Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Może przestaniesz się publicznie mazgaić?

Ktoś musi skoro "Wy" cały czas trzymacie głowy między pośladkami.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Z pewnością nie dojdzie do tego że Rosjanie dobrowolnie przyznają się do popełnienia jakiegokolwiek błędu po swojej stronie. Nie zapominajmy że tam wciąż na szczeblach państwowych panują stosunki mafijne - a te nie dopuszczają czegoś takiego jak złamanie wzajemnej lojalności z pobudek praworządności i uczciwości.

Ale i trzeba sobie zdać sprawę jaki stopień nieprawidłowości po stronie rosyjskiej miał realny wpływ na przyczyny katastrofy.

No właśnie.Jaki jest stopień odpowiedzialności za błędne decyzje załogi.Nie popełnili żadnego uchybienia.Pilot dostał niezbędne informacje i nie skorzystał.Nie mogli zabronić lądowania jak twierdzi raport MAK (my chcemy udowodnić ze odchodzili i prawidłowo zareagowali.W tym celu szykują symulacje z TU 154)

Filut

Nie, tylko się dziwię, jak długo tak możecie i z jakim skutkiem. Rozumiem, że bez specjalnego szkolenia tylko BHP?.

wladz

"Raport MAK nie jest stanowiskiem Rosji"

"Oczywiście", że "nie jest". Jest stanowiskiem "niezależnej" instytucji.

wladz - piszesz, a później dzieci na AS to czytają i jeszcze pomyślą, że to prawda.

Fakty a nie stereotypy.Wstawka o dzieciach poniżej czegokolwiek.Blaszak w smoleńsku ma więcej klasy.

Filut

Nie, tylko się dziwię, jak długo tak możecie i z jakim skutkiem. Rozumiem, że bez specjalnego szkolenia tylko BHP?.

Miałem Cię za bardziej rozgarniętego niż 747.

Fakty a nie stereotypy.Wstawka o dzieciach poniżej czegokolwiek.Blaszak w smoleńsku ma więcej klasy.

On tak redaktorem Terlikowskim się zainspirował.

Filut

Znowu się nadąłeś. Myślałem, że cię to rozluźni, a tu proszę wręcz odwrotnie.

wladz

To są fakty, że się wpisują w stereotypy to już na prawdę nie moja wina.

tutaj bez emocji gosciu zebral caloksztalt:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Rozgarnięty Filut

Przypomnij sobie moje wpisy, które z kuchni podpowiadała mi żona, o tym jak premier Putin ma w ręku premiera Tuska, i może bawić się nim jak tylko zechce.Było to na długo przed opublikowaniem raportu MAK.

Putin jak potrafi rozgrywać takich słabeuszy jak Tusk - dopiero pokaże - tylko się dobrze przyglądaj, żebyś czegoś nie przeoczył.

I dla równowagi zwróć uwagę co wtedy pisała "jedynie słuszna grupa :wladz,Ty czyli Filut,Jaro747,electro,muls, jedynie jozwa wyczuł moment polityczny i zadziałał na przeczekanie - bardzo zręcznie zresztą i trafnie.

Otóż mieliście ciągle jakąś nadzieje typu, właśnie tak jak teraz wladz, poczekamy na to, teraz na tamto.Powtarzaliście właśnie jak dzieci kłamstwa przestrzeni medialnej, nie będę ich powtarzał.

Tylko Jarosław Kaczyński i Antonii Macierewicz potrafią przeprowadzić trafną diagnozę sytuacji i podjąć odpowiednie adekwatne działania.

Czy to takie trudne wbić sobie to proste stwierdzenie faktu do głowy./Oczywiście są jeszcze inni, to tylko skrót myślowy/

Wbijcie sobie do głowy jeszcze jedną rzecz:

Jak rządził Jarosław Kaczyński wiele osób poświęcało czas należny na sen, na to aby rządził jak najkrócej.

Jak rządzi Donald Tusk wiele osób poświęca czas należny snu, na to aby rządził jak najdłużej, a najlepiej wiecznie - on lub jakiś podobny.

tutaj bez emocji gosciu zebral caloksztalt:

Ukryta Zawartość

Cały electro

Młodzi, wykształceni, z dużych ośrodków:

Na pewno w procesie Waszej edukacji wpajano Wam, że aby ustalić stan faktyczny, nie wystarczy przyjąć argumenty jednej ze stron.

