Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Różnie rozumiemy wiarygodność.

Moja wynosi 100, ponieważ wystarczy zestawić przesłania i treści od początku obrony dobrego imienia Jarosława Kaczyńskiego, do sytuacji dzisiejszej, mając w pamięci oczywiście przekazywane przez mnie informacje dotyczące wręcz zbrodniczej polityki ekipy aktualnie sprawującej władzę.

Jeśli miałbym sobie coś zarzucić, to tylko niedoszacowanie strat, bo mimo wszysto, byłem przekonany że choć ogromnym wysikiem, ale przykładowo z autostradami zdążą na imprezę masową, o wypadku na kolei nawet nie śniła nawet moja żona, na nowo wyremontowanej magistrali.

Ty, nie to że jesteś niewiarygodny, po prostu świadomie z premedytacją usiłujesz inaczej przedstawić rzeczy niż się mają na prawdę.

Taką postawę nie można opisać jako bardziej czy mniej wiarygodna, to po prostu jazda po bandzie bez trzymanki.

Wielu zawiodło się na Donaldu T.

Ja nie, każdy kto czyta moje wpisy, dobrze wie, że nie.

Ty wladziu wiesz, że ja J.K nie zawiodłem się na D.T.

Mylę się?

wiem ,wszystko wiesz i lekarze też o tym wiedzą

Dziś F1 bez Polaka.

Kolejny sezon.

Tego nie da się wytrzymać!

Niech Bóg da nam zawodowego kierowcę, na poziomie potencjalnego aspiranta do tytułu mistrza świata.

wiem ,wszystko wiesz i lekarze też o tym wiedzą

Jednak przyznajesz się należeć do zastępu zawiedzonych.

Czy ustaliłeś z żoną którego premiera oskarżysz za wypadek autokaru w Szwajcarii?

P.S.

Nie mam partii. A Ty którą założyłeś?

PO.

E tam przecież to było do przewidzenia.Rozpoczynając debatę o reformach( niepopularnych ale koniecznych) rząd musiał się liczyć ze spadkiem poparcia.To było do przewidzenia i nie powinni się tym przejmować.

Opozycja zdecydowała się na populizm jej prawo.Nie należy patrzeć na słupki poparcia tylko robić swoje.A efekty będą za 2-3 lata.Mają prezydenta,większość w parlamencie i ciche poparcie Palikota to trzeba działać.

Trudne reformy należy robić szybko to wtedy mniej boli.Jeżeli tego nie zrobią to popłyną.

wladz

Czy Palikot Cię nie rozczarował?Na robieniu happennigów daleko w polityce się nie zajedzie."Gęba" trefnisia i pajaca wyraźnie mu ciąży i próbuje to zmienić ale z miernym skutkiem.

E tam przecież to było do przewidzenia.Rozpoczynając debatę o reformach( niepopularnych ale koniecznych) rząd musiał się liczyć ze spadkiem poparcia.To było do przewidzenia i nie powinni się tym przejmować.

Wojeciechu, czy ty czasem z ksieżca przypadkiem rzeczywistość obserwujesz?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czy Palikot Cię nie rozczarował?Na robieniu happennigów daleko w polityce się nie zajedzie."Gęba" trefnisia i pajaca wyraźnie mu ciąży i próbuje to zmienić ale z miernym skutkiem.

jak obecnie bardzo.Liczyłem na większą medialną ofensywę liberalnych wartości a otrzymałem idiotyczne przepychanki

Czasami z odległości lepiej widać!

Chyba niekoniecznie.

wladz

Satysfakcji nie czuję, bo niczego innego nie mozna było oczekiwać.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Rząd i partia Tuska ciągle prowadzą nieustające debaty, których nawet nie kończą. Nieskończone są też wszystkie zapowiedzi działań. Rząd podobnie jak opozycja bawi się w populizm. Zresztą ma POwskie doświadczenie populistycznej opozycji.

