Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Zyta Gilowska, bezczelnie wyrzucona, zasłużona działaczka prawicowa, przez Donalda Tuska z jego partii, za wyssane z brudnego palca kłamliwe pomówienia.

Przywoływanie jej osoby nie może pomóc w niczym tej ekipie hochsztaplerów marionetkowych niemiecko-rosyjskich.

Wskutek jej decyzji w czaach PIS do ZUS-u wpływa kilkadziesiąt mld złotych rocznie mniej - ulżyła najbogatszym.

Bo wg. moich obserwacji jest różne tak jak w społeczeństwie.

Tak jest, oczywiście.

Normalność polega na tym,że płaci się za wykształcenie,myślenie i odpowiedzialność

Tylko, że jeszcze tego nie ma jak powinno być. Brakuje - "godziwie"

Wskutek jej decyzji w czaach PIS do ZUS-u wpływa kilkadziesiąt mld złotych rocznie mniej - ulżyła najbogatszym.

Tiaaaa

To dlaczego, jeśli kogo to boli przez 5 lat nie zmieniono, cwaniaczku.

Poza tym chcesz dociążyć i dać więcej aby więcej w błoto ZUS wywalał?

Kilkupiętrowa biurokracja miedzy obywatelem a przyczyną jego przyjścia do instytucji udupia ten kraj.

Wszechobecne i niepotrzebne rady nadzorcze jako dodatkowy zbędny szczebel zarządzania udupia państwowe i półpaństwowe firmy. Każdy dodatkowy szczebel zarządzania kładzie całą robotę.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A jakie jest?Bo wg. moich obserwacji jest różne tak jak w społeczeństwie.

Ludzie inteligentni i wykształceni, często bardziej niż reszta społeczeństwa, kształtują postawy społeczne - a przynajmniej powinni. Pozwolisz, że poprzestanę na tym, bo wiadomo o co chodzi...

Chwilę nie uważałem za co przepraszam. Jedno pytanie - czy parapremier juz został premierem? A jeśli nie to kiedy to się stanie?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

parapremier juz został premierem?

Jeszcze nie bo jest obecny parapremier, który gdyby mógł byłby nie parapremierem defacto, gdyby chciał przez te ostatnie 5 lat.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ale jakie były możliwości dorobienia do pensji :)

Mógłbyś zachować trochę powagi. Przecież wiadomo, że w PRL-u lekarze należeli do najbiedniejszych.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Palikot na czele Ruchu swojego imienia chce wywołać wojnę światopoglądową: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,12676521,Palikot__Chcemy_wywolac_wojne_swiatopogladowa.html! Od dawna widać, że Palikot nie może znaleźć sobie miejsca w polityce, a jego Ruch tak naprawdę niewiele ma do zaoferowania z powodu braku zdolności koalicyjnych i ubóstwa myśli politycznej. Samo pokrzykiwanie to za mało. Więc Palikot chce wzbogacić swój dorobek w sondażach wojną światopoglądową, a tłumaczy to tak: "Mówi się, że chcemy wywołać wojnę światopoglądową. Tak, chcemy wywołać i słowo wojna używam w cudzysłowie. Dlaczego? Bo te kompromisy, które zostały zawarte w latach 90. - kompromis konstytucyjny, kompromis aborcyjny, kompromis konkordatowy - są to rozwiązania, które nie wytrzymują próby czasu. Czas dokonać weryfikacji tych zgniłych kompromisów".

Polityka to sztuka kompromisów, Palikot zdaje się tego nie rozumieć. Oj narobi on szkody, narobi...

To dlaczego, jeśli kogo to boli przez 5 lat nie zmieniono, cwaniaczku.

Dlatego (jakbyś tego nie wiedział, a przecież wiesz) że podobno PIS - w odróżnieniu od PO - pochyla się nad najbiedniejszymi, a PO - w odróżnieniu od PIS - popiera najbogatszych. W przeddzień wyborów wygranych przez PIS 7 lat temu Jarosław Kaczyńki rzutem na tasmę był oznajmił (cytuję z pamięci) - "Najwazniejszy (!) problem w Polsce to niedożywione dzieci w szkołach". Powiedział to nie Błaszak, tylko Twój guru - Yarek z Tworek, prawicowiec od siedmu boleści. Nawet nie zauwazył, kiedy mu Zyta utarła nosa.

Z nasłuchu: prof. Gliński + Gwiazdowie + Gazeta Wyborcza + Dolina Rospudy = czyli mieszanka wybuchowa (a może nie).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ludzie inteligentni i wykształceni, często bardziej niż reszta społeczeństwa, kształtują postawy społeczne - a przynajmniej powinni. Pozwolisz, że poprzestanę na tym, bo wiadomo o co chodzi...

Zapytaj o to pisowskiego ginekologa Piechę,kóry kiedyś żył z aborcji a teraz jest Katonem.To przykład megahipokryzji.

Teraz o zarobkach w PRL.Chodzi ogólnie o inteligencję,która wtedy zarabiała marnie.Obecnie to się zmieniło ale Tobie to się nie podoba bo wtedy byłeś uprzywilejowany.Ale krytykując obecną RP nie wspominasz o tym.I to jest nie faer.

