Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

z całym szacunkiem dla pana, który się postrzelił, ale co on odwalił ?

powiniem powiedzieć, że w związku z katastrofą lotniczą, w której zginął prezydent i kilku parlamentarzystów podjęto wszelkie możliwe działania w celu niezwłocznego wyjaśnienia sprawy, szczególy dotyczące toku postępowania nie zostaną ujawnione dla dobra sprawy i klauzulę tajności(koniec kropka).

strzelać to mógł na strzelnicy , poligonie czy hubertusie , ale nie do siebie- jeśli wyzdrowieje to zwolniłbym go dyscyplinarnie

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Fidesz PiS dwa bratanki.Podobne emocje wywołują

"Węgierskie media elektroniczne informują o incydentach zaostrzających napięcie polityczne w kraju. Nieznani sprawcy zawiesili na drzwiach miejskiej kancelarii Fideszu w mieście Sopron na zachodzie Węgier odciętą głowę kozła. Geza Abdai przewodniczący lokalnych władz Fideszu nazwał ten czyn "barbarzyńskim i prymitywnym aktem zastraszania" i uznał, że miał on charakter polityczny."

może zwolennicy węgierskiej opcji wytłumaczą dlaczego tak źle u madziarów.

"Węgrzy wycofują oszczędności z banków i wymieniają je w kantorach na zachodnie waluty. Niektórzy, po wymianie pieniędzy, otwierają konta w austriackich przygranicznych bankach. To pierwszy efekt paniki na rynku po gwałtownym spadku forinta w reakcji na narastające problemy węgierskiej gospodarki"

Niedoszły samobójca udziela wywiadu...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Uważam, ze była to zamierzona manifestacja, a nie nieudolna próba samobójstwa! Na początku wyglądało to tragicznie, a skończyło się komicznie! Gdyby naprawdę chciał popełnić samobójstwo przy użyciu pistoletu - przystawiłby go sobie do brody lub skroni - co gwarantuje skuteczny strzał. Większe szkody odniósłby od korkowca!

Wnioski:

Pułkownik - samobójca powinien trafić na obserwacje psychiatryczną i do cywila.

Generał prokurator - do cywila.

Naczelny cywilny prokurator - zwolnienie dyscyplinarne za brak kompetencji do piastowania tego stanowiska, w tym za brak nadzoru.

Minister ON - dymisja (bez uzasadnienia, nie trzeba).

Minister Sprawiedliwości - dymisja (j.w.).

Premier - dymisja za administrowanie tego co wyniknie, a nie faktycznie przemyślane rządzenie - dymisja.

Szefowie służb i stosownych komisji parlamentarnych - dymisja - uzasadniać nie trzeba.

O innej odpowiedzialności ww już nie wspomnę!

• Moderatorzy

jestem w sanie wyobrazić sobie, że strzał pociągnąłby za sobą sznur dymisji ale każdy następny urzędujący wyrzucałby wtedy cały podległy zastany personel by zastąpić go nowym-pewnym-niestrzelającym do siebie a to w celu ochrony dupska przed kopniakiem spowodowanym samookaleczeniem podwładnym n-tej wody.

raczej zwolniłbym psychiatrę , który orzekł, że gość może pracować w armii i posiadać broń (oczywiście w trakcie badania był ok, tylko wczoraj się popsuł:)

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ciągle ryjesz i podgryzasz! Nic więcej...

Czepiasz sie dw*, z tą ilością dymisji to nieco przesadziłeś, chyba że mają być przedterminowe wybory! Ale co to da, całego aparatu państwa w ten sposób nie wymienisz.

*nick masz zadługi:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

jestem w sanie wyobrazić sobie, że strzał pociągnąłby za sobą sznur dymisji ale każdy następny urzędujący wyrzucałby wtedy cały podległy zastany personel by zastąpić go nowym-pewnym-niestrzelającym do siebie a to w celu ochrony dupska przed kopniakiem spowodowanym samookaleczeniem podwładnym n-tej wody.

raczej zwolniłbym psychiatrę , który orzekł, że gość może pracować w armii i posiadać broń (oczywiście w trakcie badania był ok, tylko wczoraj się popsuł:)

Testy psychologiczne na posiadanie broni są chyba dla tych co podstawówkę powtarzają. WKL - oskie badania można o dupę potłuc. Masz za słaby wzrok czy słuch - możesz wyjść na chodnik i krzyknąć: " kto zastąpi za 100 zł!" i od razu masz 15 chętnych. Sekretarki tych komisji są tak dobrane,że nie potrafią czytać nawet tych dokumentów, które im przedkładasz. Są przecież dobierane tak, aby były ładne i zgrabne - przynajmniej dla swoich szefów.