Trzeba zapoznać się i z drugą, oraz obie zweryfikować.

Gorąco zachęcam do takich czynności.

W internecie jest mnóstwo przestrzeni aby to uczynić.

Polecam.

Ukryta Zawartość

No i właśnie to jest ten język.

Kiedy się do niego dostosować, to inni użytkownicy np wladz mają pretensję o brak utrzymywania poziomu.

Trzeba się na coś zdecydować.

Pralnia albo salon - wybierajcie, może jakieś głosowanie?

nie 747.Używaj języka woźnicy czy też panienki z okienka.Problemem są tezy których nie potrafisz udowodnić.

Tylko Jarosław Kaczyński i Antonii Macierewicz potrafią przeprowadzić trafną diagnozę sytuacji i podjąć odpowiednie adekwatne działania.

Mam uzasadnione podejrzenie, że masz jakąś fobię na punkcie Tuska i tego, że jest premierem.

Ale to Twój problem.

Przypomnij sobie jak skutecznie Niemcy i Rosjanie grali Kaczyńską IV RP w ping ponga.

Mazowieccy geniusze nie mieli wówczas trafnej diagnozy, nie prowadzili adekwatnych działań. A mieli przecież potencjał - wszystkie sznurki w Polsce w swoich rękach. Widać najbardziej genialnie wychodzi im być z dala od władzy.

Cały electro

Młodzi, wykształceni, z dużych ośrodków:

Na pewno w procesie Waszej edukacji wpajano Wam, że aby ustalić stan faktyczny, nie wystarczy przyjąć argumenty jednej ze stron.

Trzeba zapoznać się i z drugą, oraz obie zweryfikować.

Gorąco zachęcam do takich czynności.

W internecie jest mnóstwo przestrzeni aby to uczynić.

Polecam.

niestety jak jest wypadek samolotu to ekspertami sa m.in.piloci, nic na to nie poradzisz, druga zona gosiewskiego ani Twoja zona nie jest autorytetem w tej gestii...natomiast biorac pod uwage jak bardzo sie powtarzasz i jaki jestes zgorzknialy , ja i mysle, ze wiekszosc kolegow sie ze mna zgodzi , zapraszam Twoja zone do nas do dyskusji...Ty od jakiegos roku krecisz sie w kolko, nie jestes na kursie i sciezce bo nie zauwazyles , ze nie ma juz kursu i sciezki...PIS dryfuje sobie....

Wolne żarty

"Przypomnij sobie moje wpisy, które z kuchni podpowiadała mi żona, o tym jak premier Putin ma w ręku premiera Tuska, i może bawić się nim jak tylko zechce.Było to na długo przed opublikowaniem raportu MAK.

Putin jak potrafi rozgrywać takich słabeuszy jak Tusk - dopiero pokaże - tylko się dobrze przyglądaj, żebyś czegoś nie przeoczył.

I dla równowagi zwróć uwagę co wtedy pisała "jedynie słuszna grupa :wladz,Ty czyli Filut,Jaro747,electro,muls, jedynie jozwa wyczuł moment polityczny i zadziałał na przeczekanie - bardzo zręcznie zresztą i trafnie.

Otóż mieliście ciągle jakąś nadzieje typu, właśnie tak jak teraz wladz, poczekamy na to, teraz na tamto.Powtarzaliście właśnie jak dzieci kłamstwa przestrzeni medialnej, nie będę ich powtarzał."

udowodnij jakimkolwiek językiem możesz również miną.

Filut

To właśnie nie jest mój problem.

Nie mam żadnego uprzedzenia do D.Tuska - pisałem nawet, że lubię go, z tym zastrzeżeniem, że on kompletnie nie nadaje się do roli jakiegokolwiek przywódcy, czegokolwiek i tyle.Historia kiedyś pewnie wyświetli, kto i w jaki sposób wynajął tego właśnie polityka do objęcia urzędu premiera.

Nocna zmiana to co? Babcia? A partię PO to kto zakładał, może Donald Tusk?

Upraszczasz do poziomu magla właśnie i wycieczek osobistych, to fatalnie o Tobie świadczy.

