Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że większość postów tutaj to świetne świadectwo mechanizmu głosowania. Psychologii przeciętnego wykształciucha.

I niech ktoś powie że Rafał Ziemkiewicz nie ma wyczucia- ten psychologiczny mechanizm jest żywcem wyjęty z tego artykułu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widać po postach w sposób uderzający, nikt się nie cieszy pozytywnie

- np "jak to dobrze że kandydaci PO wygrali, będzie lepiej tu tam w takich dziedzinach".

Wszyscy się skupiają na tym: o jej może jednak ten straszny PIS już upadnie skoro ma tylko 2gie miejsce, "wszystko leci na dziob"- z nadzieją konstatuje jozwa, bartxx cieszy się "przerżnęli" itd itp.

Ten Ziemkiewicz to chiba prorok jakis...

Jaro to nie żadne wygibasy. Ty naprawdę wierzysz że PROSTE zależności 12+17>36 31>36 są prawdziwe, tak silne masz myślenie życzeniowe- to dopiero jest zabawne.

Prościutkie równanie to dla ciebie wygibas?

Ty chyba masz rodzaj dysleksji, albo niedouczony jestes :-)

Ukryta Zawartość

Osoby, które wyszły z PiS w dniu wyborów naznaczyły się plamą po wszystkie czasy.Widać jak bezwzględnie gra Platforma, bo nie uwierzę w przypadek samodzielnie podjętej takiej decyzji.

Ja też nie wierzę aby politycy PiS potrafili podejmować decyzje samodzielnie, z prezesem na czele.

• Redaktorzy

Tłumaczą facetowi, a on nic. Strata czasu: jeśli w biuletynie do użytku wewnętrznego nie pisali, to tego nie ma. Co do Ziemkiewicza, to ciekaw jestem najwyżej, kiedy się przerzuci na Kluzikową albo na kogoś innego w tym guście, bo że się przerzuci, to pewne. Już wypuszczał balony wstępne antykaczyńskie, tylko został skarcony przez samego prezesa. Nawiasem mówiąc, miło pomyśleć, ze Polska jest taka pełna salonów: trzy czwarte przynajmniej żyje na salonach, i tylko jedna czwarta czy jedna piąta dalej męczy się w obórce z prezesem Kaczyńskim. Prawda?

Osoby, które wyszły z PiS w dniu wyborów naznaczyły się plamą po wszystkie czasy.Widać jak bezwzględnie gra Platforma, bo nie uwierzę w przypadek samodzielnie podjętej takiej decyzji.

To taka nowa forma gratulacji, zatwierdzona do użytku w twej partii?

A nie korci was tak no choćby troszeńkę napisać coś takiego: "mamy PrezydentaRP, mamy swój rząd, mamy samorządy, mamy wszystko w rękach, no to zreformujemy to, poprawimy tamto, zabierzemy się za to, skutecznie, zmniejszymy deficyt, zrobimy furę dobrej roboty bo mamy przewagę"?

Ani ani?

Więc tylko chocholi taniec wątrobiarzy: PIS/prezes prezes/PIS PIS/prezes prezes/PIS itd itd bez odpoczynku, jak o d.. Maryni...

Szkoda-a więc jednak tylko siła traumy 2005, siła strachu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powiedz mi markowski - ty naprawdę jesteś taki ograniczony czy tylko udajesz? A może Prezes usiadł ci na głowę?

Zauważ, że dodawać można nie tylko dwie, ale i więcej liczb. W tym przypadku spróbuj dodać 30+15+11. Ile ci wychodzi?

Tak na marginesie istotna będzie ilość miejsc i wtedy okaże się czy PiS będzie miał tego jedynego marszałka czy nie. Jeżeli nie to naprawdę trudno będzie komukolwiek wmówić sukces.

Jaro to nie żadne wygibasy. Ty naprawdę wierzysz że PROSTE zależności 12+17>36 31>36 są prawdziwe, tak silne masz myślenie życzeniowe- to dopiero jest zabawne.

Prościutkie równanie to dla ciebie wygibas?

Ty chyba masz rodzaj dysleksji, albo niedouczony jestes :-)

Wyraźnie wydać, że to ty jesteś niedouczony. To nie są równania tylko nierówności. Naprawdę jesteś nauczycielem???

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

To jedno działanie markowski ma najwyraźniej zakazane - skoro unika go od wczzoraj tak ewidentnie.

A nie korci was tak no choćby troszeńkę napisać coś takiego: "mamy PrezydentaRP, mamy swój rząd, mamy samorządy, mamy wszystko w rękach, no to zreformujemy to, poprawimy tamto, zabierzemy się za to, skutecznie, zmniejszymy deficyt, zrobimy furę dobrej roboty bo mamy przewagę"?

