Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

mocny jesteś lecz bełkot jeszcze większy

na datę spójrz

" 21 marca 2012, 08:18

Od jutra kierowca, który naruszy przepisy ruchu drogowego, zostanie zatrzymany do kontroli nie tylko przez strażnika miejskiego, który stoi przy krawędzi jezdni. Polecenie zatrzymania pojazdu wyda także funkcjonariusz, który jadąc służbowym autem, zauważy, że ktoś łamie prawo. Wynika to z nowelizacji rozporządzenia w sprawie kontroli ruchu drogowego, którą przygotowało Ministerstwo Spraw Wewnętrznych.

Jaśniej - to o te zmiany masz pretensje do mnie, czy do Tuska?

Przed chwilą znowu 747 był na forum, jak zwykle miał otwarty edytor, że niby pisze:) Ciekawe kiedy znowu zacznie..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jaśniej - to o te zmiany masz pretensje do mnie, czy do Tuska?

ogólnie do kierunku przemian w których państwo ma zbyt dużo instrumentów do kontrolowania obywateli. Obecny rząd przejął dziedzictwo po poprzednim rządzie i hojnie z niego korzysta.Niemniej Kaczyński państwo pojmuje tylko i wyłącznie jako aparat represji w którym uprzywilejowaną rolę mają jego wyznawcy , lewicy nie ma tylko opatrzone twarze i lekko bryzgane życiorysy

Widzę, że stajesz się groźny! Sprawdzone metody KGB by się stosowało...

Dla mnie groźni są właśnie tacy jak ty. Ludzie schematyczni. Nie myślący, bo myślą za nich owładnięci jakimiś obsesjami ideolodzy.

Ostatnio czytałem artykuł o zachowaniach katolików w USA w latach 60-tych w kontekście m.in. zmian obyczajowych i rasowych - napisany w 1969 roku.

Wypisz wymaluj nasza polska prawica. Wystarczyło zmienić USA na Polskę i amerykańskich duchownych na Rydzyka.

Ale niestety analogie tutaj się kończą; bo PIS ma niewiele wspólnego z Tea Party, która raczej nie jest zmutowaną pseudoprawicą/ półlewicą czy jak to coś zwał...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dla mnie groźni są właśnie tacy jak ty. Ludzie schematyczni. Nie myślący, bo myślą za nich owładnięci jakimiś obsesjami ideolodzy.

Ostatnio czytałem artykuł o zachowaniach katolików w USA w latach 60-tych w kontekście m.in. zmian obyczajowych i rasowych - napisany w 1969 roku.

Wypisz wymaluj nasza polska prawica. Wystarczyło zmienić USA na Polskę i amerykańskich duchownych na Rydzyka.

Ale niestety analogie tutaj się kończą; bo PIS ma niewiele wspólnego z Tea Party, która raczej nie jest zmutowaną pseudoprawicą/ półlewicą czy jak to coś zwał...

Skończ już te mądrości - nie wiem, co do mnie mówisz tak naprawdę! Piwa się napij, tylko nie wódki czasem - bo inteligent zrobi się z ciebie jeszcze większy!

ogólnie do kierunku przemian w których państwo ma zbyt dużo instrumentów do kontrolowania obywateli. Obecny rząd przejął dziedzictwo po poprzednim rządzie i hojnie z niego korzysta.Niemniej Kaczyński państwo pojmuje tylko i wyłącznie jako aparat represji w którym uprzywilejowaną rolę mają jego wyznawcy , lewicy nie ma tylko opatrzone twarze i lekko bryzgane życiorysy

I to jest właśnie bełkot, który wcześniej mi zarzuciłeś!

Dziadku, co tu będziesz rozmawiał z debilami.

Skrzyknij myślących podobnie jak ty, weźcie kosy, HURRA!!! i na front z Ruskimi.

Dacie radę!... A za to pośmiertnie postawimy Wam kilka pomników.

I wszyscy będą mieli spokój...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Normalnie wyrywasz się do dyskusji ze mną jak przysłowiowy Filip z konopi. Weź i wyhamuj, bo swoje wypociny kierujesz pod złym adresem. I chciałem zwrócić uwagę, że przekręcasz złośliwie mój logon.

