Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ta władza przekracza kolejne granice kompromitacji.

Nawet nie potrafią zorganizować wielkiemu mistrzowi skoków na nartach, godnego pożegnania, imprezy z okazji zakończenia kariery sportowej.

Tak D.Tusk ochoczo naśladuje pana premiera Putina, a rozgonić chmur, ażeby śnieg nie padał nie potrafi, kompromitacja, i jeszcze ten prezydent, co on tam szukał, nie dosyć już jego żona, pierwsza dama nałapała punktów w tym tygodniu dzięki pielęgniarkom.Wykorzystują biednego pana A.Małysza do swoich celów, dowartościowują się nim, marzy im się taka wielkość, taka popularność jaką ma nasz wielki mistrz skoków na nartach.

Niestety osiągnięcia pana A.Małysza przeszły już do historii światowego sportu i zapisały się tam złotymi zgłoskami jako jedne z największych w historii narciarstwa klasycznego.

Osiągnięcia natomiast premiera D.Tuska, mogliśmy śledzić dziś jego relacje z onych, dziś na żywo, próbując przy tym zjeść drugie śniadanie, niestety straciło ono wiele walorów smakowych, kiedy towarzyszyły spożywaniu tego posiłku wypowiadane tam treści.

Gafa za gafą, wpadka za wpadką, niezręczność za niezręcznością, błąd za błędem - tak do historii przejdzie, o ile nie będzie jeszcze gorzej, prezydentura pana B.Komorowskiego.

Dlatego w dalszym ciągu będą naszego wielkiego mistrza narciarskiego naciągać, na określone zachowania, namawiać do rodzaju współpracy, wspólnych działań, przedsięwzięć, aby uszczknąć nieco dla siebie, dodać do tej własnej mizerii dokonań, a tak naprawdę wyrównać, dążyć do wyrównania katastrof jakie ci politycy nam zgotowali, czy zgotują jeszcze, bo nie wiadomo co w takich głowach jeszcze, jakie jeszcze kwiatki dla nas mają w zanadrzu.

No i proszę, jaka zmiana u kolegi "pana A. Małysza" . Ale "pan" w takim przypadku tez pisze się z dużej :)

Widać ktoś komuś napomknął, że wojna z Adasiem nie wyjdzie prezesowi na podniesienie notowań. Straci Podkarpacie :)

747, rozumiem że ta nieskładna wypowiedź spowodowana jest powtórką drugiego śniadania mistrzów które właśnie dobiega końca w TVN. Cóż, gdyby Kaczyński posiadał inteligencją i umiejętności równie szczerych wypowiedzi co Tusk - to pewnie bylibyście już u władzy.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Nawet nie potrafią zorganizować wielkiemu mistrzowi skoków na nartach, godnego pożegnania, imprezy z okazji zakończenia kariery sportowej.

Jaka piękna obłuda kolegi 747, wprost wzorcowa.

Dopiero co kolega o Małyszu pisał tak:

Napisano 23.03.2011 - 03:04

"Szkoda A.Małysza, taki sportowiec i tak się stoczył"

"Dla mnie już on nie istnieje.Jest skończony.Rozczarował wszystkich Polaków.To brak honoru.Sprzedał się."

"... okazuje się, że pan A.Małysz umoczony w PO, w polityce po samą szyję, krytykuje bezczelnie zachowanie człowieka dotkniętego niewyobrażalną tragedią."

A tu nagle jaka troska, jaki smutek i rozczarowanie...

No chyba się popłaczę razem z kolegą 747. Tyle, że ja ze śmiechu.

Nie będę nikogo zmuszał do szukania, ale są w historii moich wpisów, zdania o wzorowości postawy pana Adama Małysza.

To że nie zdobył złotego medalu olimpijskiego, to nie jest jego wina, za dużo już mam lat, i wiem jakie są realia uprawiania w Polsce sportu wyczynowego.

Żaden zawodnik we współczesnym sporcie sam nic nie osiągnie, gdyż potrzebuje papu, oraz warunków do efektywnego treningu.

Widać z wpisów Kolegów mnie krytykujących, że nie zrozumieliście mojego z kolei krytycyzmy do dokonań A.Małysza.

Na pewno to nie on osobiście, jakieś jego negatywne cechy czy indolencja, nie był, nie były przyczyną nie osiągnięcia najważniejszego trofeum - mistrzostwa olimpijskiego.

