Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Mierzysz wszystkich swoją miarką. Nie każdy siedzi przylutowany do krzesła z wypiekami ładując posty w trollerskim tempie w wątku polityka. Normalni ludzie mają lepsze rzeczy do roboty. Zresztą trudno odpowiadać na tą waszą monotematyczną miazgę.

Jesteś dla mnie markowski nieustającym źródłem dobrego humoru. Tak trzymać!

Jestem Europejczykiem.

"Wśród posłów, którzy mogą we wtorek opuścić PiS, rozmówcy ze stowarzyszenia wymieniają m.in. Adama Gawędę i Zbysława Owczarskiego.

Gawęda i Owczarski poinformowali, że we wtorek ogłoszą czy opuszczają PiS, czy pozostają w partii. We wtorek rozpoczyna się posiedzenie Sejmu."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Poseł Zbysław Owczarski zrezygnował z członkostwa w Prawie i Sprawiedliwości i klubie PiS."

To zdaje się siódmy. Tylko się markowski nie denerwuj bo ci jakaś żyłka pęknie.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

A widział go kto kiedy?

A wracając do ad remu czyli polityki: mój brak sympatii dla nowej inicjatywy polityków PiS bierze sie z paru rzeczy (wspominałem o tym parokrotnie), ale jedną z nich, rzadko podejmowaną, jest fakt, że cała niemal grupa inicjatywna to piarowcy. Ludzie, którzy przez kilka lat niezmordowanie i wbrew przeciwnościom glansowali obu braci Kaczyńskich do połysku, aby wydawali sie bardziej atrakcyjni. Bielan i Kamiński - każdy ich zna. Kluzik, Poncyliusz i Migalski - ozdoby ostatniej udanej kampanii PiS. Z jednej strony (jak wspominałem) nie ufam ludziom, którzy wpychali mi wadliwy towar za cenę dobrego, a z drugiej ich obecne motywy są dość jasne. Jako specjaliści od wizerunku uznali, ze ich praca idzie psu pod ogon, i że zmarnowali najlepsze lata życia, aby lansować polityka, który po krótkiej serii sukcesów uległ całkowitemu wypaleniu. Po ruinie ostatniej strategii wyborczej, która mogła ustawić ich na ładnych kilka lat uznali, ze prezes nie rokuje nadziei na przyszłość i założyli własne przedsiębiorstwo polityczne. Nie ma to nic wspólnego z ideą polityczną, z dobrem kraju czy innymi imponderabiliami, lecz ze świadomością, że trzeba z czegoś żyć, a z Kaczyńskiego i z Kaczyńskim już sie nie da. Ich sprawa, jednak dlaczego ja miałbym żyrować ich polisę emerytalną? Po licho mi taka partia?

i tak im płacimy a jeżeli mocno ograniczą wpływy prezesa na elektorat dałbym podwyżkę :)

Mamy 20-30 % elektoratu gotowego płacić oszołomom więc niech ich reprezentują przynajmniej zdrowi psychicznie cynicy.

No co teraz dla odmiany poseł który zostaje:

"Poseł Tomasz Górski odrzucił propozycję Joanny Kluzik-Rostkowskiej do odejścia z PiS-u i przyłączenia się do stowarzyszenia "Polska Jest Najważniejsza". Do pozostania w partii przekonał go Jarosław Kaczyński.

Górski był wymieniany jako jeden z kilku posłów, którzy mają dołączyć do stowarzyszenia i ewentualnie zasilić nowy klub parlamentarny. Poseł dziś popołudniu rozmawiał z prezesem PiS na temat swojego odejścia. - Zostaję w partii - powiedział nam po spotkaniu. - Rozmawiałem z panem prezesem o funkcjonowaniu partii, mojej działalności. Propozycję, którą przedstawił wydaje mi się atrakcyjna - dodał."

Po tym wydarzeniu jak prosty poseł będzie chciał porozmawiać z Prezesem albo coś sobie załatwić będzie straszył odejściem.

Tak na marginesie - ciekawe jaką atrakcyjną propozycję dostał?

Jestem Europejczykiem.

mój brak sympatii dla nowej inicjatywy polityków PiS bierze sie z paru rzeczy (wspominałem o tym parokrotnie), ale jedną z nich, rzadko podejmowaną, jest fakt, że cała niemal grupa inicjatywna to piarowcy. Ludzie, którzy przez kilka lat niezmordowanie i wbrew przeciwnościom glansowali obu braci Kaczyńskich do połysku, aby wydawali sie bardziej atrakcyjni. Bielan i Kamiński

To nie są pijarowcy, to są politycy a pijarowcy amatorzy, amatorszczyzna. Widać to dobrze po sposobie w jaki sami się sprzedają, jak tworzą swój wizerunek. To dosłownie WIDAĆ, nieudolni nieatrakcyjni, nieprofesjonalni.

