Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

No i mamy już pierwsze polityczne hiperbole - tutaj Tusk w roli tsunami:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz tylko czekać aż Kadafi znajdzie nasz lokalny odpowiednik.

No i mamy jeszcze news dnia: PJN zatrudni hakera

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

E tam mam niusa Obama przyjedzie do Polski

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tłusty czwartek

Niektórzy z Kolegów uważają, że już teraz naród nadaje się do wymiany bo głosuje nie na tego, na kogo trzeba. Spora część tychże Kolegów jęczy nad dyktatem "poprawności politycznej".

A ja pamiętam taką partię co to na społeczeństwo się obraziła, bo społeczeństwo nie dorosło do wyzwań socjalizmu. PZPR jej było z nazwy.

Teraz widać niektórym się wydaje, że społeczeństwo nie dorosło do wyzwań pisizmu i też chodzą nabzdyczeni.

Zasadniczo naród pisze się z małej, za wyjątkiem naszego Narodu któren wielkim jest i pisanie go z wielkiej litery Prawdziwi Patrioci odziedziczyli w Genach (przez duże Gie).

Jestem Europejczykiem.

A ja pamiętam taką partię co to na społeczeństwo się obraziła, bo społeczeństwo nie dorosło do wyzwań socjalizmu. PZPR jej było z nazwy.

Teraz widać niektórym się wydaje, że społeczeństwo nie dorosło do wyzwań pisizmu i też chodzą nabzdyczeni.

A ja pamiętam larum po 2005 roku. Sondażownie i media jasno spokojnie wykazały kto jest najlepszy i namaszczony, a kto jest straszny i nie nadający się. Niestety spora część narodu (tego najgorszego, z najmniejszej litery) jakoś nie dała się zaindukować sondażowomedialnie, byli zbyt samodzielni.

I co się panie zadziało wskutek tego...

"W pamiętny wieczór wyborów prezydenckich występowałem w jednej z telewizji razem z komentatorem, który większość swego zawodowego życia spędził w USA. Po programie zauważył on, że w Stanach jednak nie byłoby do pomyślenia, by dziennikarze pytali ekspertów nie dlaczego zwycięzca wygrał, ale wyłącznie dlaczego nie wygrał jego konkurent, jasno tym samym sugerując, że sukces odniósł nie ten, kto powinien. Bez wątpienia: amerykańscy dziennikarze może nie są ideałem bezstronności, ale potrafią swoje sympatie i antypatie ukryć. U nas tymczasem prezenterka telewizyjnych informacji potrafi, podawszy z gniewnym grymasem wynik wyborów, dodać "poprawmy sobie nastrój informacją o sukcesie naszych siatkarek" - i nawet nikogo to specjalnie nie dziwi."

A potem POoooszłooo! Jak w filmie Hitscha, po trzęsieniu ziemi napięcie nagonki antyPISiej tylko rosło- głupi naród wybrał niewłaściwych to media go karciły, reedukowały na potęgę (w zasadzie trwając w tym stuporze prewencyjnie do dziś).

Bielan wyrzucony z PJN a jakoś media nic nie napomykają o rozłamach, niesnaskach, to nie te komentarze co po odejściu Dorna z PIS. Ech te nasze pączki w maśle, nasza hołubiona medialnie nadzieja- PJN, dla nich sama przychylność i parasol ochronny, z głębokiej wdzięczności za pokazanie d... PISowi. Pani Krzywonos została człowiekiem roku "Wprost"- dokładnie tak samo, za dobre wypięcie się, jednorazowe ale z przytupem i- co najważniejsze- w słusznym kierunku, wysraczy. W gruncie rzeczy nawet order orła białego za to można dostać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od roku tvn robi się tak stronniczy że aż boli. Pamiętacie polityka który walczył o polskie cukrownie? Teraz macie efekty uległości i utraty suwerenności- cena 6.50.

tłusty czwartek

No i właśnie tak powinien działać unijny rynek :)

Nie wiem skąd to nasze bzdurne przekonanie że w Polsce wszystko powinno być tańsze niż np. w Niemczech.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Apartheid w Polsce.

Jako że człowiek ma tyle lat na ile się czuje, Jarosław Kaczyński zwrócił się listownie do swoich rówieśników - ludzi młodych. Przekazał im m.in. że Donald Tusk jest słabym aktorem, który doprowadził kraj do fatalnej sytuacji. W tym kontekście padają słowa o nowym rodzaju apartheidu.