Palikot to rzeczywiście polityczny pajac. Stawia na PR podobnie jak PO. Wiadomo, gdzie POznał te metody!

dziadekwłodek

Jak są debaty to źle bo przeciągają jakby ich nie było to byłby krzyk,że nie ma konsultacji.Zastanów sie,najpierw narzekałeś,że Tusk nic nie robi jak pojawiły sie konkretne projekty ( w trakcie konsultacji) to wszystkie są automatycznie torpedowane.Mało tego wyskakuje się z projektem referendum aby sprawie ukręcić łeb i znowu mówić,że rząd nic nie robi.A przed tymi problemami nie uciekniemy.Będzie musiał to kroś zrobić,jak nie ten rząd to inny.Trudno mieć pretensję,że tak ważna sprawa jak reforma emerytalna i przywileje emerytalne są konsultowane.

Dziś F1 bez Polaka.

Kolejny sezon.

Tego nie da się wytrzymać!

Niech Bóg da nam zawodowego kierowcę, na poziomie potencjalnego aspiranta do tytułu mistrza świata.

Jacuś Kurski się nada. Nie raz sprawdził sie na trasie Gdańsk-Wawa.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Jak są debaty to źle bo przeciągają jakby ich nie było to byłby krzyk,że nie ma konsultacji.Zastanów sie,najpierw narzekałeś,że Tusk nic nie robi jak pojawiły sie konkretne projekty ( w trakcie konsultacji) to wszystkie są automatycznie torpedowane.Mało tego wyskakuje się z projektem referendum aby sprawie ukręcić łeb i znowu mówić,że rząd nic nie robi.A przed tymi problemami nie uciekniemy.Będzie musiał to kroś zrobić,jak nie ten rząd to inny.Trudno mieć pretensję,że tak ważna sprawa jak reforma emerytalna i przywileje emerytalne są konsultowane.

Szanowny wojciech-u iwaszczukiewicz-u

Polityczne debaty są na okrągło. We wszystkich mediach. I tak naprawdę nic z nich nigdy nie wynika. Służą przede wszystkim dwóm celom: dyskredytowaniu przeciwnika politycznego i własnemu lansowi polityków. Platforma Obywatelska prowadzi konsultacje w nowym-starym stylu. Przedstawia uczestnikom swoje stanowisko i od razu zaznacza, że jest to stanowisko ostateczne. Tak maja wyglądać konsultacje? Moim zdaniem nie.

Jakie kompletne i konkretne projekty przedstawiła ostatni PO? Odpowiedź jest krótka i prosta: żadne! Bo czy zapowiedź podniesienia i zrównania wieku emerytalnego jest takim projektem - nie jest. To jest jedynie mały pojedynczy element. Niczym rzetelnie nie uzasadniony. Wygląda to bardziej na nośne hasło PR, niż coś opracowane przez specjalistów od ekonomii i polityki społecznej

Dlaczego rząd ma obawiać się referendum w tym przypadku? Doprawdy nie rozumem tego. Przecież szwajcarskie referendum ona temat długości urlopów pokazało mądrość tamtejszego ludu. Czy Polacy nie maja samo zachowawczej mądrości, aby móc wypowiadać się w referendum? Przecież ta niby reforma ma dotknąć ludzi młodych, dlaczego nie dać im takiej możliwości. Skoro rząd jest przekonany co do celowości i efektywności takiego rozwiązania, to powinna ruszyć kampania informacyjno-propagandowa na miarę tej, jak towarzyszyła powstawaniu O(szukańczych) FE. Rząd tego nie robi, bo sam nie ma do tego pomysłu przekonania, nie ma odpowiednich ludzi i środków i zwyczajnie nie umie tego zrobić. Bo to zły rząd jest - najgorszy w tzw. wolnej i demokratycznej Polsce.

"Przywileje" to przykład kolejnej manipulacji rządu i koalicji. Wmawia się, i takie przekonanie utrwaliło się już w społeczeństwie, że przywileje służb mundurowych to dzieło "zbrodniczego" PRL-u. Tymczasem, jak sam doskonale wiesz, nadała je swoim funkcjonariuszom II RP - dla niektórych państwo idealne i wymarzone - jak dla mnie długonoga, niebieskooka blondyna z dużym biustem, wilgotnymi ustami i ... . Żeby mieć ich lojalność i oddanie. Wszystkie państwa dbają o swoich funkcjonariuszy. W ten, czy w inny sposób. I dla mnie jest to całkowicie zrozumiałe. Nie neguje konieczności zmian w tym temacie, ale nie w ten sposób.

