Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Arłukowicza nie słuchałem, nie miałem czasu. Natomiast czytałem jakąś rozmowę z nim i zwróciłem uwagę na motyw nacisków koncernów farmaceutycznych. Łącząc to z nieuctwem, głupotą i przekupnością tzw. "dziennikarzy" można sobie wydedukować podłoże obecnej akcji w mediach.

Jestem Europejczykiem.

Postawa firm farmaceutycznych jest normalna, szukaja nowych mozliwości i luk. Nowych bo stare powoli sie kończą.

TYm bardziej, że sam Arłukowicz mówił wyraźnie o wczesniejszych naciskach na prawodawców. Problem teraz w tym kto teraz naciska?

Ci co sie nie przebili u Kopacz, czy ci co sie u niej przebili.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Arłukowicz dał się wmanewrować na minę pozostawioną przez szanowną Kopacz, która wietrząc pismo nosem oddała wszystko co miała najcenniejszego (ponoś coś takiego miała wierząc Tuskowi)za fotel z laską.

Teraz Bartek musi nadrabiać minami, by rozbroić minę, jak nie zdąży to jaja mu rozerwie, a na to ani lekarstw, ani tym bardziej refundacji nie ma...nawet dla ministrów.

Szkoda mi chłopaka bo głupi nie jest i ponoć lekarzem był lepszym niż politykiem teraz.

Dla mnie to jest głupi jak but z lewej nogi - tak się chyba onegdaj mówiło! Jako lekarz i polityk już nie praktykuje - teraz w obu przypadkach jest kiepski! Tusk nie wybacza - za krytykę wcześniejszą i wynik wyborczy późniejszy (IV m. w kraju jeśli chodzi o liczbę uzyskanych głosów) - musi wylecieć na minie. Poza tym jak już wspomniałem, głupi jest...

Jednak Amerykanie nie dali zrobić mu krzywdy w demokratycznym państwie prawa jakim jest Najjaśniejsza. Jak podało Tok Fm, zarzuty przyjęcia 2 mln USD łapówki przez generała Czempińskiego przedawniły się. Kurwaaa maaaććć!

Jednak Amerykanie nie dali zrobić mu krzywdy w demokratycznym państwie prawa jakim jest Najjaśniejsza. Jak podało Tok Fm, zarzuty przyjęcia 2 mln USD łapówki przez generała Czempińskiego przedawniły się. Kurwaaa maaaććć!

A to Polska właśnie.

Znowu szykuje się medialna "never ending story" o tym czy "bohater" przewalił, czy ktoś "bohatera" uwalił.

dziadek, czy ty coś w życiu podpisałeś? jakąś umowę czy tylko listę płac? podpisem czy postawiłeś x? nie masz zielonego pojęcia, jak się negocjuje, załatwia kontrakty,sprawuje nadzór, a oczywiście wszystko oceniasz po jednej konferencji.

Czempińskiego przedawniły się. Kurwaaa maaaććć!

Czyżby wcześniej nie posiadano tej podstawowej wiedzy prawniczej? Czyli jednak to tylko bąk.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadek, czy ty coś w życiu podpisałeś? jakąś umowę czy tylko listę płac? podpisem czy postawiłeś x? nie masz zielonego pojęcia, jak się negocjuje, załatwia kontrakty,sprawuje nadzór, a oczywiście wszystko oceniasz po jednej konferencji.

Widzę,ze jesteś zaprawiony w umowach, gdzie bez mrugnięcia okiem dają 2 mln USD "prowizji". W ilu takich interesach brałeś udział? A podpis ma dostatecznie wyrobiony, żeby nie stawiać krzyżyka! Cwaniaczek z ciebie.

Czyżby wcześniej nie posiadano tej podstawowej wiedzy prawniczej? Czyli jednak to tylko bąk.

Zauważ, że przedawnienie to nie oczyszczenie z postawionych zarzutów - mógł dokonać przestępstwa, ale czyn przedawnił się! To wygląda na typowy parasol ochronny!

mógł dokonać przestępstwa, ale czyn przedawnił się!

Mógł, być może ale takie jest prawo jakie jest. Gorzej jeśli dotyczy powazniejszych przestępstw.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Mógł, być może ale takie jest prawo jakie jest. Gorzej jeśli dotyczy powazniejszych przestępstw.