Przypomnijcie sobie na przestrzeni kariery pana Adama ile było konfliktów i to właśnie w niezwykle ważnych okresach, poprzedzających ważne zawody w tym olimpiady.

Nie będę wchodził w szczegóły, bo to nie miejsce na analizy sportowe, ale w swoim czasie nawet pan redaktor W.Szaranowicz komentował te zjawiska i mówił o szkodliwości ich na poziom sportowy naszego wielkiego mistrza.

Moja niedawna krytyczna ocena pana Adama Małysza, polegała na tym, że każdy sportowiec czy mu się to podoba czy nie, jest człowiekiem i jeżeli w swej karierze nie zdobył najwyższego możliwego trofeum, a okoliczności obiektywne były takie, że było to możliwe, było w zasięgu, prawie na wyciągnięcie ręki, to siłą rzeczy taka osoba w głębi duszy jest niespełniona.

Jeszcze raz namawiam zawodowych analityków zachowań, zwróćcie uwagę, za każdym razem przy rozmowie o olimpijskim złocie, używana jest przykrywka o niezwykłej bogatej w inne medale karierze.

I to jest prawda, kariera była piękna i bogata, przeszła do historii, ale cóż z tego - złota olimpijskiego nie ma i to wewnątrz gryzie, na pewno gryzie też pana A.Tajnera - jestem pewien

Pozdrawiam

O co chodzi z Małyszem w wątku politycznym? Prezes poczuł się zagrożony?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

P.S.

Filut

Co by było, gdyby wypowiedż pana A.Małysza dotycząca J.Kaczyńskiego, M.Kaczyńskiej się nie ukazała, nie byłoby jej?

Świat istniał by nadal, a pan A.Małysz tylko by na tym zyskał.

Wiele poważnych, opiniotwórczych środowisk uważa tą wypowiedż za niepotrzebną.

Nie byłoby wtedy mojego skromnego komentarza.

A mój komentarz i tak nie był skierowany do pana A.Małysza, tylko do tych bezwzględnych typów, którzy naszego wielkiego mistrza do takiego obrzydliwego zachowania namówili.

Wiemy że było to działanie tendencyjne, bo jeśli nie, to również dowiedzielibyśmy się coś o innych politykach od pana Adama, jeśli zachciało mu się trochę politykować, do czego prawa nikt mu nie odmawia.Jednak np o gafach prezydenta B.Komorowskiego nie wiemy nic, co pan A,Małysz o nich sądzi - dla przykładu - mógł przecież powiedzieć, że limit ich się wyczerpał - prawda czy fałsz drogi Kolego Filut do jasnej cholery.

O bałaganie na kolei tez mógł napomknąć czy nie?

O elektrowniach atomowych w Niemczech, że niebezpieczne też taka wypowiedż mogła by zaistnieć w wywiadzie rzece czy nie?

Przepraszam

O co chodzi z Małyszem w wątku politycznym? Prezes poczuł się zagrożony?

Prezes po zakupach jest w wyśmienitej formie, zmusił wielu do rachunków ile co podrożało i okazało się, że prawie nic.Ciekawe.

Fajne znalazłem całkiem przypadkiem:

"Małysz wyraził zdziwienie, że prezes Kaczyński, a szczególnie Marta Kaczyńska zdecydowała się na pochowanie rodziców na Wawelu, że czują dyskomfort, gdy przyjeżdżają na grób bliskich ze względu na tłumy wycieczkowe, a i te podróże to jednak kłopot. Małysz wyraził swoją opinię z właściwą mu taktownością i delikatnością - bo przecież za te cechy charakteru go wszyscy kochamy(...).

Prezes PiS zareagował, jak to on ma w zwyczaju, że Małysz to zna się na skokach, a nie na polityce - w domyśle, a co on tu będzie gadał. Pojawiło się oczywiście za chwile pytanie dziennikarza do Małysza, czy chciałby zostać politykiem, na co odpowiedział: że nie, bo on nie lubi kłamać.

Trafił jak zawsze w sedno, bo bycie politykiem to nic nadzywczajnego, a szczególnie w kraju nad Wisłą. Oczywiście Jarosław Kaczyński, co by nie mówić, jest na naszym rynku politykiem wybitnym, ale to taki /bez obrazy/ Robert Mateja, czy Wojciech Skupień w skokach narciarskich - coś tam w polskim sporcie, ale w światowym, to już nie bardzo. Prezes skuteczny bywa, ale już zakupy w osiedlowym sklepie, mu nie wyszły, bo dziennikarze kupili to samo, kawałek dalej o 20% taniej.