Piszę to, ale ponieważ nie jest o PiS, nie przyciąga twojej uwagi. Umówmy się zatem: ja tak będę pisał nadal, a ty podpowiesz swojemu prezesowi, żeby również tak mówił, a nie tylko tylko "krzyż, krzyż, Smoleńsk, Smoleńsk". Chyba rada dobra dla mnie jest również radą dobrą dla prezesa, zgadza sie?

jozwa

Czy Szanowny Pan Redaktor opisuje rzeczywistość wzorem zachowań znanych z własnego doświadczenia.

Co to jest takiego "biuletyn informacyjny" ?

Biuletynem informacyjnym jest dla mnie powód, dla którego widzę w twoich wpisach pełne cytaty z wypowiedzi zwierzchnika, niekiedy zanim jeszcze zostaną one udostępnione publiczności (tak jak ostatnio z utyskiwaniem na "akcję", kiedy nikt za Boga nie zrozumiał o co ci chodzi, dopóki nie ujawniono najnowszej myśli p. Kaczyńskiego na ten temat). Pozwala to przypuszczać, że pisząc takie ładne okrągłe zdania korzystasz z materiałów pomocniczych. Nikt tutaj nie wypowiada sie tak obszernie i bezakapitowo na tematy polityczne jak ty. Proponowano ci już, abyś uzupełniał ten materiał o akapity, będzie przynajmniej czytelniejszy. Do tego rodzaju publikacji (internet, odstęp 1 linia) najl;epszy jest akapit w formie pojedynczej linii odstępu.

Szef komisji śledczej, który "wziął na klatę" raport końcowy dotyczący afery hazardowej - niestety przeliczył się.

To widoczny znak dla PO, której mimo że gratuluję sukcesu, to trzeżwym okiem oceniam genezę tegoż.

Pan Małkowski jednak wygrał, mimo sexafery - wielka sensacja, czy ja wiem.Taka jest Polska.

Dzięki takim sytuacjom dużo dowiadujemy się o sobie.

Szef komisji śledczej, który "wziął na klatę" raport końcowy dotyczący afery hazardowej - niestety przeliczył się.

To widoczny znak dla PO, której mimo że gratuluję sukcesu, to trzeżwym okiem oceniam genezę tegoż.

To widoczny znak nie tylko dla PO ale też dla PiS.

"Urzędująca prezydent Zabrza Małgorzata Mańka-Szulik wygrała w I turze wybory na prezydenta miasta z 64,46 proc. poparcia - podała Miejska Komisja Wyborcza. Mańka-Szulik startowała z ramienia własnego komitetu "Skuteczni dla Zabrza".

Pozostali kandydaci uzyskali: Mirosław Sekuła (PO) - 13,54 proc., Borys Borówka (PiS) - 5,66 proc., Elżbieta Kaczmarek-Huber (Obywatelski Ruch Obrony Mieszkańców) - 5,11 proc."

Jak widać w miastach gdzie startowali "prawdziwi" samorządowcy wygrywali właśnie oni, a nie spadochroniarze ze stolycy i z partyjnych central.

A Małkowski jeszcze nie wygrał - będzie druga tura.

Jestem Europejczykiem.

jozwa

Nie dysponuję, nigdy nie dysponowałem żadnymi materiałami pomocniczymi o pochodzeniu innym niż ze żródeł ogólnodostępnych.

Moje wpisy są autorskiego pochodzenia, z nikim nie konsultowane ani uprzednio nie przygotowywane.

Nie jestem członkiem PiS, ani żadnej innej partii politycznej.

jozwa

Nie dysponuję, nigdy nie dysponowałem żadnymi materiałami pomocniczymi o pochodzeniu innym niż ze żródeł ogólnodostępnych.

Moje wpisy są autorskiego pochodzenia, z nikim nie konsultowane ani uprzednio nie przygotowywane.

Partia oszczędza na SMS ?

kilka wpisów powyżej piałeś z zachwytu używając my nas itd....

Ależ powtórzył się. Komitety partyjne statystycznie wygrywają TYLKO w wyborach do sejmików. W miastach, powiatach i gminach wygrywają zawsze komitety lokalne, dla partii zostawiając resztki. Mylą nas wyniki wyborów w takich miastach jak Wawa czy Kraków, ale w większsości miast duże partie dostają w kuper en masse.

Akurat mieszkam na terenie gminy w pobliżu 40 000 miasta i niezależni zostali sprzątnięci przez partie.Swoją drogą bardzo słusznie bowiem są to partyjne popłuczyny zmieniając poglądy na każde wyboru.

jozwa

Cholera! Aż strach pomyśleć. Czyżby sam pan Prezes czytywał to forum? I pełnymi garściami korzystał z przemyśleń naszego kolegi 747? Się porobiło...

Ważą się losy drugiej tury w Warszawie.

wladz

Nie mam powodu aby wstydzić się za osoby czy środowisko, którego działania co do kierunku akceptuję.

Stąd takie identyfikatory.

Nawet "jozwa" zauważył, że na forum brak radości ze zwycięstwa PO.