Generalnie dyskusja weszła na poziom przesadnej abstrakcji, zważywszy, że w polityce w istocie niewiele ważnego się dzieje przez to futbolowe szaleństwo.

I z pozycji obserwatora - tak trochę z boku:

[..] I chciałem zwrócić uwagę, że przekręcasz złośliwie mój logon.

Z Twoim logonem jest ten problem, że trochę trudno go w dyskusji właściwie odmieniać przez przypadki. Bo jak: "dziadkuwłodku" - trochę głupio. IMO skrót "dziadku" wielkim grzechem nie jest - w każdym razie wielkiej złośliwości tu nie widzę.

Pozdrawiam

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

I z pozycji obserwatora - tak trochę z boku:

Z Twoim logonem jest ten problem, że trochę trudno go w dyskusji właściwie odmieniać przez przypadki. Bo jak: "dziadkuwłodku" - trochę głupio. IMO skrót "dziadku" wielkim grzechem nie jest - w każdym razie wielkiej złośliwości tu nie widzę.

Pozdrawiam

Nie zawsze zwracam adwersarzowi na to uwagę. W tym przypadku posługuje się on skrótem mojego loginu, aby wykazać swoją wyższość w dyskusji - wynika to z kontekstu. Pozdrawiam.

Normalnie wyrywasz się do dyskusji ze mną jak przysłowiowy Filip z konopi. Weź i wyhamuj, bo swoje wypociny kierujesz pod złym adresem. I chciałem zwrócić uwagę, że przekręcasz złośliwie mój logon.

A już chciałem Cię porównać do Wernyhory, który chce porwać naród do powstania. Ale skoro tak to przepraszam..

Za to my bylibyśmy, jako te chochoły mamiący naród bawiący się bezmyślnie na Weselu (Euro 2012).

Także koniec końców byłbyś postacią pozytywną.

I można by zacytować: Cóż tam Panie w polityce?! Chińczyki trzymają się mocno?!

Jakże prorocze słowa...

Ale dobrze. Uznaję Twoją wyższość ponieważ bieżących informacji o polityce nie czytuję zbyt często. Ty widocznie masz w tym większą wiedzę. Choć czy ta "wiedza" jest przydatna do czegokolwiek. Śmiem wątpić.

Po prostu twierdzę, że głupota w barwach partyjnych specjalnie nie przebiera i wszystkich równo rozdziela. Choć niektórzy z naszych polityków twierdzą, że są świętsi od Papieża. No cóż - ich problem. Byle by tylko zostali przy (p)osłowaniu.

Pragnę przypomnieć forumowiczom pochodzenie słowa informacja.

In formare - wewnętrznie formować. Trzeba więc uważać co się czyta i ogląda. Ponieważ media kreują rzeczywistość, a nie ją opisują. Wszystkie - bez wyjątków.

Jesteśmy tacy, jakie gazety czytamy.

Monopol na Prawdę nie istnieje.

Pozdrawiam

Dziadek, jak zwykle płacze, nic nie widzi,wszystkich oskarża,tylko jakoś sam jest oczywiście bez grzechu. idź dziadku na wybory, wybierz sobie lepszych i po sprawie....mamy demokrację, więc wszystko możliwe. A tak po ludzku, weź wyjedź z wichury,gdzie mieszkasz, wybierz się do jakiegoś większego miasta i zobacz,jak się w ciągu 5 lat pozmieniało.....to też wina Tuska...

zobacz,jak się w ciągu 5 lat pozmieniało.....to też wina Tuska...

Oczywiście, że to nie wina Tuska i nie jego zasługa.

To wina samorządów i dziwacznych często skutecznych koalicji mimo "przyjaznego państwa", mimo "Wiejskiego" i "rządowego" PO.

...a ile funduszy i kasy przesunięto z innych regionów na erobudowy2012, o ile obcięto fundusze w niektórych miastach na 2013 rok, nawet 20% ale o tym cicho sza.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dziadek, jak zwykle płacze, nic nie widzi,wszystkich oskarża,tylko jakoś sam jest oczywiście bez grzechu. idź dziadku na wybory, wybierz sobie lepszych i po sprawie....mamy demokrację, więc wszystko możliwe. A tak po ludzku, weź wyjedź z wichury,gdzie mieszkasz, wybierz się do jakiegoś większego miasta i zobacz,jak się w ciągu 5 lat pozmieniało.....to też wina Tuska...