Niech prezes nam nie poucza Adama, bo ten tylko przez swoją skromność nie wystartuje w wyborach prezydenckich za 4 lata, bo wtedy Kaczyński skazany byłby znowu na bulę.

Leć Adam leć. A moje marzenie? Och żeby tak pojawił się polityk tej klasy, co trafił się nam skoczek, o ile byłoby prościej w życiu."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Obyśmy tylko takie "problemy" mieli jak z nieszczęsną wypowiedzią wielkiego mistrza skoków narciarskich.

Jaro

Przecież każdy wie, że pracujesz dla konkurencji, więc pracuj dalej i nie udawaj że dokonałeś ponownego odkrycia Ameryki.

Jarosław Kaczyński jest z pewnością politykiem najwyższego światowego formatu.

Był nim również św.pam Lech Kaczyński, wystarczy spojrzeć na listę osób, głów państw, które z powodu wulkanu nie przybyły na pogrzeb do Krakowa.

Obyśmy tylko takie "problemy" mieli jak z nieszczęsną wypowiedzią wielkiego mistrza skoków narciarskich.

Jaro

Przecież każdy wie, że pracujesz dla konkurencji, więc pracuj dalej i nie udawaj że dokonałeś ponownego odkrycia Ameryki.

Był nim również św.pam Lech Kaczyński, wystarczy spojrzeć na listę osób, głów państw, które z powodu wulkanu nie przybyły na pogrzeb do Krakowa.

1. Problemem jest nie wypowiedź Małysza tylko to, co skomentował czyli robienie politycznego biznesu na ludzkiej tragedii.

2. Możesz dać jakieś namiary, podeślę im numer konta ;-)?

3. Nie rozśmieszaj mnie.

4. Nie rozśmieszaj mnie po raz drugi.

Jestem Europejczykiem.

Wiele poważnych, opiniotwórczych środowisk uważa tą wypowiedż za niepotrzebną.

Nie byłoby wtedy mojego skromnego komentarza.

Jednak np o gafach prezydenta B.Komorowskiego nie wiemy nic, co pan A,Małysz o nich sądzi - dla przykładu - mógł przecież powiedzieć, że limit ich się wyczerpał - prawda czy fałsz drogi Kolego Filut do jasnej cholery.

O bałaganie na kolei tez mógł napomknąć czy nie?

O elektrowniach atomowych w Niemczech, że niebezpieczne też taka wypowiedż mogła by zaistnieć w wywiadzie rzece czy nie?

Przepraszam

Prezes po zakupach jest w wyśmienitej formie, zmusił wielu do rachunków ile co podrożało i okazało się, że prawie nic.Ciekawe.

Tam powyżej przytoczyłem jak wyglądał "Twój skromny komentarz", więc nie pajacuj.

To obłudne rozpaczać dziś, że rząd nie załatwił pogody na dzisiejsze uroczystości dla wielkiego sportowca. Rozumiem, że gdyby prezes był premierem, to odpowiednią pogodę by załatwił. Ja akurat wątpię w takie umiejętności geniusza z Mazowsza.

Małysz powiedział, co powiedział, ja również wątpię, czy to była potrzebna wypowiedź. Podzielił się tym, że wszyscy czują się zmęczeni tą farsą i ma w tym wiele racji.

Szczęśliwie dzisiaj Adam Małysz może mówić co myśli. A Ty żyjesz jeszcze słusznie minioną epoką, której hołduje prezes i chciałbyś aby ktoś decydował o tym jak wtedy, co kto ma mówić.

Ale w odróżnieniu od Ciebie prezes zachował klasę i nie wyskoczył z budy aby obszczekać mistrza Małysza, lecz kulturalnie dał do zrozumienia, że gdyby mogli o tym porozmawiać obaj, to miał by szansę nieco przybliżyć i naświetlić Małyszowi tę sytuację ze swojego punktu widzenia.

I tu się z Tobą zgadzam.

Jaro

Ten się śmieje, kto jeszcze ma z czego.

