Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

""W nawiązaniu do artykułu »Cesarz Trójmiasta« opublikowanego w Tygodniku »Wprost« z dnia 18 marca 2013 r. jako duchowieństwo Archidiecezji Gdańskiej wyrażamy nasz protest i oburzenie na tak skandaliczny tekst przeciwko osobie Księdza Arcybiskupa Metropolity Gdańskiego. Publikacja ta wyczerpuje znamiona zniesławienia prawnie ustanowionego biskupa diecezjalnego Kościoła Rzymsko-Katolickiego" - głosi oświadczenie opublikowane na stronie internetowej Archidiecezji Gdańskiej.

Twierdzenie, że Głódź ma problemy z alkoholem to oczywiste kłamstwo. Wszyscy wiedzą, że arcybiskup problemów z alkoholem nie ma i zawsze może się napić.

Jestem Europejczykiem.

,,Stanisław Hoc, ekspert Platformy Obywatelskiej w Komisji ds. Służb Specjalnych jest jedną z osób wymienionych w dokumencie ABW „Współpraca SB MSW PRL z KGB ZSRR w latach 1970-1990 – próba bilansu”. Hoc jest absolwentem czteroletnich studiów habilitacyjnych w Wyższej Szkole KGB w Moskwie. W opracowaniu Agencja przyznaje, że byli funkcjonariusze SB, współpracujący z KGB, są zagrożeniem dla bezpieczeństwa państwa''

to chiba sie zna na rosji lepiej niz ty na bogu...heheheh.

zdaję sobie sprawę , że nie ogarniasz tego jaro, lewacy tak mają.

tu zdaje sie przeczysz naukom boskim.VChiba ze masz jakies specjalnego boga ..dla siebie.Podziel sie informacja co to za sekta..

Weżcie stąd tego debila bo nie wytrzymam!

ja skorzystałem z ignoruj i czasami korzystam z " Wyświetl mimo wszystko " . W mniejszych dawkach głupek dużo mniej irytuje

niestety , nawet jak przeczyta poniższy link nic nie zrozumie . Ciekawe spostrzeżenia odnośnie wypowiedzi Tuska .

" Odnoszę wrażenie, że Polska rozjechała się nam już dawno. Mniej więcej wtedy, kiedy Platforma doszła do władzy, a

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) znalazło się w opozycji. A może nawet jeszcze wcześniej. Teraz mamy już pełny podział. Zwolennicy PO i zwolennicy PIS mają swoich liderów, swoich historyków, swoje media, swoich profesorów i ekspertów. W zasadzie nie widzę żadnej nici porozumienia między tymi dwoma grupami. Łączy je tylko wzajemna niechęć."

" Niepokoją mnie też wypowiedzi premiera o tym, że bycie członkiem Kościoła jest dobre dla narodu. Po pierwsze, mamy wolną wolę i sami możemy decydować o swoim światopoglądzie, o wierze bądź jej braku. Mamy w Polsce także inne Kościoły, agnostyków, ateistów i warto by było, żeby premier ich zauważył, niezależnie od własnych przekonań. Po drugie, moim zdaniem premier państwa, które ma w konstytucji zapis o neutralności światopoglądowej, powinien się powstrzymywać od tego rodzaju wypowiedzi. Prywatnie może uważać i wierzyć, w co chce, ale publicznie jest szefem rządu w państwie, które powinno być neutralne światopoglądowo. Jestem ateistą i przykro mi, gdy czytam takie wypowiedzi. No ale czego możemy oczekiwać, jeśli nasi posłowie obradują pod krzyżem, urządzają sobie pielgrzymki w czasie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) albo modlą się o deszcz "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Mylisz pojęcia.Jeśli lewica nie zajmuje się sprawami wolności osobistych,obyczajowych,jeśli nie staje w obronie uciskanych mniejszości ( wszelkich) to nie jest lewicą.I taki mam podstawowy zarzut w stosunku do Millera i jego SLD.Jeśli Ty również tego nie dostrzegasz to znaczy,że nie jesteś lewicowcem.I tak zresztą jest.W swoich wypowiedziach niczym nie różnisz się od pisowców!I nie opowiadaj dyrdymałek o przyroście naturalnym i o tym co jest ważne a co nie jest ważne.Lewica ma stać na straży wolności osobistych i obyczajowych.Ma walczyć z religijnym fanatyzmem,klerykalizmem o państwo świeckie.Rozdział państwa od kościoła,nauczanie religii w szkołach,aborcja,in vitro,mniejszości to wszystko jest tak samo ważne jak wskażniki ekonomiczne.

Prezentujesz typowe myślenie dla tych, którzy Lewicy życzą źle. LGBT i innej maści mniejszościom nikt nie zabrania walczyć o swoje.

Niech więc zrzeszają się, zawiązują koalicje i działają. Uważam również, że należy bronić świeckości państwa i że trzeba zdecydować się w końcu na wypowiedzenie konkordatu - bo to był rodzaj umowy miłosnej z JP II, ale nie robić szopek w stylu Ruchu Palikota.

