Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Co by nie było józwa ma zupełna racje - tak jest obiektywnie, w oderwaniu od sympatii i preferencji osobistych.

Nic dziwnego, że się tak szybko orędownicy ideologii 'mierny ale wierny' tak nastroszyli! ;-)

My warszawiacy chcemy warszawiaków a nie wsioków ! :-))

jar1, 15 Lis 2006, 12:10

>Co by nie było józwa ma zupełna racje - tak jest obiektywnie, w oderwaniu od sympatii i preferencji

>osobistych.

>Nic dziwnego, że się tak szybko orędownicy ideologii 'mierny ale wierny' tak nastroszyli! ;-)

>My warszawiacy chcemy warszawiaków a nie wsioków ! :-))

Jak go zmienił taki tam J.Kaczyński to tutejsi Kali mówili, że to dlatego że KM był większy i sprawniejszy niż ten mierny polityk JarekK (twardy fighter w opinii wsi). A teraz mówią że bierny mierny..

HGW (Józwa na wielkich ludzi mamy na forach takie skróty) ma uznanie ludzi o bratnio bliźniaczych charakterach jak Józwa. Albo takich warszawiaków- specjalistów od wątków o- cytuję- dupie, czy innych takich odchodowych.

Swój lgnie do swego.

Gość

(Konto usunięte)

....HG-W jest osobą z doświadczeniem w kierowaniu wielkimi

>instytucjami, ekonomistą z takim CV, że konkurencja do niego nie doskoczy....

A cóż to takiego nobilitującego znajduje się w jej CV ? To że z przydziału była wickiem w EBOiR-że ?

Czy to , że była dyr. banku centralnego ?A może praca jako adiunkt na wydz. prawa kanonicznego jest taka ważna ?

Bycie nie jest takie najważniejsze jakby się wydawało , ważniejsze jest co tam robiła/zrobiła.

A jakimiś specjalnymi dokonaniami to ona się nie chwali - zwykły przeciętniak.

Preferencje partyjne toś Ty i może odrzucił . ale osobistych napewno nie.

Ma ładne oczy i wykwintną prezentacje i to jej sssłodziutkie "egrrr" naprawde trudno się oprzeć.

A to jest najlepsze :

..Tu jest Warszawa, tu się pracuje....

Czy ty , aby nie cytujesz Marcinkiewicza z jakiegoś wiecu PiS ?:))))

Zdumiewają mnie oczekiwania niektórzych mieszkańców stolycy a forumowiczów jednocześnie. Dla mnie w ogóle nie byłoby istotne czy prezydent z dziada pradziada jest warszawiakiem, czy nie. Również nie jest istotne czy zna doskonale tzw. problemy stolycy i jej mieszkańców. Od tego powinien mieć doskonale zorganizowane służby, które powinny zapewnić prawidłowy przepływ informacji na drodze władza - mieszkańcy. Prezydent powinien być świetnym organizatorem, umiejącym podejmować decyzje w oparciu o materiały przygotowane przez swoich współpracowników. A potem to już tylko konsekwencja w działaniu, prowidłowo ustawione funkcje kontrolne i działania korygujące, aby zachowac wydolnośc przyjętego systemu.

Z powyższego wynika niezbicie, że lepszego kandydata jak HGW Warszawa nie miała i mieć nie będzie. ;-)

Znajdzie się lepszy kandydat, znajdzie. Już w następnych wyborach, wy, "krawaty", "dyrdą" polecicie wybrać kogoś innego! Ani metro się nie wydłuży ni o metr, ani obwodnica miasta nie obwiedzie, co najwyzej temu czy tamtemu się wzwiedzie, bo pederaści będą bez zakazów paradować po ulicach.

No, może jeszcze Gronkiewiczowej uda się wam - cwaniakom, w ramach wznoszenia się ponad poziomy (Piskorskiego) sprzedać kolumnę Zygmunta! I to będzie jej wiekopomne osiągnięcie.