Zarzuty działania na szkodę skarbu państwa i przyjęcia w związku z tym idącej w miliony dolarów łapówki wobec człowieka o takiej pozycji w państwie uważasz za mało poważne przestępstwo?

no to ja się pytam, gdzie były organy państwowe przez 15 lat, skoro teraz to dopiero wyszło? i jeszcze jedno- artykuł mówi o domniemaniu, a nie o winie.dopóki jest się niewinnym, dopóty nie ma wyroku! a dziadek już wyrok wydał! ale mądrala!

mało poważne przestępstwo?

Nie napisałem "mało" lecz, że bywają przypadki w poważniejszych sprawach.

jesli komus zal tych paru milionow czempinskiego to niech spróbuje kupic stadion olimpijski w pekinie ktory chinczycy wystawiaja do sprzedazy.Podpowiadam ze najpierw musi wykupic bilet i znalezsc wlasciwego czlowieka i pogadac z nim przy wodce..a potem to juz pestka.taka sama mniej wiecej jaka maja ci co uwazazja ze stadiony sprzedaja sie same.Tak jak elektrownie a urzednik czeka na klienta na skrzyzowaniu schowany za biurkiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

no to ja się pytam, gdzie były organy państwowe przez 15 lat, skoro teraz to dopiero wyszło? i jeszcze jedno- artykuł mówi o domniemaniu, a nie o winie.dopóki jest się niewinnym, dopóty nie ma wyroku! a dziadek już wyrok wydał! ale mądrala!

Mądrzysz się, a nie rozumiesz przedawnienia. W tym przypadku nie ustala się winy lub niewinności, a orzeczenie jest prawomocne. Jest to bardzo korzystne dla podejrzanego - a takim Czempiński był! Jeszcze została mu korupcja w związku z prywatyzacją - ale też nic z nie będzie.

Przyczepiłeś się do mnie personalnie. Obrońcą Cz. jesteś, czy w służbach tyrasz?!

jesli komus zal tych paru milionow czempinskiego to niech spróbuje kupic stadion olimpijski w pekinie ktory chinczycy wystawiaja do sprzedazy.Podpowiadam ze najpierw musi wykupic bilet i znalezsc wlasciwego czlowieka i pogadac z nim przy wodce..a potem to juz pestka.taka sama mniej wiecej jaka maja ci co uwazazja ze stadiony sprzedaja sie same.Tak jak elektrownie a urzednik czeka na klienta na skrzyzowaniu schowany za biurkiem.

A działał ów Czempiński jawnie jako lobbysta, czy załatwiał to i owo pokątnie? A podatek odprowadził od tej prowizji ew. przestępstwo skarbowe też się przedawniło?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Przedstawienie zarzutów to raczej już fakt nie medialny, a procesowy i to wymagający dowodów. Medialne informacje to dotyczyły publicznej kłótni owego generała z jednym polskim biznesmenem też o jakiś głupi milion - waluty niestety nie pamiętam - bo było to kilka lat temu.

a jak nadal macie braki zrozumienia na poziomie xinwaxa, to byle posrednik byle chalpiny bierze 3-5% od sprzedajcego i kupujacego za wywieszenie ogloszenia..jesli ktos ma wrazenie ze Czempinski to idiota ktory polegnie na podatku, to sam jest....

jesli mial firme doradcza to lobbowal i płacił i sam brał.Nic interesujacego.prokuratora interesuje urzednik panstwowy ktory nie powinien brac a ktory prowadzil sprawe.Sama sprzedaz jest poza podejrzeniami.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

a jak nadal macie braki zrozumienia na poziomie xinwaxa, to byle posrednik byle chalpiny bierze 3-5% od sprzedajcego i kupujacego za wywieszenie ogloszenia..jesli ktos ma wrazenie ze Czempinski to idiota ktory polegnie na podatku, to sam jest....

... przecież pisałem już kilka razy, że nie polegnie na niczym - bo zasługi ma i nie tylko. Kto by ścigał go dla głupich paru milionów papierów.