Może by tak Site zaproponowało im moderację?

wladz

Czekaj czekaj, jak ten raport będzie gotowy, dojdzie Tuskowi kolejny kłopot, jakby już miał ich mało.

Będzie musiał wyciągnąć konsekwencje służbowe wobec winnych zaniedbań.

I to zarówno zaniedbań bezpośrednich jak i pośrednich strukturalnych, tym bardziej że Casa spadła z tych samych powodów co TU154.

Buldogi zaczną się żreć pod dywanem, o to kto ma beknąć, a mówimy tu nie tylko o odpowiedzialności politycznej, a karnej.

No cóż, pisałem już o tym jak Klich chciał odwołać Błasika za Mirosławiec ale L.Kaczyński nie dopuścił do tego. Tak więc można powiedzieć że dwie osoby już ukarały się same, szkoda tylko że przy okazji zginęło tylu niewinnych ludzi.

Jestem Europejczykiem.

Nie musi, jak przejmią władzę co kiedyś nieuchronnie nastąpi ale nie za szybko bo ktoś musi posprzatać po obecnym to przeforsują ustawę o moderacji wszystkich mediów, nie tylko internetowych co obecnie postulują.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie mam żadnego uprzedzenia do D.Tuska - pisałem nawet, że lubię go, z tym zastrzeżeniem, że on kompletnie nie nadaje się do roli jakiegokolwiek przywódcy, czegokolwiek i tyle.Historia kiedyś pewnie wyświetli, kto i w jaki sposób wynajął tego właśnie polityka do objęcia urzędu premiera.

747, ja nie wmawiam Ci jakiejś chorej niechęci do Tuska.

To wynika z tego co piszesz.

To, że potem sobie zaprzeczasz... to już inna sprawa, nie wnikam.

I tak w kółko.

747 szkoda że tak niewiele Ciebie w tych wpisach tylko posklejane wypowiedzi różnych osób.

Znowu żart.

Przytaczanie wypowiedzi możesz zarzucić komuś innemu np Filutowi albo Jaro, a nie mnie.

Robię to ultra rzadko.

Filut

Odróżniam D.Tuska jako premiera i jako człowieka.

Do tego używam czasem wyobrażni i dostrzegam w jak trudnym często jest położeniu, pisałem właśnie kiedyś, że mi go po ludzku żal.

To chyba była polemika z electro, ale latem zeszłego roku.

Filut

To właśnie nie jest mój problem.

Nocna zmiana to co? Babcia? A partię PO to kto zakładał, może Donald Tusk?

Upraszczasz do poziomu magla właśnie i wycieczek osobistych, to fatalnie o Tobie świadczy.

tusk sie nie nadaje, nie mniej nie mamy nikogo lepszego, a posmakowalismy juz duzo gorszych wiec rozumiesz , ze ludzie inteligentni , wrazliwi nie chca zeby dochodzilo do wypadkow takich jak w smolensku, nie chca nienawisci, rewolucji ludu robotniczego pod wodza postkomunistow typu kaczynskiego, wielokrotnie historia dowiodla , ze mimo najszczerszych checi lud robotniczy i chlopstwo nie potrafi rzadzic , potrafi tylko mordowac....historia jest nauczycielka zycia dla tych, ktorzy przewiduja i chca sie uczyc, czy rok temu ktos sobie wyobrazal taki poziom nienawisci, polaryzacji spoleczenstwa oparty na zupelnie absurdalnych podstawach? wydawalo sie nam , ze gorzej nie bedzie, ze ten kaczynski to nie jest taki zly, ze jest tylko glupi i zadny wladzy, nawet wydawalo sie, ze sie rozumie tych , ktorzy na niego glosuja, zahukanych, niewyksztalconych, odrzuconych...jednak dzisiaj widac, ze to jest glebszy problem, ze demon socjalizmu wspaniale sobie w tym zdemoralizowanym spoleczentwie zyje, ze wystarczy iskra zeby glupota i zlo wyszlo znowu na powierzchnie, WYSTARCZY , ZE LUDZIE PRZYZWOICI BEDA SIE TYLKO PRZYGLADAC....

Czy to takie trudne wbić sobie to proste stwierdzenie faktu do głowy./Oczywiście są jeszcze inni, to tylko skrót myślowy/

Nie mówiłem że 747 to kabareciarz który robi sobie ze wszystkich forumowiczów jaja? Jeżeli ktoś w to wątpił ma teraz niezbity dowód!