"- Broniłem honoru ludzi, których znałem i którzy świetnie pracują. Chciałem, aby prokuratura przetrwała i to pod dowództwem gen. Parulskiego. To jest człowiek, który gwarantuje uczciwe prowadzenie spraw. Zawsze, kiedy była jakaś konieczność, lub potrzeba udzielenia pomocy, taką pomoc otrzymywałem. Nigdy nie było żadnych nacisków, człowiek ten zawsze parł do tego, żeby wyjaśnić każdą sprawę do końca - dodał."

ciekawa forma obrony

"Otworzyłem okno w swoim gabinecie i strzelałem w jego kierunku, żeby uniknąć rykoszetu. Lufę pistoletu włożyłem sobie do ust"

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czepiasz sie dw*, z tą ilością dymisji to nieco przesadziłeś, chyba że mają być przedterminowe wybory! Ale co to da, całego aparatu państwa w ten sposób nie wymienisz.

*nick masz zadługi:)

*) ale uzasadniony!

Wcale nie przesadzam - demokracja ma swoje i moje prawa!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

wariat strzela sobie w leb,zmieniamy rzad.wariat strzela do pisowca ,zmieniamy rzad.pomidory zielone na targu zmieniamy rzad.masz jeszce jakies pomysly??

Ja nie muszę mieć żadnych nowych i odkrywczych pomysłów. Nikt (może poza Tobą) tego ode mnie nie oczekuje, ani mi za to nie płaci. To jest poletko premiera i jego rządu - który nie rządzi tylko administruje i to w stylu krążka hokejowego - gdzie go odbija tam leci!

Wnioski:

Naczelny cywilny prokurator - zwolnienie dyscyplinarne za brak kompetencji do piastowania tego stanowiska, w tym za brak nadzoru.

Premier - dymisja za administrowanie tego co wyniknie, a nie faktycznie przemyślane rządzenie - dymisja.

Szefowie służb i stosownych komisji parlamentarnych - dymisja - uzasadniać nie trzeba.

Utopia.

Może jakiś generalissimus by się przydał.

Albo inny Kim Dzong.

Tacy mają oczekiwaną przez Ciebie siłę sprawczą.

Nie ulega wątpliwości, że stawką w tej grze jest Naczelna Prokuratura Wojskowa. Reszta to cyrk. Wniosek - Tusk sobie nie radzi a to daje przykry obraz państwa. Na wiosnę znów będziemy mieli protesty Ruchu Oburzonych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tradycyjnie już Jarosław K. chciał błysnąć i w efekcie się zbłaźnił.

Dziś na konferencji prasowej objawił co następuje:

"Bycie premierem to jest naprawdę coś innego niż bycie cysorzem z piosenki Grześkowiaka. Cysorzem, który ma klawe życie. To jest, wiem to ze swojego doświadczenia, niezwykle ciężka praca."

Poprostu ręce opadają :(

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Utopia.

Może jakiś generalissimus by się przydał.

Albo inny Kim Dzong.

Tacy mają oczekiwaną przez Ciebie siłę sprawczą.

Tylko jedno pytanie - co wszyscy wymienieni zrobili, aby takiej kompromitacji nie było? Odpowiedź jest tylko jedna - nic!

Ciągłe mówienie, że wszystko w państwie załatwi niewidzialna ręka demokracji jest taka samą bzdurą, jak do niedawna lansowany pogląd, że w gospodarce wszystko załatwi niewidzialna ręka ekonomii!

Jak dostało się władze z demokratycznego rozdania to trzeba rządzić, a nie grać w pici polo na małe bramki ze społeczeństwem!

Tylko jedno pytanie:

Jak?!

Tylko jedno pytanie - co wszyscy wymienieni zrobili, aby takiej kompromitacji nie było? Odpowiedź jest tylko jedna - nic!

Ciągłe mówienie, że wszystko w państwie załatwi niewidzialna ręka demokracji jest taka samą bzdurą, jak do niedawna lansowany pogląd, że w gospodarce wszystko załatwi niewidzialna ręka ekonomii!

Jak dostało się władze z demokratycznego rozdania to trzeba rządzić, a nie grać w pici polo na małe bramki ze społeczeństwem!

Jawohl, Mein Führer. Dajcie mi władzę, a ja was usadzę.

P.S. - to miała być niewidzialna ręka rynku, a nie ekonomii.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tylko jedno pytanie:

Jak?!

To rząd ma mieć odpowiedź na takie pytanie, a nie ja! A jak ich nie ma - tzn. ze nadszedł czas nowych rozwiązań - przebudowa rządu lub rozpisanie wyborów.

Jawohl, Mein Führer. Dajcie mi władzę, a ja was usadzę.

P.S. - to miała być niewidzialna ręka rynku, a nie ekonomii.