Czyżby tylko stronnicy SLD , PSL i obojętni wobec barw politycznych pisali na forum?

Zwolennicy Platformy Obywatelskiej - nie ma się czego wstydzić - radujcie się - wygraliście wybory - gratuluję!

alleluja ....kiedy zaskoczysz i zauważysz jak mało z piszących w Polityka popiera PO.

chorobliwy defekt bez szansy na wyleczenie?

czekamy na kolejną metamorfozę prezesa.Być może wstrzeli się w nasze oczekiwania odnośnie opozycji i razem z tobą zagłosujemy na ojca narodu

• Redaktorzy
"Moje wpisy są autorskiego pochodzenia, z nikim nie konsultowane ani uprzednio nie przygotowywane.

Nie jestem członkiem PiS, ani żadnej innej partii politycznej."

To dlaczego przedstawiając stanowisko PiS i przedstawiając zalety tej partii piszesz wyraźnie "my", "nas" itp.? Przepraszam, albo-albo. Zagalopowałeś sie w otwartości?

Żeby nie być gołosłownym, pierwszy przykłąd z brzegu. Twój wpis:

Gratulowałem PO zwycięstwa, zrobiłem to co uznałem, że zrobiłaby konkurencja gdybyśmy to my wygrali.

Trudno o jaśniejszy dowód przynależności. Nie wstydź się, wprawdzie nie ma tu chyba wielu partyjnych, ale nie musisz przeciez tego ukrywać, nikt ci krzywdy tu nie robi, to tylko łagodne docinki.

To nic tylko zmienić uchwałę PiS, koalicja i jazda - "teraz....znowu my"

jozwa

Nie róbmy sobie żartów, nie wstydzę się bo nie mam czego - proszę sprawdzić jak wyglądała geneza moich wpisów w zakładce POLITYKA i wynieść wniosek.

Zacząłem pisać tu ponieważ po przeniesieniu forum na nowy silnik wątek podupadał - tylko tyle i aż tyle.Do tego tematy w Stereo zaczęły być prymitywne typ "jaki wzm do 500pln?".

A po przykładowo meczu w rywalizacji sportowej nie używa się w ten sposób tych wrażeń?

My wygraliśmy z WKS i to dobrze bo czas najwyższy iść w rankingu do góry.

alleluja ....kiedy zaskoczysz i zauważysz jak mało z piszących w Polityka popiera PO.

Może 747 i kilku innych nareszcie zatrybią coś, co wkłada im się już od dawna łopatą do głowy.

Jestem Europejczykiem.

747 można rzec zbyt słabo PiS kopiemy.Po mocniejszym kopnięciu podskoczyłby wyżej w rankingu i zamiast narzekać dziękowałbyś.

To już mocniej kopie Prezes:

"PiS będzie dążył do odwołania Michała Kamińskiego z funkcji szefa grupy Europejskich Konserwatystów i Reformatorów w Parlamencie Europejskim – wynika z ustaleń „Wprost”. To kara za dokonanie rozłamu w partii."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

PiS się może przeliczyć. Partia straciła kilku parlamentarzystów, co pogorszyło jej pozycję w PE. Brytyjczycy mogą teraz zażądać stanowiska szefa dla siebie.

PiS się może przeliczyć. Partia straciła kilku parlamentarzystów, co pogorszyło jej pozycję w PE. Brytyjczycy mogą teraz zarządać stanowiska szefa dla siebie.

Dziwnym byłoby, gdyby tego nie zrobili. Już z Kamińskim były problemy. Czyżby szykowało się kolejne zwycięstwo Genialnego Stratega?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Dużej różnicy to nie zrobi, bo i tak za półtora miesiąca przejmują kierownictwo, ale mogą odmówić w ten sposób Kaczyńskiemu udziału w karaniu byłego zausznika swego brata.

Prezes tropi kolejnych odszczepieńców:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Raczej oczekuje, że ktoś sie na niego rzuci. A jak ktoś czeka, to się w końcu doczeka. Zresztą w przypadku Kluzikowej doczekać sie nie mógł, więc na dobry początek sam ją wywalił, żeby móc opowiadać potem, jak sie strasznie rzuciła.

Zastanawiam się dlaczego sympatycznie wyglądające osoby w PiS dopiero po opuszczeniu partii można zauważyć....jakaś panna dzisiaj wystąpił wyglądająca jak kobieta a nie rozlazły fotel czy też taboret.

z Kamińskim będzie ciekawie w PE.Tą posadę zawdzięcza tylko sobie i jest naszym europosłem.PiS będzie teraz głosował za np.Niemcem na jego miejsce?

• Redaktorzy

Niee, podobno Legutkę tam zapragnęli mieć. To taki krakowski profesor, który ma w sądzie zawieszoną sprawę z maturzystami, czekającą na łaskawe zakończenie kadencji pana europosła.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.