I na koniec.

Obecnie Polska jest rządzona osobiście przez Tuska i wąski dwór doradców i kolesiów. Z Janem Krzysztofem Bieleckim*) określanym onegdaj, jako polityk trzeciej kategorii. Nie ma tu za dużo miejsca dla rządu i parlamentu.Z wiadomych względów jest trochę więcej dla prezydenta. Skutki takiego sposobu sprawowania władzy już widać, ale to dopiero wierzchołek góry lodowej. Coś się musi źle dziać, skoro wspomniany JKB szuka już dróg ewakuacyjnych - podobno ma trafić do EBOiR-u. Mówi się też, ze Merkel załatwi coś wiernemu Tuskowi jakiś stołek w strukturach europejskich.

Niewątpliwie mądry człowiek jesteś, a jednocześnie jakoś POślepiony!

*) Ów "mąż stanu" powiedział na początku lat 90 XX wieku na jednym z opiniotwórczych forów europejskich,że PRL był bardziej zbrodniczy wobec Polaków niż Okupacja Niemiecka! Od tego czasu dla mnie jest polityczną szmatą!

Nie należy patrzeć na słupki poparcia tylko robić swoje.A efekty będą za 2-3

coraz mniej ludzi kupuje te obietnice. w 2007 roku to już było, niemal dwa lata będzie odkąd mają pełnię władzy i co ? i teraz po raz kolejny ta sama obietnica ?

Liczyłem na większą medialną ofensywę liberalnych wartości a otrzymałem idiotyczne przepychanki

ofensywy liberalnych wartości nie będzie bo liberalne wartości na świecie wchodzą w fazę defensywną.

Rozpoczynając debatę o reformach

to zdanie lepiej brzmiało by :

Rozpoczynając w zaciszach gabinetów debatę o refomach

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Platforma Obywatelska to dziecko godne wpisu w Księdze Guinessa. Miało trzech ojców i żadnej matki. Jeden rządzi rodziną (zastępczą). Drugiego ojca pozbawiono praw rodzicielskich. Inny płaci alimenty w formie wypowiedzi medialnych. I właśnie ten trzeci zaczyna wątpić we własne dziecko: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Olechowski-rzad-Tuska-przetrwa-Ale-PO-to-juz-chyba-nie,wid,14342868,wiadomosc.html?ticaid=1e1e.

A dziecko? A dziecko zachowuję się coraz gorzej!

dziecko zachowuję się coraz gorzej!

Jaki dziadek takie dziecko. Co Ty możesz wiedzieć o PO? Cytujesz czyjeś wypociny, napisz coś od siebie. Dowcipnie i lekko (jeśli umiesz)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jaki dziadek takie dziecko. Co Ty możesz wiedzieć o PO? Cytujesz czyjeś wypociny, napisz coś od siebie. Dowcipnie i lekko (jeśli umiesz)

Za którym POwskim bonzem nosisz laptopa?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Można to potraktować jako uzupełnienie do tego fragmentu "Coś się musi źle dziać, skoro wspomniany JKB szuka już dróg ewakuacyjnych - podobno ma trafić do EBOiR-u. Mówi się też, ze Merkel załatwi coś wiernemu Tuskowi jakiś stołek w strukturach europejskich.": http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tusk-zostanie-szefem-KE-Protasiewicz-jest-brany-pod-uwage,wid,14343117,wiadomosc.html?ticaid=1 w moim wpisie #52923.

On się nazywał Kaddafi. :)

P.S. - nauczyłeś się usuwać kompromitujące Cię wpisy. Z jednej strony brawo, że to opanowałeś, z drugiej wstyd - że stosujesz cenzurę; Ty - zwolennik wolności w internecie. Jesteś pod lupą - każ wnukom sprawdzać każdy Twój wpis.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.