80. skazywał w stanie wojennym opozycję solidarnościową. Posadził m. in. Komorowskiego. Ponieważ trzeba być na czasie i czerapć z najlpszych wzorców (tych moralnych) dodam w stylu Kurskiego, że tatuś Andrzeja, Roman Kryże był w latach 50. politycznym sędzią stalinowskim. Skazał na śmierć w słynnej aferze mięsnej ojca znanego współczesnego aktora: Wawrzeckiego. Ale to tak na marginesie.

>Jaro_747

Przypominasz mi żabę która od wielu lat siedzi nad śmiedzącym stawem, od którego nie ruszyła dupy dalej jak na 100 m i tenże staw jawi się jej jako absolutny raj.

>Jak widać, najbardziej wymądrzają się ci, których wtedy jeszcze na świecie nie było.

>Nieśmiało chciałbym przypomnieć, że ludzie żyli w takim kraju w jakim żyli, komuna

>trzymała się mocno, nawet zachód wolał przestrzegać status quo niż wdawać się

>w awantury z niewiadomym skutkiem. A teraz różni pryszczaci młodzieńcy, tudzież

>różni halabardnicy mają pretensje do ludzi, którzy w tamtych czasach próbowali coś robić.

>Może byłoby to śmieszne gdyby nie było takie żałosne.

Tak się składa zakłamany, popierdolony buraku że mam 45 lat. :)

Doskonale pamiętam czasy wychwalanej przez Ciebie komuny: ludzi skazywanych za to że sprzeciwiali się systemowi, pałowanych na ulicach, prześladowanych, zwalnianych z pracy za bark jednomyślności, pamiętam kartki żywnościwe, czasy kiedy bez czerwonej legitymacji byłeś skazany na niebyt i wzgardę, popierdolone zarządzanie kiedy na stołkach kierowniczych siedzili partyjni bonzowie bez jakiegokolwiek doświadczenia w danym temacie i wiele inny spraw.

>Powiedzcie mi chłopcy-szturmowcy co będzie, jak już tą lustrację zrobimy.

>Jakie to ozdrowieńcze efekty przyniesie?

>Więc co będzie? Gospodarka zakwitnie? Ludzie przestaną kraść?

>Oświećcie mnie proszę.

Gospodarka może od razu nie zakwitnie czerwony matole, ale wreszcie będzie szansa że banda kombinatorów różnej maści straci grunt pod nogami, a społeczne pieniądze nie będą płynęły do prywatnych kieszeni.

Jak tak bardzo podobał Ci się komunizm to wy***rdalaj do jakiegoś kołchozu na wschodzie o ile jeszcze jakiś pozostał i tam głoś swoje popierdolone przesłanie.

deep

"Gospodarka może od razu nie zakwitnie czerwony matole, ale wreszcie będzie szansa że banda kombinatorów różnej maści straci grunt pod nogami, a społeczne pieniądze nie będą płynęły do prywatnych kieszeni."

Naprawdę? Dzięki lustracji??? Czyżby mieli likwidować koryta?

A mi się bez przerwy wydaję, że to tylko o wymianę świń przy tych korytach chodzi.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Redaktorzy

"Gospodarka może od razu nie zakwitnie czerwony matole, ale wreszcie będzie szansa że banda kombinatorów różnej maści straci grunt pod nogami, a społeczne pieniądze nie będą płynęły do prywatnych kieszeni."

Deep, ja też uważam, że lustracja jest wskazana, ale daruj - tutaj już chyba żartujesz. Czy tu naprawdę uważasz, że kradną tylko komuniści, i to dlatego tylko, że są komunistami albo że zdemoralizowały ich służby komunistyczne? Wyobraź sobie, w komunizmie uważano, ze kradną tylko burżuje. Chcesz powielać ten ideowy błąd? A może uważasz, że jeśli usunie się tych, którzy kradną z pobudek komunistycznych, to ci pozostali będą do zniesienia? Toż to przecież jakiś trockizm a rebours.

Ponieważ odpowiedzi na moje wpisy porażają wprost argumentacją (Nowy2 i dudi wyczerpali przebogaty arsenał "czystego dobra", deep wspiął się prawdopodobnie na wyżyny swych możliwości, a Horst udał się zapewne na konsultacje do Komitetu Wojewódzkiego), chciałem wszystkim kolegom z pis podziękować za owocną dyskusję wyjaśniającą tak wiele tak wielu. Jeszcze raz dziękuję i pamiętajcie: trwajcie na tym odpowiedzialnym odcinku powierzonym wam przez aktyw partyjny, bo wróg nie śpi!

• Redaktorzy

Grab nagrablonne - powiedział Lenin. On też uważał, że tylko określone klasy nie powinny kraść, inne zaś czemu nie. Dołoj gramotnyje - to drugie hasło z tego okresu, pomaga uściślić o kogo chodziło.

Jest w tym sens - komuniści kradną najwięcej ze wszystkich (ale ci prawdziwi a nie Napierniczaki i Olejarscy, bo oni kradną już standardowo), właściwie mozna powiedzieć że komunizm to systemowa apoteoza złodziejstwa.