"Tylko wojna albo jakiś wielki kataklizm usprawiedliwiałyby tę niebywałą aferę, jaką jest stosunek obecnej władzy do młodych ludzi w naszym kraju. Sytuacja ta dowodzi, że mamy w Polsce do czynienia z jakimś nowym rodzajem apartheidu. Z nowym rodzajem dyskryminacji"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Genetyczni patrioci nie powinni spożywać niemieckiego cukru.

Nur fur volksdeutsche.

Tęsknota za "sklepami za żółtymi firankami"...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Partia Polityczna mająca w nazwie wyrażenia Platforma Obywatelska, jest w rzeczywistości.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................i również jak powinie Ci się noga, to możesz liczyć na odstąpienie od przedstawienia zarzutów czy uniewinnienie, więc nie ma żadnego ryzyka aby...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................dotychczas nikt przecież nie ucierpiał i nie trafił do więzienia, niezależnie od tego jakie czyny go obciążały, raczej odsunięci i następnie oskarżeni zostali ci, którzy nie potrafili zrozumieć, jak to wszystko jest poukładane.

P.S.

55,60/22....to jest niebywałe.

Kolejna banalna, codzienna rzecz jaką jest robienie zakupów w sklepie okazała się dla prezesa czymś niebywałym.

Prezes zauważył wzrost cen, niebywałe! Prezes, który do niedawna nie wiedział ile co kosztuje, dziś jest w szoku.

" To jest coś niebywałego, przeszło dwukrotny wzrost cen w ciągu krótkiego czasu. To jest coś, na co powinna być odpowiedź - podkreślił Kaczyński. "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A płacił kartą czy gotówką?

Z tym cukrem to jakaś paranoja nawet pracujący w Holandii i w Niemczech rodacy wożą do kraju po kilkadziesiąt kg. Tam cukier kosztuje ok 65ecentów

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

jaruś -jak zawsze skromnie- używa pluralis majestatis:

- Oczywiście moglibyśmy iść do "Biedronki", ale to jest jednak sklep dla najbiedniejszych. Poszliśmy do sklepu przy osiedlu, który jest wygodny, gdzie z łatwością można kupować, takiego sklepu, z którego chociażby z pośpiechu ludzie muszą korzystać - tłumaczył swój wybór Kaczyński.

A płacił kartą czy gotówką?

Gotówką.

"-Odnoszę nieodparte wrażenie, że prezes Kaczyński dzisiaj robił po raz pierwszy zakupy, nigdy nie słyszałem, żeby sam robił zakupy, żeby miał kartę płatniczą, to jest dla niego takie pionierskie doświadczenie - powiedział Olszewski." (poseł PO)

No! Wygląda na to, że w końcu się usamodzielnił, choć ponoć pomagała mu kobieta.. ale nic to, ważne że zrobił pierwsze zakupy i to w markecie dla "zamożniejszych" z takim doświadczeniem po wygranych wyborach z pewnościa będzie lepszym premierem.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Szkoda A.Małysza, taki sportowiec i tak się stoczył, ale moja żona wyczuwała pewne elementy, nigdy nie zdobył przecież złota olimpijskiego, złoto jest w posiadaniu Wojtka Fortuny, taka kariera, tyle zwycięstw, ale najważniejszego trofeum A.Małysz nie zdobył.Dlatego przeżywa wielką tragedię, nigdy się do tego nie przyzna, ale wiem że tak jest, bo jest człowiekiem, a każdy człowiek na jego miejscu, w takiej sytuacji odczuwałby dyskomfort, czy niespełnienie.

To że przyjął A.Małysza prezydent Komorowski i namówił go do krytyki zachowań prezesa PiS J.Kaczyńskiego, jest smutne i w dalszej perspektywie rozmieni, albo już rozmieniło na drobne niespełnioną choć piękną i bogatą karierę pana A.Małysza.

Współczuję.

Dla mnie już on nie istnieje.Jest skończony.Rozczarował wszystkich Polaków.To brak honoru.Sprzedał się.

Teraz może usiąść obok piosenkarki Kory z zespołu Maanam, w studio telewizyjnym i zachwycać się karierą telewizyjną, na wzór panów Michalczewskiego, czy Pudzianowskiego lub ostatnio nawet Gołoty.

Tacy są Polacy, a mówił w komentarzu na ostatnich zawodach W.Szaranowicz, że kariera A.Małysza jest przykładem, jak bez układów osiągnąć można wielki sukces, każdy kto oglądał transmisję w TVP1 to na pewno pamięta, te słowa, a tu masz - pech mijają dosłownie dwa dni i okazuje się, że pan A.Małysz umoczony w PO, w polityce po samą szyję, krytykuje bezczelnie zachowanie człowieka dotkniętego niewyobrażalną tragedią.