Cała grupa to po prostu miałcy mierni zdrajcy. Coś w stylu dawnego PAX w KK, nawet bez jaj. Przed chwilą w TV słyszałem jak to Kluzik mówiła że chcą być silną rozsądną opozycją. Kanapowa partyjka nie będzie nigdy nawet średnio słabą opozycją. To że mają fotele w sejmie czy ojroparlamencie zawdzięczają tylko firmie "pis"- to jest oczywiste.

Jak na razie są opozycją tylko wobec najsilniejszej partii opozycyjnej- m.in. doskonale się przed wyborami przysłużyli peowcom. Są m. in. z tego powodu z nieskrywaną przychylnością przyjmowani przez sympatyków partii rządzącej.

Ot taki jawny gruby pic na wodę fotomontaż, dla tych co lubią wykręcanie kota ogonem. Dziwi mnie więc jozwa że ich nie lubisz, to twoje klimaty, twój rodzaj (lol) "ethosu".

To nie są pijarowcy, to są politycy a pijarowcy amatorzy, amatorszczyzna. Widać to dobrze po sposobie w jaki sami się sprzedają, jak tworzą swój wizerunek. To dosłownie WIDAĆ, nieudolni nieatrakcyjni.

Cała grupa to po prostu miałcy mierni zdrajcy. Coś w stylu dawnego PAX w KK, nawet bez jaj. Przed chwilą w TV słyszałem jak to Kluzik mówiła że chcą być silną rozsądną opozycją. Kanapowa partyjka nie będzie nigdy nawet średnio słabą opozycją. To że mają fotele w sejmie czy ojroparlamencie zawdzięczają tylko firmie "pis"- to jest oczywiste.

Jak na razie są opozycją tylko wobec najsilniejszej partii opozycyjnej- m.in. doskonale się przed wyborami przysłużyli peowcom. Są m. in. z tego powodu z nieskrywaną przychylnością przyjmowani przez sympatyków partii rządzącej.

Ot taki jawny gruby pic na wodę fotomontaż, dla tych co lubią wykręcanie kota ogonem. Dziwi mnie więc jozwa że ich nie lubisz, to twoje klimaty, twój rodzaj (lol) "ethosu".

ooo...szkoda że tak nie pisałeś gdy byli twarzą PiS.

wspaniale to współbrzmi z wypowiedziami prezesa...a mogłeś jak radziłem zacząć pierwszy.

markowski my nie zmieniamy zdania o nich bez względu co robią.Obecnie owszem życzliwym okiem spoglądam licząc na zmianę twojej retoryki gdy prezesa utrącą i będziesz w wpisach bronił obecnych "zdrajców"

Witamy nowy "autorytet moralny" w osobie markowskiego:-).

"15 osób weszło do nowego klubu Polska jest najważniejsza, stworzonego przez posłów, którzy opuścili Prawo i Sprawiedliwość. - Zakładamy klub poselski Polska jest najważniejsza - powiedziała Kluzik-Rostkowska."

Chyba szybciej niż ktokolwiek się spodziewał. Prezes znów ogłosi spisek "określonych sił" ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"To nie są pijarowcy, to są politycy a pijarowcy amatorzy, amatorszczyzna."

To są piarowcy, którzy zostali w nagodę za zasługi europosłami. Bardzo to zresztą niepoważne, bo piarowiec nie powinien mieć tak znanej twarzy, aby na niego głosowano w wyborach. Powinien pracować na kogo innego, na tym polega jego zawód, PiS najwyraźniej miał takie braki w politykach, że nawet z tych fryzjerów usiłował polityków robić. Co do ewentualnego okropieństwa ich fizjonomii, to teraz już się nie muszę wypowiadać, wypowiadałem się już, kiedy służyli Kaczyńskim, a ich papuśne buziaki uważano za opromienione słońcem Wielkiego Stratega.

Wiecie, kiedy uwierzę, ze nowa partia odniosła sukces? Kiedy zacznę być oskarżany o plucie jadem nienawiści na Kluzikową i antypolskie atakowanie Poncyliusza.

Jozwa oskarżany, uj bohater.

Sny o potędze wrożebne- "kiedy zacznę być oskarżany".

Brońmy jozwę ;-)

Panerai ciebie się czyta jak tuzinkowego opluwacza prezesa, strasznie banalny jesteś w tej powszechnej tu monomanii. A o co ci chodzi konkretnie? Może "polska jest najważniejsza" nie przywłaszczyła sobie mandatów, które uzyskano głosami ludzi popierających PIS a nie przeciwników czy odszczepieńców tej partii? Czy tak sobie tylko pitu pitu piszesz epitet.

Wiecie, kiedy uwierzę, ze nowa partia odniosła sukces? Kiedy zacznę być oskarżany o plucie jadem nienawiści
Jozwa nie wyobrażam sobie ciebie z takimi gorętszymi uczuciami. Ostatnio to plujesz tylko w jednym słusznym kierunku. Na tą okropnie niekonstruktywną największą partię opozycyjną- banał.