Kubeł, 20 Kwi 2007, 15:36

>Ponieważ odpowiedzi na moje wpisy porażają wprost argumentacją (Nowy2 i dudi wyczerpali przebogaty

>arsenał "czystego dobra", deep wspiął się prawdopodobnie na wyżyny swych możliwości, a Horst udał

>się zapewne na konsultacje do Komitetu Wojewódzkiego), chciałem wszystkim kolegom z pis podziękować

>za owocną dyskusję wyjaśniającą tak wiele tak wielu. Jeszcze raz dziękuję i pamiętajcie: trwajcie na

>tym odpowiedzialnym odcinku powierzonym wam przez aktyw partyjny, bo wróg nie śpi!

Kubeł, wynieś kubeł!

>dudivan, 20 Kwi 2007, 15:16

Jak ciebie czytam, to przypomina mi się stary kawał:

Krytyk do autora -"Pan pisze kiepskie sztuki"

Autor do krytyka -"A Pan uwodzi nieletnie"

Przypomnę może taką wymianę zdań sprzed dwóch stron:

Jaro: Powiedzcie mi chłopcy-szturmowcy co będzie, jak już tą lustrację zrobimy.

Jakie to ozdrowieńcze efekty przyniesie?

Dudi: A jak wszędzie poutykane będą świnie, bezkręgosłupowcy i kapusie to zakwitnie?

To już wiemy gdzie się poutykały bezkręgosłupowe świnie gotowe służyć każdemu,

byle "przy władzy".

I wiemy też, czemu nie kwitnie.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Ale Nowy, ja nie zrozumiałem twojej propozycji. Dudi zrozumiał i odpowiedział, ja zaś, poza podziękowaniem, żadnego geszeftu tam nie znalazłem. W każdym razie cieszę się że mogłem pomóc i że spodziewane odstawienie Targalskiego nie zastanie cię nieprzygotowanym i co gorsza, źle ustawionym. Przecież to byłoby fatalne, gdybyś wciąż lansował Targalskiego w momencie, kiedy okaże są on np. człowiekiem, który zawiódł zaufanie Partii.

>jozwa maryn

Pytania znasz, ale skoro są Ci niemile lub niewygodne,

to z racji, ze tez jestem dzisiaj laskaw, rowniez (dzis) Ci je odpuszczę !

Opisz nam za to (poslugując sie terminologią audiofilską), krajobraz Swej Duszy !

(coby Cię lepiej poznac !)

Wyjdz raz z tego Swojego osobowosciowego pancerza, odkryj Się trochę i przybliz nam Swoje - Prawdziwe Ja.

Bo masz chyba jakies prawdziwe Ja, prawda ?

To kluczenie, intryganctwo i padalcowatosc to tylko taka zabawa, prawda ? :)

• Redaktorzy

Atopos, o co ci konkretnie chodzi, można wiedzieć? Zaczynasz jakąś powtórkę akcji sprzed pół roku? Masz problem to siądź w pokoiku i odpręż się, a nie przypieprzaj się do ludzi, którzy dyskutują z kim innym. A jak chcesz poprzeć Horsta i dudiego w ich miłości do panującego tronu, to powiedz im to wprost, a nie tak ogródkami.

>kubeł

Dziękuję towarzyszu sekretarzu za próbę wciśnięcia mi legitymacji partyjnej PiS, proszę ją schować ją do sejfu dla kogoś bardziej godnego. Chciałem się zapisać towarzyszu sekretarzu, ale po ostatnim sprzeniewierzeniu się p. Prezydenta Kaczyńskiego sprawie życia poczętego (post wyżej) zacząłem się wahać i nadal zostanę przy swoim bezpartyjniactwie.

Jaro_747, 20 Kwi 2007, 15:40

>>dudivan, 20 Kwi 2007, 15:16

>

>Jak ciebie czytam, to przypomina mi się stary kawał:

>Krytyk do autora -"Pan pisze kiepskie sztuki"

>Autor do krytyka -"A Pan uwodzi nieletnie"

A bo ty ciągle nie pojnujesz że pedofilia to kryminał a kiepskie sztuki tylko zaledwie poruta.

>Przypomnę może taką wymianę zdań sprzed dwóch stron:

>Jaro: Powiedzcie mi chłopcy-szturmowcy co będzie, jak już tą lustrację zrobimy.

> Jakie to ozdrowieńcze efekty przyniesie?

>Dudi: A jak wszędzie poutykane będą świnie, bezkręgosłupowcy i kapusie to zakwitnie?

>

>To już wiemy gdzie się poutykały bezkręgosłupowe świnie gotowe służyć każdemu,

>byle "przy władzy".

A niby skąd ten wniosek? Z twojej kiepskiej sztuki?

Ogarnij się jakoś, rajtuziki dziecięce ci z kieszeni wystają!

• Redaktorzy

Chyba już nic z tego dziś nie będzie. Widzę, że około 16 spadają zdolności polemiczne. A jak atopos zażyje tabletkę i oprzytomnieje, to może napisać o co mu tym razem chodziło. Do jutra wszytkim kolegom.