Jestem Europejczykiem.

Znowu żart.

Przytaczanie wypowiedzi możesz zarzucić komuś innemu np Filutowi albo Jaro, a nie mnie.

Robię to ultra rzadko.

Filut

Odróżniam D.Tuska jako premiera i jako człowieka.

Do tego używam czasem wyobrażni i dostrzegam w jak trudnym często jest położeniu, pisałem właśnie kiedyś, że mi go po ludzku żal.

To chyba była polemika z electro, ale latem zeszłego roku.

ja tylko zauwazylem , ze jestes bardzo zaburzonym psychicznie czlowiekiem, napisalem nawet co moze Ci pomoc i , ze dluga droga przed Toba do wyleczenia, nadal podtrzymuje , ze moge Ci pomoc , a moja kolezanka zajmuje sie takimi przypadkami, musisz tylko chciec i widziec problem...to co wypisujesz nie jest w granicach normy, musisz sobie to uswiadomic....

No cóż, pisałem już o tym jak Klich chciał odwołać Błasika za Mirosławiec ale L.Kaczyński nie dopuścił do tego. Tak więc można powiedzieć że dwie osoby już ukarały się same, szkoda tylko że przy okazji zginęło tylu niewinnych ludzi.

Obawiam się, jestem pewny, że takie upraszczanie służy tylko podniesieniu samooceny piszącego.

Jak można oceniać postępowanie Głowy Państwa mając do dyspozycji co? Jakie dane, doniesienia medialne? Jakich mediów?A w Polsce jakie są media?Wolne?

A czyje?.............I tak można w nieskończoność.

Gratuluje powagi i odpowiedzialności.

Nie mówiłem że 747 to kabareciarz który robi sobie ze wszystkich forumowiczów jaja? Jeżeli ktoś w to wątpił ma teraz niezbity dowód!

Czas pokaże, kto jest kabareciarzem, jak młodzi, wykształceni, z większych ośrodków, nie będą mogli spłacać swoich kredytów, i zostaną z ciepłą wodą w kranie w mieszkaniu z rodzicami tu i teraz.

Obawiam się, jestem pewny, że takie upraszczanie służy tylko podniesieniu samooceny piszącego.

Jak można oceniać postępowanie Głowy Państwa mając do dyspozycji co? Jakie dane, doniesienia medialne? Jakich mediów?A w Polsce jakie są media?Wolne?

Jakie uproszczenie??? Przecież to o czym piszę jest faktem. L. Kaczyński nie pozwolił Klichowi zdymisjonować Błasika.

Jak widzę jeżeli fakty przeczą twoim wizjom to tym gorzej dla faktów. W takim razie musisz się przenieść do świata równoległego w którym Prezes wygrywa wszystkie po kolei wybory.

Jestem Europejczykiem.

747, jeśli masz dowody na to, że śp. Prezydent Lech Kaczyński nie przeciwstawił się odwołaniu gen. Błasika po katastrofie w Mirosławcu, na to, że nie było złamania procedury na lotnisku w Warszawie przed wylotem prze gen. Błasika, to podziel się tą wiedzą.

electro

Wrzuć na luz z tą swoją retoryką "szalonego i zagubionego 747"

Jestem szczęśliwym i spełnionym człowiekiem, mam bardzo trudny związek z kobietą, która jest znacznie lepiej wykształcona niż ja, i tu koncentruje się moja uwaga, bo wszyscy wiemy jak ważną rolę w życiu człowieka spełnia sfera uczuciowa, a ze statystyk światowych wynika niezbicie fakt, że tylko 2 % ludzi uważa, że jest w 100% szczęśliwych i spełnionych pod każdym względem, również duchowej bliskości z drugą osobą./celowo nie piszę z kobietą, nie chcąc być posądzony o zacofanie światopoglądowe, które automatycznie niesłusznie przypisywane jest zwolennikom radykalnej linii PiS/

Znowu żart.

Robię to ultra rzadko.

ja o klejeniu wpisów z wypowiedzi różnych osób.Odpowiednik mozaiki z różnych zdjęć.Przyjmuję do wiadomości że jest bardziej prozaicznie.Szkoda.

prosiłem o udowodnienie wniosków.Czekam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.