Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Tomuś

Muszę cię zmartwić,nie pozbędziecie się nas.Mam jednocześnie świadomość,że my również nie pozbędziemy się was.Tak więc jesteśmy skazani na siebie.Chyba żeby się Polską podzielić.Oddaję wam Częstochowę,Licheń,Żoliborz i mogę jeszcze dorzucić Niderlandy.

trafiłeś , parapsychologia ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W październiku 2012 roku podczas kolejnego expose Donald Tusk ogłosił stworzenie spółki Skarbu Państwa pod nazwą Inwestycje Polskie:

40 miliardów złotych do 2015 roku znajdzie się jako kapitał dla BGK po to, aby w tym przedziale czasowym, a więc do 2015 roku, uzyskać możliwości inwestycyjne na poziomie 40 miliardów złotych. (…) Chcielibyśmy, aby te aktywa w jakimś sensie, użyję cudzysłowu, pasywne w tej chwili zaczęły pracować na inwestycje, wiążąc również kapitał prywatny i większe możliwości kredytowe. (…)
Jak już wspomniałem, do 40 miliardów złotych do roku 2015 i około 90 miliardów złotych, licząc przez 6 lat, będą służyły inwestycjom, które muszą być inwestycjami opłacalnymi

- obiecywał.

Szybko okazało się jak niedopracowany jest to pomysł. Najpierw wyszło na jaw, że spółka o nazwie Inwestycje Polskie już istnieje, więc pospiesznie wymyślono nową: Polskie Inwestycje Rozwojowe. Od zapowiedzi premiera mija prawie rok, ale o działaniach PiR mających inicjować duże i opłacalne inwestycje, nic nie wiadomo. W tym czasie PIR, która jest spółką Skarbu Państwa, dorobiła się już Rady Nadzorczej liczącej aż 8 członków oraz sowicie opłacanego prezesa. Jak informuje dzisiejszy „Fakt”, Mariusz Grendowicz, prezes PiR, zarabia 60 tysięcy złotych miesięcznie. Do tego trzeba doliczyć koszt służbowej limuzyny oraz całą obsługę sekretaryjną, administracyjną, logistyczną. Zamiast inwestycji mających rozruszać polską gospodarkę, spółka generuje tylko wydatki na obsługę swoich władz. Jak informuje „Fakt” osiągnięciem prezesa Grendowicza jest zamówienia loga spółki. Doprawdy imponujące osiągniecie.

Miało być tak pięknie, a wyszło jak zawsze za rządów Tuska. Paru kolesi znowu nabije sobie kabzę.

trafiłeś , parapsychologia ?

Powiększyłem, niepotrzebnie, wszędzie widać tylko beton.

a co oczekiwałeś w bunkrze mieszkając

świat o którym nic nie wiesz tak nie wygląda

" - Kim jest Glen Jorgensen? - pytali dziennikarze. - To pilot, wykładowca politechniki duńskiej, właściciel prywatnej firmy. Jego raport jest jednym z bardzo istotnych kroków badania katastrofy smoleńskiej. To bardzo wybitna praca, która wiele wnosi - mówi Macierewicz. Wcześniej komsja Macieja Laska mówiła, że nie potrafiła potwierdzić tożsamości i kwalifikacji Duńczyka."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tomuś

Muszę cię zmartwić,nie pozbędziecie się nas.Mam jednocześnie świadomość,że my również nie pozbędziemy się was.Tak więc jesteśmy skazani na siebie.Chyba żeby się Polską podzielić.Oddaję wam Częstochowę,Licheń,Żoliborz i mogę jeszcze dorzucić Niderlandy.

Wojciech , ja nie chce twojego Lichenia ,Czestochowy czy czego tam jeszcze . Chcesz to se wez za darmo. Chce normalnego kraju , wolnego od powiklan po czerwonce i czarnej ospie .

Czesc sama zniknie reszte trzeba odkazic od zloba . Panial wladek .

Tomuś

Może i nie chcesz ale popierasz takich co sie z tym kojarzą.Polska pisowska to nie będzie normalny kraj.

A teraz to niby jest normalny?

Tomuś

Nie dzielmy skóry na byku , te słowa kieruję do wszystkich , którzy ulegli propagandzie tej z lewa , jak i tej z prawa i zamiast się kłócić o barwy polityczne , pomyślmy , zróbmy coś w końcu , aby nam wszystkim żyło się lepiej .

Zacznijmy w końcu rozliczać wszystkich polityków z ich pracy na rzecz nas i naszego kraju !

Zgoda buduje , niezgoda rujnuje !

Piotr

oj tomuś tomuś gdybyś zaliczył PRL cokolwiek byś wiedział , a tak cała twoja wiedza z chorej głowy Macierewicza , biznesmena Sakiewicza i dwóch dupków Karnowskich

wyobraz sobie , ze troche tego PRLu zaliczylem . Ty zapewne wiecej sadzac po przywiazaniu do ul. Czerskiej.

wladz

Manipulując czy kopulując nie uzyskacie przychylności wyborców niezdecydowanych, na ich pozyskanie jest obliczona akcja - Smoleńsk - realizowana przez GW, TVN24 POLSAT, TVP.

Wrak-na-p%C5%82ycie.jpg

Tak wygląda państwo polskie pod rządami Donalda Tuska i PO.

o w mordę Trybun Ludowy raju się domaga . Chłopie jak ziemia stara jeszcze raju na ziemi nie było . Jezus próbował i też klapa

Trybun czy nie warto by sprobowac ze spoleczenstwem obywatelskim swiadomym swoich praw . Na Islandii jakos dali rade.

qod3.jpg

wladz

Przenieś się do Sejmu, wyjaśnij katastrofę.

spytaj Duńczyka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A już wiem!Kramer to prezes?

A ten przy mikrofonie to 747?Taki przystojny!

Utwórz jakiś nowe miejsca pracy, albo choćby kup coś, poprawisz koniunkturę i może uratujesz rząd.

747

Jest wątek o Smoleńsku to nie zaśmiecaj tego wątku takimi głupotami.

Spadaj.

Ukryta Zawartość

Żryj.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.