Patrzysz przez różowe okulary na Polskę, jako zieloną wyspę! Dlatego też piszesz ten ideologiczno-pogodowe bzdury! Polska to nie tylko większe miasta i oazy szczęśliwości dla wybranych. Wskaż, jak potrafisz, jakieś autorskie dokonania rządu Tuska w ciągu tych pięciu lat. Poczekam na lamenty i oskarżenia takich jak ty, kiedy ten sposób sprawowania władzy zawali się.

Patrzysz przez różowe okulary na Polskę, jako zieloną wyspę! Dlatego też piszesz ten ideologiczno-pogodowe bzdury! Polska to nie tylko większe miasta i oazy szczęśliwości dla wybranych. Wskaż, jak potrafisz, jakieś autorskie dokonania rządu Tuska w ciągu tych pięciu lat. Poczekam na lamenty i oskarżenia takich jak ty, kiedy ten sposób sprawowania władzy zawali się.

Masz może rację, ale problem jest taki, że "system" (wyborczy, podziału władzy, itd.) nad którym tak biadolisz PIS-owi też pasuje - to co chcą niby zmieniać to tylko inny lakier. Także nie wiem, gdzie upatrujesz zmiany. W IV RP?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Masz może rację, ale problem jest taki, że "system" (wyborczy, podziału władzy, itd.) nad którym tak biadolisz PIS-owi też pasuje - to co chcą niby zmieniać to tylko inny lakier. Także nie wiem, gdzie upatrujesz zmiany. W IV RP?

Cały czas twierdzę, że nie bardzo wiesz z kim prowadzisz wymianę poglądów! Ale to już nie mój problem.

Aktualny, ten w którym żyjesz z gospodarką opartą na długu.

Praktyczne większość państwowych gospodarek tak funkcjonuje. Problem jest w tym na co te długi i do kogo idą.

Przykład działania PO: http://praca.wp.pl/title,Tak-sie-zarabia-u-ministra-24-lata-i-8000-zl-pensji,wid,14560533,wiadomosc.html! O wkładzie w program 50+ i zwolnieniu fotografa i sekretarki już nie wspomnę!

Jeśli Kaczyński będzie dalej robił z siebie idiotę w stylu retoryki ''walka o krzyż,zdradzeni o świcie , prawdziwi Polacy itp." Po może być spokojne wygra każde kolejne wybory i kolesie będą mogli dalej kręcić lody.Myśleć można swoje a gadać już nie.Gdyby Tusk mówił to co myśli nigdy nie dorwałby się do koryta.Sprawa dość istotna gdyż media "punktują "durnowate wypowiedzi (jak psy gończe) jednych a drugich nie zauważają.jeszcze jedno niech PIS schowa agenta Tomka bo wygląda dosłownie jak P.....DA.

Jeśli Kaczyński będzie dalej robił z siebie idiotę w stylu retoryki ''walka o krzyż,zdradzeni o świcie , prawdziwi Polacy itp." Po może być spokojne wygra każde kolejne wybory i kolesie będą mogli dalej kręcić lody.Myśleć można swoje a gadać już nie.Gdyby Tusk mówił to co myśli nigdy nie dorwałby się do koryta.Sprawa dość istotna gdyż media "punktują "durnowate wypowiedzi (jak psy gończe) jednych a drugich nie zauważają.jeszcze jedno niech PIS schowa agenta Tomka bo wygląda dosłownie jak P.....DA.

O to jeszcze pikuś, ale ci, co na niego głosują. Fakt, nie ma w Polsce i chyba na świecie jakiejś pozytywnej alternatywy do tego, co się obecnie dzieje. Ci, co "kreują rzeczywistość" pod siebie mają tak duże wpływy i władzę, że skutecznie blokują "inne myślenie" - pozostawiając na widoku (specjalnie) jedynie psycholi i nieudaczników jako alteranatywę.

Aktualny, ten w którym żyjesz z gospodarką opartą na długu.

Przypomnij mi, był kiedyś inny?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.