>deep, 20 Kwi 2007, 15:26

Jak myślę warto utrwalić myśli zwolennika Prawa i Sprawiedliwości, i jak

rozumiem zwolennika ładu moralnego i narodowo-katolickiej tradycji:

>Tak się składa zakłamany, popierdolony buraku że mam 45 lat. :)

>Gospodarka może od razu nie zakwitnie czerwony matole, ...

>Jak tak bardzo podobał Ci się komunizm to wy***rdalaj do jakiegoś kołchozu na wschodzie o ile

>jeszcze jakiś pozostał i tam głoś swoje popierdolone przesłanie.

Czy trochę się Szanowny Kolega nie rozpędził? Ja osobiście uważam, że nasza tradycja

nakazuje uprzejmość i szacunek dla nieznajomych. Ale jak widzę rodzą się nam neocons

którzy odrzucają owe śmieszne ograniczenia w walce z wrogiem ideowo-moralnym.

W związku z powyższą wypowiedzią mam kilka pytań:

-czy ja Szanownego Kolegę kiedyś obraziłem?

-czy ja gdzieś na forum chwaliłem komunizm?

-czy mogę jeszcze chwilę pomieszkać w moim kraju?

pozdrowienia

Jestem Europejczykiem.

jozwa maryn, 20 Kwi 2007, 15:47

> A jak chcesz poprzeć Horsta i dudiego w ich miłości do panującego tronu, to powiedz im to

>wprost, a nie tak ogródkami.

Nie wiem jak Horst ale ja tronu nie miłuję bynajmniej. Król nie dość że Łokietek to w dodatku jest Plątonogi ale alternatywą jest jakiś Samozwaniec, Palownik i Pokurwieniec w dodatku zadający się z Esterką. To już wolę Plątonogiego.

>dudivan, 20 Kwi 2007, 15:56

>Król nie dość że Łokietek to w dodatku jest

>Plątonogi ale alternatywą jest jakiś Samozwaniec, Palownik i Pokurwieniec w dodatku zadający się z

>Esterką. To już wolę Plątonogiego.

No i jeszcze całuje facetów po rękach (nie wiem który, bo ich nie rozróżniam).

Czyli znowu wybieramy mniejsze zło?

Jestem Europejczykiem.

jaro>>>> tak jakoś w tym kraju jest ,że ludzie którzy najwiecej wycierpieli,przeszli przez więzienia, maja stosunek do przeszłości rozumny,a nawet wydaje mi się pozbawiony takiej jednostronnej nienawiści.Natomiat cała swołocz, która spedzała ten czas na wakacjach w bułgarii, czuje się predysponowana do szczególnej nienawiści i bezkompromisowości.Dotyczy to również niedorosłych pryszczatych idiotów, którzy nie widzieli ,ale słyszeli.Ich argumentem jest ,że słyszeli za to bardzo dobrze.

Jaro_747, 20 Kwi 2007, 16:02

>No i jeszcze całuje facetów po rękach (nie wiem który, bo ich nie rozróżniam).

>Czyli znowu wybieramy mniejsze zło?

Tak - mniejsze. Poprzednia władza ręce odrąbywała ("każdemu kto podniesie rekę na władzę") a ta - całuje!

>Doskonale pamiętam czasy wychwalanej przez Ciebie komuny: ludzi skazywanych za to że sprzeciwiali

>się systemowi, pałowanych na ulicach, prześladowanych, zwalnianych z pracy za bark jednomyślności,

>pamiętam kartki żywnościwe, czasy kiedy bez czerwonej legitymacji byłeś skazany na niebyt i wzgardę,

>popierdolone zarządzanie kiedy na stołkach kierowniczych siedzili partyjni bonzowie bez

>jakiegokolwiek doświadczenia w danym temacie i wiele inny spraw.

No, zupełnie jak teraz.

muls, 20 Kwi 2007, 16:04

>jaro>>>> tak jakoś w tym kraju jest ,że ludzie którzy najwiecej wycierpieli,przeszli przez

>więzienia, maja stosunek do przeszłości rozumny,a nawet wydaje mi się pozbawiony takiej

>jednostronnej nienawiści.Natomiat cała swołocz, która spedzała ten czas na wakacjach w bułgarii,

>czuje się predysponowana do szczególnej nienawiści i bezkompromisowości.Dotyczy to również

>niedorosłych pryszczatych idiotów, którzy nie widzieli ,ale słyszeli.Ich argumentem jest ,że

>słyszeli za to bardzo dobrze.

Zamilcz, klawiszu!

>jar1, 20 Kwi 2007, 16:12

>>popierdolone zarządzanie kiedy na stołkach kierowniczych siedzili partyjni bonzowie bez

>>jakiegokolwiek doświadczenia w danym temacie i wiele inny spraw.

>

>No, zupełnie jak teraz.

Tylko czekam, jak w Rzeczpospolitej czy Dzienniku Semka, Michalski czy jakiś inny niedorobiony

prorok napisze odkrywczy artykuł pt. "Dobry fachowiec, ale bezpartyjny" w którym nieśmiało

zasugeruje, że nie trzeba należeć do partii, żeby robić coś ważnego.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.