Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowny Wojciechu wybacz, ale to co piszesz o reprezentatywności SLD, jest tzw. gówno prawdą. Reszta się okaże.

Ja i tak jestem przystojniejszy, a Michalski pewnością inteligentniejszy niż ty.

I tak nie masz szans, nie przyjmiemy Cię do naszej paczki. Musiałbyś się wyprzeć wszystkich swoich wpisów na Bocznicy i przeprosić za każdy. Twoja uroda nadaje się tylko do podtarcia.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Związki zawodowe w Polsce: - pensja szefa związków w państwowej firmie 25 tys. zł . jedna firma i takich kacyków bywa po 50. Związkowcy biorą lewą kasę od zarządów które szantażują i składki od członków swoich związków, których okłamują - skutek jest taki jak w VW gdzie latali odrzutowcem zarządu na k**wy do Tajlandii czy gdzieś tam. Czym zatem różni się od nich Duda?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

I tak nie masz szans, nie przyjmiemy Cię do naszej paczki. Musiałbyś się wyprzeć wszystkich swoich wpisów na Bocznicy i przeprosić za każdy. Twoja uroda nadaje się tylko do podtarcia.

Nigdy. Musiałbym odwołać to, co napisałem o Michalskim.

Kto pamięta propagandę przed Euro 2012 jak to kraj się wzbogaci,skok cywilizacyjny itd. to ja się pytam czy propaganda PO już policzyła zyski? Jakosik cisza(a może Janosik ha ha ha).Jak to pomogło naszym firmom w rozwoju... Wydaje się że czym bardziej na wschód to stadiony coraz droższe mimo siły roboczej coraz tańszej - ciekawa tendencja.

sargon

Chyba nie oczekujesz odpowiedzi w postaci ilości sprzedanych biletów.To są rzeczy niewymierne.Przyjechali kibice,kupili benzynę,zapłacili za hotel,jedzenie,kupili jakieś pamiątki itd.A jeszcze przez wiele lat będą przyjeżdżać ich znajomi,którzy dowiedzieli się,że w Polsce jest fajnie.

sargon

Chyba nie oczekujesz odpowiedzi w postaci ilości sprzedanych biletów.To są rzeczy niewymierne.Przyjechali kibice,kupili benzynę,zapłacili za hotel,jedzenie,kupili jakieś pamiątki itd.A jeszcze przez wiele lat będą przyjeżdżać ich znajomi,którzy dowiedzieli się,że w Polsce jest fajnie.

A jednak nie mogę się powstrzymać.Odpowiedz poprawna politycznie.... taka pusta wata jaką politycy nas młotkują w tv.W rzeczywistości stek bzdur mówiąc wprost czyste pieprzenie a nie odpowiedz na konkretne pytanie jakie postawiłem.

A jednak nie mogę się powstrzymać.Odpowiedz poprawna politycznie.... taka pusta wata jaką politycy nas młotkują w tv.W rzeczywistości stek bzdur mówiąc wprost czyste pieprzenie a nie odpowiedz na konkretne pytanie jakie postawiłem.

DAJ, DAj, Daj, daj, aj, aj ajajaj....

a cóż to za banda czworga 20....:)

sargon

ja też zadałem pytanie.Czy jeżeli z racji euro wybudowano np. most to wliczasz to do kosztów imprezy?Tylko odpowiedz bez pieprzenia!

Zastanawia mnie kompletny brak reakcji na emocjonalne wystąpienie Kukiza. Dlaczego? Bo pamiętam dzikie podniecenie na forum ktore jakiś czas temu zapanowało w kwestii JOW-ów. Pamietam proroków którzy przypisywali temu pomysłowi zdolność uleczenia wszelkiego zła w naszej polityce a niektorzy przebąkiwali nawet o leczeniu raka.

Mój sceptycyzm poparty badaniami traktowany był w zależności od oponenta jako głupota, uleganie propagandzie czy nawet jako zdrada narodowych interesów. I co? Gdzie ci wszyscy krzykacze? Znudziły im się JOW-y i przerzucili sie na inne cudowne lekarstwo?

Jestem Europejczykiem.

coś nieprawdopodobnego , po co pytasz nie szanując odpowiedzi i rozmówcy . Nie pasuje do wytycznych czy zrozumienie 2+2=4 przerasta Twoje skromne możliwości ?

P.S.

Gdy jakimś czarcim fartem twoi protegowani wybory wygrają poza ideologicznym praniem mózgu ( efekty choćby po Tobie widać ) cokolwiek w gospodarce zmienią , bogate Węgry zainwestują w nasz dobrobyt i z UE zrezygnujemy ?

czy może tylko twoi kolesie do koryta się dorwą a mając mocno ograniczone możliwości ten kraj do ruiny doprowadzą .

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Wojciech Twoją odpowiedz pozostawię bez komentarza.

Ja zarobilem dzieki Euro. Nie narzekam. Sargon chocbys byl w raju bedziesz nieszczesliwy przez to ze Ciebie definiuje tylko posiadanie. Poczytaj cos ciekawego, obejrzyj posluchaj, zjedz cos, kochaj , zobaczysz ze pieniadze do dopiero jeden z tematow wcale nie najwazniejszy. Ja w zyciu bankrutowalem kilka razy i jak widzisz dalem rade tylko dlatego ze pieniadze mi widoku na swiat nie zaslonily.