Nowy2, 15 Lis 2006, 17:08,

A dla mnie ma znaczenie, zeby prezydentem mojego miasta byl ktos kto sie tu urodzil i wychowal. Ktos kto jest w stanie rozumiec to miasto i czuc jego rytm. Ktos, komu to miasto jest bliskie sercu i jednoczesnie ma wizje jak to miasto powinno byc zorganizowane w przyszlosci. Kto ma jakakolwiek wizje...Marzy mi sie ktos kto wie po co chce byc prezydentem tego miasta. Ktos, kogo marzeniem jest, aby w przyszlosci stawiano mu pomniki, a jego imieniem nazywano ulice i parki. Ktos, kogo prezydentura jest celem i ukoronowaniem kariery, a nie srodkiem do osiagniecia innego celu. Mam dosc traktowania mojego miasta jak tania dziwke, ktora mozna wykorzystac i porzucic bez ceregieli. Mam w dupie politykow , ktorzy maja to miasto w dupie. Pamietacie Kaczynskiego, ktory przed wyborami lokalnymi, kiedy ubiegal sie o prezydenture Warszawy deklarowal, ze nie bedzie kandydowal na urzad prezydenta RP poniewaz chce pelnic SLUZBE miastu do konca kadencji. Okazal sie pospolitym klamca i zwyklym hipokryta. Oczywiscie zrobil sobie dobry pijar i kopnal to miasto i jego mieszkancow w tylek po dwoch latach. I zostawil na pastwe komisarza niedojdy. Takiego samego niedojdy jakim jest on sam. A teraz ta blizniacza niedojda robi obciach Polsce. A trzecia niedojda Marcinkiewicz, ktora nastapila po drugiej niedojdzie ( jak on sie nazywal? taki w blondynek w okularach) poza pijarem dla niedorozwinietych emocjonalnie fanek nie robi nic.

Nowy2, nie wiem czy wiesz ale Kaczor w ramach walki z ukladem, wielu urzednikow zastapil jakimis dziwnymi typkami z odleglych zakatkow Polski. Drogami mial sie zajac ktos z Ostroleki, innymi sprawami ktos z plocka itd.itp. I konczy sie to tym, ze tym pajacom w ogole nie zalezy na tym miescie. Nie czuja zadnych emocjonalnych zwiazkow z Warszawa. I dochodzi do takich kwiatkow, ze w centrum miasta, w historycznych jego czesciach te debile kaza ukladac na chodnikach najtansza, pospolita , wulgarna, betonowa kostke bauma. Jej miejsce jest na parkingu przed supermarketem, a nie, do jasnej cholery, na ulicy Zgoda. Gdyby ktos nie mial w dupie miasta nie pozwolilby na takie barbarzynstwo. To jest tylko symboliczny przyklad. Mysle, ze wiesz co mam na mysli.

Ani HGW ani Marcinkiewicz nie spelniaja moich oczekiwan. Powiedzcie mi po jaka cholere chca byc prezydentem tego mista? No po co?

Jozwa, wytlumacz mi dlaczego HGW chce byc prezydentem Warszawy? Spojrz gleboko w jej piekne oczy i powiedz mi czy dostrzegasz tam chocby zygote jakiegokoliwek pomyslu na to miasto? Trzymam sie ziemi i nie mowie o wizji. Widzisz tam cokolwiek?

TV4 20:00 koncert K.K na żywo :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jar1, 15 Lis 2006, 19:18

>Ja rozumiem, że Wam do obory bardziej marcinek pasuje, ale tu w stolicy to ma byc, kurna, Dama !!

>:-)

Kurna Dama - jak Kurna Chata?

Będzie, oj dana, dana, w Warszawie Dama! Hrabini Val Dupin Descoin (czyt. Wal Du.ę Deską)! Klozetową!

>A marcinek niech dalej liże kupry kaczorkom !

U nas będzie, niestety, po raz trzeci, niejaki Ryszard G - ex Kongres Liberalno-Demokratyczny, ex Unia Wolności, Kryptoplaciok (skrycie wspierany przez PO), kumpel niejakiego Kulczyka (Pulpecika, Masa, Kiełbasa, Kaszanka, Rąbanka, kto handluje (gruntami miejskimi) ten żyje) czyli NAJGORSZA SWOŁOCZ, 20 milionów Peelenów w plecy, na wieki wieków. Amen(t).

jacch, 15 Lis 2006, 16:17

>....HG-W jest osobą z doświadczeniem w kierowaniu wielkimi

>>instytucjami, ekonomistą z takim CV, że konkurencja do niego nie doskoczy....