Co innego jak jakiś Kowalski nie zapłaci abonamentu - nawet ustawę się dopasuje, aby go ściagać i surowo ukarać.

dziadek, czy rozumiesz,kiedy jest wina? kiedy sąd orzeknie!istnieje w prawie zasada domniemania niewinności, słyszałeś o czymś takim? w prawie istnieje też instytucja przedawnienia, każde przestępstwo przedawnia się po jakimś czasie.można się denerwować, na takie prawo,ale dura lex sed lex.oczywiście oprócz zbrodni ludobójstwa.ja rozumiem,że niedawno zmieniłeś X na literki, ale mógłbyś się podszkolić

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadek, czy rozumiesz,kiedy jest wina? kiedy sąd orzeknie!istnieje w prawie zasada domniemania niewinności, słyszałeś o czymś takim? w prawie istnieje też instytucja przedawnienia, każde przestępstwo przedawnia się po jakimś czasie.można się denerwować, na takie prawo,ale dura lex sed lex.oczywiście oprócz zbrodni ludobójstwa.ja rozumiem,że niedawno zmieniłeś X na literki, ale mógłbyś się podszkolić

Przemawia przez ciebie w wszystko co pod ten "X" można podstawić - kóltórom i yntelygencjom na czele. Skończyłem wprawdzie ZDZ, ale mam chęci i jestem już na drugim semestrze wieczorowego liceum, a w planach mam jeszcze studia.

Jestem przekonany, że przynajmniej wiedzom ci dorównam.

Posłuchałem dziś w radiu Tony Halika polskiej polityki, niejakiego Ryszarda C.

Rozmowa dotyczyła nadchodzącego roku i Rysio nie mógł ukryć, że wieszczy Polsce jak najgorzej.

To mnie w ogóle nie zdziwiło bo ten polityk nie umie mówić z sensem w oparciu o rzeczywistość.

Zasmuciło mnie, że z jego całej wypowiedzi przebijała nadzieja, że stanie się jak najgorzej i że on tą nadzieją po prostu żyje. Jeśli takie same nadzieje żywi środowisko, w którym Rysio bytuje, to ja uważam, że zasłużenie pełni ono rolę kuriozalnego, zidiociałego marginesu życia Polski. Sam Rysio od dawna pokazuje naturę s...syna i z nią właśnie wylądował tam gdzie teraz jest po wielu latach politycznego kurwienia się.

Próbuję doszukać się tego patriotyzmu, tego umiłowania Polski (o których stale jest mowa) u tego gatunku polityka i jakoś nie mogę.

Kto był najbardziej bezczelną postacią na forum w mijającym roku?

Czy Koledzy również twierdzą, że zasłużył na to miano Szanowny Kolega Filut?

A może ktoś inny?

P.S.

Uważam, że Kolega Filut w pełni zasłużył na to miano, ze względu na wyjątkową bezczelność, jaką się posługuje.

P.S.II

Ja osobiście zaliczyłby uż Filut do grupy tzw motłochu, razem z wieloma innym, ale tych innych nie będę wymieniał, bo nie chcę odbierać tym samym należnego blasku, Koledze, który temu Szanownemu Towarzystwu ma zaszczyt przewodzić.

Filut

Przecież cały PiS wyznaje zasadę,że im gorzej dla Polski tym lepiej.To jest ich pomysł na powrót do władzy.Sztandarowy przykład to ocena polskiej prezydencji w Parlamencie Europejskim.

747

Uważaj z tymi plebiscytami bo sam możesz być nominowany w kilku,nienajbardziej zaszczytnych kategoriach.

Np. najbardziej prymitywny i nachalny propagandzista.

Pan jest niezwykle niebezpieczny, pisałem już to do pana.

Te pańskie wyrafinowane sądy, nasączone fantastycznie ukrytym strachem zmieszanym z bezwzględnością, czym pan zasłużył sobie, że wylądował pan tu, na bocznicy forum audio?

Pan dał się już poznać kim jest, nie panuje pan nad sobą i powoduje się emocjami, które są największym wrogiem rozumu.

Proszę się nie licytować z Filutem, on jest zupełnie bezpośredni i bezpardonowy w swoich sądach.

Macie jedną cechę wspólną bezkompromisowa bezstronność i obiektywizm, można się tylko od Was uczyć jak praktykuje się owe cechy w rzeczywistości.

Pozdrawiam.