Plujecie w tym kierunku tak zawzięcie że na żadne inne cele plwociny nie wysraczy. Tak że nie bój nic, oskarżon nie będziesz aniele poprawności.

Plujecie w tym kierunku tak zawzięcie że na żadne inne cele plwociny nie wysraczy. Tak że nie bój nic, oskarżon nie będziesz aniele poprawności.

Już Ci ponad dwa lata temu tu pisałem, że kto pluciem wojuje tego prędzej czy później zaplują...

wypowiadałem się już, kiedy służyli Kaczyńskim, a ich papuśne buziaki uważano za opromienione słońcem Wielkiego Stratega.

Miło że zaszczyciłeś nas swem wypowiedzeniem się, ale co do tych buziek obowiązującą prawdę przedstawił tu wielokroć wladz ustanawiającym wzorzec obiektywem "agencji gazeta". Niestety było dokładnie odwrotnie niż ściemniasz w swym "wypowiadaniu się".

Już Ci ponad dwa lata temu tu pisałem, że kto pluciem wojuje tego prędzej czy później zaplują...

Powiadasz że jozwa, wladz, jaro747, filut, panerai itp utoną w plwocinie?

Markowski

wydawało mi się, że lata komuny już dawno minęły. Patrząc na PIS i jego wyznawców widać, że jest to wielki powrót do źródeł. Korea Pł. to przy Was (Pisowcach) Pan Pikuś. Ewentualnie pozostaje jeszcze odniesienie do sekty.

Panerai powielasz tylko epitety wielokrotnie powielone. Dodaj jeszcze odkrywczo że prezes jest na dopalaczach i chory psychicznie.

Jesteś banalnym powielaniem wielokroć powielonej przaśnie prymitywnej plwociny. Kolejnym wcieleniem szeregowego maniaka w pluciu w opozycje.

Korea Koreą, ale u Putina to by cię panerai przyjęli z otwartymi rękami, tam plucie na opozycję to patriotyczny obowiązek.

Nie zauważyłem jakiegoś problemu. Ot miałka zdrada i przywłaszczenie de facto głosów wyborców PISu. To nie jest problem tylko ot taki smrodek hipokryzji i nielojalności.

nic nie przywłaszczyli czy przywłaszczą i ile okaże się w nadchodzących wyborach.Jeżeli przetrwają a wszelkie znaki wskazują ze tak.

nie wciągaj w rozmowy o lojalności....dynda, to jest problem twojej sekty i guru.

Towarzyszu Markowski, powtarzacie się.

Lekarzu lecz się sam. Zamiast powielać powielone. Ja ciebie też mógłbym mianować jakimś epitetem ale jakoś nie mogę naśladować twojego banalnego prostactwa, po co.

nic nie przywłaszczyli czy przywłaszczą i ile okaże się w nadchodzących wyborach.Jeżeli przetrwają a wszelkie znaki wskazują ze tak.

Wladz co ty pitolisz, wejdą do sejmu? O wiele lepszym kanapom się nie udało.

Startowali z listy PIS i tylko dlatego weszli do sejmu- zdradzili partię dzieki której dostali głosy i pensje poselskie.

Korea Koreą, ale u Putina to by cię panerai przyjęli z otwartymi rękami, tam plucie na opozycję to patriotyczny obowiązek.

a podsłuchiwanie to Boży nakaz?

Wladz co ty pitolisz, wejdą do sejmu? O wiele lepszym kanapom się nie udało.

Startowali z listy PIS i tylko dlatego weszli do sejmu- zdradzili partię dzieki której dostali głosy i pensje poselskie.

przypomnę kobiecina z odszczepieńcami dała ponad 40% prezesowi gdy zaczynał od obecnego stanu 20%....20% niezwykle szybko ziobryści zmarnowali atakiem na jej sukces.

powinieneś się cieszyć z rozłamu i życzyć jak największego poparcia.Swoimi atakami zniechęcacie do ewentualnej przyszłej współpracy w sejmie....co oni właściwie zrobili poza sprzeciwem wobec kłamliwej nagonki na kampanię którą zorganizowali.

i jeszcze jedna ciekawostka....rzecznik twojej partii powołał się na wypowiedź Palikota.Palikota niepoważnego i nie wartego słowa jak niedawno ten sam rzecznik mówił.

• Redaktorzy

Najnowszą zdobyczą BiS-bis jest, uwaga: pan Mojzesowicz! Czekam na przejście towarzysza Błaszczaka i może Lipińskiego, i wtedy już nie będzie można na nich brzydko mówić, bo będą patriotycznym rdzeniem narodu. Swoją drogą, przykry taki syndrom - rozszczepienie rdzenia, co?

"Zdradzili partię"!!!

Czujne spostrzeżenie.

Zdrowe oburzenie, jak na czekistę przystało.

Albo przysrało. Sam już nie wiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.