>A cóż to takiego nobilitującego znajduje się w jej CV ? To że z przydziału była wickiem w EBOiR-że

>?

>Czy to , że była dyr. banku centralnego ?A może praca jako adiunkt na wydz. prawa kanonicznego jest

>taka ważna ?

>Bycie nie jest takie najważniejsze jakby się wydawało , ważniejsze jest co tam robiła/zrobiła.

>A jakimiś specjalnymi dokonaniami to ona się nie chwali - zwykły przeciętniak.

>Preferencje partyjne toś Ty i może odrzucił . ale osobistych napewno nie.

>Ma ładne oczy i wykwintną prezentacje i to jej sssłodziutkie "egrrr" naprawde trudno się oprzeć.

>A to jest najlepsze :

>..Tu jest Warszawa, tu się pracuje....

>Czy ty , aby nie cytujesz Marcinkiewicza z jakiegoś wiecu PiS ?:))))

Tak, mi też się to podobało, tu się pracuje.. Dużo też się gra na giełdzie jak Piskorski- to też praca oczywiście. Marcinkiewicz sukces w UE zdobył oczywiście tańcząc w TVN- europa to lubi.

A HGW? jej największa zaleta to bliźniaczość temperamentu (rodzaju, bo JM ma mniejszy) i rodzaju elastyczności co u Józwy- to jest imho rajcująca zbieżność- Józwa moim zdaniem powinieneś się u tej pani starać o posadę jakiegoś kamerdynera- rozumielibyście się wpół słowa.

Bierny mierny- toż to Hania właśnie za wierność dyrektywom spoza granic została nagrodzona ciepłą posadką. Kiedyś nawet mówiono że to prawie habor- i że nie powinno być takich przejść. A że była fachowo za słaba to jednak dali jej kopa w d..

gutekbull, 16 Lis 2006, 22:37,

Tak, to prawda. Przegral nawet z krasnoludkiem. Widzisz jaki mielismy wybor w Warszawie? Tych siedmioro z debaty TV, do tego komunista, lewak, socjalista, pezetpeerowiec Borowski; wodzirej z remizowej dyskoteki Marcinkiewicz oraz ultrakatoliczka HGW. Kiedys byla kandydatka na urzad prezydenta RP z ramienia konwentu sw. Mandaryny, zalozonego przez czcicieli Latajacego Potwora Spaghetti, stworzyciela Nieba i Ziemi.

Taki mielismy w tym roku wybor. Tylko sie pochlastac.

Kyuss, przestań kwękać na tych oczadziałych ideologiami wszelakimi Niosących Nieszczęście Warszawie.

Bądź mężczyzną, porzuć wschodnioeuropejską mentalność (i swoje jabcoki) - wystartuj na prezydenta!

Zrób nam wszystkim dobrze!

Elegancka to jest HGW, i zawsze uśmiechnięta, z charakterystycznie elegancko elastycznym kręgosłupem.

Józwa mówię ci najmij się do HGW- to niesamowite pokrewieństwo charakterów z Twoim.

Józwa dlatego elegancko zapytywał dudivana co to jest hagiewa, bo hagiewy nie wolno przezywać, w przeciwieństwie do- siłą rzeczy- niżej stojących Kaczorów. Hagiewa jest ponad tzw. premiera i ponad tzw. prezidenta.

Zwycięży głosami lewicy- nic to, stary smród po SLD owski złączy się ze starym smrodem Piskorskim.

Zwycięży stary śmierdzący giętki kręgosłup PO-SLD nowa wielka PZPRbis.

Elegancko mówiąc: centrolew :-)

To chyba jakiś - Sieg Fryde!

Ale HGW jest naprawdę HGW. Takie cóś, od zera do bochatera - jak w Masce. Do tej pory udało się jej zrobić około 5 mld. PLN straty w przychodach NBP (którą obciążyła Skarb Państwa). W nagrodę przeflancowali ją do EBOiR na szefa sprzątaczek. Tylko patrzeć ile strat zrobi w Warszawie i gdzie w nagrodę wyląduje :))) Wyborcy z innych dużych miast już się mogą obawiać o wybór swoich prezydentów w następnej kadencji :)))

Ale spójrzmy na to inaczej... A kogo w Polsce obchodzi jakaś tam Warszawa???