Dla Lewicy zawsze były i nadal powinny być najważniejsze cele społeczno-ekonomiczne. Tylko człowiek niezależny materialnie jest człowiekiem wolnym i ma to swój własny wymiar w różnych środowiskach. Lewica musi troszczyć się pracę i płacę, dostęp do oświaty, opieki medycznej i społecznej, czy godziwe renty i emerytury, a także o równomierny podział kosztów działania państwa i wynikających z kryzysu.

Opieka zdrowotna dzieci w wieku szkolnym powinna być ważniejsza od finansowania zabiegów in vitro. Tak samo, jak mądra i przemyślana polityka prorodzinna w oparciu o tradycyjne małżeństwo, a nie zachodnio-modowe związki partnerskie.

Piszesz, że nie mam lewicowych poglądów. Bo teraz prawdziwie lewicowe poglądy maja b. Kwaśniewski, Kalisz,Palikot i Siwiec. Trzech ostatnich można sobie darować. Bo to marionetki są. B. Kwaśniewski swoje wolnościowe aspiracje spełnia doradzając tyranowi, jak ma gnębić mniejszości albo jak popuszczać im smyczy. Swoje prospołeczne aspiracje zaspokaja pracując dla Kulczyka, którego przed skutkami kryzysu broni nawet cypryjski parlament.

Nie jestem zwolennikiem lewicy libertyńskiej czy wojującego lewactwa. Jestem zwolennikiem Lewicy Praktycznej w Polskim przypadku na przykład wzorującej się na lewicowych pomysłach z czasów II RP.

,,Stanisław Hoc, ekspert Platformy Obywatelskiej w Komisji ds. Służb Specjalnych jest jedną z osób wymienionych w dokumencie ABW „Współpraca SB MSW PRL z KGB ZSRR w latach 1970-1990 – próba bilansu”. Hoc jest absolwentem czteroletnich studiów habilitacyjnych w Wyższej Szkole KGB w Moskwie. W opracowaniu Agencja przyznaje, że byli funkcjonariusze SB, współpracujący z KGB, są zagrożeniem dla bezpieczeństwa państwa''

Idź z tym do PiS, może prezesunio wciagnie Cię na członka.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Oto przykład lewactwa. Tak Janusz Palikot zbija punkty - można rzec na łajnie: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/palikot-na-blogu-o-ataku-na-wojciak-to-katolicki-s,1,5448864,wiadomosc.html!

Tu nie ma kogo bronić, ta pani(?) była pijana lub naćpana, jak atakowała w ten sposób nowo wybranego papieża. Nie jestem papistą, ale w tym przypadku przebrała miarę.

Palikot idzie na całość. Tylko w jakim celu? Wiadomo.

Dlaczego z takim samym zapałem nie atakował pomysłu rządu tuska "emerytura 67"? Dlaczego on, lewicowiec we własnym mniemaniu, nie wyjaśniał społeczeństwu, że to z powodu OFE narzuconego Polsce jak kolonii przez MFW i BŚ - agendy rządu USAmerykańskiego - w interesie ponad narodowych korporacji finansowych i poparł ten pomysł?

Dlaczego z takim samym zapałem nie atakował pomysłu rządu tuska "emerytura 67"? Dlaczego on, lewicowiec we własnym mniemaniu, nie wyjaśniał społeczeństwu, że to z powodu OFE narzuconego Polsce jak kolonii przez MFW i BŚ - agendy rządu USAmerykańskiego - w interesie ponad narodowych korporacji finansowych i poparł ten pomysł?

Dodaj, że działał pod płaszczykiem soldateski i imperialistów amerykańskichj, z ramienia rewanżystów zachodnioniemieckich, syjonistów oraz wszelkiej maści podżegaczy wojennych, których Pershingi II są wymierzone w miłujące pokój państwa Układu Warszawskiego, budujące dobrobyt obywateli w ramach RWPG - z narodami Związku radziekiego na czele! Pogłowie trzody chlewnej PRL już się równa z tym, jaki był w 1913 r, a wytopy surówki można oglądać codziennie w Dzienniku Telewizyjnym o godz. 19.30. (ps - od jutra stopień zasilania 20).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gdyby zebrac wszystkie twoje to bylaby przeintelektualizowana ksiazka.O nie wiadomo czym..

Nie pisz takich trudnych wyrazów, bo facio nie zrozumie. Proponuję "... byłaby to długaśna broszura zawierająca idiotyzmy z czasów WKPb." Wcześniejszy rencista mundurowy czeka na takie coś.

chłoszcze bezlitośnie rządzących!

i niektórych rządzonych

Kultura obrazkowa?a właściwie kultura

Kultura obrazkowa zawsze lepsza od pisaniny z głową dupie...ale to wladzomulsa specjalność.

Toaletowi inteligenty oba.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Zły pomysł - kto weźmie w nim udział wiedząc, że spalą go na stosie.

PS.

Czytałem Twój wątek o Marcu'68. Mimo paru niezłych wpisów - totalnie rozwalony przez trollowanie. Po pięciu latach raczej trudno do niego nawiązywać.

Może by tak ogłosić casting na pisowskiego Savonarolę?

Kto z nich mógłby napisać współczesny" Młot na czarownice"?

zbyt duży wybór , u nich młotków pod dostatkiem .

Nie trzeba młota by pobudzić młotki do machania ogonkami.

Nie dotyczy to Wojciecha oczywiście.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.