Do Wojciech - nie.

Do Romek - niewątpliwie się niektórzy dorobili widać po ostatnio wypłacanych premiach.

Do Toptwenty - żeby ci tylko jaj nie urwało jeśli masz.

Do Władz - dlaczego łączysz mnie z PIS-em ? uważasz że powinna być tylko jedna partia PO niczym PZPR przewodnia siła narodu?sądząc po Twoim wątłym intelekcie tak jest.

A teraz kontynuując wątek skoro tylu ludzi zostawiło tu pieniądze (bilety , hotele , żarcie etc...od czego były odprowadzane podatki) co rzeczywiście trudne byłoby to faktycznego wyliczenia ale nie do oszacowania,skąd w takim razie dziura budżetowa ?! największa impreza w historii pamiętam propagandę PO - jeszcze nikt na tym nie stracił.Guru finansów nie zdołał tego policzyć?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Te, którymi Państwo Polskie Dofinansowuje OFE też? Tak się składa, że czytam teraz w papierowej prasie ten artykuł:

przeglad_12_13.jpg.

"– W Chile po niemal 30 latach funkcjonowania funduszy emerytalnych okazało się, że dwie trzecie członków OFE nie dostanie żadnej emerytury. Na Węgrzech 98% członków funduszy wróciło do tamtejszego ZUS – mówi prof. Leokadia Oręziak z Katedry Finansów Międzynarodowych SGH. I dodaje: – Skutek wprowadzenia OFE będzie taki, że na wiele lat przed osiągnięciem wieku emerytalnego ludzie zostaną praktycznie bez środków do życia. Z raportu Komisji Europejskiej wynika, że w 2060 r. łączna emerytura ma wynieść 22% ostatniego wynagrodzenia. W starym systemie relacja ta wynosiła w 2010 r. 47%, a wcześniej była jeszcze wyższa. Społeczeństwo powinno mieć świadomość, jak wielkie straty mogą ponieść fundusze. W styczniu i w lutym 2013 r. aktywa OFE spadły o 2,6 mld, czyli stracono wszystko, co w ciągu tych dwóch miesięcy przekazał im ZUS (1,6 mld zł) i 1 mld z tego, co było poprzednio."

(za: http://www.przeglad-tygodnik.pl/)

Już ten krótki fragmencik jest bardzo wymowny. Mimo to Jerzego Buzka i innych nadal gloryfikuje się za tę "reformę". (Zresztą pozostałe były równie udane.) A tzw.afera Rywina jest ciągle uznawana największą aferę w Polsce po 1989 roku. W Polsce najlepiej udaje się mącenie ludziom w głowach.

Do Władz - dlaczego łączysz mnie z PIS-em ? uważasz że powinna być tylko jedna partia PO niczym PZPR przewodnia siła narodu?sądząc po Twoim wątłym intelekcie tak jest.

A teraz kontynuując wątek skoro tylu ludzi zostawiło tu pieniądze (bilety , hotele , żarcie etc...od czego były odprowadzane podatki) co rzeczywiście trudne byłoby to faktycznego wyliczenia ale nie do oszacowania,skąd w takim razie dziura budżetowa ?! największa impreza w historii pamiętam propagandę PO - jeszcze nikt na tym nie stracił.Guru finansów nie zdołał tego policzyć?

wiesz co , od pewnego czasu nie mam ochoty tłumaczyć prostych , oczywistych faktów . Najprościej narzekać może Ty poza prymitywnym schematem odpowiesz co zrobić ?

te twoje uwagi o budżecie nie wiadomo co z tym zrobić . Impreza kraj zmieniła na bardziej praktyczny w codziennym życiu . Świat zobaczył zadowolonych , otwartych ludzi . Gdzie się schowałeś ?

P.S.

nie do PiS przypisuję tylko do nowych bolszewików zależnych od państwa a nie własnej kreatywności

Jeśli nie rozumiesz podstawowych spraw to rzeczywiście nie da się się z tym nic zrobić wypada mi życzyć miłego dnia.

i to jest fundament twoje wiedzy o polityce , Zwykły rzęch bez resorów .

Narzekasz zaproponuj lepszy pomysł na rządzenie . Też jestem wqrwiony i co z tego skoro nie mam nic do zaproponowania . Pomysły Dudy czy też największej opozycji parlamentarnej przerobiliśmy za Stalina z mizernym rezultatem ..... forumowy kolego każdemu równo już było

A tzw.afera Rywina jest ciągle uznawana największą aferę w Polsce po 1989 roku.

Trochę to umowne, co było/jest tą "największą aferą".

"B. dyrektor Funduszu Obsługi Zadłużenia Zagranicznego, "bohater" największej afery III RP, był skazany na 12 lat więzienia. Prawo do warunkowego przedterminowego zwolnienia nabył w 2008 r.; koniec jego kary upływał w lipcu 2014 r."

"Sprawę FOZZ okrzyknięto mianem największej afery III RP. Według prokuratury w latach 1989-1990 afera spowodowała 350 mln zł strat; sądy uznały, że straty wynoszą co najmniej 134 mln zł. Aferę wykryła NIK. Prokuratura wszczęła śledztwo w 1991 r. Akt oskarżenia przekazano sądowi w 1993 r., ale sąd odesłał sprawę prokuraturze. Ponowny akt oskarżenia trafił do sądu w 1998 r."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.