Bezwzględność często pozwala osiągnąć sukces, ale czyni człowieka bardzo samotnym, taki wewnątrz domyślam się że jest pan A.Małysz, potrzebuje on tej samotności, aby lepiej zrozumieć to, co teraz czuje, po takiej nieludzkiej jego wypowiedzi Jarosław Kaczyński, brat poległego w Smoleńsku czy gdzieś w pobliżu, bo tego jeszcze nikt na pewno nie wie, św.pam.Lecha Kaczyńskiego - niech pamięć o naszym wspaniałym mężu stanu trwa i wzmacnia nas, oraz niech On tam z nieba nas pociesza i nastraja do walki, o to, o co sam przez całe swe życie walczył, czyli o prawdziwie wolną Polskę, o należne jej miejsce w Europie i na Świecie, oraz o powodzenie i szczęście nasze czyli wszystkich Polaków, oraz wszystkich innych braci odwiedzających czy goszczących na naszej polskiej ziemi.

P.S.

Gdyby słowa A.Małysza krzywdzące J.Kaczyńskiego padły wcześniej to o rekordach oglądalności podczas zawodów z udziałem tego tzw.sportowca Telewizja Polska mogłaby zapomnieć.

Pozdrawiam.

P.S.II

Zapamiętajmy wszyscy pana A.Małysza, takiego jakim był przedtem, przed tą wypowiedzią, tak będzie najlepiej, współczujmy mu, że musiał, może został zmuszony, nie wiemy przecież nic o okolicznościach, do takiego zachowania.

Pozdrawiam raz jeszcze.

Pozdrawiam użytkownika wladz, który zniknął gdzieś i nic nie pisze, oraz nie krytykuje tego co ja czasami napiszę jak mi coś podyktuje moja żona, która akurat przechodzi obok mnie i komputera.

Małysz o Kaczyńskim:

"Większość rozmowy z "Przeglądem Sportowym" oczywiście dotyczy kariery "Orła z Wisły", ale w pewnym momencie Adam Małysz zdobył się na osobiste dygresje dotyczące katastrofy smoleńskiej, Jarosława Kaczyńskiego i jego bratanicy Marty.

"Uważam, że to co, się dzieje z naszym życiem, jest ustalone. Każdy ma swoje przeznaczenie. Mamy ciągle aferę dotyczącą katastrofy samolotu prezydenckiego w Smoleńsku. Szukanie winnych, a to piloci, a to Rosjanie. Wszystkich to już męczy. Dlaczego prezes Jarosław Kaczyński nie składa kwiatków w Krakowie, a w Warszawie pod bramą pałacu? Dla mnie to jest śmieszne, bo przecież jego brat i bratowa leżą na Wawelu" - stwierdził Małysz.

"Orzeł z Wisły" przyznał też, że nie rozumie postawy Marty Kaczyńskiej.

"Powiem szczerze, że zastanawiałem się nad tym wszystkim i chyba największy błąd popełniła Marta Kaczyńska, która nie chciała pochować rodziców gdzieś bliżej siebie. Jak teraz ma jechać odwiedzić ich na grobie? Jeśli to zrobi, będzie miała koło siebie tłum. Wiem, jak jest z mamą Izy. Raz albo dwa razy dziennie idzie na grób teścia zapalić świeczkę, przynieść kwiatki. Tak bardzo go kochała, że funkcjonuje jakby ciągle był. Wita się, żegna, rozmawia. Wracając do samej katastrofy, może widocznie tak miało być? Skoro prezydent walczył tak bardzo, aby świat usłyszał o Katyniu, to gdyby się to nie stało, walczyłby dalej. A tak cały świat o tym usłyszał. Teraz ciągle trwa dyskusja o winnych. Stało się i pewnie winny nie był jeden. Nie chcę jednak pchać się w politykę" - powiedział Małysz.

Co na słowa Adama Małysza odpowiedział Jarosław Kaczyński? "Nie będę komentował tej wypowiedzi z prostego powodu. Małysz jest autorytetem skoków na nartach, a nie w polityce czy życiu społecznym" - odpowiedział prezes PiS. "

Wypowiedz jest prosta,logiczna i wyjątkowo rozsądna.

Nic dodać,nic ująć.

Odpowiedz prezesa nie zasługuje na żaden komentarz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.