Śmieszy Cię wysoka pozycja pana prezesa J.Kaczyńskiego, przecież z przecieków, być może kontrolowanych lub nie, wiadomo, że premier D.Tusk wścieka się, kiedy kolejny raz tzw media, biegają za prezesem PiS.

J.Kaczyński cokolwiek zrobi ma to wielki wydżwięk polityczno-medialny.

Niewątpliwie jest tak jak mówisz. Łubu-dubu!

fatkiddrummer2fe.gif

Śmieszy Cię wysoka pozycja pana prezesa J.Kaczyńskiego, przecież z przecieków, być może kontrolowanych lub nie, wiadomo, że premier D.Tusk wścieka się, kiedy kolejny raz tzw media, biegają za prezesem PiS.

J.Kaczyński cokolwiek zrobi ma to wielki wydżwięk polityczno-medialny.

Tusk jest cały w skowronkach gdy widzi kolejne wystąpienia Prezesa. Dzięki nim nie musi się specjalnie wysilać bo PiS osłabia się sam. Cokolwiek zrobi Prezes rzeczywiście ma spory wydźwięk z dwóch powodów:

po pierwsze dlatego, że jednak jest szefem największej partii opozycyjnej, po drugie dlatego, że nadzwyczaj rzadko mówi coś, co miałoby ręce i nogi. Dzięki temu wszyscy mają albo ubaw albo zajęcie przy zastanawianiu się co naprawdę chciał powiedzieć.

Jestem Europejczykiem.

Tusk jest cały w skowronkach gdy widzi kolejne wystąpienia Prezesa.

Niekoniecznie. Sądzę że Tusk wolałby mieć za przeciwnika polityka z którym warto byłoby rywalizować, niestety wyborcy zdecydowali inaczej.

Coś w tym jest. To trochę jak starcie boksera z zawodnikiem MMA. Nawet jak walczą w stójce to ten drugi tylko patrzy żeby szarpnąć za nogi, obalić i rozpocząć napierdzielankę w parterze.

Jestem Europejczykiem.

mlb

Dla Ciebie już jest po wyborach?

A nie mówiłem, że układ nie pozwoli wygrać J.Kaczyńskiemu i dobrze zwycięstwo teraz to w istocie katastrofa, z państwem w takim stanie można tylko zbankrutować.Co pewnie po zwycięstwie nie omieszka zrobić D.Tusk, obiecał przecież drugą Irlandię.

Jaro

Dużo wiesz o MMA, ćwiczysz sam, czy tylko ze słyszenia, bo mój kumpel jest wielokrotnym mistrzem Polski i ma inne zdanie o co chodzi w MMA.

Twierdzi mianowicie, że dzisiaj dużo walk można wygrać w stójce, bo zawodnicy nauczyli się skutecznie unikać powalenia, oczywiście trzeba dysponować odpowiednimi umiejętnościami bokserskimi, czy technik nożnych.Oczywiście zapaśnicy, czy zawodnicy judo będą zawsze dążyć do walki w parterze, trudno się temu dziwić, mają zazwyczaj silny chwyt i potrafią w odpowiednim momencie zaatakować.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

"Rząd Donalda Tuska przez cały 2008 rok – rok dobrej koniunktury – traktował finanse państwa bardzo lekkomyślnie. Usiłował nawet ulepszać dobre prognozy z lat poprzednich np. na wiosnę 2008 r. poinformował Komisję Europejską, że będzie jeszcze lepiej do tego stopnia, że w 2011 r. w naszych finansach publicznych będzie nadwyżka. Wygląda na to, że ten rząd padł ofiarą swoich własnych złudzeń. To już drugi przypadek w ostatnich latach, poprzednio w pułapkę własnych iluzji - w sprawie powszechnych oświadczeń majątkowych - wpadł ówczesny wicepremier Grzegorz Kołodko. Okazuje się, że Donald Tusk też nie jest profesjonalnym iluzjonistą. Prawdziwy iluzjonista nie nabiera się na własne sztuczki.

Donald Tusk do wiosny 2009 r. ciągnął na iluzjach, a od lata 2009 r. ciągnie na długach. Mamy dramatyczny przyrost państwowego długu publicznego. Chyba ludzie nie zdają sobie z tego sprawy, ale dług publiczny wzrósł o prawie 60 proc. przez trzy lata rządów PO-PSL. Po ’89 takiego numeru nie wykręcił żaden inny rząd.