Pierwsze pominę - co do drugiego fakt - w zamyśle był "rynek".

To rząd ma mieć odpowiedź na takie pytanie, a nie ja!

Jeśli chodzi o prokuraturę, to rząd nie ma tu nic do roboty. Ani prokuratura cywilna, ani prokuratura wojskowa nie podlegają, ani premierowi, rządowi ani ministrom. To dlatego zajął się tym Prezydent. Naczelnego prokuratora wybiera prezydent. Premiera można nie lubić(a nawet gorzej), ale odwołać go nie ma jak, trzeba czekać do wyborów, albo tak zorganizować opozycję, żeby miała większość w sejmie. Inaczej - pucz i anarchia. Ja dziękuję.

My tu gadu-gadu a PiS osiągnął kolejny sukces. Tym razem na arenie międzynarodowej:

"Stanowisko wiceszefa PE z ramienia frakcji konserwatywnej EKR obiecano w ubiegłym roku deputowanemu PiS prof. Ryszardowi Legutce, ale w związku z ogromnymi podziałami w polskiej delegacji w tej frakcji, pozycja PiS osłabła i ostatecznie doszło do nowych wyborów wewnątrz frakcji.

Kandydatem frakcji Europejskich Konserwatystów i Reformatorów (EKR) na wiceprzewodniczącego Parlamentu Europejskiego został czeski deputowany Oldrzich Vlasak. W głosowaniu wewnątrz frakcji we wtorek pokonał on Brytyjczyka i Polaka. "

Zdrada Panowie, zdrada! No jak tu teraz kochać Brytyjczyków i Czechów? Zostali już tylko Węgrzy (i to nie wszyscy) ;-).

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jeśli chodzi o prokuraturę, to rząd nie ma tu nic do roboty. Ani prokuratura cywilna, ani prokuratura wojskowa nie podlegają, ani premierowi, rządowi ani ministrom. To dlatego zajął się tym Prezydent. Naczelnego prokuratora wybiera prezydent. Premiera można nie lubić(a nawet gorzej), ale odwołać go nie ma jak, trzeba czekać do wyborów, albo tak zorganizować opozycję, żeby miała większość w sejmie. Inaczej - pucz i anarchia. Ja dziękuję.

W internecie jest ustawa o prokuraturze. Zapoznaj się z nią nawet pobieżnie i zobacz, czy na pewno "rząd nie tu ma nic do roboty".

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kiszczaka chyba jednak za nic nie skażemy! A może dołożymy mu w inny sposób: http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/jak-general-kiszczak-z-gejami-walczyl,1,4992358,kiosk-wiadomosc.html, a usłużne media, przy pomocy dziennikarzy RP (?) w tym POmogą!

Tymczasem badania kryminologiczne na całym świecie pokazują, że homoseksualizm jest jednak czynnikiemkryminogennym!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Płemieł Tusk wyznał wreszcie co jest powodem jego sukcesu. Mianowicie angielski styl rządzenia. Trzeba spokojnie odczekać, a wszystko samo się rozwiąże! (Wniosek na podstawie wiadomości Tok FM g. 16.20)

Tymczasem badania kryminologiczne na całym świecie pokazują, że homoseksualizm jest jednak czynnikiemkryminogennym!

Przeczuwam (to samo mówi mi doświadczenie) że dyskusja na ten temat będzie na poziomie moich butów. Dlatego zastrzegam, że rzucam jedynie uwagę bez zamiaru wszczynania polemiki:

"Nie mylmy przyczyny ze skutkiem co wbrew pozorom jest bardzo powszechnym zjawiskiem. Homoseksualizm karany, piętnowany pozostający w podziemiu jest podatny na wszelkiego rodzaju działania kryminalne. Swego czasu w Krakowie jakiś ministrant czy kleryk zabił księdza z którym jakiś czas był w związku i który go szantażował. Gdyby homoseksualizm nie był problemem to nie byłoby szantażu i zabójstwa. Młodzianek pokazałby gest Kozakiewicza i po sprawie.

Przecież dokładnie to samo jest z prochami.

Jestem Europejczykiem.

Płemieł Tusk wyznał wreszcie co jest powodem jego sukcesu. Mianowicie angielski styl rządzenia. Trzeba spokojnie odczekać, a wszystko samo się rozwiąże! (Wniosek na podstawie wiadomości Tok FM g. 16.20)

No przecież podstawa to nie przeszkadzać! Sprawy jakoś się ułożą a rząd się sam wyżywi! A poza tym..cuda panie, cuda..

cuda

Artykuł w jednej z francuskich gazet:

Polska.

Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20 lat. Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy a obcy kapitał się pcha drzwiami i oknami. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, w którym święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!)

Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza.

Polacy..! Jak wy to robicie..?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.