P.S

Przyszły rok pokaże, kto opisywał rzeczywistość, a kto tworzył papkę propagandową na użytek putinowskiej władzy.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kiedyś bajkopisarz i wicepremier Ludwik Dorn straszył lekarzy powołaniem w kamasze. Dziś piłkarz amator i premier zawodowiec straszy lekarzy konsekwencjami (http://wiadomosci.wp.pl/title,Donald-Tusk-ostrzega-lekarzy-Beda-konsekwencje,wid,14128452,wiadomosc.html). POPiS wiecznie ciągle trwa.

Jakie spiski, proszę wykazać a nie oskarżać bez powodu.

Pokazuję tylko czasami lekko, czasami bardziej przerysowaną rzeczywistość, czasami jednak Donald T. potrafi tak zaskoczyć, że nawet najczarniejsze scenariusze by się wydawało, są niczym w zderzeniu z tym co ten funkcjonariusz potrafi zaprezentować publice, o jakości tej publiki nie będę wspominał, bo dziś święto i nie wypada.

Filut jest czystym reprezentantem tej części mieszkańców, którzy przeklinać będą dzień, kiedy zaczęli pracować na rzecz Donalda T., obojętnie jak to będzie wyglądało na zewnątrz, w środku tacy ludzie, będą się czuli, jakby zostali "przeleceni" przez stado czegokolwiek.

Wystarczy przejrzeć prasę i symptomy tego już widać.

Oczywiście do końca będą ujadać i wyć, w głębi serca jednak wiedzą, że nie mają się czym podeprzeć w swych sądach, opiniach i poglądach, nawet Grzegorz Miecugow opisuje całkowity upadek polskiego dziennikarstwa, jakby normalni ludzie nie pisali i nie mówili o tym od kilku lat, a krzyczeli wręcz od dnia katastrofy smoleńskiej.

wladz

Przykro mi że Ty marnujesz swój niekwestionowany potencjał intelektualny również dla strony przegranej w każdym scenariuszu historii.

Prawda Was wszystkich rozniesie na strzępy, Wasze poglądy, przekonania, pozmienia, przebuduje, nie ma innego wyjścia, świat zbudowany na kłamstwie upadnie, nie z dnia na dzień, ale systematycznie, po trochu, pokazując swe rzeczywiste oblicze.

Miejsce wielu ludzi jest w więzieniu, ludzie ci nie są tam z powodu tego, że zbudowali taki system, w którym nie muszą się obawiać, że tam trafią.

To jest podstawa, BEZKARNOŚĆ urodziła tą dzisiejszą sytuacje.

Ta bezkarność jest umowna, bo jej beneficjenci wbrew pozorom wcale nie są wolni, nie są wolnymi ludźmi, SĄ NIEWOLNIKAMI SYSTEMU JAKI SOBIE STWORZYLI.

Kiedy system upadnie, upadną również oni.

Bogactwo zbudowane na nieuczciwości, nie jest żadnym bogactwem, wręcz przeciwnie, to zwykła bieda, ponieważ naprawdę bogaty człowiek nie potrzebuje nikogo okradać, gdyż raz że jest wystarczająco bogaty, a dwa że jest wystarczająco mądry, ażeby osiągnąć pożądane bogactwo bez czynienia zła innym.

Żegnam.

Pokazuję tylko czasami lekko, czasami bardziej przerysowaną rzeczywistość, czasami jednak Donald T. potrafi tak zaskoczyć, że nawet najczarniejsze scenariusze by się wydawało, są niczym w zderzeniu z tym co ten funkcjonariusz potrafi zaprezentować publice, o jakości tej publiki nie będę wspominał, bo dziś święto i nie wypada.

Ależ niech kolega się nie krępuje i wali swoje dyrdymały.

Dziś nie ma żadnego święta. Będzie dopiero jutro.

Wiem, że język polski to "pięta achillesowa" kolegi.

Ale żeby się nie znać na kalendarzu?

Wiedziałem że się na Koledze nie zawiodę, zdanie o święcie to była prowokacja dla Szanownego Kolegi, który pozwolił wygrać mi zakład z przyjaciółmi, z jakimi bawię się na fanatycznej imprezie sylwestrowo-noworocznej.

Niedawno napisałem słowo chleb, prze "p", na końcu, ale Kolega tego nie wychwycił, co spowodowało dotkliwe straty finansowe, dla mnie, ponieważ było również treścią zakładu, że Kolega upomni się o poprawną pisownię.

Teraz rachunek się wyrównał z lekką przewagą zysków.

Dziękuję.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.