Bez wątpienia podwyżka cen jest w znacznej części winą rządu i jego polityki. To rząd forsował podwyżki stawek podatku od towarów i usług, podwyżki akcyz, a także podwyżki cen administrowanych, tj. taryf urzędowo zatwierdzanych. Te daniny są jednoznacznie cenotwórcze i jest jasne, że przyniosły impuls inflacyjny."

Ukryta Zawartość

zwykle jest tak ze jak dlug rośnie to trzeba podatki obnizac, zeby dług rósł.to wie kazdy kaczynski.dobrze jest tez podnosic pensje- to z koleji wie kazdy ...kaczynski.dobrze jest tez wzionc bankom zeby dac biednym .to tez wie kazdy..kaczynski.A tak z cyframy z gilowskiej.w 2006 PKB polski wzrósł o 6,2& rok pozniej 6,8% a w tym czasie litwy 7,8 i 9,8,slowacji 8,5 i 10,5% łotwy 12,2 i 10 %.było eldorado inwestycyjne.W latach 2008-10 upadek i kryzys .Polski PKB wzrósł o 1,7%gdy gospodarka słowacka zmniejszyła sie o 5%, litewska 15%, niemiecka 4,7% .O tym jus nie wie kaczynski.jak widac nawet nie wie gilowska.niech se umaluje usteczka i na rure.

mlb

Dla Ciebie już jest po wyborach?

Co to za różnica. Kaczyńskiego żadne wybory nie zmienią, co najwyżej jego spin-doktorzy trochę inaczej go przypudrują. Hołdys słusznie powiedział podczas tego spotkania w TVN, że w Polsce nie ma prawdziwej demokracji - ale nie z winy partii politycznych, lecz z woli wyborców którzy do przemian demokratycznych nie chcą dopuścić. Wyborcy głosują na partie które są przeciwne okręgom jednomandatowym, są przeciwne zniesieniu przywilejów poselskich, są przeciwne ucięciu dotacji dla partii politycznych. Prawdziwy PRL wciąż żyje w tym kraju - ale nie w wymyślonych układach, lecz w głowach wyborców którym PRL-owska propaganda wydaje się dobrem najwyższym.

Czeka nas jeszcze kuuupa śmiechu.

Na pytanie: Kiedy odda pan władze młodym? Kaczyński odpowiedział: "jak dojdę do 100..." Dodał też, że nawet gdy przegra w najbliższych wyborach nie powie "dość", gdyż Polskę trzeba zmienić".

Ukryta Zawartość

post-17911-021518100 1301222649_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mój kumpel jest wielokrotnym mistrzem Polski i ma inne zdanie o co chodzi w MMA.

Twierdzi mianowicie, że dzisiaj dużo walk można wygrać w stójce, bo zawodnicy nauczyli się skutecznie unikać powalenia, oczywiście trzeba dysponować odpowiednimi umiejętnościami bokserskimi, czy technik nożnych.Oczywiście zapaśnicy, czy zawodnicy judo będą zawsze dążyć do walki w parterze, trudno się temu dziwić, mają zazwyczaj silny chwyt i potrafią w odpowiednim momencie zaatakować.

Pozdrawiam

Kumpel ma absolutną rację. Dlatego Tusk walcząc w stójce ma większe szanse. Niestety Kaczyńskiego - mimo tego, że mógłby pięknie i elegancko Tuska punktować - cały czas ciągnie do walki w parterze, taką ma psychikę.

Jestem Europejczykiem.

muls

<zwykle jest tak ze jak dlug rośnie to trzeba podatki obnizac, zeby dług rósł.to wie kazdy kaczynski.dobrze jest tez podnosic pensje- to z koleji wie kazdy ...kaczynski.dobrze jest tez wzionc bankom zeby dac biednym .to tez wie kazdy..kaczynski.A tak z cyframy z gilowskiej.w 2006 PKB polski wzrósł o 6,2& rok pozniej 6,8% a w tym czasie litwy 7,8 i 9,8,slowacji 8,5 i 10,5% łotwy 12,2 i 10 %.było eldorado inwestycyjne.W latach 2008-10 upadek i kryzys .Polski PKB wzrósł o 1,7%gdy gospodarka słowacka zmniejszyła sie o 5%, litewska 15%, niemiecka 4,7% .O tym jus nie wie kaczynski.jak widac nawet nie wie gilowska.niech se umaluje usteczka i na rure. >

Trzeba by w tej sytuacji zapytać: dlaczego jest tak źle, skoro jest tak dobrze.