(dopóki ci przy korycie nie wpadną kolejny raz na pomysł z cyklu "cały naród buduje swoją stolyce").

Qubric, 17 Lis 2006, 13:28

>(dopóki ci przy korycie nie wpadną kolejny raz na pomysł z cyklu "cały naród buduje swoją stolyce").

Wiesz co Qubricusie? Mysle, ze mieszkancy Warszawy sami poradziliby sobie z odbudowa miasta ( najbardziej zniszczonego miasta w Polsce - przypominam) , ale mieli problem. Ich problem polegal na tym, ze w wiekszosci zostali wymordowani. Rozstrzelani, przez psy zagryzieni, zagazowani, powieszeni, zywcem spaleni, gruzami przysypani, bombami rozerwani, w obozach zaglodzeni. Lezac pod gruzami ciezko jest cokolwiek odbudowac...

Gdybys nie pisal o Warszawie "stolyca" bede wdzieczny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kyuss3, 17 Lis 2006, 16:10

> Wiesz co Qubricusie? Mysle, ze mieszkancy Warszawy sami poradziliby sobie z odbudowa miasta (

>najbardziej zniszczonego miasta w Polsce - przypominam) , ale mieli problem. Ich problem polegal na

>tym, ze w wiekszosci zostali wymordowani. Rozstrzelani, przez psy zagryzieni, zagazowani,

>powieszeni, zywcem spaleni, gruzami przysypani, bombami rozerwani, w obozach zaglodzeni. Lezac pod

>gruzami ciezko jest cokolwiek odbudowac...

Stolyca jest szpetna, czy naprawdę np. dworców nie dało się zrobić tak, aby widać było po nich szacunek dla podróżnych. W Niemczech byle dziura ma gemutlich pałacyki dla korzystających z kolei, dworce. Tu nie chodzi o wielkie zasługi tylko brud, bałagan i dzicz budowlaną przedmieść.

Tą dziwną mentalność z Wiecha- jeszcze przed wojną.

Acha, wiem że to wydaje się za duże salto- zgoda Paryż kolaborował w ostatniej wojnie, ale jednak przeżywał niesamowite rewolucje, biedy itd. a jednak niebrzydkie to miasteczko..

Gdzie tam Warszawie do Krakowa, czy choćby Kalisza. Stolyca już przed wojną nie cieszyła się poważaniem jako urbanistyka i architektura. Wojna to była wielka szansa, żeby z tych gruzów zrobić coś sensownego.

Zresztą to nie kwestia tego miasta. W Polsce największy smętek to nie Szkieletczyzna czy Podlasie ale Mazowsze, niestety- świetnie o tym akurat pisał Miłosz.

No ale to moje pokątne zdanie. Jak dla ciebie:

śliczna ta nasza STOLICA, na lewo most, na prawo most- a Wisła pośrodku jeszcze ładniejsza.. naprawdę..

A któż to, kto ten most na lewo i na prawo przerzucił?

Słynny Układ Warszawaski! Będzie (?) powtórka z rozrywki - Platforma ramię w ramię z SLD.

Tylko czy Hagiew dorówna Tytanowi Giełdy - Piskorskiemu?

Masz racje dudivan. Przyznaje Ci ja. Przyznaje sie tez do bledu.

Oczywiscie, ze bedzie lepiej jak wygra Marcinkiewicz. Wtedy Gosiewski zostanie jego doradca. Bedziemy mieli niedlugo w Warszawie port morski, pociagi relacji Paryz-Berlin beda zatrzymywaly sie na dworcu wschodnim, obwodnica Warszawy bedzie pod Szczecinem i nawet Giertych zacznie podlegac prawom ewolucji. A koalicjanci z samoobrony rozpiernicza w pyl budynki zlodziejsko-zydowskich bankow niepolskich i zaczna wypasac konie na Marszalkowskiej. Przekonales mnie. Warto stawiac na PIS jednak. To bedzie fantastyczne uczucie, kiedy tankowiec wiozacy rude drzewa przefrunie pod moja podloga.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.