Z nasłuchu: prof. Gliński + Gwiazdowie + Gazeta Wyborcza + Dolina Rospudy = czyli mieszanka wybuchowa (a może nie).

Ukryta Zawartość

Dziękuję za wskazanie tego artukułu. Wśród mnóstwa wklejanych linków akurat do tego warto sięgnąć. Choby po to żeby uświadomić sobie na czym polega głupota i cynizm polityków i jak krótka jest ich (i nas wszystkich zresztą) pamięć.

Ale też po to, żeby z pewnej perspektywy przyjrzeć sie jak działa demokracja i ile mogą zdziałać ludzie których łączy wspólny cel i wiara w jego słuszność.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Chyba muszę postawić Ci pięćdziesiątkę.

Z drugiej strony patrząc - nie chciałbym być rozjeżdżany przez pieprzone tiry.

Sytuacja bez wyjścia?

Ależ skąd!

Problem w tym, że politycy i media przedstawili fałszywa alternatywę, albo zachowanie przyrody albo TIRy w środku miasta. A tak naprawde problemem byl wyznaczony kompletnie bez sensu sam przebieg obwodnicy. Istniał wariant tańszy i lepszy ale z jakichś wzgledów (pewnie kasa dla kilku osób) wyznaczono trase przez Rozpudę. No i w miarę narastania konfliktu władza ambicjonalnie postanowiła że pokaże kto rządzi i sama wpakowała się w wielkie gówno.

Czytałem że gdyby od poczatku konsekwentnie trzymać się trasy omijającej Rozpude obwodnica już dawno by działała i zmieściłaby się w budżecie który w tej chwili przekroczono a dalej nie ma nic.

Jestem Europejczykiem.

I dlatego warto na pewne rzeczy spojrzeć z szerszej perspektywy i z pewnego dystansu który tracimy angażując się bez namysłu w bieżące napierdalanki.

Dlatego tak śmieszą mnie hasła o lemingach w ustach gości potrzasanych palcem karłowatego polityka który dali sobie wsadzić w d... bez żadnego znieczulenia.

Jestem Europejczykiem.

Dla wszystkich napierdalających Arłukowicza:

"Lek potrzebny do ratowania wcześniaków podrożał z 60 do 1060 zł! - zaalarmowali "Gazetę" lekarze z jednego ze śląskich szpitali. Ale

Centrum Zdrowia Dziecka mówi: - Nic nie szkodzi, NFZ i tak zapłaci."

Poszukajcie sobie w necie, czekam na linki.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

skompromitowany niezależny jeszcze ma odwagę wśród ludzi się odzywać.

gdzie twoje narodowe wystękane szanty , ten tłusty harcerz z gitarą ?

Polska to jednak ciekawy kraj :)

szczególnie Polska narodowa , skansen totalitarnych pozostałości. Marsze z pochodniami w programie niemieckich wycieczek dla starszych osób.... Morven wypożyczę ciebie i będziesz starych faszystów niemieckich po marszach obwoził . Z Sakiewiczem uzgodnione.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Zapytaj o to pisowskiego ginekologa Piechę,kóry kiedyś żył z aborcji a teraz jest Katonem.To przykład megahipokryzji.

Teraz o zarobkach w PRL.Chodzi ogólnie o inteligencję,która wtedy zarabiała marnie.Obecnie to się zmieniło ale Tobie to się nie podoba bo wtedy byłeś uprzywilejowany.Ale krytykując obecną RP nie wspominasz o tym.I to jest nie faer.

Wszyscy ginekolodzy dokonujący nielegalnie aborcji nie liczą się ani z etyką, ani z wyznawaną wiarą czy poglądami politycznymi - liczą się tylko z pieniądzem. Nie wiem o jakim uprzywilejowaniu mam mówić, skoro w swoim życiu nie dostałem nic za darmo. Wraz z nastaniem nowych czasów nic nie straciłem, a nic nie zyskałem. Krytykuję bo mam swoja wizję świata, opartą na zasadach, które wywodzą się z dziesięciu, ale nie pięciu przykazań. I nie imputuj mi czegoś co jest tylko Twoim wymysłem.

Dla wszystkich napierdalających Arłukowicza:

"Lek potrzebny do ratowania wcześniaków podrożał z 60 do 1060 zł! - zaalarmowali "Gazetę" lekarze z jednego ze śląskich szpitali. Ale

Centrum Zdrowia Dziecka mówi: - Nic nie szkodzi, NFZ i tak zapłaci."

Poszukajcie sobie w necie, czekam na linki.

Sugerujesz, że w związku z tym Centrum Zdrowia Dziecka trzeba zlikwidować, a Arłukowicz jest the best? Lekarze powinni zajmować się leczeniem, kreowanie cen leków to rola ministra zdrowia. Jaki jest minister to widać - jeden z najgorszych po 1989 roku. Facet sobie po prostu nie radzi na tym stołku. Artykuł "GW" wpisuję się zapewne w "słuszną" krytykę CZD.

"Jesteśmy na wojnie, na wojnie o polską kulturą, o naszą tożsamość" – tak na Marsz Niepodległości 11 listopada już teraz zaprasza Młodzież Wszechpolska, ale organizatorzy zapewniają, że cokolwiek się wydarzy... nie będzie to ich wina."

No bo to marsz pokojowy ma być...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.