Co z tego, że dochody są wyższe, skoro "gospodarzowi" Polski brakuje z roku na rok coraz więcej.

Witam.

Dziś ważny dzień, pan Robert Kubica po raz pierwszy od rozpoczęcia kariery kierowcy formuły 1, nie rozpoczął sezonu.

Wszyscy jesteśmy pogrążeni w bólu.

To już nie jest to współzawodnictwo, które obserwowaliśmy dotychczas.

Nic nie trzymało w napięciu, w oczekiwaniu na przebieg zdarzeń, start, pierwszy zakręt, pits stop, te elementy straciły dla nas atrakcyjność.

Musimy być dobrej myśli i wszyscy modlić się do Boga, wypraszać łaskę uzdrowienia, powrotu do kontynuacji kariery.

Starajmy się wytrwać w wierze, w pewności, że Stwórca nas wszystkich i wszystkiego co jest, było i będzie, jest dobrym Ojcem i we właściwym momencie przywróci pełnię siły oraz zdrowia, władzę fizyczną i emocjonalną, da chęci i możliwości, aby nasz wielki zawodnik znów usiadł za sterami bolidu F1.

Aby właśnie tak było, zrezygnujmy z agresji, która doskwiera wokół, jest żródłem niepokoju, roztargnienia, niepewności o przyszłość, o byt, o bezpieczeństwo.

Nie dajmy się ponosić obłudzie płynącej do nas z ekranu odbiorników, uderzającej w nas również z prasy pisanej czy internetu, jakoby przyczyną wszelkiego zła, wszelkich problemów, wszelkiej niepomyślności naszej, tego że nie wszystko układa się tak jak byśmy sobie tego życzyli, że tym winowajcom tego bagażu negatywizmu jest pan prezes PiS J.Kaczyński.

To nieprawda.

To tylko taktyczna zagrywka, medialna zasłona, materiał propagandowy, spreparowany przez tych, którzy z ust J.Kaczyńskiego dowiadują się o rzeczach

dla nich niewygodnych, wstydliwych, które trudne są do przyjęcia, co do których nie można pozostać obojętny.

Dziś widać lepiej niż dotąd, lepiej niż kiedykolwiek, kim jesteśmy, jak jesteśmy ubodzy, jak mało jest dookoła nas elementów, z których możemy być dumni w świecie.

Kiedy akurat zakończył karierę wielki mistrz skakania na nartach pan A.Małysz, kiedy nie siedzi jak zwykle za sterami bolidu R.Kubica, jak nie wiele jest rzeczy, którymi możemy zapełnić powstałą pustkę, powstałą próżnię emocjonalną.

Dlatego zachęcam, nawołuje i proszę o to, abyśmy potrafili stworzyć warunki do zaistnienia nowych mistrzów, nowych wielkich światowego formatu karier, dajmy szansę nowym ludziom, młodym wykształconym, ale i tym biedniejszym ze wsi, z małych miasteczek, ze ściany wschodniej.

Nie zamykajmy przed nimi możliwości, perspektyw, przyszłości, tylko dlatego że nikogo ważnego nie znają, nie mają dojść, nie mają układów, nikogo z rodziny wyżej postawionego, ustosunkowanego, dajmy im też szansę, o to proszę, bardzo proszę, tego wszyscy wspólnie potrzebujemy, tej energii ludzi, którzy chcą się wyrwać, z biedy, z monotonii dnia codziennego, chcą zaistnieć, chcą radować się tym wszystkim czym dziś można, do czego mają prawo, prawo, które dał im Bóg Wszechmogący, stwarzając człowieka jednego równym innemu, nikogo nie wywyższając, ani nie poniżając, czyniąc silniejszych i słabszych po to, aby silniejsi mogli się opiekować słabszymi, aby mogli realizować uczucie miłości bliżniego, dające poczucie pokory oraz szacunku.

Dlatego bądżmy dzisiaj razem, bądżmy w ten dzień, trudny dla nas, wspólnotą, taką wspólnotą jaką byliśmy w dniu katastrofy smoleńskiej, kiedy odeszły animozje, stały nieważne się różnice, poglądy polityczne, upodobania, byliśmy po prostu ludżmi, byliśmy wtedy wszyscy Polakami, bądżmy nimi i dziś.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.